mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εμένα η δικιά μου τάραξε τα φύλλα από μια γλάστρα που έχω με γαρυφαλλάκια (είναι έτσι λεπτά όπως στην φωτογραφία παραπάνω) Τώρα αυτό καλό είναι?? Δηλαδή όταν λέμε χόρτο από σπόρους εννοούμε συγκεκριμένους σπόρους ή κάνει και οποιαδήποτε πρασινάδα? Και επίσης όταν λέμε ότι κάνει καλό στο στομάχι εννοούμε ότι βοηθάει πιο εύκολα να αποβάλει τις τρίχες με τον εμετό?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Όχι..δεν κάνει η πρασινάδα απο όλα τα φυτά.Πχ απαγορευεται ρητα να φάνε δαφνόφυλλα γιατι είναι τοξικά.
Ναι..τα βοηθάει να αποβάλλουν πολύ πιο εύκολα τις τριχόμπαλες.Αν προσέξεις οι γάτες στη φύση,πάντα τρώνε χόρτο.Παλιότερα νόμιζαν ότι αυτό είναι ένδειξη αρρώστιας.Όμως δεν ειναι έτσι.Το χρειάζονται ακριβως για αυτό το λόγο και τους παρέχει και κάποιες βιταμίνες.Εφόσον όμως τα δικά μας δεν βγάινουν έξω,θα πρέπει εμείς να τα προμηθεύουμε με χόρτο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστώ πολύ! Μάλλον θα αρχίσω κι εγώ τις καλλιέργειες!!

anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
εμενα παλι η δικια μου βγαινει εξω..απλα δεν ειμαι πολυ σιγουρη αν βρισκει παντα και ευκολα..γι αυτο ψαχνομαι... επισης, κατι που χω προσεξει καιρο απλα τωρα μου ρθε η φλασια..στα κακακια της καποιες φορες (ισως και καθε μερα) βλεπω μακροστενα χορταρια..ειναι φυσιολογικο να τα κατεβαζει αμασιτα..και να μη τα χωνευει καν....???
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
stiliani
Νεοφερμένο μέλος
fofula
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα.Εχω μια γατούλα 9 μηνών και την έχω μέσα στο σπίτι.Για λίγες στιγμές στην διάρκεια της ημέρας την βγάζω στον κήπο γιατί το ζητάει επίμονα να βγει έξω(κάθεται στην πόρτα,νιαουρίζει έντονα και περιμένει πώς κ πώς να ανοίξουμε για να βγει)πάντα με την επίβλεψή μας.Παρατήρησα ότι τρώει συνεχώς χορταράκια κ ανησυχώ γιατί κάπου διάβασα ότι όταν τρώνε χόρτα,είναι αρρωστούλικα.Η διάθεσή της είναι πολύ καλή,τα κακάκια της σκληρά κ τρώει κανονικά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα.Ναι..οι παλιοι τα λεγανε αυτα,οτι αν εχει προβλημα η γατα τρωει χορτα.Ομως δεν ισχυει αυτο.Ολες οι γατες θελουν το χορτο,για να αποβαλλουν τις τριχομπαλες απο τις τριχες που μαζευονται στο στομαχι τους οταν καθαριζονται.Επισης παιρνουν και καποιες βιταμινες ετσι που τους ειναι απαραιτητες.Για αυτο και υπαρχει και το γατοχορτο(ειδικο χορτο για γατες που ζουν στο σπιτι),και το πουλουν τα κτηνιατρεια και τα πετ σοπ,για να το τρωνε τα γατακια μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cooperaki
Νεοφερμένο μέλος
μήπως να κάνεις κάτι ανάλογο, ώστε να είσαι σίγουρη ότι τρώει κάτι που επιτρέπεται και όχι κάτι το οποίο ενδεχομένως να την πειράξει.
fofula
Νεοφερμένο μέλος
Fermthe
Νεοφερμένο μέλος
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Επιβαλλεται παντως να τρωει και πρασιναδα,για να αποβαλλει τις τριχομπαλλες με φυσικο τροπο.
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να έχουν στα Χανιά χόρτο για γάτες αλλά θα ρωτήσω.

Είτε το βρίσκεις έτοιμο σε ανθοπωλείο είτε αγοράζεις μία συσκευασία από τα pet shop, που περιλαμβάνει ένα πλαστικό δοχείο γεμάτο με σποράκια. Προσθέτεις νερό και σε 3-4 μέρες έχουν ανθίσει όλα!!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

V@so
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Η δικια μου γατούλα παντως αγνοεί επιδεικτικά το γατόχορτο που της αγόρασα αλλά τρελαίνεται για φακές. Είχα διαβάσει σε ένα blog ότι κάνει καλό για το πεπτικό της και της φύτεψα. Έχει πάρα πολύ πλάκα. Τις δαγκώνει, τις τρώει, ξεριζώνει τα βλασταράκια και παίζει με τις ώρες! Ελπίζω να μη την πειράξουν.
Δεν νομίζω να την πειράξουν, μην ανησυχείς. Σε πολλά γατιά δεν αρέσει το γατόχορτο και προτιμούν άλλα παρόμοια.
Εκτός βέβαια από εκείνα που είναι επικίνδυνα για τα γατιά (βλ.https://www.mypetz.gr/threads/Δηλητηριώδη-φυτά.219407/) ό,τι άλλο φύτρο από σπόρους επιτρέπεται.
Για παράδειγμα ο γάτος της κτηνιάτρου μας, προτιμάει να μασουλάει χόρτο από σιτάρι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
θα δοκιμασω και φακες ομως,και μαλλον φακες με σιταρι,ετσι για coctail
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool