Naughty_angel
Νεοφερμένο μέλος
μετα απο 13 μερες μου ειπε οταν θα κοψουμε και τα ραμματα.. ενταξει ανοιγω κλιματισμο στο σπιτι δε την αφηνω ετσι..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marina289
Περιβόητο μέλος
Άντε περαστικά βρε παιδιά!
Το κολάρο εγώ είχα κάνει τη βλακεία να της το βγάλω....
Η πρόθεσή μου ήταν η καλύτερη, την λυπόμουν με το κολάρο, την έβλεπα μελαγχολική , και είχα αποφασίσει τότε να την αποδεσμεύσω από αυτό... τελικά, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, κακώς έκανα, γιατί εκείνη έγλυφε την πληγή και τα ράμματα, η περιοχή ερεθίστηκε και ψιλομάτωσε, και έβγαινε ένα υγρό με ιδιαίτερη κακοσμία...Περιττό να σας πώ ότι όταν είδα τα υγρά στην κοιλίτσα της τα χρειάστηκα....
Οπότε, δεν σου λέω όχι στο να την αποδεσμεύεις κάποιες ώρες την ημέρα από το κολάρο, αλλά έχε το νου σου και επέβλεπέ την όση ώρα της το βγάζεις , ώστε να μην γλύφει το σημείο με τα ράμματα, το οποίο θα θέλει να το γλύφει συνέχεια..... Και η δικιά μου έτσι ήταν, μελαγχολική και ντάουν λόγω κολάρου, αλλά απ'ότι είδα είναι απαραίτητο.... Απλά αποδέσμευέ την από αυτό κάποιες ώρες που θα είσαι και εσύ εκεί, ώστε να την επιβλέπεις ότι δεν γλύφει τα ράμματα... 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
13 μερες κολλαρο το θεωρω παρα πολυ υπερβολικο.Ο κτηνιατριος ειπε οτιο θα βγαλετε τα ραμματα σε 13 μερες..δεν νομιζω ομως καλε να εννοουσε τοτε να βγει και το κολλαρο..μα θα εχει θρεψει εντελως η πληγη ,απο πιο πριν ουτως ή αλλως..τεσπα..ρωτα τον παντως για το κολλαρο..οχι για τα ραμματα.

Naughty_angel
Νεοφερμένο μέλος
Καλημερααα!! Τον ρωτησα απο την πρςτη στιγμη για το κολαρο και μου ειπε οτι οταν βγουν και τα ραμματα θα βγει και αυτο.. Εχουμε αρχισει και το συνηθιζουμε παντως.. τρωμε μαυτο πινουμε μαυτο παιζουμε μαυτο κυνηγαμε.. ανεβαινουμε στα τραπεζια.. γκρρρρρρ.....Κακακια δεν εχουμε κανει ακομα βεβαια και πιπι μας πολυ λιγο.. φανταζομαι πως αυριο θα εχουμε ενεργηθει.. Αχ βρε παιδια ποτε θα αρχισει να "γεμιζει" το μερος πισω απτην κοιλιτσα μας.. Ειμαστε αδειες ακομα.... :/
Bopajgo
Εκκολαπτόμενο μέλος
(Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα, γιατί είναι σχεδόν 3 χρονών πλέον, αλλά.... ήταν λίγο δύσκολο γιατί τα τελευταία χρόνια που σπουδάζω μένω μακριά του και τον φροντίζουν οι δικοί μου, και ενώ είχα συζητήσει μαζί τους αρκετές φορές για αυτό το θέμα, όλο κάτι γινόταν και δε προχωρούσαμε τελικά στην επέμβαση.. Τέλος πάντων..)
Αύριο λοιπόν είναι να γίνει η επέμβαση, και έχω κατααγχωθεί, κυρίως επειδή δεν έχω μιλήσει εγώ προσωπικά με την κτηνίατρο και δεν ξέρω τί να περιμένω, τόσο από τη διαδικασία της επέμβασης, όσο και από τη φροντίδα που θα χρειαστεί ο γατούλης μου μετά...
Φυσικά το πρώτο με αγχώνει πολύ περισσότερο, αφού ξέρω ότι όπως κάθε εγχείριση ενέχει και αυτή κάποιους κινδύνους, αλλά με προβληματίζει αρκετά και το δεύτερο.. Κυρίως επειδή ο Άρης είναι πρώην αδεσποτάκι της γειτονιάς και δεν τον κρατάμε μέσα στο σπίτι, τον ταίζουμε, παίζουμε μαζί, τον χαιδεύουμε, αλλά είναι ελεύθερος να κάνει τις βολτίτσες του.. Δεν ξέρω λοιπόν τί είδους φροντίδα θα χρειαστεί τις μέρες μετά την επέμβαση... Θα είναι καλύτερα να τον έχουμε μέσα στο σπίτι??... Αν μείνει μόνος του έξω μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα, αφού θα είναι υποθέτω κάπως πιο αδύναμος??...
Φαντάζομαι ότι κάποιες συμβουλές θα μου δώσει και η κτηνίατρος, αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρη αν μπορώ να την εμπιστεύομαι (όχι ότι έχω συγκεκριμένο λόγο να αμφιβάλλω, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα κάνει κάτι τόσο σοβαρό, μέχρι τώρα μόνο για εμβόλια και αποπαρασίτωση την έχουμε επισκεφτεί), οποιαδήποτε συμβουλή ή κατάθεση εμπειρίας θα ήταν ευπρόσδεκτη..

