Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καταρχην δεν ξερω τι ακριβως αμπουλα ειναι....παντως το frontline combo..κανει και για τα αβγα.Ακριβως μερες δεν ξερω..αλλα εγω,ποτε δεν ειχα προβλημα με τους ψυλλους.Τους εβαζα αμπουλες..και μετα απο κανα δυο,3 μερες..δεν εβρισκα τιποτα.Ομως..οσες φορες μου κολλησαν...ειχαν ελαχιστους ουτως ή αλλως...διοτι το εβλεπα απο την αρχη..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eleni-27f
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Πολυ ωραια..τοτε σιγουρα θα φυγουν..

rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σήμερα διαπίστωσα οτι η Ήρα είχε 1 παράσιτο (μάλλον με ψείρα έμοιαζε) που περπατούσε πάνω της, μέχρι να το αντιληφθώ είχε εξαφανιστεί μέσα στο τρίχωμα της μουσούδας της. Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε απο αυτά με βιολογικό τρόπο;

Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Σήμερα διαπίστωσα οτι η Ήρα είχε 1 παράσιτο (μάλλον με ψείρα έμοιαζε) που περπατούσε πάνω της, μέχρι να το αντιληφθώ είχε εξαφανιστεί μέσα στο τρίχωμα της μουσούδας της. Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε απο αυτά με βιολογικό τρόπο;
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει βιολογικός τρόπος! Μόνο το Frontline γνωρίζω σε αμπούλα και spray και την αμπούλα advocate επίσης που πιάνει και κάποια εσωτερικά παράσιτα.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Με διατομίτη.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Με διατομίτη.
Αν μπορεις να εξηγησεις λιγο τι ειναι αυτο..και κυριως..που το βρισκουμε..θα ηταν ακομα καλυτερα..

rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
με πείσατε........ πάω κτηνίατρο, δεν το γλιτώνει το φαρμακάκι της!

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Είναι μια σκόνη γκριζωπή που μοιάζει με τσιμέντο ή πηλό. Είναι 100% φυσικό προϊόν, αλλά πρέπει να είναι για χρήση στα ζώα. Χρησιμοποιείται και για τα ενδοπαράσιτα. Τον χρησιμοποιούν στην κτηνοτροφία κυρίως. Νομίζω πως τον βρίσκουμε σε αγροτικά-κτηνοτροφικά ή κηπουρικά μαγαζιά. Προσοχή όμως. Μην αγοράσετε τον διατομίτη που είναι για πισίνες.
Κάτι σαν και αυτά είναι καλά:
https://www.bitlessbridle.co.uk/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=232
https://diatomx.co.uk/epages/eshop43...s/eshop439661/Categories/"Diatom for Animals"
https://www.ebay.co.uk/itm/1000GRAM-...auty_Vitamins_Supplements&hash=item1e5fc4793a
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
με πείσατε........ πάω κτηνίατρο, δεν το γλιτώνει το φαρμακάκι της!![]()
Βασικά λένε ότι ένα 40% των ψύλλων βρίσκεται πάνω στην γάτα. Τα αυγά και οι κάμπιες είναι στα μέρη που συχνάζει και κοιμάται. Πρέπει δηλαδή να ψεκάσεις με frontline και τις περιοχές που συχνάζει.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Είναι μια σκόνη γκριζωπή που μοιάζει με τσιμέντο ή πηλό. Είναι 100% φυσικό προϊόν, αλλά πρέπει να είναι για χρήση στα ζώα. Χρησιμοποιείται και για τα ενδοπαράσιτα. Τον χρησιμοποιούν στην κτηνοτροφία κυρίως. Νομίζω πως τον βρίσκουμε σε αγροτικά-κτηνοτροφικά ή κηπουρικά μαγαζιά. Προσοχή όμως. Μην αγοράσετε τον διατομίτη που είναι για πισίνες.
Κάτι σαν και αυτά είναι καλά:
https://www.bitlessbridle.co.uk/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=232
https://diatomx.co.uk/epages/eshop43...s/eshop439661/Categories/"Diatom for Animals"
https://www.ebay.co.uk/itm/1000GRAM-...auty_Vitamins_Supplements&hash=item1e5fc4793a
Ιδιαιτερη προσοχη σε αυτο που λεει η φιλη μας,γιατι δεν ειμαι σιγουρη οτι υπαρχει στην ελλαδα ειδικος για ζωα.
Να τονιστει δηλαδη οτι πρεπει να ειναι ειδικο για ζωα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
endorama
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ χρησιμοποιώ πάντως frontline, την πράσινη ειδική αμπούλα που είναι λίγο ακριβότερη αλλά εξοντώνει και τ' αυγά των παρασίτων.
Δεν παίρνω το σπρέι, ταλαιπωρούνται τα ζώα μ' αυτό!
Οταν περιμάζεψα τη Σταχτοπούτα πέρσι ήταν γεμάτη ψύλλους και κόλλησαν κι οι άλλες δυο!
Τις απομόνωσα λοιπόν, τους έβαλα την αμπούλα (για δύο 24ωρα θέλουν απομόνωση, να μη γλειφει το ένα το άλλο)
Παράλληλα αγόρασα εντομοκτόνο. Αλλά πρόσεξα να γράφει πως είναι αβλαβές για τα κατοικίδια.
Εβγαλα το στρώμα μου στον ήλιο, το ψέκασα, ψέκασα και μέσα στο σπίτι γενικά, κι έπλυνα ό,τι μπορούσε να πλυθεί στο πλυντήριο.
Ηταν μια δυσκολη μέρα αλλά ΨΥΛΛΟΙ ΤΕΛΟΣ!
Τώρα τους φοράω το αντιπαρασιτικό λουρί και δεν τ' αφήνω να βγουν από το σπίτι.
Ομως έχω το νου μου γιατί ταϊζω και χαϊδεύω αδέσποτα, οπότε ίσως καποια στιγμή χρειαστεί να το επαναλάβω αυτό, αφού ο κτηνίατρος μου είπε πως το αντιπαρασιτικό λουρί δεν κάνει σχεδόν τίποτα-τους το πήρα παρόλα αυτά καλού-κακού
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
τελικά της έβαλα αμπούλα frontline... και ελπίζω να εξαφανιστούν
το θέμα μου είναι οτι μετά την αμπούλα την χτένισα κάτω απο το σαγόνι της και τον λαιμό της μπροστά οπου είχε ένα σπυράκι, μετά απο ώρα παρατήρησα οτι μεταξύ λαιμού και σαγονιού έχει πρηστεί λιγάκι, το πρήξιμο υπάρχει την ακουμπάω και δεν ενοχλείται, αναρωτιέμαι έχει να κάνει με το σπυράκι(αν και δεν έχει πριστεί εκεί ακριβώς) ή υπάρχει περίπτωση να είναι καμία παρενέργεια απο την αμπούλα;;;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Μπορεί να εμφάνισε αλλεργία στο τσίμπημα του ψύλλου. Δες το πως πάει και αν δεις ότι χειροτερεύει πήγαινέ την στον κτηνίατροτελικά της έβαλα αμπούλα frontline... και ελπίζω να εξαφανιστούντο θέμα μου είναι οτι μετά την αμπούλα την χτένισα κάτω απο το σαγόνι της και τον λαιμό της μπροστά οπου είχε ένα σπυράκι, μετά απο ώρα παρατήρησα οτι μεταξύ λαιμού και σαγονιού έχει πρηστεί λιγάκι, το πρήξιμο υπάρχει την ακουμπάω και δεν ενοχλείται, αναρωτιέμαι έχει να κάνει με το σπυράκι(αν και δεν έχει πριστεί εκεί ακριβώς) ή υπάρχει περίπτωση να είναι καμία παρενέργεια απο την αμπούλα;;;

rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπορεί να εμφάνισε αλλεργία στο τσίμπημα του ψύλλου. Δες το πως πάει και αν δεις ότι χειροτερεύει πήγαινέ την στον κτηνίατρο![]()
αυτό θα κάνω μάλλον
το κορίτσι μου τους τελευταίους 2 μήνες ταλαιπωρείται συνεχώς και ανησυχώ πάρα πολύ..............
rodirdi
Εκκολαπτόμενο μέλος
τελικά οι ψύλλοι της τσιμπήσανε όλο το λαιμουδάκι της και ο κτηνίατρος μας έδωσε fusidin γιατί απο το ξύσιμο έπαθε κοκιο..............κάτι (δεν θυμάμαι) δερματίτιδα. ελπίζω να περάσει πολύ σύντομα και να ηρεμήσουμε όλοι επιτέλους..........
sadyist
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα σε όλους τους γατογονείς. Πριν λίγο τελείωσα με την καθαριότητα του σπιτιού μου. Γύρισα το σπίτι ανάποδα στην κυριολεξία. Ο λόγος? Γέμισα ψύλλους. Ήμουν στην κουζίνα προχθές και ξαφνικά άρχισα να ξύνομαι ταυτόχρονα σε χέρια και πόδια. Μετά από λίγο, να κάτι καρούμπαλα. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία και σκέφτηκα ότι θα είναι καμιά σκνίπα. Έλα όμως που δεν σταματούσαν. Ξάπλωνα στο κρεβάτι να κοιμηθω, την άλλη μερα τσιμπήματα στο μάγουλο, στην πλάτη, στα χέρια, στα πόδια παντού ρε παιδιά. Όχι τιποτε άλλο, αλλά μετά από λιγο γινόντουσαν καρούμπαλα και πονούσαν. Ώσπου εχθές το βράδυ είδα ένα κόκκινο ζουζούνι πάνω στο laptop. Κοκκάλωσα γιατί αμέσως αναγνώρισα τί είναι. Σήμερα το πρωί ξύπνησα, εννοείται τσιμπημένη, και σήκωσα σεντόνια, ψέκασα το στρώμα με aroxol mec και με αντιπαρασιτικό, τράβηξα τα έπιπλα, το κρεβάτι, τραπέζια, κουζίνες όλα, όλα, όλα και σκούπισα με ηλεκτρική, σφουγγάρισα με χλωρίνη και ταυτόχρονα ψέκαζα. Ελπίζω να απαλλαχτώ μια και καλή. Έχω φρικάρει παιδιά. Δεν ξέρω αν τα έφερε ο γάτος μου ή τα αδεσποτάκια που έρχονται στο μπαλκόνι (μονοκατοικία)? Η αλήθεια είναι ότι ο γάτος μου τελευταία ξυνόταν αλλά του έβαλα αμπούλα πριν τρες εβδομάδες και του την αναννέωσα σήμερα. Αυτές τις ημέρες τον έβγαζα έξω με λουράκι και πήγαινε στα λουλούδια μου. Και ρωτώ: αν έχει αμπούλα το γατί πάλι κολλάει ψύλλους ή λέτε να έτυχε να είναι από τα αδέσποτα? ( ένα αδέσποτο μπήκε δυο - τρεις φορές στο σπίτι αλλά το έβγαλα έξω). Έχει τύχει κάτι παρόμοιο σε κάποιον? Αν ναι, τότε τί ακριβώς πρέπει να κάνω? Αυτή τη στιγμή που σας γράφω, έχω ένα καρούμπαλο στο μάγουλο, τέσσερα στο ποδι, τρία στα χέρια και δύο στην πλάτη. Help!!

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Kαλημέρα.
Και όμως οι αμπούλες θεωρητικά προστατεύουν ,καλύπτουν δηλαδη για ένα διάστημα περίπου 3 μηνών τη γάτα.
Αν δεν ήταν έτσι,γάτες που βγαίνουν έξω θα έπρεπε να τις ψεκάζουμε κάθε μέρα.Δεν μπορεί να γίνεται αυτό όμως όπως καταλαβαίνεις.

Καταρχήν καλό θα είναι να μην βάζεις απο μόνη σου φάρμακο στη γάτα σου ,αν δεν στο έχει πει γιατρός.Δηάδή η επανάλλειψη,μετά απο 3 βδομάδες που έκανες,αν δεν στο έχει πει γιατρός δεν είναι ασφαλές για τη γάτα(φάρμακα είναι μην ξεχνιόμαστε)
Το πιο πιθανό είναι οι ψύλλοι να προέρχονται απο τα αδέσποτα.
Αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο,όχι μόνο για ψύλλους αλλά και γενικότερα..καλό θα είναι η γάτα σου να μην βγαίνει έξω,εφόσον υπάρχουν και άλλα γατιά τριγύρω,που ούτε ψεκασμένα είναι ,ούτε εμβολιασμένα.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Θα έλεγα ότι το πιο σημαντικό από όλα είναι να προσέχεις με τι ψεκάζεις το σπίτι σου γιατί είναι πολύ επικίνδυνα αυτά τα σπρευ για τις γάτες. Όταν είχε έρθει συνεργείο σε εμάς μας είπανε να φύγουμε από το σπίτι για τουλάχιστον 8 ώρες μαζί με τα κατοικίδια μας και να σκεπάσουμε με βρεγμένη πετσέτα το ενυδρείο. Πολλά από αυτά τα εντομοκτόνα είναι πολύ τοξικά στις γάτες. Διάβαζε προσεκτικά τις οδηγίες πίσω.
sadyist
Νεοφερμένο μέλος
Μίλησα με τον κτηνίατρο πριν λίγο και μου είπε ότι πιθανότατα η γάτα θα έφερε ψύλλο από έξω και θα έπεσε από πάνω της μέσα στο σπίτι γιατί δεν θα άντεξε από το φάρμακο. Καταλαβαίνω ότι είναι τοξικά τα εντομοκτόνα αλλά πραγματικά έπαθα ζημιά ρε παιδιά. Είμαι παντού πρησμένη από τα τσιμπήματα. Και τον φίλο μου τσίμπησαν στην πλάτη. Είναι ανυπόφορο. Ελπίζω να ησυχάσω όμως από εδώ και στο εξής. Όσο για τις γάτες έξω, είναι πέντε ζωή να έχουν. Μου φαίνεται ότι θα βάλω αμπούλες και σε αυτές.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool