5+1 λόγοι για να ΜΗΝ πάρετε γάτα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Η αλήθεια είναι πως θέλω πολύ έναν γατούλη. Με προβληματίζει όμως το γεγονός ότι ζω μόνη και τις ώρες που εργάζομαι θα αναγκάζεται και ο γατούλης μου να μείνει μόνος (κάποιες μέρες και πάνω από 9 ώρες), τι θα μπορούσα να κάνω ώστε να μην είναι δυστυχισμένος ; (Τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν να πάρω δεύτερο γατάκι). Επίσης σε ταξίδια που δεν μπορώ να τον πάρω μαζί μου, υπάρχει κάποιο μέρος όπου θα μπορούν να το φιλοξενήσουν ; (έναντι αμοιβής, φυσικά!) :confused:

Και γω με την ίδια σκέψη ήμουν στην αρχή. Που θα αφήνω την γατούλα μου μόνη της τόσες ώρες και δεν έχω οικονομική άνεση για δεύτερο γατούλη. Σε πληροφορώ λοιπόν, ότι είναι ελάχιστα παραπάνω τα έξοδα με δεύτερο ζώο. Η αλλαγή της άμμου θα είναι η ίδια. Ίσως λίγο παραπάνω στην τροφή, αλλά μην φανταστείς τρελά πράγματα.
Εγώ έχω δύο μωρά τώρα, εδώ και 2 χρόνια σχεδόν. Και είμαι ήσυχη ότι και που λείπω, αυτά κρατάνε παρέα το ένα στο άλλο. Και όταν τα βλέπεις να γλύφει το ένα το άλλο και να κοιμούνται αγκαλιά, είναι όλα τα λεφτά!!!
Τώρα οι διακοπές είναι ένα θέμα... εγώ είμαι τυχερή γιατί έχω την μάνα μου η οποία είναι το ίδιο ζωόφιλη και όταν λείπω τα φροντίζει εκείνη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτό είναι ένα θέμα που πραγματικά με προβληματίζει.... γιατί εγώ έχω και 2 πανέμορφα μωρά που λατρεύω και δεν θέλω με τίποτα να τα αποχωριστώ, και ας είναι μπελαλίδικα καμιά φορά!
Πραγματικά τι κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις???
Νομίζω ότι ο καθένας ρωτάει τον εαυτό του.

Το χειρότερο δε, είναι να τα δεχτεί στην αρχή και μετά από κάμποσο καιρό να αρχίσει να σε ψήνει να τα διώξεις.

Οπότε το σκέφτεσαι καλά και προετοιμάζεσαι, και αποφασίζεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω ότι ο καθένας ρωτάει τον εαυτό του.

Το χειρότερο δε, είναι να τα δεχτεί στην αρχή και μετά από κάμποσο καιρό να αρχίσει να σε ψήνει να τα διώξεις.

Οπότε το σκέφτεσαι καλά και προετοιμάζεσαι, και αποφασίζεις.

Νομίζω ένας άνθρωπος που αγαπάει τα ζώα και νιώθει την ανάγκη τους, μου ταιριάζει περισσότερο σαν χαρακτήρας και σε άλλα πράγματα. Κάποιος "επιτείδιος" για να γίνει σύντροφος, μου είχε πει ότι αν δει τις γάτες μου το πιθανότερο να τις κλωτσήσει γιατι τις μισεί!! Η απάντησή μου ήταν καθαρή και ξάστερη: Και γω θα κλωτσήσω εσένα. Μαντέψτε εάν τον ξαναείδα ποτέ......

Το άρθρο είναι πραγματικά τΟΟΟσο υπερβολικό!!! :/:

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
μωρε ωραια τα λεει το αρθρο,αλλα αν σκεφτομουν ετσι δε θα ειχα καμια γατα.καταρχην ποτε δεν υιοθετησα γατα,εκεινες με υιοθετουσαν και εγω το δεχομουν.ητε γιατι ηταν σ εναν καδο,ητε γιατι ηταν σε μια σακουλα,ητε γιατι ηταν αρρωστες και λιωμενες απ την πεινα,ητε γιατι ηταν χτυπημενες απο υπανθρωπο η απο αμαξι η απο σκυλο.
ε οταν τα εβλεπα ολα τα παραπανω,λειτουργουσα ενστικτοδως,δε σκεφτηκα τον οικογενειακο προυπολογισμο,τα χρονια που θα περασουν,το κοστος του καθε ζωου.εβλεπα απλα την προσπαθεια επιβιωσης του καθε πλασματος ξεχωριστα.
αυτη τη στιγμη εχω 4(σπιτι)+ 2(αποθηκακι)+καμια 10αρια στην αυλη.συν παιδια,σχολεια,κι ολα τα συναφη.το παλευω,δε γινονταν αλλιως,το σκουπιδιαρικο που θα τα πολτοποιουσε δεν περιμενε για τετοιες σκεψεις.
συμφωνω με ολα οσα γραφει,αλλα μονο οταν προκειται για υιοθεσια απο καποιο κεντρο η απο γνωστο η φιλο.εγω ποτε δεν ξυπνησα λεγοντας:σημερα θα υιοθετησω μια γατα.αντιθετως παντα ξυπναω απο γουργουρητα και ουρες μες στη μυτη μου.

αν βρεις ένα γατάκι από που χρειάζεται βοήθεια και έχεις κάποιο από το προβλήματα του άρθρου, θα το αφήσεις αβοήθητο; :/: εντάξει, αν έχεις ένα πρόβλημα, δε θα μπορείς να του προσφέρεις το καλύτερο, αλλά τουλάχιστον θα το σώσεις.

Εγω μπορώ να σκεφτώ 100+1 λόγους για να μην κάνουν κάποιοι άνθρωποι παιδιά, παρόλα αυτά κάνουν....

"Ρενάκι 13", "MAYROULIS" και "houlieta" είπατε αυτά που θα έγραφα κι εγώ, με καλύψατε απόλυτα!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back