Ψέκασμα αρσενικού γάτου

Συμπεριφορά γάτου-σημάδευση περιοχής

:clapup::clapup::clapup::clapup::clapup::clapup::clapup::clapup::clapup::clapup::clapup::clapup:
τελευταια με εχει προβληματισει ιδιαιτερα η συμπαιριφορα ενος απο τους γατους μου.Συχνα παει και κατουραει ολα τα μερη της αυλης για να συμαδευσει τη περιοχη του απο ξενους γατους και να δειξει ποιος ειναι ο κυριαρχος.Αποτελεσμα ειναι να βρομαει η περιοχη αυτη.Υπαρχει καποιος τροπος αντιμετωπισης εκτος απο τη στειρωση???????????????????????????????????:confused::confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: συμπεριφορα γατου-σημαδευση περιοχης

Έχω ακούσει για ενέσεις και χάπια για τα θηλυκά που όμως δεν ξέρω αν τα δίνουν για αρσενικά. Πάντως όλα αυτά δημιουργούν προβλήματα υγείας από όσο ξέρω... Σίγουρα κάποιοι από εδώ θα ξέρουν καλά να σου πουν.. Γιατί δεν τον στειρώνεις??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: συμπεριφορα γατου-σημαδευση περιοχης

elli-anna, όχι, δεν υπάρχει άλλος τρόπος... Η συμπεριφορά του γάτου σου είναι απόλυτα φυσιολογική εφόσον έχει μεγαλώσει. Οριοθετεί την περιοχή του. Αν ο σκοπός σου είναι να καταστείλεις την συμπεριφορά αυτή τότε θα πρέπει να τον στειρώσεις... Τα χάπια και οι ενέσεις κάνουν την ίδια δουλειά με την στείρωση επιβαρύνοντας την υγεία του γάτου και πραγματικά δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο...
Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλεις να στειρώσεις τον γατούλη, η μόνη λύση που σου μένει είναι να καθαρίζεις τα σημάδια του... :P

Απάντηση: Συμπεριφορά γάτου-σημάδευση περιοχής

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από την στείρωση...

Παιδιά, βοήθεια !!!!
εχω και εγώ ανάλογο πρόβλημα εδώ και καιρό αλλά ήμουν απασχολημένη με άλλα σοβαρά θέματα
Εχω δυο γάτους που είναι στειρωμένοι εδώ και ένα χρόνο. Ο Τζούνο που είναι ο αρχηγός και γίνεται πάντα το δικό του και ο Ρόρις που είναι αλαφροΐσκιωτο, στο δικό του κόσμο, πολύ καλό γατάκι και καθόλου επιθετικός. Η σχέση μεταξύ τους είναι σχέση αγάπης αλλά ο Ρόρις τον ψιλοφοβάται γιατί όταν καυγαδίζουν κερδίζει πάντα ο Τζούνο.
Το πρόβλημα το έχει ο Ρόρις. Ψεκάζει διαρκώς τα πάντα!!! Ψεκάζει πιο συχνά και από έναν αστείρωτο. Ψεκάζει νευρωτικά και τρίβει τη μουσούδα του παντού και συνεχώς για να αφήσει τη μυρωδιά του. Τον πήρα 10 μηνών και από την πρώτη στιγμή μου κατουρούσε τον κόσμο. Οταν επικοινώνησα με την κυρία που τον είχε μου είπε ότι δεν της κατουρούσε (μπορεί να έλεγε και ψέμματα).Δεν ξέρω τι να κάνω (ούτε ο κτηνίατρος έχει κάποια λύση να μου δώσει)
Επίσης. πηγαίνει παράλληλα και στην αμμολεκάνη και συνήθως δεν κάθεται να κατουρήσει αλλά ψεκάζει ακόμα και εκεί!!!
Μήπως ξέρει κανείς τι θα μπορούσα να κάνω για να ελαττώσω το πρόβλημα; Είμαι απελπισμένη:/:
Σας ευχαριστώ πολύ !!!