υγ: ελπίζω αύριο το πρωί που θα ξαναδιαβάσω το θέμα να μη διαπιστώσω ότι όσα γράφω δε βγάζουν νόημα...
ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά..
αλλά η κούραση και το άγχος δεν είναι καλός συνδυασμός, πιστέψτε με!..)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Καποια πραγματα:Πριν την εγχειρηση..12 ωρες νηστικος..Να κανει προναρκωση,και οχι απευθειας την βαρεια,να της κανει παυσιπονη ενεση μετα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ..και να τον ρωτησεις μετα την επεμβαση,για την αντιβιωση.Δυστυχως καποιοι ξεχνανε να το αναφερουν..οσο περιεργο και να ακουγεται αυτο.
Bopajgo
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τον έχουμε αφήσει μόνο του τον καημενούλη στο μπάνιο (στο διαμέρισμα πάνω από το δικό μας, γιατί ο μπαμπάς μου δεν θέλει να τον έχουμε μέσα μαζί μας, έχει και προβλήματα με αλλεργίες κατά καιρούς..) για να μην φάει τίποτα μόνος του έξω... Θα πάω αύριο νωρίς το πρωί να τον δω....

ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
Bopajgo
Εκκολαπτόμενο μέλος
πριν από λίγη ώρα γυρίσαμε σπίτι.. όλα καλά δείχνουν προς το παρόν..
ο γλυκός μου δεν έχει ξυπνήσει ακόμα από τη νάρκωση (πωπω είναι λίγο τρομαχτικό να τον βλέπω έτσι...
), αλλά αναπνέει κανονικά και η γιατρός είπε ότι δεν είχε κάποια ιδιαίτερη αιμορραγία κατά την επέμβαση... τώρα περιμένω να συνέλθει για να δω πώς θα είναι..την κτηνίατρο πάντως εξακολουθώ να τη βλέπω με επιφύλαξη...
δεν του έκανε παυσίπονη ένεση μετά την εγχείριση, μου είπε ότι συνήθως δεν κάνουν στα αρσενικά, γιατί ο πόνος δεν είναι ανυπόφορος.. εγώ βέβαια θα προτιμούσα να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να είναι πιο εύκολη η διαδικασία και η ανάρρωση του Αρούλη μου... 
με τη νάρκωση δεν είχαμε πρόβλημα ευτυχώς.. επειδή όμως ο μικρός μου ήταν ήδη νευρικός (καθώς όλο το βράδυ το πέρασε κλεισμένος μέσα, αν και από το μπάνιο που ήταν, το χαζό τρύπησε τη σήτα, πήδηξε από το παράθυρο και την έβγαλε όλο το βράδυ στον φωταγωγό
) και φοβισμένος από τη διαδρομή με το αμάξι (ποτέ δεν του άρεσε ιδιαίτερα) και δε καθόταν να τον ζυγίσουμε, η γιατρός του έδωσε μια μικρή ποσότητα φαρμάκου, και αφού ηρέμησε κάπως τον ζύγισε και του έδωσε όσο ναρκωτικό ακόμα χρειαζόταν..έκανε το καημενούλη και μια δυο φορές εμετό πριν την εγχείρηση, αλλά μου είπε η γιατρός ότι ήταν αναμενόμενο...
τώρα από αύριο θα του δίνουμε αντιβίωση εμείς με χαπάκι και θα ελέγχουμε για τυχόν αιμορραγία, αν και μάλλον θα πάνε όλα καλά...
τα ράμματα είναι εσωτερικά από ότι μου είπαν, και απλά έχει μια εξωτερική πληγή... αλήθεια, ξέρει κανείς γιατί η γιατρός έβαλε στο σημείο εκείνο μελάνι??.. πάνω στο άγχος μου ξέχασα να ρωτήσω..
υποθέτω πως είναι για να μη γλύφει το σημείο εκείνο ο Άρης όταν συνέλθει...ουφ..
πάει το δυσκολότερο μέρος.. αν έχετε ωστόσο καμμιά συμβουλή για το μετά, πείτε μου, γιατί το άγχος δεν έχει φύγει ακόμα..
και φυσικά αν παρατηρήσατε κάτι που θα πρέπει να με κάνει να μην εμπιστεύομαι την κτηνίατρο (αφορμή ψάχνω μάλλον, από την αρχή τη βλέπω με μισό μάτι
, μήπως είμαι απλώς παρανοϊκή?...)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Περαστικα σας ευχομαι.Αυτο που λες σαν μελάνι,δεν ξερω τι ειναι..και ο δικος μου παντως ειχε.Ισως ειναι κατι σαν μπεταντιν..απολυμαντικο δηλαδη.

Bopajgo
Εκκολαπτόμενο μέλος

χμμμμ... μαλιστα... (γκρρρρρ)
τώρα είναι προφανώς αργά για να κάνω κάτι, θα το έχω όμως στο μυαλό μου αν χρειαστεί για άλλη γατούλα και θα επιμείνω να μείνει στο ιατρείο μέχρι να ξυπνήσει..
χχμμ ανησυχώ αρκετά, αλλά έτσι κι αλλιώς τον ελέγχω συνέχεια και η αναπνοή του γίνεται όλο και πιο γρήγορη.. η γιατρός μου είπε να τον αφήσω ξαπλωμένο ανάσκελα ώστε να είναι πιο εύκολο για εκείνον να αναπνέει..δεν ξέρω, εμένα η κτηνίατρος ως "μελάνι" μου το ανέφερε, αλλά εκείνη τη στιγμή δε σκέφτηκα να ρωτήσω, γιατί ήταν η στιγμή που τον έπαιρνα στην αγκαλιά μου και πρόσεχα να στηρίζω καλά το κεφαλάκι του..
ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μην προκύψει κάτι σοβαρό..
(και την επόμενη φορά που θα είναι να κάνει εμβόλιο ο Άρης θα κοιτάξω να βρω κάποιον άλλο γιατρό...
)edit:
όλα καλά μάλλον μέχρι τώρα...
ο Άρης ξύπνησε λίγες ωρίτσες μετά την επέμβαση, και προσπαθούσε κιόλας σιγά σιγά να περπατήσει και να παίξει... δεν τα κατάφερνε όμως και πολύ καλά, και κουράστηκε ακόμα περισσότερο από την προσπάθεια, είναι ακόμα αρκετά ζαλισμένος και πλέον απλά κάθεται ήσυχος σε μια γωνιά.. αύριο λογικά θα συνέλθει περισσότερο... ευτυχώς δε δείχνει να πονάει πολύ, μόνο ορισμένες φορές που κινείται απότομα... άντε να περάσει αυτό το βράδυ για να δω πώς θα είναι αύριο, γιατί ανησυχώ, δεν είναι και πολύ εύκολο να τον βλέπω σε αυτή τη κατάσταση...
το πρωί επιτέλους θα μπορούμε να του δώσουμε και τροφή και νερό, και φυσικά αντιβίωση..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Καλημέρα σας! τελειώσαμε με το θέμα στείρωση!!! σήμερα το πρωί η γιατρός μας προέβη στη στείρωση της Τζιντζερούλας μας!!! χρειάστηκε να δώσει μάχη όπως μας είπε για να την πιάσει....επειδή την αφήσαμε εκεί από χθες το βράδυ προφανώς αγρίεψε πάρα πολύ....είχε χωθεί στο κλουβάκι της όπως μας είπε, νηστική 2 μέρες, και μόλις πήγαινε να ανοίξει την πορτούλα όρμαγε με νύχια και με δόντια να την ξεσκίσει!!!! Κατάφερε τελικά να την πιάσει και να της κάνει την ένεση για να ηρεμήσει και τελικά έγινε και η επέμβαση και όλα πήγαν καλά!!! είχε αρχίσει ο οίστρος, τα όργανα μέσα ήταν φουσκωμένα, αλλά πήγαν όλα καλά μας είπε και θα πάμε να την πάρουμε το απόγευμα!!!
Να ρωτήσω κάτι εσάς που έχετε ήδη κάνει στείρωση στα γατάκια σας και έχουν ανάλογη συμπεριφορά....θα εξακολουθήσει να είναι άγρια και στο σπίτι...;;; δηλαδή θα της μείνει αυτή η συμπεριφορά ή θα ηρεμήσει μόλις μας δει και γυρίσουμε σπιτάκι μας;
Επίσης με την αντιβίωση τι κάνατε; της δίνατε το χάπι ή προτιμήσατε την ένεση; γιατί φοβάμαι έτσι πως θα είναι τσίτα ότι θα μας δυσκολέψει να πιει το χάπι....και ίσως να την πηγαίναμε στην κτηνίατρο για ένεση...αλλά μήπως έτσι πάθει πιο πολύ;
Ευχαριστώ,
speri
Διάσημο μέλος
Χαιρομαι που ολα πηγαν καλα!!!
Η αληθεια ειναι οτι λογικα θα επιστρεψει στον παλιο καλο της εαυτο

