ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για τα αιθέρια έλαια.Είχα βρεί και αυτό για τους ψύλλους.Λέω να τους το δοκιμάσω το καλοκαίρι.κι εγω του πατσινου μεχρι περιπου 6 χρονων του εκανα εμβολια,μετα ειχαν πει και οι δυο κτηνιατροι οτι δε χρειαζεται,αλλα αποπαρασιτωση του εκανα εσωτερικη,γιατι ψυλλους δεν ειχε.μιας και λεμε για φυσικες μεθοδους,ειχα δοκιμασει καποια στιγμη αιθερια ελαια,επειδη ασχολουμαι με αυτα σε αλλες χρησεις.(ενοηται οτι τα αιθερια ελαια,δεν ειναι για ολες τις περιπτωσεις,δεν κανουν για ολα τα ζωα,θελουν γνωσεις κλπ.)ειχα δοκιμασει λοιπον αντι για κολαρο μετα το μπανιο που τους εκανα και καθαρισαν οι ψυλλοι,κι αφου στεγνωσαν,τους εβαλα στο σβερκο λεβαντα,2 σταγονες σε καθε ζωο.για μερες ηταν καθαρα,δλδ για μια γατουλα οικοσιτη που δε βγαινει ειναι υπερβολη να βαζει κανεις χημικα,πιστευω οτι με ενα αιθεριο ελαιο,λεβαντα ειναι η πιο ακινδυνη,ειναι οκ.αλλα στη δικη μου περιπτωση με την αυλη και τα χορτα δε κανει και πολλα πραγματα.θελει κι ενα χημικο μια στο τοσο,οπως φροντλαιν η κατι αναλογο.

https://mange.org.uk/cat-products/animal-fleas-worms/flea-away-dog-cat-flea-mite-control-100ml
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anna 21
Δραστήριο μέλος
κι εγω του πατσινου μεχρι περιπου 6 χρονων του εκανα εμβολια,μετα ειχαν πει και οι δυο κτηνιατροι οτι δε χρειαζεται,αλλα αποπαρασιτωση του εκανα εσωτερικη,γιατι ψυλλους δεν ειχε.μιας και λεμε για φυσικες μεθοδους,ειχα δοκιμασει καποια στιγμη αιθερια ελαια,επειδη ασχολουμαι με αυτα σε αλλες χρησεις.(ενοηται οτι τα αιθερια ελαια,δεν ειναι για ολες τις περιπτωσεις,δεν κανουν για ολα τα ζωα,θελουν γνωσεις κλπ.)ειχα δοκιμασει λοιπον αντι για κολαρο μετα το μπανιο που τους εκανα και καθαρισαν οι ψυλλοι,κι αφου στεγνωσαν,τους εβαλα στο σβερκο λεβαντα,2 σταγονες σε καθε ζωο.για μερες ηταν καθαρα,δλδ για μια γατουλα οικοσιτη που δε βγαινει ειναι υπερβολη να βαζει κανεις χημικα,πιστευω οτι με ενα αιθεριο ελαιο,λεβαντα ειναι η πιο ακινδυνη,ειναι οκ.αλλα στη δικη μου περιπτωση με την αυλη και τα χορτα δε κανει και πολλα πραγματα.θελει κι ενα χημικο μια στο τοσο,οπως φροντλαιν η κατι αναλογο.
αληθεια γινεται δουλεια με τη λεβαντα? εμενα ο γατουλης μου μενει μονο μεσα (και στο μπαλκονι λιγο) και η αληθεια ειναι οτι νιωθω λιγο ασχημα που του βαζω αμπουλα προληπτικα. βεβαια το κανω πολυ αραια (δεν εχω δει ουτε μισο ψυλλο) αλλα και παλι χημικα χωρις λογο...
με τη λεβαντα ομως αν υπαρχει καποιο παρασιτο στο ζωο πεθαινει ή απλως απομακρυνεται??
γιατι αν απομακρυνθει απ το ζωο (που μενει μονιμα μες στο σπιτι) προσωρινα δεν εχει και πολυ νοημα...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Αιθέρια έλαια??
Τα έχετε δοκιμάσει εσείς??
Και εγώ δεν θέλω να της βάζω χημικά ενώ πρόκειται για τελείως προληπτικούς λόγους! Μέχρι στιγμής απλά προσπαθώ να μην βάζω τόσο συχνά, αλλά άμα κάνουν δουλειά τα έλαια θα της το οκιμάσω!
Ποιά προτείνετε??? ...για ψύλλους κ.λ.π.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
κοριτσια διαβαστε εδω,https://www.donkeyisland.gr/new/aromanimalgr.html αλλα και σε μια προχειρη αναζητηση αν κανετε,θα βρητε σπουδαια πραγματα που κανουν τα αιθερια ελαια,και σ εμας και στα ζωα και γενικα.ειναι κριμα εφοσον οι γατες σας δε βγαινουν εξω να τους βαζεται χημικα,εγω αναγκαζομαι λογω της φυσης εδω,και λογω των παιδιων που δεν προσεχουν καθολου.αν δεν εβγαιναν δε θα τους εβαζα χημειες.θα τα κανα μπανιο και θα τα βγαζα με το χερι.η θεια φωφω που πηρε τον οδυσσεα δεν εχει δει ψυλλο ποτε,στην αρχη τον καθαρισε και τελος δεν ξαναεβγαλε τιποτα.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Παιδιά εγώ τα αιθέρια έλαια τα χρησιμοποιώ χρόνια στον Ιντεφίξ. Τα χρησιμοποιώ και για τους ψύλλους, τσιμπούρια, κουνούπια και είμαι πολύ ευχαριστημένη.
Στις γατούλες όμως δεν πρέπει. Η κτηνίατρός μας μου είπε ιδιαίτερη προσοχή όταν ψεκάζω τον Ιντεφίξ να μην ψεκάσω και τη γάτα, δεν το αντέχουν, μπορεί να πάθουν άσχημα. Οπότε αν θέλετε μιλήστε με το γιατρό σας πρώτα!
endorama
Εκκολαπτόμενο μέλος
δε βγαίνουν έξω τα φατσούλια μου, ούτε εκεί τ αφήνω έξω....
μόλις φτασαμε εξερεύνησαν το χώρο κι αισθάνθηκαν οικεία-έχουμε ξαναπάει στο εξοχικό μας
ξεφορτώθηκαν άμεσα τα κολάρα
με συνοπτικες διαδικασίες....έτσι δε μπορώ να σας πω αν είναι καλά ή αποτελεσματικά 
fofula
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας.Χτες πήραμε την γάτα μας για τα καθιερωμένα εμβόλια και εξωτερική κ εσωτερική αποπαρασίτωση.Μία μέρα μέτα (αργά το βράδυ)που ήρθε στο κρεβάτι για να κοιμηθει την είδαμε ότι ξυνόταν πολύ έντονα.Την κοιτάξαμε και είδαμε μαυρα πραγματάκια να περπατάνε.Η γάτα μας μένει μέσα στο σπίτι κ την βγάζουμε στον κήπο για 5 λεπτάκια για να φάει χορταράκια.Αλλο ζώο δεν υπάρχει.Το θέμα εκτός από πού τα κόλλησε είναι γιατί ενω βάλαμε την αμπούλα τώρα ξύνεται πολύ έντονα και κοιτάζοντας το τρίχωμα (είναι και μακρυτριχη)βλέπαμε κάποια να περπατάνε.Δεν τα σκότωσε η αμπούλα?Δεν γνωρίζουμε την μάρκα της αμπούλας γιατί την έβαλε ο γιατρός.Θα χρειαστεί να της ξαναβάλουμε κάτι σύντομα?Επίσης για το σπίτι τί θα πρέπει να κάνω όπου έχω φλοκάτες μάλλινες που της αρέσει να κάθεται πάνω?
ΛΟΓΑ
Νεοφερμένο μέλος
πολύ πιθανό να μην την έπιασε η αμπούλα..αμα λες ότι είναι κ μακρύτριχη, μπορεί να έγινε λάθος χρήση της αμπούλας, γιατί αυτή κανονικά πρέπει να "πιάσει" δέρμα και να μη μείνει πάνω στις τρίχες όταν τη βάζουμε..μπορείς να της ξαναβάλεις σε 1-2 μέρες, ή αντί για αμπούλα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το spray που υπάρχει αλλά είναι κ πιο ακριβό στην τελική (αφύ καλύπτεις όλο το σώμα της..) αλλά κ πιο μπελαλίδικο.Πάντως για τις αμπούλες, να σ πω την αλήθεια, εγώ στις γάτες μου που τις είχα μονίμως στον κήπο, παρατήρησα ότι δεν έπιανε! Και γι'αυτό χρησιμοποιούσα το spray.Αλλά δεν ξέρω κιόλας..τι ν πω..σε άλλους πιάνει!
Για το σπίτι τώρα, χρειάζεται να βάλεις καλή ηλεκτρική σκούπα, και μετά να πετάξεις και τη σακούλα της σκούπας, μην την κρατήσεις ξανά μέσα στο σπίτι γτ θα φύγουν από εκεί οι ψύλλοι και θα ξαναγεμίσεις! Και άμα πάρεις και spray, ψέκασε μία και τη φωλίτσα της γατούλας. Επίσης, αν και κομμάτι δύσκολο,αλλά αν θες μπορείς και να το δοκιμάσεις, μπορείς να βγάλεις τις φλοκάτες έξω για αέρισμα και σε σημείο που έχει ήλιο,και άστες να λιαστούν κάμποσο...Δεν αρέσει και πολύ η ζέστη στους ψύλλους..
fofula
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Οχι βρε παιδια,δεν ειναι θεμα οτι δεν την επιασε η αμπουλα.Η δραση του φαρμακου διαρκει.Δεν σημαινει οτι μολις βαλουμε την αμπουλα σκοτωνονται αμεσως οι ψυλλοι.Το πιο πιθανιο ειναι οτι θα σκοτωθουν και αυτες,Σε παρακαλω,μην βαλεις απο μονη σου παλι φαρμακο.Ειναι πολυ ισχυρα φαρμακα αυτα και δεν κανει να τους βαζουμε συνεχεια.Δες αν θα της φυγουν σε κανα δυο μερες,και αν οχι,πρεπει να συμβουλετυτεις τον κτηνιατρο σου.Μονη σου ομως μην της ξαναβαλεις φαρμακο.

Επισης,δενε χει σημασια αν υπαρχουν αλλα ζωα στον κηπο,Τα χορταρια εχουν παντα ψυλλους,απο κει τους κολλησε.

Dafnic
Νεοφερμένο μέλος
Σημερα ειδα πανω στη γατα μου και στα 4 γατακια της κατι μαυρα μαμουνακια που κινιοντουσαν γρηγορα πανω στο τριχωμα τους και οταν τα επιανα μου εφευγαν και πετουσαν. Μπορει να ειναι ψυλλοι? Ειδα και πανω στην κουβερτουλα τους. Μου κανει εντυπωση γιατι ανοιξα σε διαφορα σημεια το τριχωμα της γατας μου, αλλα δεν βρηκα αυτα τα μαυρα μικρα στιγματακια που εχω ακουσει οτι ειναι δειγμα οτι οι γατες εχουν ψυλλους. Μηπως ειναι μαμουνια απ'την κουτα;; Δε ξερω τι αλλο να σκεφτω.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Οτι και να ειναι αφου ειναι πανω σε ολα πρεπει να αποπαρασιτωθουν καλα, πηγαινε τα σε καποιον κτηνιατρο να σου δωσει το καταλληλο αντιπαρασιτικο για να ξεμπερδεψεις γρηγορα και σιγουρα.Σημερα ειδα πανω στη γατα μου και στα 4 γατακια της κατι μαυρα μαμουνακια που κινιοντουσαν γρηγορα πανω στο τριχωμα τους και οταν τα επιανα μου εφευγαν και πετουσαν. Μπορει να ειναι ψυλλοι? Ειδα και πανω στην κουβερτουλα τους. Μου κανει εντυπωση γιατι ανοιξα σε διαφορα σημεια το τριχωμα της γατας μου, αλλα δεν βρηκα αυτα τα μαυρα μικρα στιγματακια που εχω ακουσει οτι ειναι δειγμα οτι οι γατες εχουν ψυλλους. Μηπως ειναι μαμουνια απ'την κουτα;; Δε ξερω τι αλλο να σκεφτω.
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Στο μπαλκονι μας εχουμε λουλουδια και ειδα προχθες οτι πανω τους αλλα και στο καγκελο ειχε πρασινες ψειρες. Και ρωταω : μπορει να πανε πανω στη Σοφη και να δημιουργηθει καποιο προβλημα;; Η μικρη βγαινει παντα μα το σαμαρακι της και εχει την ταση να πηγαινει και να χωνει τη μουρη της στα λουλουδια. Η αμπουλα θα βοηθησει;;
anna 21
Δραστήριο μέλος
Στο μπαλκονι μας εχουμε λουλουδια και ειδα προχθες οτι πανω τους αλλα και στο καγκελο ειχε πρασινες ψειρες. Και ρωταω : μπορει να πανε πανω στη Σοφη και να δημιουργηθει καποιο προβλημα;; Η μικρη βγαινει παντα μα το σαμαρακι της και εχει την ταση να πηγαινει και να χωνει τη μουρη της στα λουλουδια. Η αμπουλα θα βοηθησει;;
η αμπουλα σκοτωνει τα ηδη υπαρχοντα παρασιτα και τα αυγα τους, δε δρα προληπτικα για το μελλον. δεν νομιζω να πηγαινουν στα ζωα αυτες οι ψειρες που λες, ρωτα και τον κτηνιατρο σας καλου κακου.
Καλησπέρα, εγω ενω εκανα μπανιο τη γατα μου και μετα αφου στεγνωσε εντελως εβαλε αμπούλα.. μετα απο μια βδομάδα ανακάλυψα εναν μεγαλο ψυλλο πανω στο κεφαλι της. Καφε χρωματος!! ... Και επαθα σοκ. Τοσο καιρο ειχα απαλαγει απο τους ψυλλους παρ'ολο που την αφηνω και κυκλοφορει εξω. Τα γατακια που γεννησε ειχαν ψυλους παρόλο που γεννησε στο μπαλκονι μου.. που ηταν εντελως καθαρα και χωρις να εχουν προσβαση αλλες γατες .. τα αποπαρασιτωσα μαζι με εκεινη ... και τωρα εχουν ολα τους ψυλους. Δεν μπορω να φανταστω οτι μια τοσο δα αμπουλα μπορει να σκοτωσει τους ψυλους απο μια κανονικου μεγεθους γατα. Υπαρχει καμια αλλη λυση;
Καλησπέρα Ανθή μου. Έχω την εντύπωση πως όταν βάζουμε αμπούλα πρέπει 2 μέρες πριν και 2 μέρες μετά να μη λούσουμε τη γάτα... Κάτι τέτοιο θυμάμαι να μου λέει ο κτηνίατρος...

Λες να την πατησα ;;; Δεν ειχε τυχει να το ξανακανω ετσι. Εβαζα την αμπουλα σε ανυποπτο χρονο.
Τι να σου πω....
Ποια αμπούλα βάζεις; Εμείς τελευταία πήραμε την activyl που είναι, λέει, η πιο αποτελεσματική για τους ψύλλους...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
έβαζα την frontline combo και αυτη τη φορα πηρα την απλη την spot on. Activyl την ειπες;; Μπορει να παρω αυτη την επομενη. Δεν ξερω θα την παω και στην κτηνιατρο να βρουμε καμια καλη λυση. Απλα γιατι κυκλοφορει κα ιεξω.. και αυτο ειναι το θεμα μου.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool