ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Στην ερώτησή σου για τις σιαμ Κωστή σου απαντώ... ότι επειδη είχα στο παρελθόν Σιαμ, οι Σιαμ είναι στη πλειονότητά τους πάντα λίγο περίεργες γάτες... μπορεί να βγάλουν και επιθετικότητα στιους ξένους. Οι Βιρμανικές παρόλο που είναι ανθρωποκεντρικές γάτες με τους ξένους δεν βγάζουν ποτέ επιθετικότητα ίσως μόνο επιφυλακτικότητα... η αλήθεια πάντως είναι ότι στην Ελλάδα οι Σιάμ γάτες είναι πιο διάσημες και πιο εύκολα τις βρίσκει κανεις κι έχουν ένα μεγάλο κοινό που τις λατρεύει ακριβώς επειδή είναι πανέξυπνες και περίεργες...Ηθελα ή Σιαμ ή Ragdoll ή Περσική.
Aλλα νομίζω ότι η Βιρμανίας είναι η ιδανικότερη για μένα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Costis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και εκτός αυτού μια γάτα στο σπίτι είναι μεγάλος μπελάς?
Ειναι σαν ένα κουτάβια για παράδειγμα που θα μασουλίσει τα πάντα
κτλπ. ? Η είναι όσο να ναι λιγότερο...ατσούμπαλες?
Και εκτώς αυτού είναι όντως τόσο ανεξάρτητες και δεν δένονται με τα αφεντικά τους
όπως μου λένε και εκνευρίζομαι?
Α και κατι άλλο , εγώ μένω σε πολυκατοικία στον 5ο.. Αμα πηδήξει απο το μπαλκόνι
τι θα κάνω?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Αν..Κατερινάκι μου αν... με το αν τι να μας πεις??Εγώ όχι..Αλλά αν έπαιρνα θα έπαιρνα μπλε ή λιλά ή καραμελέ..ΟΧΙ τάμπι!!!(Ακούς γιούλη????)

Εγώ μπλε Βιρμανάκι όμως τσακίστηκα ένα χρόνο και βρήκα και το πήρα

(έλα πλάκα κάνω... συγκρίνεται κανένα άλλο γατόνι από τα δικά σου χνουδωμπαλάκια μωρε??)Παντως ένα έχω να σου πω και ρώτα και το Βασίλη που είχε κόλημα με τα seal... όταν είδε και άγγιξε το Μορφέα, δεν ήταν το χρώμα του που πρόσεξε αλλά τα μπλε του μάτια, η σαν βελούδο γούνα του και το ότι κάθισε μαζί μας άνετος 2 ώρες σε μια καφετέρια!!!

Δεν είναι το χρώμα που σε μαγεύει σε αυτή τη γάτα... είναι όλα τα υπόλοιπα!

Costis
Εκκολαπτόμενο μέλος
χαρακτηριστικό εχουν??
Με συγχωρείτε για τις συνεχόμενες ερωτήσεις αλλά θέλω όταν με το καλό
αποκτήσω μια γάτα , να ξέρω όσο το δυνατόν περισσότερα.. και εντάξει
καλό το internet αλλά εσείς τις ζείτε καθημερινά αυτές τις γάτες και
οι εμπειρίες σας σίγουρα είναι πιο χρήσιμες από "ξερές" πληροφορίες...
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Και οι δύο μαδάνε το ίδιο αλλά η γούνα των βιρμανικών φαίνεται περισσότερο γιατί είναι πιο μακρυά.Mαλιστα. Ποιες μαδάνε περισσότερο όμως?
Και εκτώς αυτού είναι όντως τόσο ανεξάρτητες και δεν δένονται με τα αφεντικά τους
Α και κατι άλλο , εγώ μένω σε πολυκατοικία στον 5ο.. Αμα πηδήξει απο το μπαλκόνι
τι θα κάνω?
Η γάτα δεν είναι ατσούμπαλη και κάνει πολύ λιγότερες ζημιές από το σκύλο όπως και πιο καθαρή γιατί έχει τη τουαλέτα της και δεν χρειάζεται τον καθημερινό περίπατο για την ανάγκη της...
Αυτό τη κάνει να μπορεί να περνά περισσσότερο χρόνο μόνη της αφού είναι πιο μοναχικό ζώο κι όχι ζώο αγέλης. Από την άλλη είναι λιγότερο εκδηλωτική σε σχέση με τον σκύλο και πιο δύσκολη στις μετακινήσεις της... δεν θα σου κρατήσει επίσης ποτέ συντροφιά σε μια βόλτα στην εξοχή...
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Mαλιστα. Ποιες μαδάνε περισσότερο όμως?
τι θα κάνω?
Καλέ μου, τι ηλικία έχεις;
Costis
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι ότι τους αρέσει να είναι συνεχώς στα πόδια του αφεντικού τους και να ανακατεύονται με ό,τι αυτός ασχολείται... αυτό τις κάνει ιδιαίτερα χαριτωμένες... επίσης τους αρέσει λιγότερο η μοναξιά από άλλες ράτσες γιατί δένονται ιδιαίτερα με τον άνθρωπο...Και κάτι άλλο.. Οι γάτες Ιερής Βιρμανίες , στον χαρακτήρα τι διαφορετικό
χαρακτηριστικό εχουν??
Με συγχωρείτε για τις συνεχόμενες ερωτήσεις αλλά θέλω όταν με το καλό
αποκτήσω μια γάτα , να ξέρω όσο το δυνατόν περισσότερα.. και εντάξει
καλό το internet αλλά εσείς τις ζείτε καθημερινά αυτές τις γάτες και
οι εμπειρίες σας σίγουρα είναι πιο χρήσιμες από "ξερές" πληροφορίες...
Γενικά πάντως είναι ήρεμες και ισορροπημένες... κάπου γράφεται ότι νιαουρίζουν ελάχιστα... οι δικές μας πάντως στη πλειονότητά τους παραείναι παρλαπίπες
(εκτός από τις δικές μου που είναι μούγκα στη στρούγκα)
Τέλος λειτουργούν και σαν πρωινό ξυπνητήρι.... πολλά από τα παιδιά που έχουμε περιγράφουν πρωινές στιγμές ξυπνήματος με το πόδι ή με τη φωνή...(μιλάμε και για τις 5 η ώρα το πρωί ε...) μόνο και μόνο για να ασχοληθούν μαζί τους

Costis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και οι δύο μαδάνε το ίδιο αλλά η γούνα των βιρμανικών φαίνεται περισσότερο γιατί είναι πιο μακρυά.
Η γάτα δεν είναι ατσούμπαλη και κάνει πολύ λιγότερες ζημιές από το σκύλο όπως και πιο καθαρή γιατί έχει τη τουαλέτα της και δεν χρειάζεται τον καθημερινό περίπατο για την ανάγκη της...Αυτό τη κάνει να μπορεί να περνά περισσσότερο χρόνο μόνη της αφού είναι πιο μοναχικό ζώο κι όχι ζώο αγέλης.
Από την άλλη είναι λιγότερο εκδηλωτική σε σχέση με τον σκύλο και πιο δύσκολη στις μετακινήσεις της... δεν θα σου κρατήσει επίσης ποτέ συντροφιά σε μια βόλτα στην εξοχή...
Δεν σκοπεύω να μετακινώ την γάτα μου και οσο για τις βόλτες..
Εχω σκύλο γι αυτό

Απλά μου αρέσουν οι γάτες που είναι ντελικάτες , ήρεμες και λίγο
σνόμπ και όσο να ναι πρέπει να είναι ωραίο να έχεις ένα τέτοιο ζωάκι σπίτι σου..

Σε περίπτωση που πάρω θα αναλάβω εξ ολοκλήρου την φροντίδα της (κάτι που σίγουρα μπορώ να κάνω )
γιατί τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μου δεν είναι καθόλου φαν ...
Costis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αμα πάρω μακρύτριχη και την χτενίζω θα εξακολουθεία να μαδάει τόσο πολύ?
Και ένας λόγος που δεν προτιμώ κεραμιδογατάκι για μέσα στο σπίτι είναι το ότι
η τρίχα είναι κοντή και λεπτή και θα είναι ποιο δύσκολο να την μαζέψεις φαντάζομαι.. ε?
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
είμαι 16 (δυστυχώς)![]()
Γιατί δυστυχώς καλέ; Τι δεν θα έδεινα να είμαι κι εγώ 16.

Νομίζω από τις ερωτήσεις που έκανες και από το ότι λες ότι σε εκνευρίζει που δεν δένονται με τα αφεντικά τους οι γατες, ότι δεν είσαι σίγουρος μέσα σου για να πάρεις γάτα. Αν αναζητάς την εξάρτηση του ζώου και να είναι υπάκουο, τότε μείνε στο σκύλο.
Ειδάλλως θα πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι οι γάτες είναι ανεξάρτητες και τελείως διαφορετικές από το σκύλο.
Η επιλογή είναι δική σου.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Costis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γιατί δυστυχώς καλέ; Τι δεν θα έδεινα να είμαι κι εγώ 16.
Νομίζω από τις ερωτήσεις που έκανες και από το ότι λες ότι σε εκνευρίζει που δεν δένονται με τα αφεντικά τους οι γατες, ότι δεν είσαι σίγουρος μέσα σου για να πάρεις γάτα. Αν αναζητάς την εξάρτηση του ζώου και να είναι υπάκουο, τότε μείνε στο σκύλο.
Ειδάλλως θα πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι οι γάτες είναι ανεξάρτητες και τελείως διαφορετικές από το σκύλο.
Με συγχώρείς λάθος διατύπωση προφανώς..
Εννοώ ότι εκνευρίζομαι γιατί το ακούω από άτομα που δεν
έχουν καν γάτες , απλά είναι fans του σκύλου και όσο να ναι
μερικοί έχουν μια αντιπάθεια προς τις γάτες για χαζούς λόγους.
Δεν θεωρώ μειονέκτημα την ανεξαρτησία .

Οσο για το δυστυχώς... Θέλω να πώ ότι αν ήμουν ενήλικος
και δεν ζούσα με τους γονείς μου θα μπορούσα να έχω και
κάποιο ζωάκι μέσα στο σπίτι κάτι που τώρα δεν έχω και υποφέρω
όσο να' ναι οπότε .. απο εκεί προκύπτει και το δυστυχώς...

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
η μακρυά τρίχα διακρίνεται περισσότερο στα έπιπλα αλλά καθαρίζεται πιο εύκολα από τη κοντή...Μαδάνε πολύ περισσότερο από έναν σκύλο μέσα στο σπίτι?
Αμα πάρω μακρύτριχη και την χτενίζω θα εξακολουθεία να μαδάει τόσο πολύ?
Και ένας λόγος που δεν προτιμώ κεραμιδογατάκι για μέσα στο σπίτι είναι το ότι
η τρίχα είναι κοντή και λεπτή και θα είναι ποιο δύσκολο να την μαζέψεις φαντάζομαι.. ε?
Το καθημερινό χτένισμα και μια καλής ποιότητας ειδική τροφή ή βιταμίνες βοηθούν... επίσης βοηθά το swiffer που έχει γίνει ο πιστός μας σύντροφος...

Costis
Εκκολαπτόμενο μέλος
ανεβαίνει σε συγκεκριμένα μέρη όπως τους πάγκους τις κουζίνας?
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
μιλάς πολύ σωστά απλά οι βιρμανικές γάτες είναι περισσότερο δεμένες με το αφεντικό τους σε σχέση με άλλες ράτσες... αυτό το λέω για το Κωστή... γι'αυτό και όλοι μας έχουμε ή θα πάρουμε και δεύτερη γάτα για να μη νοιώθουν μοναξιά όταν μένουν μόνες...Γιατί δυστυχώς καλέ; Τι δεν θα έδεινα να είμαι κι εγώ 16.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
είναι πολύ έξυπνες και μαθαίνουν σχεδόν αμέσως αυτό που δεν θέλει το αφεντικό τους... αρκεί να τους το επιβάλεις με έξυπνο τρόπο από τη πρώτη μέρα...Και κάτι άλλο, υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις να μάθεις στην γάτα να μην
ανεβαίνει σε συγκεκριμένα μέρη όπως τους πάγκους τις κουζίνας?
π.χ...ο σύντροφός μου δεν τις ανέχεται στο κρεβάτι... όταν είναι εκείνος δεν ανεβαίνουν ποτέ... με το που θα ακούσουν να φεύγει και να κλείνει τη πόρτα πίσω του, τσουπ, πετάγονται πάνω και κοιμούνται μαζί μου όλο χαρά!!

Τα δικά μου εκτός από το όνομά τους έχουν μάθει και πολλές λέξεις... όπως το κάτω, μη, έξω κλπ...μικρέςκαι λίγες λέξεις πρέπει να έχει μια εντολή με αυστηρό και απότομο τρόπο και φυσικά ποτέ χειροδικία!

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος

Θοδωρής
Πολύ δραστήριο μέλος
Βρε Θοδωρή μια ώρα προσπαθούσα σήμερα να δω τις φωτό του Πλάτωνα στο site της Magali αλλά δεν τις βρήκα...είναι στο les chatons??![]()
Eιναι στο Nos chatons αλλα για καποιο λογο μου εχει πει οτι τις εχει βγαλει και καποια στιγμη θα τις ξαναβαλει...
Costis
Εκκολαπτόμενο μέλος
θα μπορέσετε να με βοηθήσετε να βρώ κάποια Βιρμανούλα?
Γιατί απο εξωτερικό δεν πρόκειται να με αφήσουν..=/
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool