billio
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
billio
Πολύ δραστήριο μέλος
Εχω κι αλλες πιο φωτεινες..εδω ειναι 2 μηνων παντως
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μπαγκιρα_
Εκκολαπτόμενο μέλος

billio
Πολύ δραστήριο μέλος
Λοιπον ανεβαζεισ φωτογρ στο photobucket και της κανεις resize ...μετα αντεγραψα copy - paste και το direct link k to image code (για σιγουρια) και τα εκανα paste σε ποστ...ενα απο τα 2 επιασε το πιο δεν ξερωνα το χαιρεσαι ειναι σκετη γλυκα αν καταλαβεις πως τα καταφερες βοηθεισε κ μενα που ακομα δεν εχω βγαλει ακρη![]()

ruko
Διάσημο μέλος

brigite
Διάσημο μέλος
Πολυς λογος γινεται εδω μεσα απο πολλα μελη και σε πολλες σελιδες σχετικα με τη στειρωση .Επειδη υπαρχουν διχογνωμιες πανω σ'αυτο το θεμα ,θα ηθελα τη γνωμη του κτηνιατρου ,χωρις αυτο να σημαινει οτι παραβλεπω τις αποψεις που εχουν κατατεθει κατα καιρους. Λοιπον θα παρω τα πραγματα απο την αρχη. Η γατουλα μου ειναι 15 Μηνων .Περασε τον πρωτο της οιστρο περιπου 9 μηνων.Με ενεση του κτηνιατρου ,ανετραπει ο οιστρος ,γιατι ηταν μικρη σε ηλικια και σε μεγεθος για να την ζευγαρωσω .Σημερα λοιπον ,αν βρεθει ιδιας ρατσας γατος και υγιης και αφου κανω τις απαραιτητες εξετασεις ,θα την ζευγαρωσω. Τα γατακια αν βρω καταλληλους ανθρωπους να τα δωσω εχει καλως διαφορετικα ειμαι διατεθειμενη να τα κρατησω.Μετα απ αυτα γιατι πρεπει να τη στειρωσω;Δεν βγαινει στο δρομο,ουτε ερχεται σ επαφη με αλλα ζωα,αρα δεν εχουμε ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη.Αν παρακολουθειται συχνα απο κτηνιατρο .για τσεκαρισμα γενικα της υγειας της τι προβληματα μπορει να εμφανιστουν;ακομα κι αν παρουσιαστουν καποια μηπως αυτα ειναι περισσοτερο αναστρεψημα η θεραπευσιμα απ.οτι αν ειναι στειρωμενη;
γιατι πρεπει λοιπον να υποβαλλω αυτο το πλασματακι στη διαδιακασια της ναρκωσης,του χειρουργιου της αφαιρεσης μιας φυσικης λειτουργιας με τη λογικη οτι αποφευγει τα προβληματα της μη στειρωσης και αποκτα τα προβληματα της στειρωσης.
Αρα μηπως αυτη μας η αποφαση περι στειρωσης ,βολευει εμας και οχι το ζωακι μας;και αν οχι γιατι;
julia
Διακεκριμένο μέλος
mata_n
Νεοφερμένο μέλος
λετε να ηρεμησει? ηδη μου λειπει ο σκασμενος..
σορυ για το τεραστιο μηνυμα-- δεν ηξερα που κολλουσε ακριβως..
Υ.Γ. τη μαμα μου την "ξερει"
μια πολυ πολυ στεναχωρημενη γατομαμα
brigite
Διάσημο μέλος
julia ,απαντηθηκαν πολλα απο τα ερωτηματα μου και τις αποριες μου ,απο τις παραπομπες αυτες και σ ευχαριστω.Θα συμβουλευτω και τον κτηνιατρο μας και μετα θα αποφασισω τι θα κανω.
julia
Διακεκριμένο μέλος
καλησπερα σε ολους. τον οκτωβρη περιμαζεψα ενα γατακι αρσενικο κ αρρωστιαρικο. ειχα ενδοιασμους σχετικα με το οτι ηατν αρσενικο γιατι ειχα ακουσει διαφορα σχετικα με τη συμπεριφορα τους. δεν ημουν απειρη γαταομαμα εχω γατια απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου και πραγματικα τα λατρευω.. αλλα ο γατουλης ηταν 1,5 μηνος κ αξιαγαπητος. οταν εφτασε περιπου 5-5,5 μηνων σεληνιαστηκε.. ανεκαθεν δαγκωνε και παρα το γεγονοσ οτι εκανα οτι προτεινατε κ εσεισ δε το εκοψε. μεγαλωσε κ τα δαγκωμτα και οι επιθεσεις αγριεψαν. δεν ηθελε να τον ακουμπαμε. τοτε αποφασισα να τον στειρωσω αφου συζητησα και με τον κτηνιατρο με την ελπθιδα πως θα ηρεμησει. ματαια!!! εχουν περασει περιπου δυο μηνες το γατι εχει ξεφυγει τελειως και μασ εχει τρελανει. μενουμε σε διαμερισμα και μια μερα του την εδωσε και ενας θεος ξερει πως σκαρφαλωσε για πρωτη φορα,(ενω εχουμε κλεισιε το μπαλκονι με ενα ξυλο) και μπηκε στο διπλανο διαμερισμα κ εμπλασε νερα. το αποτεσλεσμα εγω να παθω αμοκ μεχρι να γυρισει και να μην τον αφηνω πλεον στο μπαλκονι.. μετα αο παρα πολυ σκεψη και πισωγυρισματα τον εδωσα στη μαμα μου, που τον ηθελε φυσικα και που ξερω πως θα τον προσεχει, καθως εχει μεγαλη αυλη μενει σε μονοκατοικια και θα τον κοιμιζει μεσα. και εξω μονο με λουρακι θα καθεται καθως τον εμαθα απο μικρο. θα τον ξαναπαρω σε μερικους μηνες που θα μετακομισουμε σε μονοκατοικια.
λετε να ηρεμησει? ηδη μου λειπει ο σκασμενος..
σορυ για το τεραστιο μηνυμα-- δεν ηξερα που κολλουσε ακριβως..
Υ.Γ. τη μαμα μου την "ξερει"
μια πολυ πολυ στεναχωρημενη γατομαμα
Όλες οι γάτες δεν είναι ίδιες, και πολλές δεν είναι τύπου καναπέ και μαξιλάρι...
Έχω και εγώ μια τουλάχιστον τέτοια, τον στείρωσα νωρίς 7 μηνών, και αφού έχει και παρέα, τώρα κοντεύει τα 2 άρχισε και δέχεται χάδια απο μένα μονο, και έρχεται αγκαλιά μου..(οταν θέλει αυτός φυσικά). Πιστεύω ότι έχεις κάνει το καλύτερο... και με το πέρασμα του χρόνου θα ηρεμήσει.
Προσοχή μόνο στον δρόμο, τα αμάξια, τα σκυλιά κλπ κλπ.julia ,απαντηθηκαν πολλα απο τα ερωτηματα μου και τις αποριες μου ,απο τις παραπομπες αυτες και σ ευχαριστω.Θα συμβουλευτω και τον κτηνιατρο μας και μετα θα αποφασισω τι θα κανω.
Παρακαλώ.

vilia
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα καλοί μου γατόφιλοι, έχουμε ένα καινούριο μέλος στην οικογένεια μας εδώ και 7 μήνες, τη μικρή Λουλού.
Έχει από τη Δευτέρα που ξεκίνησε ο πρώτος οίστρος της, οπότε καταλάβαμε ότι το μωράκι μας μεγάλωσε...και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τη στείρωση. Πήγαμε λοιπόν στον κτηνίατρο χθες και προχωρήσαμε στη διαδικασία της στείρωσης. Το απόγευμα την πήραμε σπίτι, και η καημένη με το ζόρι κινείται και δεν έχει διάθεση για τίποτα, το οποίο μου φαίνεται λογικό. Όμως αυτό που με στεναχωρεί πολύ είναι ότι δεν έχει βάλει μπουκιά στο στόμα της και δεν έχει πιει ούτε μια στάλα νερό!! Έχω κάνει τα πάντα για να φάει και να πιει νεράκι αλλά ούτε σημασία δε μου δίνει!
Είναι φυσιολογική η αντίδραση της και πόσο θα κρατήσει?
Ζητάω την πολύτιμη βοήθεια σας και συμβουλές σας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Cloud and Snow
Δραστήριο μέλος
Τα θυλικά θελουν λίγο χρόνο παραπάνω.
Αυτό που αντικρίζουμε 24 ωρες μετά τη στειρωση στα θυλικά μπορει να μας προκαλεί στενοχώρια, αλλα είναι κάτι φυσιολογικό.
Η δική μου λίγες ωρες μετά την επέμβαση δεν μπορουσε να σταθεί στα πόδια της, σερνόταν και φαινόταν να πονουσε. Την επόμενη μέρα περπατούσε με δυσκολία. Ηπιε ελάχιστο νεράκι και δεν εφαγε. Την επόμενη εφαγε κανονικα και αρχισε να κινειται φυσιολογικά. Ε, επειτα ξαναρχισε τις τρεχάλες, τα σκαρφαλώματα, τη μασαμπούκα...όλα οπως πρώτα.
Ο χρόνος αναρρωσης εξαρταται και από την κάθε γάτα ξεχωριστά. Καποιες αναρρωνουν εκπληκτικά γρηγορα.
Τα ραμματα μη σε ανησυχούν. Εκτός από τα εξωτερικά, γινονται και εσωτερικά ραμμάτα, όποτε και να κόψει 1-2 δεν υπάρχει πρόβλημα.
Την αντιβιωσούλα της να της δίνεις για όσες μερες σου είπε ο γιατρός και όλα θα πάνε καλά...
Παντως, σε καταλαβαίνω απόλυτα! Εγώ την πρώτη νυχτα μετά την επέμβαση δεν εκλεισα μάτι...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
και εδώ πριν μια βδομάδα περάσαμε τη διαδικασία της στείρωσης για την χουάϊτ....και να φανταστείς ότι πρόκειται για ένα πολύ κινητικό γατουλάκι, τις πρώτες μέρες της στείρωσης ήταν σα να περνούσε φάση λίθαργου...
στεναχωριόμασταν, γιατί νομίζαμε πως άλλαξε η συμπεριφορά της, η μουσταρδούλα δεν είχε ανάλογη συμπεριφορά, αλλά μετά από μερικές μέρες το γατουλάκι συνήλθε και άρχισε πάλι τα παιχνίδια του και τα τρεχάματά του
δεν έχω μεγάλη εμπειρία από γάτες, αλλά αν κρίνω από αυτό που περάσαμε πρόσφατα με τη χουάϊτ, είναι μάλλον κάτι που φεύγει με τις μέρες...ίσως τα γατάκια που στειρώνονται στη διάρκεια του οίστρου, το αντιμετωπίζουν με λίγες δυσκολίες περισσότερο, γιατί αλλάζει το όλο σύστημά τους απότομα [δικιά μου κρίση αυτό]
αυτά από τη δική μας εμπειρία, καλή ανάρρωση!!

Μαρία Γάτσιου
Διάσημο μέλος
στα αρσενικά η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη,ο Φοίβος από το απόγευμα στειρώθηκε και το βράδυ περπατούσε και έτρωγε κανονικά
JohnDVM
Διάσημο μέλος
, καθε γατι αντιδρα διαφορετικα στα αναισθητικα που χρησιμοποιουμε και συνηθως θελουν 1-2 μερες για αν επανελθουν στο φυσιολογικο, αλλα γατια βεβαια απο την δευτερη μερα εκοβαν βολτες στον κηπο και σκαρφαλωναν στα δεντρα
Και η δικιά μου μια από τα ίδια ήταν. Την πρώτη 1,5 μέρα δεν έφαγε τίποτα ούτε και κινιόταν. 2-3 φορές που πήγα να την δώ και να την χαϊδέψω λίγο, τσίριζε και με γρατσούνισε.Ουσιαστικά από την τρίτη μέρα άρχισε να περπατάει κανονικά και να τρώει. Απλώς στην 9η μέρα μετά την στείρωση άρχισε να τρώει τα ράμματά της. Κατά τα άλλα τρέχει και είναι ορεξάτη και τρώει. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχει πρόβλημα.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Ποιά είναι τα νέα της μικρής Λουλού;;;

Επανήλθε πλήρως;

Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
Πριν 10 μέρες στείρωσα και εγώ τη δικιά μου,πόναγε ως ήταν φυσικό και δεν έτρωγε μόνο νεράκι ήπιε (ούτως ή άλλως για κάποιες ώρες μετά την στείρωση ο γιατρός μου είχε πει να μην πιει και φάει τίποτα).Την επόμενη μέρα την βρήκα σκαρφαλωμένη στην βιβλιοθήκη......Μην ανησυχείς το κάθε ζωάκι λειτουργεί διαφορετικά και όσο για τα ράμματα η δικιά μου έσπασε 4 με τα δοντια της και δεν έπαθε απολύτως τίποτα γιατί όπως σου είπαν και πιο πάνω έχει και εσωτερικά....Να φανταστείς ότι όταν την πήγα στον κτηνίατρο να της βγάλει τα τελευταία δεν καθόταν με τίποτα και τελικά έκατσε σε εμένα να της τα βγάλω.....Ίσως σε ταλαιπωρήσει λιγάκι αλλά θα περάσει,κουράγιο και υπομονή!!!!

Ρόκυ
Νεοφερμένο μέλος
Είμαι καινούρια στο site και γράφτηκα γιατί διάβασα κάποια άρθρα σας που με βοήθησαν στην ανατροφή του δικού μου γάτου. Δεν ήμουν πολύ γατόφιλη για να πω την αλήθεια (προτιμούσα τα σκυλιά).... αλλά βρήκα τον Ρόκυ μου, πεταμένο 10 ημερών και τον κράτησα. Από τότε αγαπώ τα γατιά όλου του κόσμου....

Αυτό που με προβληματίζει πολύ τον τελευταίο καιρό, είναι το ζήτημα της στείρωσης. Όλοι οι κτηνίατροι με προτρέπουν να τον στειρώσω, καθώς το ζώο θα ηρεμήσει και δε θα υπάρχει κίνδυνος για σοβαρές ασθένειες... Η άποψή μου ως τώρα ήταν ότι δε θα ήθελα να επέμβω στη φύση του ζώου... Αν θα έπρεπε να είναι ήρεμα, θα ήταν από φυσικού τους... Δε θα ήθελα επίσης ένα γατί που θα είναι συνεχώς μέσα στο σπίτι, θα είναι νωχελικό και μόνο θα τρώει και θα κοιμάται... Αν τον έβλεπα έτσι θα στενοχωριόμουν πολύ...
Κοντεύει όμως τα 2 χρόνια ζωής και ως τώρα έχει λάβει τουλάχιστον 5 φορές αντιβιώσεις, για ουλές από γατοκαβγάδες και πρόσφατα παρουσίασε -μετά από μία έξοδό του- 40 πυρετό. Τον λυπάμαι και με τα τόσα χάπια... Ούτε αυτή είναι η φύση του...
Όπως καταλαβαίνετε... είμαι αρκετά μπερδεμένη όσον αφορά αυτό το θέμα. Αν θα μπορούσατε να κάνετε κάτι για να ξεμπερδευτώ, θα σας ήμουν ευγνώμων....
Σας ευχαριστώ πολύ!
Χάρηκα που μπήκα στην παρέα σας!
Ελπίζω να είμαι καλοδεχούμενη, ακόμη και αν για αρκετά χρόνια δε χώνευα τις γάτες...

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
καλοσορισες!!! ολοι εδω θα σε προτρεψουν να κανεις αυτο που σου ειπαν και οι γιατροι, να το στειρωσεις το γατακι σου. αν καταλαβα καλα ειναι και αρσενικο, που ειναι πολυ πιθανον να το σκασει απτο σπιτι να παει να βρει ταιρι, και αυτο μπορει να αποβει μοιραιο, στο λεω εκ πειρας..η στειρωση δεν τα κανει πιο νωχελικα, δεν αλλαζει τον χαρακτηρα τους, απλα τα κανει πιο ηρεμα , χωρις τις ορμονες , που μπορει να τα κανουν επιθετικα. ειδικα στα αρσενικα ειναι πολυ ευκολη επεμβαση , και δεν εχεις να φοβηθεις κατι. αν αγαπας το ζωακι σου, αυτο ειναι το καλυτερο που εχεις να κανεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 28 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool