Ψύλλοι και εξωπαράσιτα

Εμείς αντιμετωπίζουμε το εξής πρόβλημα:

Πριν απο 2 μήνες μάζεψα έναν αδέσποτο γατούλη που τον ταϊζα απο μωρό μιας και είχε σπίτι τον κήπο μου.
Πριν τον βάλω μέσα του έδωσα χαπάκι και τον ψέκασα με frontline. Ακολούθησε στείρωση και απο τότε παλεύουμε με την ωτίτιδα που έχει (πολύ ανθεκτικά μαμούνια βρε παιδί μου, με τίποτα δεν σκοτώνονται).
Μετά την στείρωση και όταν γυρίσαμε στο σπίτι ο μικρός έχει συνεχώς ψύλλους. 2 αμπούλες stronghold ρίξαμε με διαφορά 20 ημερών. Κόλλησε και την θηλυκιά και της έριξα και αυτηνής αμπούλα αλλά δεν θυμάμαι τη μάρκα (είχε τελειώσει η frontline του γιατρού και μας έδωσε μια άλλη).
Να μη σας τα πολυλογώ, παρόλο που έχουν και τα δύο αμπούλα ξύνονται αρκετά, ιδίως το κορίτσι. Στην κουβερτούλα του αγοριού εχω βρει ψύλλους, άλλους ψόφιους και άλλους σε φάση πού να γύρω να πεθάνω.
Πλένω τις κουβερτούλες τους κάθε βδομάδα και μέρα παρα μέρα σκουπίζω και σφουγγαρίζω. Πού στα κομμάτια εμφανίζονται τόσοι ψύλλοι; Έχω φωλιά μέσα στο σπίτι; Και πως θα τους σκοτώσω;
Συγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις αλλά ειλικρινά τα έχω πάρει κανονικά. Τί άλλο να κάνω και πόσες αμπούλες πια να τους ρίξω;
Την προηγούμενη βδομάδα έριξα στο κορίτσι οπότε σε καμια δεκαριά μέρες θα επαναλάβω αλλά ως τότε θα ξύνεται η καημενούλα;;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κανείς για τα ''κατοικίδια'' των κατοικιδίων μου;:'(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρεπει να επιμεινεις με τα αντιπαρασιτικα γιατι μαλλον ειχαν αυγουλακια και βγηκαν νεοι ψυλλοι.
Επιβαλλεται να ψεκαζεις και τα μερη που συνηθιζουν να καθονται τα γατουνια σου.
Το συχνο πλυσιμο επισης βοηθαει ( σεντονια, ριχταρια κλπ)

Το πλύσιμο δεν το συζηταμε γίνεται πολύ τακτικά και σε υψηλές θερμοκρασίες. Να σε ρωτήσω κάτι όμως; Ψεκάζοντας με σπρευ frontline για παράδειγμα θα σκοτωθούν τυχόν αποικίες στα κουβερτάκια τους ή πρέπει να πάρω κάποιο άλλο ειδικό;

Η κτηνιατρος μου ειχε πει οτι το ψεκασμα με frontline αρκει, πρεπει ομως να επαναλαμβανεται ωστε να εξουδετερωσει και τα αυγα που επωαζονται. Εγω ξεμπερδεψα σχετικα ευκολα. Μαλλον ημουν τυχερος και το προλαβα στην αρχη

Καταλαβα..... απο αύριο αρχίζει η επιχείρηση σκούπα. Πού θα μου πάει θα τους εξολοθρεύσω!:kill:
Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου!!!:)

Ψυλλοι στο νεογεννητο

Η γατα μου που ζει εξω είναι δεδομένο πως θα έχει ψύλλους? Δυστηχως δεν μπορω να την πιασω για να δω γιατι φοβαται αλλα το νεογεννητο γατακι της που το πηρα στα χερια μου, ανακαλυψα πως εχει μερικους ψυλλους πανω του. Αν εχει ομως και η μανα του, τοτε θεωρω πως το αντιπαρασιτικο φαρμακο που θα του βαλω, δεν θα βοηθησει καθολου ε?

Μια γνώμη

Καλησπέρα σε όλους!!!!συγχαρητηρια για το forum !!!!
Λάτρευω πολυ τις γάτες αλλα έχω ενα πρόβλημα!!!!ειχα 14 χρονια μια γατουλα η οποία ζούσε μεταξύ αυλής κ σπιτιού!!!!παντα έβρισκα κανέναν ψύλλο αλλα δεν έδινα σημασία!!! Μαζι κοιμομασταν κ ποτε δεν είχα πρόβλημα!!!δυστυχως μου "έφυγε"απο ζαχαρο ! Τελοσπαντων για να μην σας κουρασω τωρα έχω 2 γατουλες-μένουν πιο πολυ στην αυλη-τις οποίες το χειμώνα τις έβαλα στο σπίτι μαζι πάλι νανι κτλ κτλ!!!ξαφνικα όμως βρήκα ψυλλους!!!!οχι πολλούς κ μόνο στο υπνοδωμάτιο!τρελαθηκα έβγαλα χάλια στρώματα σεντόνια ,σκουπισα κ σφουγγάρισα με καυτό νερο κ γενικα επεσα σούπερ φάσινα :)
Το θέμα μου ειναι ότι εχω πανικοβληθει κ δεν μπορω να χαρω τις γάτες μου!!!!τους έβαλα αμπουλα κ σήμερα σκόνη!!!εγω που ποτε δεν είχα πρόβλημα με τις γάτες να φοβάμαι μηπως κολλησω ψυλλους!!!ηθελα να ρωτήσω:εαν τις χαιδεψω κ πεταχτεί κάποιος πάνω μου ,θα τον μεταφέρω σπίτι ;;;;ταΐζω κ 5-6 αδεσποτες μπορει κ αυτες να με κολλήσουν;;;;;σας λέω με έχει πιάσει τρόμος ......!!!please πείτε μου τη γνώμη σας τι να προσέχω!!!
Σας ευχαριστω πολυ :)

Απάντηση: Μια γνώμη

Καλησπερα και καλωσηρθες στο σαιτ.:)
Κοιτα κατι.Εφοσον τους εβαλες φαρμακο θα φυγουν οι ψυλλοι.Ελπιζω μονο να ηταν με συμβουλη γιατρου,γιατι και αμπουλα και σκονη..καπως πολυ μου κανει,και αυτα ειναι φαρμακα και θελουν μεγαλη προσοχη.:/:
Παντως τα δικα μου και τα δυο,ειχαν ψυλλους οταν τα εβαλα στο σπιτι,και βρε παιδια ποτέ δεν γεμισε...τι να πω;.Δηλαδη βαλαμε φαρμακο,κανονικα κυκλοφορουσαν σπιτι,ουτε καποια ιδιαιτερη απολυμανση εκανα,μονο στα μαξιλαρια τους βασικα..και ποτέ δεν ειχα προβλημα με τους ψυλλους.
Εφοσον κυκλοφορουν εξω,θελουν την ενδεδειγμενη απο τον κτηνιατρο τακτικη αποπαρασιτωση παντως,που ομως αυτος θα σου πει καθε πότε.

Οσον αφορα τις αδεσποτες,και εγω στο παλιοο σπιτι φροντιζα πολλες,παρα πολλες για την ακριβεια,και ποτέ δεν κολλησα κατι.Βεβαια οταν τις χαιδευα..επλενα τα χερια μου μετα,κυριως για να μην μεταδωσω κατι και στα δικα μου που ζουσαν μεσα.:)

Ο κτηνίατρος μου πρότεινε τη σκόνη!!!η αλήθεια ειναι ότι κανά 2-3 έχω δει!!!το κακο ειναι ότι μπαίνουν 2αδεσποτοι στη αυλη κ απο αυτούς θα κολλάνε!!!ειχαν περάσει 15 μέρες απο την αμπουλα :)

Απάντηση: Ψύλλοι!!

χαιρεται. Το σεμπασιλ δεν κανει για τον ψεκασμο του χωρου;
για ψυλλους σε σκυλι παντως, πιανει. και σε λουτρο στον σκυλο αλλα και στο χωρο-χαλια.

ψυλλοι σε γάτουλες που ζούν σε διαμέρισμα!και τώρα τι;

καλησπέρα σας!νομίζω πως ο τίτλος τα λέει όλα!!!στο σπιτι μας απο προχτές έχει σημάνει κόκκινος συναγερμος!το σπίτι καθαρίστικε απολυμάνθηκε και ψεκάστηκε εκτενως στις γωνίες και στα δύσκολα σημεία με εντομοκτόνο.το πάτωμα σκουπίστηκε με ηλ.σκούπα και σφουγγαρίστικε με καυτό νερο.οι γατούλες εκαναν όλες αμπούλα απο χτες.
παρολο που δεν βρήκα μεγάλη ποσότητα ψύλλων (μετά απο ξεψαχνισμα βρήκα 1 2 σε κάθε ζώο) και παρόλο που βάλαμε αμπούλα νιώθω οτι αυτό δεν άρκει.τί μπορώ να κάνω επιπλέων ώστε οι γατούλες να απαλλαγούν γρήγορότερα απο αυτόν τον καιλέ;λέτε να παρω και το σπρει της frontline και να τα ψεκασω επιπλέον;please help!

Καλησπερα.Οχι σε καμια περιπτωση μην ψεκασεις κιολάς.Εφόσον πηραν αμπουλα,απαγορευεται αν δεν περασει το αναλογο διαστημα,να βαλεις και φροντλαιν.:eek:Θα παθουν ζημια.Φαρμακα ειναι παιδια,θελει πολυ μεγαλη προσοχη.:)
Καταρχην περνανε καποιες μερες για να σκοτωθουν και τα τελευταια.Εχε υπομονη και μην βιαζεσαι.Θα δεις θα φυγουν.Αν δεν φυγουν παρολα αυτα.,θα πρεπει οπωσδηποτε να συννενοηθεις με τον κτηνιατρο,και σε καμια περιπτωση να μην ενεργησεις μονη σου.

Απάντηση: Μια γνώμη

Τους ψύλλους τους είδατε με γυμνό μάτι; Γιατί η Μπριάμ ξύνεται αλλά δε βλέπω κάτι, και όταν τη χτενίζω και βάζω τα τριχάκια σε βρεγμένο βαμβάκι, δε "ματώνουν"...

Απάντηση: Tσιμπούρια

Γεια σααας! Να ρωτήσω, είχα βάλει στη Μπριάμ όταν νόμιζα ότι είχε ψύλλους ένα λουρί της Bayer το bolfo, που είναι και σα θεραπεία για ζώα που έχουν ήδη τσιμπούρια ή ψύλλους.
Κανονικά φορούσε μόνο όταν την έβγαζα βόλτα... στις Άλπεις έχουμε ένα κακό τσιμπούρι που μεταδίδει εγκεφαλίτιδα, και δεν το ρισκάρω.

Από τότε που της φόρεσα μόνιμα το bolfo της το άφησα αλλά λέω να της το ξαναβγάλω.

Η χαζή ερώτηση της ημέρας, μπορεί να κολλήσει κάτι χωρίς να'ναι μες στη φύση, δηλαδή από τα παράθυρα που είναι συνέχεια ανοιχτά;
Μένουμε εκτός κέντρου με ένα πάρκο πιο δίπλα.

:)

Για πες μου Γιδακι μου.Το λουρι αυτο βασικα ειναι φαρμακευτικο προιον.Τι λεει;Να το φορατε συνεχεια;Οχι;;Δεν το διευκρινιζει;
Χμ..βασικα οκ,η μπαγερν βγαζει ολιγον "βαρεια" προιοντα.:worry:Για ρωτα και την κτηνιατρο σου.
Παντως να κολλησει ψυλλους απο τα παραθυρα,δυσκολο μου φαινεται.Γιατι ο ψυλλος ,απο οτι ξερω βεβαια,πηδαει..δεν πεταει.Δηλαδη απο τα χορτα ναι,μπορει.Αλλα απο τον αερα;Στο παραθυρο,και μαλιστα μου φαινεται οτι ειστε και σε οροφο;Δεν ξερω.
Εγω θα το εψαχνα παντως,γιατι η αληθεια ειναι οτι θα αγχωνομουν και εγω να τους το εχω συνεχεια.

Εχεις δίκιο μάλλον θα της το βγάλω και θα το φοράμε όταν βγαίνουμε... Είτε ψύλλοι είτε τσιμπούρια (το λουρί είναι και για τα δύο), δε θέλω να μπλέξω, αλλά δεν πιστεύω να ανεβούν στο δεύτερο όροφο...!!

Αν έχετε ψηλά φυτά δίπλα στο σπίτι μπορεί να μπουν ψύλλοι. Επίσης μπορεί να συμβεί να μεταφέρεις κάποια προνύμφη με τα παπούτσια. Δύσκολο να συμβούν και τα δύο απλώς επειδή μου έχει συμβεί υποθέτω το πρώτο για αυτό το αναφέρω

η μπουλουκίτσα μου είχε σοβαρό πρόβλημα με ψύλλους
αλλα τις βάλαμε frontline και είναι μια χαρά τώρα

Still0018.jpg
κοιτάξτε τι βρήκα στην μπουλουκίτσα μου!
Το έβγαλα με το μικροσκόπιο που πήρα για τα χριστούγεννα.

Συνημμένα

• Still0018.jpg
    Still0018.jpg
    49,4 KB · Εμφανίσεις: 171
  • Still0018.jpg
    Still0018.jpg
    49,4 KB · Εμφανίσεις: 171

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back