Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jennykon
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
Λίγες μέρες υπομονή ακόμα και θα βρείτε τους ρυθμούς σας πιστεύω!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Επειδη αυτο με το ραφι που λες μου χτυπησε καμπανακι, καθως το εχω ζησει απο μια γατουλα μου, νομιζω πως ισως νοιωθει ανασφαλεια λογω της καταστασης της. Θα σε συμβουλευα εξω ακριβως απο το ραφι να βαλεις μια πανα μεγαλη, ενηλικων ή καποιο υποσεντονο για να τα κανει εκει και να μην σου λερωνει οπου ναναι, ισως να της εβαζες καπου εκει κοντα και το φαγητο και το νερο της. Ευτυχως θα καλυτερεψει γρηγορα και θα το ξεπερασει αυτο πιστευω.Εχει μεταφερει το κρεβατι της στο ραφι της βιβλιοθηκης μου!
jennykon
Νεοφερμένο μέλος
ειναι αρκετα στρεσαρισμενη αλλα τελειωνουν οι μερες του περιορισμου! συντομα θα βολταρει στην αυλη κ θα κανει ο,τι της αρεσει!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jennykon
Νεοφερμένο μέλος
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Για το ρουχαλάκι δε θα το πρότεινα, καλά είναι να είναι ανοιχτό το τραύμα όσο γίνεται, να μη μαζεύεται υγρασία και να το φυσάει ο αέρας για να επουλωθεί γρηγορότερα.
Πάρε τον κτηνίατρο ένα τηλέφωνο γιατί όντως είναι ανησυχητικό το ότι ξανατουμπάνιασε το τραύμα, πώς στο καλό έγινε αυτό; Αφού φοράει κολάρο η γατούλα και δεν μπορεί να το πειράξει. Μήπως να της έδινες λίγη αντιβίωση από το στόμα, φυσικά μετά από τη σύμφωνη γνώμη του κτηνιάτρου; Η δική μου γατούλα είχε κάνει ένα καρούμπαλο στην περιοχή της τομής και πήρε 4 μέρες augmentin, κάναμε διακοπή 2 μέρες και συνεχίσαμε άλλες 4 μέρες αντιβίωση. Μην ντρέπεσαι που είναι Κυριακή σήμερα, αφού δίνει ο ίδιος τηλέφωνο επειγόντων δε θα ενοχλήσεις ή κάτι, πάρε ένα τηλέφωνο να σου πει την άποψή του για να μη βασανίζεται περισσότερο το κακόμοιρο το γατάκι.
Περαστικά σας!
Ααα επίσης, για να μην ανησυχείς άδικα, κι εγώ νόμιζα ότι είχε ανοίξει το τραύμα και το είπα έντρομη στην κτηνίατρο αλλά μου είπε ότι σαφώς γίνονται και εσωτερικά ράμματα και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να ΑΝΟΙΞΕΙ κανονικά και να χυθεί το στομάχι στο πάτωμα ξέρω γω :Ρ Αλλά όπως και να 'χει, θα (ξανα)πρότεινα να κάνεις ένα τηλέφωνο στον κτηνίατρο.
Αλήθεια η γατούλα έχει όρεξη για φαΐ; Πάει τουαλέτα; Ή είναι ληθαργική και ανόρεχτη; Επίσης, το ράφι που ξαπλώνει, καλά είναι να είναι χαμηλά, για να μη ζορίζεται. Και αν μπορούσες να της φτιάξεις και κάτι πιο "χωμένο", πχ στο από πάνω ράφι να βάλεις μια κουβερτίτσα που έτσι όπως θα κρέμεται θα μισοσκεπάζει το από κάτω ράφι, σαν παραβάν ας πούμε, θα της άρεσε να "κρύβεται", έτσι παρατήρησα ότι ήθελε πολύ έντονα να κάνει η δικιά μας μετά την επέμβαση.
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
περαστικα σαςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jennykon
Νεοφερμένο μέλος
Το κολαρο το βγαζει μονη της, γι αυτο της το εσφιξα λιγο περισσοτερο...δεν την πειραζει την πληγη αλλα παιδια απο την δευτερα και εχει φτασει κυριακη κ ενα τοσο δα τραυματακι δεν εχει κλεισει. Μου φαινεται πολυ τραβηγμενο πια κ βασανιζεται το ζωακι, που εχει μαθει να ζει ελευθερο, οχι μεσα σε ενα δωματιο.
Θα σας ενημερωσω μολις εχω νεα...
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
jennykon
Νεοφερμένο μέλος
Περαστικά σας να είναι και όλα καλά να πάνε....ΥΓ: Ίσως η γάτα έχει νεύρα κι επειδή είναι εγκλωβισμένη σε ένα δωμάτιο, ενώ πριν ήταν ελεύθερη όπως λες.
ΥΓ2: Πάντως η δική μου από την πρώτη μέρα πηδούσε 1 μέτρο και, μην ανησυχείς που ανεβοκατεβαίνει στο κρεβάτι...
jennykon
Νεοφερμένο μέλος
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι μωρέ η καημένη θα έχει τρελαθεί με το κολάρο. Αλήθεια, της το έβγαλες καθόλου;
jennykon
Νεοφερμένο μέλος

Ελπιζω η χαρα να μη μας γυρισει μπουμερανγκ κ παλι κοψει τα ραμματα. Η γιατρος της εκανε ξανα ναρκωση, της εκανε πολλα ραμματα, κ πλαστικη κ εξωτερικα, για να εξασφαλιστει η αντοχη. Καταληξαμε οτι τα πειραζει επειδη απλα βαριεται κ νευριαζει μεσα στο σπιτι, οποτε οταν συνελθει απο τη ναρκωση, εφυγε για την αυλη.
προβληματιζομαι, αλλα αυτη ειναι η μοναδικη λυση...θα παιρνει αντιβιωση 1 φορα τη μερα για 5 μερες κ επουλωτικη κρεμα. Το καλυτερο; ειχε σπασει κ τα εσωτερικα ραμματα! 
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Μην τη βγάλεις απόψε το βράδυ στην αυλή, έχει και ψυχρούλα πλέον. Άστη να κοιμηθεί απόψε μέσα στη ζέστη, να ξυπνήσει καλά απ' τη νάρκωση και τη βγάζεις το πρωί!
jennykon
Νεοφερμένο μέλος
jennykon
Νεοφερμένο μέλος

mairou
Εκκολαπτόμενο μέλος
#Η Μελίσσα μου είναι χάλια και παρ'όλο που το ήξερα, ανησυχώ και δυσκολεύομαι να το αντιμετωπίσω. Εχουν περάσει 24 ώρες και ακόμα δεν τρώει, είναι φυσιολογικό αυτό? Ακόμα? Δυσκολεύομαι να της δώσω την αντιβίωσή της, της φέρθηκα σχεδόν βίαια για να την καταφέρω με σύριγγα, αλλά δεν τρώει και δεν βρίσκω αλλη επιλογή. Εϊναι φρικτό αυτό στην κατάστασή της κι εγώ να της φέρομαι απότομα. Τι να κάνω? Πρέπει να πάρει αντιβίωση για 7 ημέρες.Η αλήθεια είναι πως κάποιες οδηγίες σας τις .... χρειάζομαι για να το αντιμετωπίσω καλύτερα
#Επίσης ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε για την στείρωση με τομή στο πλάϊ. Ο γιατρός έκανε στην κοιλιά και δεν μου έδωσε και πολλές εξηγήσεις για την τομή στο πλάϊ, πέρα από το ότι δεν έχουν τόση καλή ορατότητα για να την καθαρίσουν και γενικά στην κοιλιά είναι η μέθοδος που έχει επικρατήσει στην Ελλάδα τουλάχιστον. Γνωρίζετε κάτι γι αυτό? Δεδομένου ότι έχω τον άλλο μήνα να στειρώσω και την άλλη μου γατούλα καθώς και ο αδελφός μου τη δική του, μας ενδιαφέρει να ενημερωθούμε καλύτερα και για την τομή στο πλάϊ. Μήπως είναι τελικά καλύτερα, αν βρεις άλλο γιατρό και δεν υποφέρει τόσο πολύ ή είναι το ίδιο?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Καλησπέρα κι από μένα. Εχω δυο γατούλες και ένα μικρό γατούλη που απέκτησα πρόσφατα. Χθες έκανα στείρωση στη μια μου γατούλα που είναι ενός έτους και αν και νόμιζα πως είμαι ψύχραιμη, έχω ψιλοφρικάρει.#Η Μελίσσα μου είναι χάλια και παρ'όλο που το ήξερα, ανησυχώ και δυσκολεύομαι να το αντιμετωπίσω. Εχουν περάσει 24 ώρες και ακόμα δεν τρώει, είναι φυσιολογικό αυτό? Ακόμα? Δυσκολεύομαι να της δώσω την αντιβίωσή της, της φέρθηκα σχεδόν βίαια για να την καταφέρω με σύριγγα, αλλά δεν τρώει και δεν βρίσκω αλλη επιλογή. Εϊναι φρικτό αυτό στην κατάστασή της κι εγώ να της φέρομαι απότομα. Τι να κάνω? Πρέπει να πάρει αντιβίωση για 7 ημέρες.
Η αλήθεια είναι πως κάποιες οδηγίες σας τις .... χρειάζομαι για να το αντιμετωπίσω καλύτερα#
Επίσης ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε για την στείρωση με τομή στο πλάϊ. Ο γιατρός έκανε στην κοιλιά και δεν μου έδωσε και πολλές εξηγήσεις για την τομή στο πλάϊ, πέρα από το ότι δεν έχουν τόση καλή ορατότητα για να την καθαρίσουν και γενικά στην κοιλιά είναι η μέθοδος που έχει επικρατήσει στην Ελλάδα τουλάχιστον. Γνωρίζετε κάτι γι αυτό? Δεδομένου ότι έχω τον άλλο μήνα να στειρώσω και την άλλη μου γατούλα καθώς και ο αδελφός μου τη δική του, μας ενδιαφέρει να ενημερωθούμε καλύτερα και για την τομή στο πλάϊ. Μήπως είναι τελικά καλύτερα, αν βρεις άλλο γιατρό και δεν υποφέρει τόσο πολύ ή είναι το ίδιο?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
Για την τομή στο πλάϊ δεν ξέρω, και στη δική μας περίπτωση η κτηνίατρος ακολούθησε την πεπατημένη και μετά της έβαλε κολλάρο, ίσως κάποιο άλλο μέλος που έχει ανάλογη εμπειρία μπορέσει να σου πει. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί να δοκίμαζες στο πλαϊ με την άλλη σου γατούλα. Θα έχει τόσο μεγάλη διαφορά? Το τραύμα από την τομή, είναι τραύμα και εν δυνάμει
επικίνδυνο να ανοίξει, σε όποιο σημείο του σώματος κι αν γίνει.
Γενικά, η αλήθεια είναι οτι το πρώτο 24ωρο μετά τη στείρωση είναι αρκετά ζόρικο, λίγο-πολύ για όλες τις γατούλες, ιδιαίτερα αν είναι θηλυκές που η επέμβαση είναι βαρύτερη

Επίσης, διαφέρει από γάτα σε γάτα. Για τη Μελισσούλα μπορεί να είναι πιο δύσκολη η μετεγχειρητική φάση, για την άλλη σου γατούλα πολύ πιο εύκολη, εξαρτάται την ιδιοσυγκρασία της κάθε γατούλας.
Ίσως είναι επηρεασμένη από τη νάρκωση ακόμα και δεν έχει συνέλθει εντελώς..

Περίμενε μέχρι αύριο και αν εξακουθήσει να αρνείται την τροφή, τότε θα πρέπει να "ενοχλήσεις" τον κτηνίατρο.
Επίσης, υπάρχει αντιβίωση "μακράς διάρκειας" σε ενέσιμη μορφή που την κάνει ο γιατρός και διαρκεί λίγες μέρες, ούτως ώστε να μη χρειάζεται να την ζορίζεις με τη σύριγγα και την ταλαιπωρείς περισσότερο
. Κι επειδή υπάρχουν 2 σχολές κτηνιάτρων κι ορισμένοι (όπως η δική μας) δεν προτιμούν την "μακράς διάρκειας" και άπαξ αντιβίωση (διότι τη θεωρούν ανεπαρκή σε ό,τι αφορά την επέμβαση της στείρωσης), υπάρχει και η εναλλακτική, η απλή ενέσιμη μορφή, μόνο που θα γίνεται καθημερινά.Μην αποκλείεις όμως και από αύριο να αρχίσει λίγο-λίγο να τρώει, έτσι ώστε να της τη ρίχνεις εντέχνως και να την ανακατεύεις με το φαγητό της, το καλύτερο !

Εύχομαι καλή ανάρρωση και όλα καλά να πάνε!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 28 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool