10η και 11η Έκθεση Γάτας

Δηλ. Νεκταρία μου τι εννοεις με το "αν ειναι στειρωμένο δεν υπάρχει πρόβλημα"?Δηλ μπορω π.χ να φέρω τη Νάλα εγώ που είναι στειρωμένη και αν πληρει τις προδιαγραφές της φυλής της να της δώσουν πετιγκρι?΄Ή η Βασιλική τον Σίμπα αν ειναι στειρωμένος και η Δώρα τη Μόιρα?? Βεβαια τα 2 τελευταία ειναι κλασικα σιάμ....
Ναι, κορίτσια. Αν θέλετε, μπορούν οι γάτες σας να αποκτίσουν pedigree από την έκθεση, εφ'όσον τουλάχιστον 2 κριτές θα συμφωνήσουν πως φαινοτυπικά μοιάζουν σε κάποια ράτσα. Υπάρχουν, όμως, κάποιες λεπτομέριες σε αυτό το ζήτημα.
1. Αν είναι στειρωμένες, θα έχετε μια κορνίζα για τον τοίχο που θα λέει αυτά που ξέρατε και πριν για τη γάτα σας, αφού πληρώσετε τη συμμετοχή στην έκθεση (15 ή 10 ευρώ για κάθε μέρα), συνδρομή στον ΕΟΓ (20 Ευρώ), έκδωση pedigree (20 Ευρώ) και την κορνίζα.
2. Αν δεν είναι στειρωμένες, οι κριτές θα είναι πολύ πιο αυστηροί και δεν είναι είναι σίγουρο πως θα την χαρακτηρίσουν "Excellent" για να αποκτίσει το pedigree και το δικαίωμα στην αναπαραγωγή σαν καθαρόαιμη (γιατί περί αυτού πρόκειται η χρήση του pedigree). Η γενική στάση της ΦΙΦε σε αυτό είναι πως ήδη υπάρχουν αρκετές γάτες καθαρόαιμες με πιστοποιητικά και γνωστούς προγόνους για την περαιτέρω αναπαραγωγή.
3. Όσον αφορά γάτες Ταϊλάνδης (τις κλασικές Σιάμ), δεν είναι αναγνωρισμένη ράτσα στη ΦΙΦε έτσι ή αλλιώς, άρα δεν συμμετέχει στο Best In Show και δεν παίρνει τίτλους. Όλες οι μη-αναγνωρισμένες ράτσες παίρνουν I, II, III ή IV και διαγωνίζονται μεταξί τους. Φυσικά, θα πάρουν και κάποιο βραβείο οι καλύτερες σε αυτή τη κατηγορία, όπως και οι γάτες σπιτιού το δικό τους ξεχωριστά.
Από κει και πέρα, η απόφαση είναι δική σας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυτος ο συνδιασμος δεν γινεται:/:το κοιταξα...
να ειναι και αξιοπρεπη ε? :redface::P
παω κατα πανω να δω...προς Κηφισια...

Γιουλάκο, λίγο πιο κάτω απ'τον ΟΤΕ υπάρχει ένα νέο ξενοδοχείο, το CIVITEL. Ξέρεις τι παίζει από τιμές;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ρώτησα την Φωτεινή και μου είπε οτι ο Τρούφας μπορεί να λάβει μέρος ως γάτα σπιτιού. ;)
Εν μέρη απάντησα στο προηγούμενο μου ποστ για την επιλογή της κατηγορίας, αλλά στην σιγκεκριμένη περίπτωση, αν είδα καλά στο βιντεάκι του Τρούφα, υπάρχει και κάποια παραμόρφωση της ουράς του που δεν μας αφίνει άλλη επιλογή...

Να σε ρωτησω και κατι αλλο Φωτεινη;Τα δικα μας τα γατακια που ειναι Thai,δε θα διαγωνιστουν στη novice;Η παραμορφωση της ουρας τι ρολο παιζει;Γιατι και η μαμα τους,και ο μπαμπας τους εχουν στραβη ουρα,αλλα ειναι καθαροαιμες κλασικες σιαμ.Θα διαγωνιστουν δηλαδη με τις ημιαιμες γατουλες σπιτιου;Αν ειναι ετσι δεν θα τη φερω τη μικρη μου,το θεωρω λιγο αδικο να διαγωνιζεται ενα πανεμορφο τιγρε κεραμιδογατακι με μια σιαμ,που εχει στιγματα που δεν υπαρχουν στα ημιαιμα,γαλαζια ματια,και γενικα χαρακτηριστικα καποιας ρατσας.Νομιζω πως η κατηγορια εκεινη ειναι καθαρα για γατουλες διασταυρωσης,με την ξεχωριστη ομορφια τους.

Ολα σαφή αυτά που είπες Φωτεινή μου.
Μια ερώτηση: Οποιος έχει πληρώσει την ετήσια συνδρομή του στον ΕΟΓ τον περασμένο Μάρτη στην προηγούμενη έκθεση δεν θα πληρώσει πάλι έτσι δεν ειναι?
Απλά θα πληρώσει τις συμμετοχές των γάτων του...?

Να σε ρωτησω και κατι αλλο Φωτεινη;Τα δικα μας τα γατακια που ειναι Thai,δε θα διαγωνιστουν στη novice;Η παραμορφωση της ουρας τι ρολο παιζει;Γιατι και η μαμα τους,και ο μπαμπας τους εχουν στραβη ουρα,αλλα ειναι καθαροαιμες κλασικες σιαμ.Θα διαγωνιστουν δηλαδη με τις ημιαιμες γατουλες σπιτιου;Αν ειναι ετσι δεν θα τη φερω τη μικρη μου,το θεωρω λιγο αδικο να διαγωνιζεται ενα πανεμορφο τιγρε κεραμιδογατακι με μια σιαμ,που εχει στιγματα που δεν υπαρχουν στα ημιαιμα,γαλαζια ματια,και γενικα χαρακτηριστικα καποιας ρατσας.Νομιζω πως η κατηγορια εκεινη ειναι καθαρα για γατουλες διασταυρωσης,με την ξεχωριστη ομορφια τους.
1.Για αναγνώρηση πάνε γάτες από 10 μηνών και πάνω, άρα τα γατάκια δεν πάνε.
2.Η παραμόρφωση της ουράς είναι πολύ σοβαρό ελάτωμα. Γάτες με παραμορφωμένες ουρές (με pedigree ή χωρίς) δεν παίρνουν άδεια αναπαραγωγής και αποκλείονται στις εκθέσεις (disqualification) εκτός από τις λίγες ράτσες που το έχουν σαν χαρακτηριστικό. Στη ΦΙΦε δεν υπάρχει περιγραφεί για τη Thai, αλλά στη TICA, που υπάρχει, πάλι δεν βρήκα αναφορά σε κάποια χαρακτηριστική ανομαλία στην ουρά
https://tica.org/public/breeds/th/intro.php
3. Και πολύ γενικός κανόνας - αν η γάτα δεν έχει pedigree, θεωρείται γάτα σπιτιού! Και στην κατηγορία "Γάτα Σπιτιού" κρίνεται για χαριτομένη, υγειής εμφάνηση και καλή περιποιήση.

Μιλω για τη δικη μου γατουλα Φωτεινη,που ειναι ενηλικη πλεον.Δηλαδη αν τη φερω δε μπορει να κριθει στις υπο αναγνωριση,ουτε να βγαλει πιστοποιητικο καθαροαιμιας,απλα να κριθει για το κατα ποσον ειναι χαριτωμενη.Ειναι στειρωμενη πλεον,οποτε δε θα με ενδιεφερε να παρω αδεια αναπαραγωγης.Ετσι δεν ειναι;

Ολα σαφή αυτά που είπες Φωτεινή μου.
Μια ερώτηση: Οποιος έχει πληρώσει την ετήσια συνδρομή του στον ΕΟΓ τον περασμένο Μάρτη στην προηγούμενη έκθεση δεν θα πληρώσει πάλι έτσι δεν ειναι?
Απλά θα πληρώσει τις συμμετοχές των γάτων του...?
Και βέβαια η ετήσια συνδρομή του ΕΟΓ πληρώνεται μόνο μια φορά το χρόνο!

Μιλω για τη δικη μου γατουλα Φωτεινη,που ειναι ενηλικη πλεον.Δηλαδη αν τη φερω δε μπορει να κριθει στις υπο αναγνωριση,ουτε να βγαλει πιστοποιητικο καθαροαιμιας,απλα να κριθει για το κατα ποσον ειναι χαριτωμενη.Ειναι στειρωμενη πλεον,οποτε δε θα με ενδιεφερε να παρω αδεια αναπαραγωγης.Ετσι δεν ειναι;
Στην προηγούμενη έκθεση είχαμε μερικές φαινοτυπικά Thai και στις μη-αναγνωρισμένες και στις γάτες σπιτιού. Αν δεν έχει σωστή ουρά η δικιά σου, τότε δεν θα μπορέσει να πάρει αναγνώρηση, αλλά σαν γάτα σπιτιού πάντα έχει τη δυνατότητα να τη δουν και να τη θαυμάσουν!!!
Και μόλις έχω λίγο χρόνο, θα σας μεταφράσω τους κανόνες για ελαττώματα (disqualification). Είναι κι αυτά πολύ σημαντικά να τα ξέρουνε όλοι.

Στην προηγούμενη έκθεση είχαμε μερικές φαινοτυπικά Thai και στις μη-αναγνωρισμένες και στις γάτες σπιτιού. Αν δεν έχει σωστή ουρά η δικιά σου, τότε δεν θα μπορέσει να πάρει αναγνώρηση, αλλά σαν γάτα σπιτιού πάντα έχει τη δυνατότητα να τη δουν και να τη θαυμάσουν!!!
Και μόλις έχω λίγο χρόνο, θα σας μεταφράσω τους κανόνες για ελαττώματα (disqualification). Είναι κι αυτά πολύ σημαντικά να τα ξέρουνε όλοι.
Φωτεινη,το συγκεκριμενο ελαττωμα υπαρχει και στα βιρμανιας,και απλα τα γατακια δινονται ως pet.Ενα απο τα γατακια της εχει βγει με ισια ουρα.Δηλαδη το μικρο θα βγαλει,και οι γονεις οχι;

Φωτεινη,το συγκεκριμενο ελαττωμα υπαρχει και στα βιρμανιας,και απλα τα γατακια δινονται ως pet.Ενα απο τα γατακια της εχει βγει με ισια ουρα.Δηλαδη το μικρο θα βγαλει,και οι γονεις οχι;
Το συγκεκριμένο ελάττωμα υπάρχει σε όλες τις ράτσες και βγαίνει στο φως που και που. Ο σκοπός των εκτροφέων απ'όλο τον κόσμο είναι να περιοριστεί η αναπαραγωγή των γατιών με αυτό το ελάττωμα με κάθε μέσω! Άρα ακόμα και το γατί που έχει ίσια ουρά, αλλά έχει πάρει ελαττωματικό γονίδιο από τους γονείς, πρέπει υποχρεωτικά να στειρωθεί (και μετά δεν έχει και τόση σημασία αν πάρει το pedigree ή όχι).

Υποχρεωτικα θα στειρωθει Φωτεινη μου,το ερωτημα μου ειναι αν θα μπορεσει αυτο,οι γονεις και τα αδερφια του να παρουν πιστοποιητικο καθαροαιμιας,οχι με σκοπο την αναπαραγωγη ή τις εκθεσεις,αλλα απλα για επιβεβαιωση οτι ανηκει στη φυλη.

Γιουλάκο, λίγο πιο κάτω απ'τον ΟΤΕ υπάρχει ένα νέο ξενοδοχείο, το CIVITEL. Ξέρεις τι παίζει από τιμές;
250 τη βραδια...ειναι υπεροχο με τα χρωματιστα παραθυρα...αλλα...
το Μαρουσι απεριφθη λογω ειτε ακαταλληλων (με ημιδιαμονη :P) ειτε πανακριβων ειτε λογικων και αξιοπρεπων που δεν δεχονται γατες...
κοιταζω τη Κηφισια τωρα...

Νεκταρια μπορουμε να παρουμε τη σκηνουλα της royal Και να ξεκολλησουμε το αυτοκολλητο με τη φιρμα?

Υποχρεωτικα θα στειρωθει Φωτεινη μου,το ερωτημα μου ειναι αν θα μπορεσει αυτο,οι γονεις και τα αδερφια του να παρουν πιστοποιητικο καθαροαιμιας,οχι με σκοπο την αναπαραγωγη ή τις εκθεσεις,αλλα απλα για επιβεβαιωση οτι ανηκει στη φυλη.
Σου έστειλα το ΠΜ

Υπάρχει φωτογραφία της αίθουσας που θα γίνει η Έκθεση;Η ιστοσελίδα του Δαΐς έχει πάρα πολλές...

Ευχαριστω πολυ.

Υπάρχει φωτογραφία της αίθουσας που θα γίνει η Έκθεση;Η ιστοσελίδα του Δαΐς έχει πάρα πολλές...
τις εχει με το ονομα τους? αν ναι....ας μας πει καποιος ποιο ειναι το ονομα της αιθουσας...
παντως ο χωρος θα ειναι πολυ πιο μεγαλος απο περσι:)

τις εχει με το ονομα τους? αν ναι....ας μας πει καποιος ποιο ειναι το ονομα της αιθουσας...
Ευτυχώς!:lol::P :)

Ειναι ο χωρος του κλειστου γυμναστηριου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back