Birman-maniacs

:hmm:θα προτιμουσα το δευτερο σεναριο...το δικο σου....:lol:

εμεις θα το προτιμουσαμε, ο Ιωνας και ο Μορφεας δεν ξερω...:lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αχ παιδια σημερα το πρωι αρχισε να φωναζει κι ο Σειριος...τι θα γινει με αυτη την κατασταση...:(

έτσι είμαστε εμείς οι Λατίνοι εραστές μανδάμ;)....και να μας τα κόψετε εμείς παραμένουμε φλογεροί....:lol::lol::lol:

:hmm:θα προτιμουσα το δευτερο σεναριο...το δικο σου....:lol:
το πιστεύω;):lol::lol::lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κοιταξε ο Fidel με την συχνοτητα που ζευγαρώνει δεν προλαβαίνει να πει κατι...αν τον αφησεις κανα 6-8 μηνο χωρις γάτα νομιζω ότι θα ειναι τελειως διαφορετικα...επίσης κι εγω είμαι εναντια της αποψης να δώσεις το ενα αρσενικο για να παρεις ενα αλλο, γιατι το αλλο εχει αλλο χρώμα...:(αν το στειρωσεις και τον κρατησεις δεν θα εχεις προβλημα...απλα 2 ενεργοι γατοι ειναι πολυ δυσκολο σε ενα σπίτι...νομιζω...απλά εγω ετσι οπως τα θελω ως Pet, τα θελω στο κρεβατι μου, στον καναπε μου, γενικα θελω να ζησω μαζι τους..δεν θελω με τιποτα να εχω ενα αρσενικο εξω σε ενα δωματιο για να μου ζευγαρωνει το θηλυκο..δεν ειμαι εκτροφεας και μεχρι στιγμης δεν το σκεφτομαι καν...μου αρεσει η παρεα των ζωων, αν προκυψουν και καποιες γεννες, μεχρι εκει...:)

ναι, δίκιο έχεις....αν δεν ζευγάρωνε ίσως να ήταν πιο έντονα τα συμπτώματα....:hmm:
τώρα όσο για να έχω ένα γάτο μόνο του απομονωμένο κάπου μόνο για να ζευγαρώνει ούτε εμένα μου αρέσει...καθόλου....:/: από την άλλη αυτό κάνουν όλα τα εκτροφεία....κι εμένα τα γατιά μένουν μόνο μαζί μας στο σπίτι, στο κρεβάτι μας....και έτσι θέλω να είναι:happy:....από την άλλη θέλω να προχωρήσω σε εκτροφή....μάλλον προσπαθώ να παντρέψω δυο πράγματα που δεν παντρεύονται....δεν ξέρω...:hmm:

κι εγω ετσι νομίζω..το εκτροφείο είναι ενα βήμα μετά το κατοικιδιο...δεν ξέρω..και φυσικά θέλει υποδομή, ειδικούς χώρους και τετοια που τουλαχιστον ενα απλο σπίτι δύσκολα μπορει να παρεχει...:(

O Φιντελ ειναι ο τελειος γατος...δεν ενοχλει κι απλα κανει απειρα μωρα:up::lol:
Ναιιιι το γλυκό μου το Φιντελίνι ο κούκλος !!!:D

αυτό το είπα Βάσια μου γιατί τότε που είπα ότι θέλω να πάρω ένα ζευγάρι silver tabby και προβληματιζόμουν τι θα κάνω με 2 αρσενικά στο σπίτι....και εξέφρασα την σκέψη ή να στειρώσω τον Φιντέλ ή να τον δώσω έπεσαν κάποιοι επάνω μου να με φάνε....:/:

Δεν ζητάνε πάντα τόσο έντονα...ο Φιντέλ τουλάχιστον:hmm:
Αχχ βρε άτιμη Νικολέτα. ! τι μας κάνεις!!!
Και ναι είναι πρόβλημα πιστεύω τα δυο ενεργά αρσενικά στον ίδιο χώρο!

κι εγω ετσι νομίζω..το εκτροφείο είναι ενα βήμα μετά το κατοικιδιο...δεν ξέρω..και φυσικά θέλει υποδομή, ειδικούς χώρους και τετοια που τουλαχιστον ενα απλο σπίτι δύσκολα μπορει να παρεχει...:(

Είμαι πεισματάρα όμως και θα το παλέψω.....;):D
βέβαια δεν έχω στο μυαλό μου κάτι μεγάλο.....εκτροφείο σπιτιού όπως τα λένε στη Γερμανία.... με 2 θηλυκά και ένα αρσενικό:)

να σε ρωτησω Νικολέτα...οταν θα σέρνει η μια γάτα τι θα την κάνεις?εγώ εχω αυτη την απορια...πες οτι μενει εγκυος η Αθηνα..στον επομενο οιστρο τι θα κάνω?αντε αν ειναι θα στειρώσω τον Ιωνα...αλλα και πάλι το ζωο θα περναει μια περιοδο με πρόβλημα...γιατι ορμονες αποκλειεται να δωσω...εσυ τι θα κανεις?:hmm:ξέρεις οτι δεν κανει να γενναει συνεχως το ζώο..σε κάθε περιοδο εννοω..και αν μετα σου κατσει μια γεννα με καισαρικη....δυσκολα ολα αυτα....

Είμαι πεισματάρα όμως και θα το παλέψω.....;):D
βέβαια δεν έχω στο μυαλό μου κάτι μεγάλο.....εκτροφείο σπιτιού όπως τα λένε στη Γερμανία.... με 2 θηλυκά και ένα αρσενικό:)
Ασημενιααααααααααααααααααααααα!
Συγνωμη δεν αντεξα,συνεχιστε...:lol:

καλα κι εγω οταν τα βλεπω τα βιρμανάκια τα θέλω σε όλα τα χρώματα...αλλά τα ζωα δεν ειναι μπλουζάκια..:(θέλουν χρόνο και υπαρχει μεγάλη ευθύνη απεναντι τους, ώστε να εχουν μια καλή ζωη...και τα παντα δεν είναι ρόδινα..γέννες, μωρα και τετοια, υπάρχει και η ασχημη πλευρα που μπορει να ζησουμε την οποιαδήποτε στιγμή...:(

κοίτα να δεις...ανάλογα πόσο συχνά έχει η γάτα οίστρο....μέχρι δυο γέννες το χρόνο είναι οκ...παραπάνω με τίποτε....και νομίζω ότι από τη στιγμή που μένει έγκυος μέχρι να ξανά χει οίστρο θα περάσουν 8 μήνες πάνω κάτω ....έτσι τουλάχιστον το έχω ζήσει με τη Ραίσα......άσε που τα πρώτα χρόνια έσερνε μια φορά το χρόνο....όλα αυτά που ρωτάς είναι προβληματισμοί που έχουν σίγουρα όλοι οι εκτροφείς....ας πούμε από εκεί που πήρες τον Ιωνα τι κάνουν? Τα έχουν σε κλουβιά? Τα δίνουν το χάπι? Και αν ναι, τότε πώς δέχτηκες να πάρεις γάτα από ένα εκτροφείο που δεν συμφωνείς με την τακτική του? Δεν ξέρω:hmm:....εγώ το έχω κάπως αλλιώς στο μυαλό μου...φαντάζομαι να έχω 2 γάτες και έναν γάτο....να δηλώσω εκτροφείο στον ΕΟΓ και να έχω 2-3 γέννες το χρόνο....δεν ξέρω αν είναι ουτοπία αλλά αν κάνω εκτροφείο έτσι θα το κάνω. Όσο για την καισαρική μπορέι να σου τύχει και στην πρώτη γέννα ...δεν έχει σχέση με την συχνότητα εγκυμοσήνης....οπότε το ρίσκο το έχεις πάντα.

καλα κι εγω οταν τα βλεπω τα βιρμανάκια τα θέλω σε όλα τα χρώματα...αλλά τα ζωα δεν ειναι μπλουζάκια..:(θέλουν χρόνο και υπαρχει μεγάλη ευθύνη απεναντι τους, ώστε να εχουν μια καλή ζωη...και τα παντα δεν είναι ρόδινα..γέννες, μωρα και τετοια, υπάρχει και η ασχημη πλευρα που μπορει να ζησουμε την οποιαδήποτε στιγμή...:(
Το ξερω Βασια μου,κανεις δεν ειπε το αντιθετο,κι ο καθενας ζυγιζει τα πραγματα κι κρινει αν μπορει και ποσα μπορει να παρει.Απο εκει και περα,τη φροντιδα τους τη θεωρω αυτονοητη,αν και καποια θεματα ειναι επιλογη μας,για παραδειγμα αν δε θες να ζησεις γεννες κτλ δεν τις κανεις.Η αληθεια ειναι οτι και ενα ζωακι να εχεις,και να μην μπεις σε διαδικασια γεννας κτλ,παλι μπορει να δεις την ασχημη πλευρα.Εγω το περασα προσφατα και το σκεφτηκα πολυ καλα πριν ξαναπαρω.Το ιδιο και η Νικολετα,δεν νομιζω να τα βλεπει ολα ροδινα γιατι ειχε και ασχημες εμπειριες με γεννες,αλλα το κανει πολυ συνειδητα και μπραβο της.
Νομιζω γενικα ειτε με ανθρωπους ειτε με ζωακια ζουμε και τις ομορφες και τις ασχημες στιγμες,και πρεπει να ειμαστε προετοιμασμενοι και για τα δυο.

Ασημενιααααααααααααααααααααααα!
Συγνωμη δεν αντεξα,συνεχιστε...:lol:

:lol::lol::lol::lol:

Σίγουρα δεν είναι μπλουζάκια...και σίγουρα θέλουν χρόνο....τον χρόνο αυτό τον αφιερώνει ήδη ας πούμε η Γιούλη που έχει 3 γάτες....:)
Ναι υπάρχει και η άσχημη πλευρά, αλλά όταν ξεκινάς κάτι δεν σκέφτεσαι εξ αρχής αρνητικά αλλιώς δεν το ξεκινάς καθόλου...βλέπεις αρχικά τα θετικά...τα αρνητικά μπορεί να έρθουν μπορεί και όχι....και αν έρθουν το παλεύεις αν αγαπάς αυτό που κάνεις...πάρε παράδειγμα την Νεκταρία με τα κουνάκια....οι γάτες είναι η ζωή της....είχε και άσχημες στιγμές αλλά το παλεύει και προχωράει....έτσι δεν είναι η ζωή όλων μας?

κοιταξε ειναι ο καθένας πώς τα βλέπει...εγω σαφως πριν ξεκινήσω κατι κοιτάω όλα τα αρνητικα και προετοιμάζομαι έτσι για να μην απογοητεύομαι στη συνεχεια...αυτο ειναι αντιληψη ζωης..τώρα το να γεννα μια γάτα 2 φορες το χρόνο, λυπάμαι που το λέω αλλά δεν ειναι σωστό...:(μία φορα το χρόνο ειναι το ιδανικο..και το εκτροφείο που πήρα τον Ιωνα είναι κανονικό και μεγάλο εκτροφείο,με καλες συστατικες απο εκει που πήρε η Γιούλη τα δικα της και δεν νομιζω να δινουν χάπια, αλλα φυσικα δεν το ξέρω...ξέρω όμως ότι εχουν εγκαταστάσεις ως κανονικο εκτροφείο και είναι μαθημένες να περιοριζουν τις θηλυκες που εχουν οίστρο σε ενα ειδικό χώρο...δεν ξέρω αν μπορεσεις να εχεις ενα τετοιο χώρο εσυ ή ο καθένας στο σπίτι του...εγώ παντως να κλεισω τη γάτα μεσα σε ενα δωματιο για να μην οχευθει και να την εχω εκει 4 μερες δεν το κανω...κοιταξε πάντως όλα τα εκτροφεία κάθε πότε βάζουν τις γάτες να γεννανε, αυτο που λες 2 φορες το χρόνο ειναι τραβηγμένο....

Μα και ειδικό χώρο να έχουν πάλι τις απομονώνουν ή όχι?:confused: Δεν ξέρω βέβαια πώς λειτουργεί το συγκεκριμένο εκτροφείο, μιλάω γενικά για εκτροφεία που το κάνουν ως κύριο επάγγελμα....
είπα μέχρι 2 φορές το χρόνο....και όχι στάνταρ 2 φορές....αλλιώς θα πρέπει να την ζευγαρώνεις κάθε 6 μήνες....δεν το εννοούσα έτσι...τέλος πάντων, μάλλον βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετικές σκοπιές ....το μόνο σίγουρο είναι ότι αγαπάμε και οι δυο τις γάτες μας και τις γάτες γενικά....αυτό έχει σημασία.:happy:

καλα σαφως τα αγαπάμε!:)αλλά απλα λέω και εγω τις ανησυχιες μου...και σαφως τα εκτροφεια τα απομονωνουν αλλά αυτη ειναι η δουλεια τους όπως λες...και η Νεκταρία αυτο κανει υποθέτω...ερχομαστε ομως στην αρχικη συζητηση οτι δεν θελω εγω να απομονωνω τα ζωα μου, αλλα να ζω μαζι τους..:)κι εγω με το εκτροφείο που πήρα τον Ιωνα ειμαι απολυτα ευχαρηστημενη γιατι ενα τετοιο καλο ζώο σίγουρα ηταν με ατομα που το αγαπουσαν..και μαλιστα με τον Ιωνα κοιμοταν η κοπελα τα βράδυα...

DSCN1549.jpg

γεια σας!:)

DSCN1560.jpg

και το κοριτσι μας!:)

Τι ομορφη που γινεται η Αθηνα οσο μεγαλωνει...Μου θυμιζει πολυ το Μοϊρακι μου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back