Birman-maniacs

Γιουλη εχεις συνταγη για βασιλοπιτα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελικα ποια αμμο θα προτιμησεις? τα χνουδωτα μου ηταν ησυχα οσο καιρο λειπαμε...βεβαια μετα ολο το απογευμα ηταν σε ενα τρελο παιχνιδι πανω κατω στο σπιτι!!
Ever Clean και ξερο ψωμι:lol:η κρυσταλικη με 3 γατια δεν κανει...:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιουλη εχεις συνταγη για βασιλοπιτα?
Δεν το πιστευω ηθελα κι εγω να σε ρωτησω...:blink::blink::lol:
Λοιπον ειναι 2 ειδων η μια ειναι σαν κεικ που την κανει η μητερα μου και η άλλη ειναι το κλασσικο τσουρεκι...μπορω αυριο να σου δωσω της μαμας μου...του τσουρεκιου δεν την εχω...
επισης μπορεις να δεις και στα sites
www.hungry.gr
η
www.gourmet.gr

Δεν το πιστευω ηθελα κι εγω να σε ρωτησω...:blink::blink::lol:
Λοιπον ειναι 2 ειδων η μια ειναι σαν κεικ που την κανει η μητερα μου και η άλλη ειναι το κλασσικο τσουρεκι...μπορω αυριο να σου δωσω της μαμας μου...του τσουρεκιου δεν την εχω...
επισης μπορεις να δεις και στα sites
www.hungry.gr
η
www.gourmet.gr
Αυτο κοιτουσα και εγω...εννοω αυτα τα σιτε, αλλα δεν βρηκ κατι που να με ''συγκινει'' :(. Η μητερα μου κανει σαν κεικ και μαλλον θα το προτιμησω γιατι το αλλο θελει χρονο να φουσκωσει.

Αυτο κοιτουσα και εγω...εννοω αυτα τα σιτε, αλλα δεν βρηκ κατι που να με ''συγκινει'' :(. Η μητερα μου κανει σαν κεικ και μαλλον θα το προτιμησω γιατι το αλλο θελει χρονο να φουσκωσει.
συμφωνω...το τσουρεκι ειναι δυσκολο να σου πετυχει:hmm:
Κι εγω αναζητω κατι προτοτυπο για φετος...οχι κεικ ή τσουρεκι...για κατσε έχω μια ιδεα...

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Υλικά
5 1/2 φλιτζ. αλεύρι
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 1/2 φλιτζ. βούτυρο
1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
5 αυγά μεσαίου μεγέθους
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
αμύγδαλα

clear.gif
Εκτέλεση 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
2. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και του προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.
4. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ.
5. Ρίχνουμε το βούτυρο στο μείγμα της ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τις βανίλιες. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
6. Χτυπάμε τα ασπράδια με 2 σταγόνες λεμόνι σε μαρέγκα. Διπλώνουμε την μαρέγκα μέσα στη ζύμη.
7. Ψήνουμε για 1 1/2 ώρα ανάλογα με το φούρνο. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλα.

Απλα δεν θελω να την κανω πολυ μεγαλη....και δεν ειμαι σιγουρη για τη δοσολογια.:hmm:

Απλα δεν θελω να την κανω πολυ μεγαλη....και δεν ειμαι σιγουρη για τη δοσολογια.:hmm:
Δεν εχω εμπειρια για να σου πω τη γνωμη μου...:/:ανοιξα θεμα να δουμε μηπως μας πουν καμια ιδεα...
Αυτη κανει η μητερα σου?

Δεν εχω εμπειρια για να σου πω τη γνωμη μου...:/:ανοιξα θεμα να δουμε μηπως μας πουν καμια ιδεα...
Αυτη κανει η μητερα σου?
Ναι..απλα τη δοσολογια τη βρηκα σε ενα σιτε, τα υλικα ειναι αυτα που εγραψα....θα την ρωτησω το βραδυ να μου πει ακριβως ποσο βαζει απο το καθενα ;)

Αντουλα εχεις δουλεια? Εμενα ήρθε λιγο το πρωι να παρει μυρωδια γραφειου:P...κι εφυγε...4 ακριβως τη κανω;)θα παω να κοψω λιγο τα μαλλια μου...εχω αναγκη ανανεωσης...στρογγυλεψα και λιγακι:redface:...λογω ημερων:(:P

Αντουλα εχεις δουλεια? Εμενα ήρθε λιγο το πρωι να παρει μυρωδια γραφειου:P...κι εφυγε...4 ακριβως τη κανω;)θα παω να κοψω λιγο τα μαλλια μου...εχω αναγκη ανανεωσης...στρογγυλεψα και λιγακι:redface:...λογω ημερων:(:P
Καλα θα κανεις, εγω το εκανα πριν τις γιορτες ;). Το αφεντικο δεν πατησε, απλα πηρε τηλεφωνο...βασικα πιο πολυ ασχολουμαι με αλληλογραφια προς τις φιλες μου. :)

Γεια σας κοριτσια,τι κανετε;
Ασε Γιουλη κι εγω τωρα που ηρθα εκοψα τα μαλλια μου,εκανα κι ανταυγειες...Μονο που εδω που το νερο ειναι καλο,ξεσαλωσαν εντελως και κυκλοφορω σαν τη Νταλια!:P
Εμεις συνηθως κανουμε τσουρεκι,την πολιτικη δλδ τη βασιλοπιτα,αλλα περσι επειδη ειναι πολυ μπελαλιδικη καναμε μια σαν κεικ,και τη στολισαμε με λευκο γλασσο και smarties χρωματιστα.Το χαρηκαμε πολυ,ήταν πολυ πρωτοτυπη(ειχαμε κανει ενα πρασινο ελατο και χρωματιστα smarties κρεμοταν σαν μπαλιτσες) και γελασαμε πολυ οσο τη φτιαχναμε!

Εγω παλι περιποιουμε τοσα κεφαλια:P
αλλα τα δικα μου τα εχω αφησει στην μοιρα τους:redface:
ιιιιιιιιιιιιιιιχιχιχιχιχι:lol:

Kαλημερα Ελενα γκουβαρντού!! :up:
Καλησπέρα Γιούλη ξοδεύτηκα λίγο αλλά δεν πειράζει χαλάλι σας:lol:
Εγω παλι περιποιουμε τοσα κεφαλια:P
αλλα τα δικα μου τα εχω αφησει στην μοιρα τους:redface:
ιιιιιιιιιιιιιιιχιχιχιχιχι:lol:
Όταν λες περιποιήσε τα κεφάλια τι εννοείς;:hmm:

εννοει μαλλον οτι ειναι κομωτρια η οτι ειναι πλαστικος χειρουργος κ μεγαλωνει μυτες!!!

Καλησπέρα Γιούλη ξοδεύτηκα λίγο αλλά δεν πειράζει χαλάλι σας:lol:

:blink:Βασικα ειμαι αγορι:redface:(απανταω και στην απο κατω κυρια):(
δεν πειραζει ομως,μαλλον το χρωμα σας παρεσυρε:P
η δουλεια μου ειναι κομμωτικη-μακιγιαζ:redface:
απο εκει και η περιποιηση λοιπον:D
γι'αυτο και δεν θα εχω και προβλημα στο να χτενισω και να λουζω(μπανιο)τα μπεμπακια μου:up:
ανυπομονω:)

εννοει μαλλον οτι ειναι κομωτρια η οτι ειναι πλαστικος χειρουργος κ μεγαλωνει μυτες!!!
μεγαλωνει μυτες?:blink::blink::P
:blink:Βασικα ειμαι αγορι:redface:(απανταω και στην απο κατω κυρια):(
δεν πειραζει ομως,μαλλον το χρωμα σας παρεσυρε:P
η δουλεια μου ειναι κομμωτικη-μακιγιαζ:redface:
απο εκει και η περιποιηση λοιπον:D
γι'αυτο και δεν θα εχω και προβλημα στο να χτενισω και να λουζω(μπανιο)τα μπεμπακια μου:up:
ανυπομονω:)
θελω κι εγω μια περιποιηση full:redface::redface:

Καλημέρα!!!!:D:P:up:

καλημερα...τι κρυο ειναι αυτό......μπρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ

καλημερα...τι κρυο ειναι αυτό......μπρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ
ναι αδελφούλα μου!Καλημερα! :)Καιρος για δυο!! ;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back