Ούτε εγώ φοβάμαι ποντίκια και κατσαρίδες. Τα απεχθάνομαι γιατί είναι φορείς επικίνδυνων μικροβίων.Τις κατσαρίδες τις σκοτώνω όποτε τύχει να δω, αλλά ευτυχώς έχω χρόνια να δω στο σπίτι.Ίσως βοηθάει ένα εντομοαπωθητικό που έχω στην πρίζα της κουζίνας.

Με τα ποντίκια είχαμε ένα πρόβλημα στην πυλωτή, γιατί έρχονταν από ένα μισογκρεμισμένο σπίτι λίγο πιο πέρα.Τους τελευταίους μήνες που φιλοξενούσαμε στην πυλωτή την αδέσποτη λυκοσκυλίνα είχε παραγίνει το κακό με τα ποντίκια.Εκεί που συζητούσαμε για κάποιου είδους μυοκτονία και εγώ έβαζα βέτο να μην κινδυνέψει ο σκύλος η λύση ήρθε από μόνη της.

Η λυκοσκυλίνα υιοθετήθηκε πριν 20 περίπου μέρες και την επόμενη μέρα που έφυγε ήρθε στην πυλωτή μας ένας γάτος.
Περίπου 1 έτους άσπρος με γκρι-τιγρέ.Φυσικά άρχισα να τον ταίζω καθημερινά αλλά ακόμη με φοβάται και δεν μ' αφήνει να τον πιάσω. Θέλει πιστεύω λίγο χρόνο ακόμη για να εξοικειωθεί μαζί μου.
Και βέβαια εδώ και δυο βδομάδες δεν ξαναείδα ποντίκι στην πυλωτή.

Δεν ξέρω αν τα κυνηγάει , συνήθως τον βλέπω να λιάζεται, ίσως τα ποντίκια να αντιλαμβάνονται την παρουσία του και δεν έρχονται άλλο.

Για να πω όμως και για την δική μου φοβία......
φοβάμαι πολύ τα φίδια.
Και είχα μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία. Πριν 3-4 χρόνια είχα πάει για τριήμερο Αγ. Πνεύματος στο χωριό με την Μυρτώ, τον Άρη δεν τον είχα ακόμη.Εκεί που κάθισα στην κάτω βεράντα να πιω καφέ βλέπω ένα τεράστιο κόκκινο φίδι πίσω από κάτι μάρμαρα που είχαμε ακουμπισμένα στον τοίχο.

Η Μυρτώ είχε περάσει λίγο πριν από δίπλα ,δεν ξέρω αν το αντιλήφτηκε το φίδι, και κρύφτηκε κάτω από το αυτοκίνητο μου μάλλον γιατί τρόμαξε από τις υστερικές φωνές μου.

Ο πατέρας μου το έπιασε με μια τσουγκράνα και μου είπε να το σκοτώσω με ένα πλατύ σφυρί.Δεν ξέρω που βρήκα παρά την τρομάρα μου το κουράγιο να το σκοτώσω.

Βέβαια εκ των υστέρων το λυπήθηκα, έχει και αυτό δικαίωμα στην ζωή όπως όλα τα πλάσματα.Η γειτόνισσα μάλιστα μου είπε ότι ήταν θηλυκό και ετοιμαζόταν να κάνει αυγά.Την προηγούμενη μέρα είχαν δει πιο πέρα σκοτωμένο το αρσενικό, αυτά εμφανίζονται συνήθως σε ζεύγη και θεωρούνται ακίνδυνα για τον άνθρωπο.

Αυτό ήταν και το πιο ηρωικό πράγμα που έκανα στην ζωή μου.