Youla μου το πρόβλημα είναι δισεπίλυτο αλλά μπορεί να καλυτερέψει. Αντιλαμβάνομαι την απελπισία σου γιατί τα πέρασα κι εγώ. Το πρώτο που πρέπει να κανουμε είναι να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτό. Να ξέρεις ότι τα γατάκια δεν το κάνουν από κακία και καμία τιμωρία δεν θα φτιάξει την κατάσταση. Αυτό που εκφράζουν είναι αντίδραση σε κάποιο ερέθισμα που ίσως να τους προκαλεί άγχος. Αν καταλάβουμε ποια είναι η αιτία που ωθεί στον ψεκασμό και την εξαλείψουμε τότε το πρόβλημα θα ελαττωθεί.
Χρειάζεται να γράψεις όσες πιο πολλές λεπτομέρειες μπορείς..όπως..
- Ποια είναι η ηλικία των γάτων σου;
- Πότε απέκτησες το καθε ένα από αυτά;/ποια ήταν η ζωή τους πριν;
- Που μένετε; Πως είναι το σπίτι σας; Πόσο μεγάλο είναι; Πόσα δωμάτια έχει;
-Ποια είναι η καθημερινότητά σας;
- Πότε ξεκίνησε το πρόβλημα;
- Τα γατάκια σου έχουν πρόσβαση έξω;
-Που βρίσκεται η αμμολεκάνη τους;

Λοιπόν,
Πρώτος ήρθε ο Τζούνο αδεσποτάκι ενός μήνα με σοβαρό πρόόβλημα στο μάτι
Μετά από τρεις μήνες πήραμε τον Ρόρι από μια κυρία που τον είχε βρει αδέσποτο 2 μηνών και που ήταν τώρα 10 μηνών και από την αρχή κατουρούσε και εκτός αμμολεκάνης αλλά τότε δεν ψέκαζε, κυνηγούσε όμως συνέχεια τον Τζούνο να τον σβερκώσει:P
Ο Τζούνο από την αρχή ήτανε ο αρχηγός γι'αυτό και ποτέ δεν του κάθησε, αλλά του ριχνε και μερικές σφαλιάρες.
Πρώτος στειρώθηκε ο Ρόρις που σταμάτησε να θέλει τον Τζούνο αλλά συνέχισε να ψεκάζει.
Μετά από καιρό στειρώθηκε και ο Τζούνο ο οποίος ποτέ δεν ήθελε να σβερκώσει το Ρόρι και μετά τη στείρωση έκοψε το ψέκασμα μαχαίρι.
Το σπίτι είναι μεγάλο 100 τμ. μονοκατοικία στον 1ο όροφο. Εχουν πρόσβαση σε 4 δωμάτια και στην είσοδο που είναι με σκάλες, σε αυλή και στις ταράτσες.Ο Ρόρις από την αυλή πηδούσε στην διπλανή αυλή και από εκεί στον δρόμο οπότε του έκοψα την έξοδο στην αυλή, αλλά πάει στις ταράτσες.
Εχουν μια μεγάλη κλειστή αμμολεκάνη στο μπάνιο και μια μεγάλη ανοιχτή αμμολεκάνη στο διάδρομο της εισόδου. Στη ανοιχτή λεκάνη κάνουν τα χοντρά και στην κλειστή (έχω βγάλει το πορτάκι) τα ψιλά.
Σε λίγο καιρό θα μετακομίσω και πάω σε μεζονέτα 90 τμ με 2 μεγάλα μπαλκόνια και μια άνετη ταράτσα. Υπάρχει και αυλή αλλά πρέπει να τη διαμορφώσω πρώτα να μη φεύγουν.
Επίσης, ο Ρόρις είναι πολύ παραπονιάρης. Συνέχεια κάτι ζητάει και μερικές φορές νιαουρίζει χωρίς εμφανή λόγο (δεν κάνει τον ήχο που κάνουν οι αρσενικοί που ψάχνουν θηλυκά). Χαλάει τον κόσμο αν μείνει μόνος του. Επίσης, κάνει πατουσάκια και τρίβει τον πισινό του στις κουβέρτες αλλά κυρίως πάνω μου, ουσιαστικά αυνανίζεται.
Οσον αφορά την καθημερινότητα τρώνε σε τακτά χρονικά διαστήματα βγαίνουν για λίγο σε μπαλκόνι, ταράτσα ή αυλή αλλά όχι συνέχεια τις ίδιες ημέρες και ώρες. Επίσης, υπάρχει μια μεγάλη φωλιά αλλά και οι δυο προτιμούν το κρεββάτι μας. Η φωλιά αρέσει περισσότερο στο Τζούνο που ησυχάζει εκεί προς το βραδάκι.
Η σχέση ανάμεσα στους δυο γάτους δεν είναι ισότιμη. Ο Τζούνο αν και μικρότερος είναι ο αρχηγός. Τον διώχνει από την πολυθρόνα για να καθίσει αυτός. Του τρώει το φαί άμα έχει τελείωσει το δικό του κτλ, όμως κοιμούνται και αγκαλίτσα και αλληλοκαθαρίζονται (αν το επιτρέψει ο Τζούνο). Ο Ρόρις συνήθως του γρυλίζει, του κάνει χχχ, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα γιατί πάντα στο τέλος υποχωρεί. Οταν βγάινουν έξω είναι και τα δυο πολύ χαλαρά και βολτάρουν στις ταράτσες παρεούλα.
Αυτά και άλλα πολλά.

Ας έρθω και εγω να συμπραχθώ με τους υπόλοιπους ταλαίπωρους γατογονείς κατρουλόγατων...
Ναι, είναι και ο Χούλιο ένας γάτος με έντονο ταμπεραμέντο...
Από τον καιρό που ήρθαμε μονιμα Χαλκίδα, μπα όχι, αργοτερα, από το 2005 και μετά θα έλεγα, ανεπτυξε την κακιστη αυτη συνήθεια να κατουραει οπου δεν πρέπει...
Εγω υποθετω ότι η συνηθεια εχει να κανει με το γεγονός ότι υπάρχουν εξω στις αυλές μας αλλα γατιά, αδεσποτούλια που τα ταιζουμε και μαζευονται... Τα μυρίζει και τσεκάρει... Το καλοκαίρι πιο έντονα...
Αλλά δυστυχώς αυτό συμβαίνει και ανεξάρτητα από την ζωη στον εξω κόσμο...
Αν ας πούμε, αφησουμε παπούτσια στο πατωμα και του μυρισουν εστω και λίγο, μπορεί να τα κατουρησει..
Παντόφλες το ίδιο..
Αν βαλω ενα χαλάκι στο μπάνιο θα το κατουρησει..
Αν βρει μια σακούλα κάπου, ακομη και πάνω σε κρεβατι, θα πάει να την κατουρησει...
Εκεί που καθεται, στο μπαούλο διπλα στο παραθυρο, δεν αποκλειεται μια στο τοσο να του την δωσει και να κατουρησει την κουρτινα..
Οτι του μυριζει το κατουραει...
Τελευταια είχα κρεμάσει το μπουφαν μου σε μια καρεκλα και το κατούρησε!
Πιο πριν μια ζακέτα η οποία μάλιστα ήταν και φρεσκοπλυμένη!
Οι μυρωδιές, αυτο εινια το θεμα...
Ο γιατρός μου ειπε μηπως εχει πρόβλημα με την ουρηθρα αλλά δεν παίζει, τον παρακολουθω και μαλιστα τον εξέτασε κιόλας για να βεβαιωθει..
Μετα μου ειπε οτι ίσως να ειναι μνημες προ στειρωσης...
Δεν ειναι καθημερινο πρόβλημα, αφού προσεχω που αφηνω τι... Επίσης ξερει ότι ειναι λάθος!
Παίρνει ενα υφος ο μπαγάσας όταν προκειται να το κανει και αμα τον δω και φωνάξω το ονομά του εξαφανίζεται, κατι που δεν κάνει αν δεν προκειται να κατουρησει..
Παρολα αυτα, το καλύτερο μας διαστημα χωρίς ούρα (ακομη και στο πάτωμα αν δεν το εχω σφουγγαρισει 2 μέρες) ειναι 1 με 1,5 μήνας... :P:redface::/:

Αυτά...

Τον αγαπώ σαν κολασμένη βέβαια, οπότε τον ανέχομαι τον χαζοβιόλη..
Αλλά θα χαιρόμουν πολύ αν το έκοβε το κουσούρι... :P

Ο Τζούνο είναι ο πορτοκαλής και ο Ρόρι ο γκρι. Και από τη φάτσα καταλαβαίνει κανείς ποιος είναι ο κατρουλής!!!:P

Συνημμένα

• DSC01445.jpg
    DSC01445.jpg
    361,5 KB · Εμφανίσεις: 126
  • DSC01448.jpg
    DSC01448.jpg
    461,5 KB · Εμφανίσεις: 209
  • DSC01399.jpg
    DSC01399.jpg
    354,9 KB · Εμφανίσεις: 160
  • DSC01454.jpg
    DSC01454.jpg
    296 KB · Εμφανίσεις: 83
houlieta
πάλι καλά που ξέρω ότι συμβαίνει και σε άλλα στειρωμένα γιατί θα νόμιζα ότι το Ρόρι μου είναι περιπτωσάρα:hmm:. Καταλαβαίνεις βέβαια ότι δίνω μια περιουσία στα απορρυπαντικά. Σε δυο εβδομάδες μετακομίζω και τρέμει η ψυχή μου γιατί θα μου κατουράει σε καινούργιο σπίτι:/:
Ωρες, ώρες θέλω να το...:mpinelik::mpinelik::mpinelik::mpinelik::mpinelik:

Λοιπόν,
Πρώτος ήρθε ο Τζούνο αδεσποτάκι ενός μήνα με σοβαρό πρόόβλημα στο μάτι
Μετά από τρεις μήνες πήραμε τον Ρόρι από μια κυρία που τον είχε βρει αδέσποτο 2 μηνών και που ήταν τώρα 10 μηνών και από την αρχή κατουρούσε και εκτός αμμολεκάνης αλλά τότε δεν ψέκαζε, κυνηγούσε όμως συνέχεια τον Τζούνο να τον σβερκώσει:P
Ο Τζούνο από την αρχή ήτανε ο αρχηγός γι'αυτό και ποτέ δεν του κάθησε, αλλά του ριχνε και μερικές σφαλιάρες.
Πρώτος στειρώθηκε ο Ρόρις που σταμάτησε να θέλει τον Τζούνο αλλά συνέχισε να ψεκάζει.
Μετά από καιρό στειρώθηκε και ο Τζούνο ο οποίος ποτέ δεν ήθελε να σβερκώσει το Ρόρι και μετά τη στείρωση έκοψε το ψέκασμα μαχαίρι.
Το σπίτι είναι μεγάλο 100 τμ. μονοκατοικία στον 1ο όροφο. Εχουν πρόσβαση σε 4 δωμάτια και στην είσοδο που είναι με σκάλες, σε αυλή και στις ταράτσες.Ο Ρόρις από την αυλή πηδούσε στην διπλανή αυλή και από εκεί στον δρόμο οπότε του έκοψα την έξοδο στην αυλή, αλλά πάει στις ταράτσες.
Εχουν μια μεγάλη κλειστή αμμολεκάνη στο μπάνιο και μια μεγάλη ανοιχτή αμμολεκάνη στο διάδρομο της εισόδου. Στη ανοιχτή λεκάνη κάνουν τα χοντρά και στην κλειστή (έχω βγάλει το πορτάκι) τα ψιλά.
Σε λίγο καιρό θα μετακομίσω και πάω σε μεζονέτα 90 τμ με 2 μεγάλα μπαλκόνια και μια άνετη ταράτσα. Υπάρχει και αυλή αλλά πρέπει να τη διαμορφώσω πρώτα να μη φεύγουν.
Επίσης, ο Ρόρις είναι πολύ παραπονιάρης. Συνέχεια κάτι ζητάει και μερικές φορές νιαουρίζει χωρίς εμφανή λόγο (δεν κάνει τον ήχο που κάνουν οι αρσενικοί που ψάχνουν θηλυκά). Χαλάει τον κόσμο αν μείνει μόνος του. Επίσης, κάνει πατουσάκια και τρίβει τον πισινό του στις κουβέρτες αλλά κυρίως πάνω μου, ουσιαστικά αυνανίζεται.
Οσον αφορά την καθημερινότητα τρώνε σε τακτά χρονικά διαστήματα βγαίνουν για λίγο σε μπαλκόνι, ταράτσα ή αυλή αλλά όχι συνέχεια τις ίδιες ημέρες και ώρες. Επίσης, υπάρχει μια μεγάλη φωλιά αλλά και οι δυο προτιμούν το κρεββάτι μας. Η φωλιά αρέσει περισσότερο στο Τζούνο που ησυχάζει εκεί προς το βραδάκι.
Η σχέση ανάμεσα στους δυο γάτους δεν είναι ισότιμη. Ο Τζούνο αν και μικρότερος είναι ο αρχηγός. Τον διώχνει από την πολυθρόνα για να καθίσει αυτός. Του τρώει το φαί άμα έχει τελείωσει το δικό του κτλ, όμως κοιμούνται και αγκαλίτσα και αλληλοκαθαρίζονται (αν το επιτρέψει ο Τζούνο). Ο Ρόρις συνήθως του γρυλίζει, του κάνει χχχ, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα γιατί πάντα στο τέλος υποχωρεί. Οταν βγάινουν έξω είναι και τα δυο πολύ χαλαρά και βολτάρουν στις ταράτσες παρεούλα.
Αυτά και άλλα πολλά.

Μήπως θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε καταρχήν ότι ο Ρόρι αισθάνεται μια κάποια ανασφάλεια σε σχέση με τον Τζούνο;

Ας έρθω και εγω να συμπραχθώ με τους υπόλοιπους ταλαίπωρους γατογονείς κατρουλόγατων...
Ναι, είναι και ο Χούλιο ένας γάτος με έντονο ταμπεραμέντο...
Από τον καιρό που ήρθαμε μονιμα Χαλκίδα, μπα όχι, αργοτερα, από το 2005 και μετά θα έλεγα, ανεπτυξε την κακιστη αυτη συνήθεια να κατουραει οπου δεν πρέπει...
Εγω υποθετω ότι η συνηθεια εχει να κανει με το γεγονός ότι υπάρχουν εξω στις αυλές μας αλλα γατιά, αδεσποτούλια που τα ταιζουμε και μαζευονται... Τα μυρίζει και τσεκάρει... Το καλοκαίρι πιο έντονα...
Αλλά δυστυχώς αυτό συμβαίνει και ανεξάρτητα από την ζωη στον εξω κόσμο...
Αν ας πούμε, αφησουμε παπούτσια στο πατωμα και του μυρισουν εστω και λίγο, μπορεί να τα κατουρησει..
Παντόφλες το ίδιο..
Αν βαλω ενα χαλάκι στο μπάνιο θα το κατουρησει..
Αν βρει μια σακούλα κάπου, ακομη και πάνω σε κρεβατι, θα πάει να την κατουρησει...
Εκεί που καθεται, στο μπαούλο διπλα στο παραθυρο, δεν αποκλειεται μια στο τοσο να του την δωσει και να κατουρησει την κουρτινα..
Οτι του μυριζει το κατουραει...
Τελευταια είχα κρεμάσει το μπουφαν μου σε μια καρεκλα και το κατούρησε!
Πιο πριν μια ζακέτα η οποία μάλιστα ήταν και φρεσκοπλυμένη!
Οι μυρωδιές, αυτο εινια το θεμα...
Ο γιατρός μου ειπε μηπως εχει πρόβλημα με την ουρηθρα αλλά δεν παίζει, τον παρακολουθω και μαλιστα τον εξέτασε κιόλας για να βεβαιωθει..
Μετα μου ειπε οτι ίσως να ειναι μνημες προ στειρωσης...
Δεν ειναι καθημερινο πρόβλημα, αφού προσεχω που αφηνω τι... Επίσης ξερει ότι ειναι λάθος!
Παίρνει ενα υφος ο μπαγάσας όταν προκειται να το κανει και αμα τον δω και φωνάξω το ονομά του εξαφανίζεται, κατι που δεν κάνει αν δεν προκειται να κατουρησει..
Παρολα αυτα, το καλύτερο μας διαστημα χωρίς ούρα (ακομη και στο πάτωμα αν δεν το εχω σφουγγαρισει 2 μέρες) ειναι 1 με 1,5 μήνας... :P:redface::/:

Αυτά...

Τον αγαπώ σαν κολασμένη βέβαια, οπότε τον ανέχομαι τον χαζοβιόλη..
Αλλά θα χαιρόμουν πολύ αν το έκοβε το κουσούρι... :P

Μαρία μου μερικές ερωτήσεις: 1)Βγαίνει καθόλου έξω στην αυλή ή κοιτάει τα αδέσποτα από το παράθυρο; Αν τα κοιτάει από το παράθυρο πόσα παράθυρα του σπιτιού κοιτάζουν προς την αυλή;
2) ψεκάζει σε όποιο αντικείμενο έρχεται από έξω αν κατάλαβα καλά..που κουβαλάει "εχθρικές" μυρωδιες από τον έξω κόσμο τις οποίες εξουδετερώνει με τον ψεκασμό;
3) Η κουρτίνα και το μπαούλο βρίσκονται κοντά στο παράθυρο από το οποίο κοιτάζει τους γάτους έξω;

Τελευταία επεξεργασία:
Αχ Ριάνα μου...
Όποιο παραθυρο και να κοιτάξει βλέπει αυλές και γάτες! Ζούμε σε γειτονιά, σε μονοκατοικία, οπότε εκτός από τα αδεσποτούλια που ταϊζουμε εμείς και - ας πούμε - του είναι γνώριμα, από το κατώφλι μας περνάνε και άλλα γλυκά ζωάκια..
Γατάκια, σκυλάκια.. Πουλάκια.. Name it...
Καταλαβαίνω ότι μαρκάρει την περιοχή του, ότι τον ενοχλούν όλες αυτές οι "ξένες" μυρωδιές...
Το θέμα είναι ότι εκτός από τις πόρτες ή τα παραθυρα που κατά καιρούς περιποιείται, το έχει πάει παραπέρα το θέμα..
Σε ρούχα ας πούμε..
Ή σε ριχτάρια..
Ή σε μαξιλάρια του καναπέ (να φτύσω τον κόρφο μου, αυτό έχει πάρα πολύ καιρό να το κάνει..)..
Ή σε χαλάκια που ίσως βαλω στο πάτωμα, σε κουζίνα ή μπάνιο...
Είναι κυριαρχικό το θέμα αλλά δεν γίνεται να αποκόψουμε τον έξω κόσμο από το να υπάρχει, οπότε ελπίζω να μπορώ με κάποιον τρόπο να επηρεάσω το αγόρι μου θετικά...
Δεν με τρελαίνει τόσο να κατουρήσει στην πόρτα ή στο πάτωμα, όσο και αν σου ακούγεται παράξενο..
Το προτιμώ από το να ανησυχώ κάθε φορά που ανεβαίνει στον καναπέ...
Είναι καλούλης μωρέ ο μαντραχαλάκος μου, βομβαρδίζεται και αυτός από ένα κάρο πληροφορίες...
Αλλά πως να αλλάξει αυτό; Μόνο αυτός μπορεί να αλλάξει υποθέτω... :redface:

Έξω όχι, δεν βγαίνει ποτέ.. Μόνο σε μυρωδιές ότι εισπράτει..

Απάντηση: Ψέκασμα αρσενικού στειρωμένου γάτου

Για ένα διάστημα είχε αρχίσει να μαρκάρει και ο δικός μου... στην ηλικία των 3.5 ετών... δεν είχε μαρκάρει ποτέ μέχρι τότε! Φέραμε μυρωδιά από άλλο γάτο στο σπίτι και άρχισε να μαρκάρει. Σε κάποια φάση κατουρούσε τα πάντα, παπλώματα, παράθυρα, ντουλάπα, ρούχα, τοίχους, βιβλιοθήκη, πόρτες, τσάντες, κτλ. Τους τελευταίους 3 μήνες δεν έχει μαρκάρει καθόλου. Τι έκανα; Δεν άφηνα τα ρούχα μου πεταμένα εδώ και εκεί, τα παπλώματα τα βάζαμε στην ντουλάπα όταν ξυπνούσαμε, και όταν τον βλέπαμε να μαρκάρει κάναμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα, δεν τον αγχώναμε δηλαδή. Σε κάποια σημεία στους τοίχους και γενικότερα εκεί που μάρκαρε πολύ, σταμάτησα να τα καθαρίζω. Εφόσον δεν έφευγε το "άρωμα" του, δεν μάρκαρε. Μετά από μερικές εβδομάδες, όταν είχε κόψει το μαρκάρισμα, πήρα μια λάμπα UV και το βράδυ έκλεισα όλα τα φώτα, άναψα αυτή την λάμπα και είδα που είχε μαρκάρει και τα καθάρισα όλα. Από τότε δεν έχει ξαναμαρκάρει και άρχισα πάλι να παρατάω τα ρούχα μου εδώ και εκεί :lol: A, άρχισα να του δίνω και πιο συχνά παιχνίδια με catnip, δεν ξέρω αν βοήθησε και αυτό, αλλά αξίζει να το αναφέρω.

Χμ, ενδιαφέρουσα η προσέγγιση του προβλήματος Ceres Victoria:hmm:
Οσο για τον Τζούνο και τι να κάνω αφού είναι τραμπακουλάκι, δεν αλλάζει αυτό!!!

Κορίτσια, ρίξτε μια ματιά κι εδώ: https://www.feliway.com/gb
Βάζοντας στη πρίζα ένα feliway diffuser και αφήνοντάς το αναμένο, απελευθερώνεται στο χώρο η μυρωδιά της συνθετικής ορμόνης φερομόνης, κάτι που ελαχιστοποιεί το στρες στις γάτες.
Μια άλλη σκέψη Μαρία μου είναι να βάλεις πυκνές γλάστρες έξω από τα παράθυρά σου, κάτι που με φυσικό τρόπο θα τον αποκλείσει από τον έξω κόσμο που τόσο τον προκαλεί και αν εξακολουθεί να μπορεί να δει έξω, θα ναι μέσα από τα πυκνά φυλλώματα, κάτι που δεν θα τον κάνει να αισθάνεται τόσο εκτεθιμένος..

Μαρία, διαβάζοντας το post της Ceres, σκέφτομαι μήπως προσπαθούσες να εφαρμόσεις μια αντίστοιχη μέθοδο; :hmm:

Μου κατούρησε το έπιπλο

Είμαι υπό μετακόμιση και δεν μου έφταναν όλα τα άλλα αλλά ανακάλυψα ότι ο κατρουλής μου κατούρησε ένα μεγάλο έπιπλο που έχω. Το κατρουλιό δεν είναι πρόσφατο γιατί το έχω καθαρίσει με τα πάντα αλλά δε βγαίνει η μυρωδιά. Το τελευταίο που σκέφτηκα είναι να ρίξω χυμό λεμονιού και να το αφήσω αλλά φοβάμαι μην καταστρέψω το ξύλο.
Θα το πιάσω και θα το...:angry:
Παρακαλώ για τις συμβουλές σας (εκτός από τη συμπόνια σας)

Η πρόταση της Ceres είναιαρκετά "επιθετική" και ενδεχομενως να πιάσει αν αφήσω τα σημάδια του σε κουρτίνα ή πόρτα ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο... (αν και η σκέψη μου προκαλεί ταραχή και δεν ξέρω πόσο αντεχει κανείς την βρωμα...)
Όμως αυτός ψεκάζει ακόμη και παπούτσια ή ρούχα αν κάτι τον "χαλάσει".. Όπως καταλαβαίνεις Γιωργο, δεν γίνεταινα αφήσω τα ρούχα ετσι.. :redface:
Έχω αρχίσει να πιστευω ότι δεν υπάρχει λύση...

Απάντηση: Μου κατούρησε το έπιπλο

αν ειναι σπερμα κι οχι τσισα δυσκολα θα φυγει,τα τσισα δεν μυριζουν συνηθως.θα το καθαρισεις με λιγο ξυδι και μετα θα βαλεις λαδι ειδικο για επιπλα.δε νομιζω να μυριζει μετα!

Μου ψεκάζει τσίσα, παρότι στειρωμένος και μυρίζουν. Βασικά το γατοσπέρμα δεν ξέρω πώς μοιάζει αλλά αν μοιάζει με τσίσα τη έβαψα.
Εβαλα ξύδι αλλά δεν το άφησα. Μήπως να το αφήσω να ποτίσει;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back