Οσο για την αντιβιωση εμεις προσωπικα της διναμε το χαπακι ως εξης , το σπαγαμε και το ανακατευα σε λιγη αλοιφη για τριχομπαλες, της το αλοιφα στο πατουσακι της και το εγλυφε.
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος

Μάλλον θα ηρεμήσει που θα βρεθεί στο γνώριμό της περιβάλλον. Μόλις την φέρετε στο σπίτι αφήστε την ελεύθερη να διαλέξει το μέρος που θα θέλει να ξεκουραστεί. Να της έχετε δίπλα νεράκι και φαγάκι για να μη κουράζεται να περπατά. Αν θελήσει να ανέβει σε καναπέ ίσως να βρει δυσκολία που θα τεντώσει το κορμάκι της. Βοηθήστε την να το κάνει
Τώρα κάθε γιατρός ακολουθεί μια δικιά του θεραπεία μετά τη στείρωση. Στη δικιά μου έδινα Augmentin 1cc με σύριγγα (για μια βδομάδα πρωί βράδυ) από το στόμα. Άλλοι γιατροί κάνουν αντιβίωση διαρκείας. Ρωτήστε τον να σας πει αυτός. Εγώ προτίμησα το Augmentin αντί χάπι επειδή πιάνοντας την από το σβέρκο το γατάκι παραδίδεται εύκολα και μπορείς τα πιέσεις το έμβολο όταν η άκρη της σύριγγας μπει στο στοματάκι της (εννοώ δίχως τη βελόνα)

Ένα άλλο που μου είπε ο γιατρός ήταν να της βάλω μπειμπιλινο πάνω στο χώμα της για 24 ώρες.
Από αύριο θα δείτε θεαματική αλλαγή στην ανάρρωση της
kat-cats
Διάσημο μέλος
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και τις συμβουλές!!!
Εχω πολυ αγωνία να δω πως θα είναι οι πρώτες ώρες στο σπίτι....η αλήθεια είναι ότι αγρίεψε πολύ στο ξένο περιβάλλον και ελπίζω ότι με το που θα μπει σπίτι μας θα ηρεμήσει.
Η κτηνίατρος μου είπε ότι θα μας δώσει χάπι. Της είπα θα το πιει ή μήπως να την έφερνα κάθε μέρα για ένεση...; μου είπε να το δούμε αλλά φοβάμαι μήπως πηγαίνοντάς την κάθε μέρα εκεί αναβιώνει συνέχεια την όλη κατάσταση και είναι χειρότερα.
Τη ρώτησα γι'αυτό για την άμμο και μου είπε ότι δεν χρειάζεται γιατί οι γάτες ουρούν με το κάτω μέρος του σώματος και πως η τομή είναι μικρή και δεν θα έχει θέμα.
Δηλαδή της βάζεις πάνα και πάει και κάνει την ανάγκη της...; χωρίς να σκάβει να βρει την άμμο...;;
Το εύχομαι να είναι καλύτερα και να μην έχει πρόβλημα...ήδη νοιώθω τόσο άσχημα που υπεβλήθη σε χειρουργείο...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Πανα δεν εχω ακουσει ποτε να βαζουν σε γατα που εκανε στειρωση.Ακραιο μου φαινεται.Εφοσον παιρνει αντιβιωση,δεν θα εχει κανενα προβλημα.Δεν θα το εκανα εγω αυτο παντως.Ενοχλουνται υπερβολικα,και δεν υπαρχει λογος πιστευω.

YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Δηλαδή της βάζεις πάνα και πάει και κάνει την ανάγκη της...; χωρίς να σκάβει να βρει την άμμο...;;
Το εύχομαι να είναι καλύτερα και να μην έχει πρόβλημα...ήδη νοιώθω τόσο άσχημα που υπεβλήθη σε χειρουργείο...
Ναι μου είχε πει να της βάλω για την ακρίβεια υποσέντονο και πήγε μετά από 6 περίπου ώρες. Απλούστατα πριν και μετά προσπάθησε να το σκάψει είδε πως δεν γίνεται τίποτα έκανε ότι έκανε και μετά μου άρχισε τις βόλτες στο σπίτι.
Να μη νοιώθετε άσχημα. Κάνατε το σωστό και καλύτερο πράγμα. Θα ήταν αμαρτία να υποφέρει από τους οίστρους κι όλα θα πάνε μια χαρά. Τις πρώτες ώρες βάζετε το μπολάκι με το νερό κοντά στο πρόσωπό της κι αν θέλει να πιει θα το κάνει αμέσως.
Μην ανησυχείτε είναι πολύ μικρά και η ανάρρωση γίνεται γρήγορα. θα την βλέπετε να κάθεται μαζεμένη ( ίσως και σοκαρισμένη) αλλά σε λίγες ώρες θα ξεκινήσει τις βόλτες. Η φωτο που βάζω ποιο κάτω είναι η Χιονάτη μου μόλις την έφερα σπίτι από την στείρωση.
Συνημμένα
kat-cats
Διάσημο μέλος
Τι όμορφη που είναι....κούκλα!!! Να τη χαίρεσαι!
το ξέρω πως έκανα το σωστό...συναισθηματικά όμως φορτίστηκα πολύ....Η γιατρός μου θέλει να της φορέσουμε κολάρο για να μην βγάλει τα ράμματα και πιστεύω και αυτό θα είναι ένα θέμα....θα μας δώσει μου είπε οδηγίες. Για να δούμε σε λίγες ώρες θα την έχω κοντά μου και ελπίζω ότι θα πάνε όλα καλά και προπαντός να ηρεμήσει το καλό μου γιατί όταν άκουσα πως έκανε....στενοχωρήθηκα πολύ!!
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Το μόνο που μπορώ να υποψιασθώ για το θέμα του χωνιού είναι ο τρόπος που ράβεται η τομή, το είδος της κλωστής (???) που χρησιμοποιείται η κάτι που δεν έρχεται τώρα στο μυαλό μου ( και μεταξύ μας δεν θέλω να μάθω)
Για το θέμα αυτό ελπίζω να σε συμβουλεύσουν οι κυρίες του φορουμ με την σχετική εμπειρία.
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Καλή ανάρρωση να έχει η μικρή σου!

Όλα θα πάνε καλά, μην σε ανησυχείς.
Εντός λίγων ωρών θα έχει βρει τους φυσιολογικούς της ρυθμούς μέσα στο σπίτι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 28 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool