Χόρτο γάτας

Απάντηση: Πρασινάδα για τα γατάκια μας

Εμένα η δικιά μου τάραξε τα φύλλα από μια γλάστρα που έχω με γαρυφαλλάκια (είναι έτσι λεπτά όπως στην φωτογραφία παραπάνω) Τώρα αυτό καλό είναι?? Δηλαδή όταν λέμε χόρτο από σπόρους εννοούμε συγκεκριμένους σπόρους ή κάνει και οποιαδήποτε πρασινάδα? Και επίσης όταν λέμε ότι κάνει καλό στο στομάχι εννοούμε ότι βοηθάει πιο εύκολα να αποβάλει τις τρίχες με τον εμετό?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όχι..δεν κάνει η πρασινάδα απο όλα τα φυτά.Πχ απαγορευεται ρητα να φάνε δαφνόφυλλα γιατι είναι τοξικά.
Ναι..τα βοηθάει να αποβάλλουν πολύ πιο εύκολα τις τριχόμπαλες.Αν προσέξεις οι γάτες στη φύση,πάντα τρώνε χόρτο.Παλιότερα νόμιζαν ότι αυτό είναι ένδειξη αρρώστιας.Όμως δεν ειναι έτσι.Το χρειάζονται ακριβως για αυτό το λόγο και τους παρέχει και κάποιες βιταμίνες.Εφόσον όμως τα δικά μας δεν βγάινουν έξω,θα πρέπει εμείς να τα προμηθεύουμε με χόρτο.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ! Μάλλον θα αρχίσω κι εγώ τις καλλιέργειες!! :P

εμενα παλι η δικια μου βγαινει εξω..απλα δεν ειμαι πολυ σιγουρη αν βρισκει παντα και ευκολα..γι αυτο ψαχνομαι... επισης, κατι που χω προσεξει καιρο απλα τωρα μου ρθε η φλασια..στα κακακια της καποιες φορες (ισως και καθε μερα) βλεπω μακροστενα χορταρια..ειναι φυσιολογικο να τα κατεβαζει αμασιτα..και να μη τα χωνευει καν....???

Σήμερα βρήκα κι εγώ μικρό χορταράκι στην άμμο!!!! Πάλι τάραξε την γλάστρα απ' ότι φαίνεται! Εκτός κι αν το μεταφέρουν με άλλο τρόπο εκεί μέσα.... δεν ξέρω!!!

αφηστε...βρηκα .γνωρίζει κανείς που μπορω να βρω γατοχορτο στη θεσσαλονίκη??

Τελευταία επεξεργασία:
Τρώει χόρτα!

Καλησπέρα.Εχω μια γατούλα 9 μηνών και την έχω μέσα στο σπίτι.Για λίγες στιγμές στην διάρκεια της ημέρας την βγάζω στον κήπο γιατί το ζητάει επίμονα να βγει έξω(κάθεται στην πόρτα,νιαουρίζει έντονα και περιμένει πώς κ πώς να ανοίξουμε για να βγει)πάντα με την επίβλεψή μας.Παρατήρησα ότι τρώει συνεχώς χορταράκια κ ανησυχώ γιατί κάπου διάβασα ότι όταν τρώνε χόρτα,είναι αρρωστούλικα.Η διάθεσή της είναι πολύ καλή,τα κακάκια της σκληρά κ τρώει κανονικά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Τρώει χόρτα!

Καλησπερα.Ναι..οι παλιοι τα λεγανε αυτα,οτι αν εχει προβλημα η γατα τρωει χορτα.Ομως δεν ισχυει αυτο.Ολες οι γατες θελουν το χορτο,για να αποβαλλουν τις τριχομπαλες απο τις τριχες που μαζευονται στο στομαχι τους οταν καθαριζονται.Επισης παιρνουν και καποιες βιταμινες ετσι που τους ειναι απαραιτητες.Για αυτο και υπαρχει και το γατοχορτο(ειδικο χορτο για γατες που ζουν στο σπιτι),και το πουλουν τα κτηνιατρεια και τα πετ σοπ,για να το τρωνε τα γατακια μας.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χωρίς να είμαι ειδική και από ότι έχω συζητήσει με τον κτηνίατρο, τα γατάκια τρώνε χορταράκια για την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού τους συστήματος. αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι άρρωστα. κι εμένα η Τιτίκα έτρωγε τη γαρυφαλλιά όταν έβγαινε στο μπαλκόνι και της πήρα από το πετ σοπ χορταράκια για γάτες. δεν τρώει καθημερινά αλλά όποτε θέλει και ίσως το χρειάζεται.
μήπως να κάνεις κάτι ανάλογο, ώστε να είσαι σίγουρη ότι τρώει κάτι που επιτρέπεται και όχι κάτι το οποίο ενδεχομένως να την πειράξει.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.Επίσης ξέχασα να σας πω ότι η γάτα μου είναι ημιμακρύτριχη(main coon) και τις τελευταίες μέρες έχει αραιώσει αρκετά η φουντωτή ουρά της.Αλλάζει τρίχωμα μήπως?

Μην ανησυχειτε για το γλυψιμο του χορτου, το βασικο που κανουν οι γατες ειναι να το μασουλανε και να πινουν τους χυμους του. Αν και αρκετες φορες που η δικια μου εκανε εμετο (για να βγαλει τριχομπαλες ) παντα εβρισκα και χορτο.

Να αφήνω την γατούλα μου να τρώει λίγο δυόσμο και βασιλικό??? Είναι μακρύτριχη η μικρή μου και φοβάμαι μην μου στουμπώσει.. Άρχισα να της βάζω λίγο λάδι στην τροφή αλλά δεν ξέρω αν βοηθάει πολύ...

Αυτο που ξερω ειναι οτι δεν κανει να τρωνε φυλλα δαφνης.Για βασιλικο και δυοσμο δεν γνωριζω.Ομως μπορεις να παρεις σπορακια γατοχορτου,που πουλανε σε κτηνιατρεια ή πετ σοπς,και να της δινεις.:)
Επιβαλλεται παντως να τρωει και πρασιναδα,για να αποβαλλει τις τριχομπαλλες με φυσικο τροπο.

Το γατόχορτο είναι το catnip?? Το catnip τα κάνει τα γατιά να ζαλίζονται βγάζουν αφρούς και διάφορα τέτοια.:( Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να έχουν στα Χανιά χόρτο για γάτες αλλά θα ρωτήσω.:)

Δεν είναι το catnip αλλά η νεπέτα, δες εδώ. :)

Είτε το βρίσκεις έτοιμο σε ανθοπωλείο είτε αγοράζεις μία συσκευασία από τα pet shop, που περιλαμβάνει ένα πλαστικό δοχείο γεμάτο με σποράκια. Προσθέτεις νερό και σε 3-4 μέρες έχουν ανθίσει όλα!!

Σιγουρα εχουν στην Κρητη γατοχορτο.Εδω εχουν στην Ζακυνθο ολοι οι κτηνιατροι.Σε κτηνιατρειο πηγαινε και θα βρεις σιγουρα.Και αν δεν εχει,ειναι πανευκολο να σου παραγγειλει ο γιατρος.:)

Η δικια μου γατούλα παντως αγνοεί επιδεικτικά το γατόχορτο που της αγόρασα αλλά τρελαίνεται για φακές. Είχα διαβάσει σε ένα blog ότι κάνει καλό για το πεπτικό της και της φύτεψα. Έχει πάρα πολύ πλάκα. Τις δαγκώνει, τις τρώει, ξεριζώνει τα βλασταράκια και παίζει με τις ώρες! Ελπίζω να μη την πειράξουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η δικια μου γατούλα παντως αγνοεί επιδεικτικά το γατόχορτο που της αγόρασα αλλά τρελαίνεται για φακές. Είχα διαβάσει σε ένα blog ότι κάνει καλό για το πεπτικό της και της φύτεψα. Έχει πάρα πολύ πλάκα. Τις δαγκώνει, τις τρώει, ξεριζώνει τα βλασταράκια και παίζει με τις ώρες! Ελπίζω να μη την πειράξουν.

Δεν νομίζω να την πειράξουν, μην ανησυχείς. Σε πολλά γατιά δεν αρέσει το γατόχορτο και προτιμούν άλλα παρόμοια.
Εκτός βέβαια από εκείνα που είναι επικίνδυνα για τα γατιά (βλ.https://www.mypetz.gr/threads/Δηλητηριώδη-φυτά.219407/) ό,τι άλλο φύτρο από σπόρους επιτρέπεται.
Για παράδειγμα ο γάτος της κτηνιάτρου μας, προτιμάει να μασουλάει χόρτο από σιτάρι:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και τα δικα μου χορταρακι απο σιταρι:Dθα δοκιμασω και φακες ομως,και μαλλον φακες με σιταρι,ετσι για coctail:P

και γω τις βλεπω τις γατες της γειτονιας να τρωνε απο το γρασιδι και απορησα και γω. λεω τοσο πεινανε..αφου τις ταιζω 2 φορες τη μερα. Ανησυχησα λιγο γιατι μια μερα ειδα μια απο αυτες να ξερναει το χορταρι

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back