Catnip: Το γνωρίζετε; Αν όχι είναι must για ευτυχισμένες γάτες!

Αν είναι σαν γκαζόν, δεν είναι catnip.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Tους έβαλα Catnip

Βρηκα σε ένα μαγασι με βοτανα και τους αγόρασα. Ετρεξα στο σπίτι και τους έβαλα σε ένα πιατάκι. Ήταν σε μορφή σαν τριμένη ρίγανι. Το έτριψα και πάνω στα παιχνίδια τους και στο ονυχοδρόμιο... Αποτέλεσμα...
ΕΓΙΝΕ ΧΑΜΟΣ:lol::lol::lol::lol:
Είχαμε τρία γατόνια παλαβομένα τανάσκελα να κάνουν φούρλες μέχρι Video τα τραβίξαμε. Αφου λέγαμε οτι άμα είμαστε ανχομένοι θα ρίχνουμε Catnip στα γατόνια για να ξεανχονόμαστε εμείς με τα γέλια που ρίχνουμε...:lol::lol::lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η δική μου γάτα γιατί δεν τρελαίνεται για το γατόχορτο;:confused::confused: Της έχω πάρει παιχνίδια που έχουν βιολογικό catnip μέσα, αλλά τα παίζει όπως τα άλλα και μερικές φορές δεν τους δίνει σημασία!

εγω είχα αγοράσει ενα μαξιλαράκι μικρούλι κατω απο 2,00 ευρώ,που έχει μέσα catnip και οι μικρές μου παίζουν σαν τρελλές.θα κατέβω κάποια στιγμή την άλλη βδομάδα στην ευρυπίδου που έχει μαγαζιά με βότανα και μπαχαρικά μπας και βρω χύμα και θα τούς φτιάξω παιχνιδάκια.

Λιοσίων και Μ. Βόδα είναι το κατάστημα που το αγόρασα, έδωσα 2.5 ευρώ για 100 γραμ. είναι πολύ σε ποσότητα. Η κυρία έκει το έλεγε νεπετα ή γατόχορτο.

α.ωραία εκεί θα πάω ευχαριστω εκ μέρους των γατουλακίων:)

Εχει βρει κανεις catnip(το βοτανο,οχι τα υποκαταστατα) στη Θεσσαλονικη και αν ναι που????

Αγόρασα προχθες ένα παιχνιδάκι (σαν μικρούτσικο μαξιλαράκι παραγεμισμένο με catnip υποτίθεται) και οι γάτες μου ούτε να το φτύσουν.... Πιο πολύ έπαιξε μαζί του η Λούνα (σκύλος)!!! Θα δοκιμάσω και το αποξηραμένο και ελπίζω σε καλύτερα αποτελέσματα....

Το catnip υπαρχει και σε αποξηραμενη μορφη και στην Ελλαδα,εγω μενω Κουκακι και το συγκεκριμενο Pet Shop το φερνει,λεγεται catnip και ειναι σε χαρτινη συσκευασια,κανει 2 ευρω,ειναι απολυτα ασφαλες.Εγω το χρησιμοποιω εδω και ενα χρονο και οι γατες μου τρελαινονται.;)Μπορειτε να το βρασετε,να το σουρωσετε και να ψεκαζετε οτι θελετε.Επισης οι γατες πολλες φορες βαριουνται τα παιχνιδια γιατι η μυρωδια του catnip φευγει,παρτε ενα ταπερ βαλτε μεσα τα ποντικακια η οτιδηποτε αλλο,ριξτε απο πανω catnip κλειστε το ταπερ ανακινειστε ετσι ωστε να παει παντου,αφηστε 2 μερες και ειναι ετοιμα για παιχνιδι.:up:

στο ικεα έχει κάτι λούτρινα παιχνιδάκια με κατνιπ

Tο πηρα χθες και ο μικρος τρελαθηκε :up:

Αυτα από το ικέα τα έφερε δώρο ένας φίλος μου στη Νεφέλη. Ένα ποντικάκι και ένα γαλάζιο ψαράκι (κατι τέτοιο). Η μικρή τα μύρισε μανιωδώς και με κοίταζε με το στόμα ανοιχτο (παντα ανοίγει το στόμα όταν μυρίζει κατι παράξενο, εχει πολύ γέλιο, το κάνουν και τα δικά σας;)
Μετά τρελάθηκε, έπεφτε ανάσκελα, τα κλώτσαγε με μανια, τα έγλειφε, τα δάγκωνε και γενικά είχε σχέση πάθους, αγάπης και μίσους μαζί τους! Το κορυφαίο, πήρε το ψάρι στα δύο μπροστινα ποδαράκια της και άρχισε να περπατάει σε όλο το σπίτι μόνο με τα δύο πόδια! Ξεράθηκα στο γέλιο με αυτό, και δεν πρόλαβα να τραβήξω βίντεο!
Μετά από κανα μισάωρο βέβαια τα παιχνίδια τα έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της (και πολύ κομψα το λέω:P)

(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Βρήκα φωτογραφίες απο το φυτό μπας και το βρούμε στην ελληνική ύπαιθρο.
Και μια χιουμοριστική:P

Συνημμένα

• catnip1.jpg
    catnip1.jpg
    4,1 KB · Εμφανίσεις: 259
  • catnip3.jpg
    catnip3.jpg
    3,4 KB · Εμφανίσεις: 282
  • catnip4.jpg
    catnip4.jpg
    4 KB · Εμφανίσεις: 253
Παιδια το βρηκα!!!:up: :up::up:Το catnip στα ελληνικα λεγεται Καλαμιθρα και ειναι μελος της οικογενειας της μεντας. Παλαιοτερα το χρησιμοποιουσαν σαν βοτανο θεραπευτικο για τους πονους απο κρυολογημα και τις κραμπες. Αυτα λεει τουλαχιστον το βιβλιο για βοτανα που εχω. Πιστευω οτι θα υπαρχει στην ελληνικη υπαιθρο.:whistle:

Υπάρχει στην ύπαιθρο, το είχα συναντήσει πάρα πολλές φορες, απλά δεν ήξερα τι είναι και την είδραση του στις γάτες. Έχει μυρωδία κάτι ανάμεσα σε μέντα να το πω...μολώχα να το πω...κατι τέτοιο! Μεθυστικό άρωμα πάντως.

Γνωρίζατε ότι...;

Γνωριζατε οτι οι γατες εκδηλωνουν μια πολυ περιεργη συμπεριφορα οταν βρισκονται κοντα σε ενα συνγκεκριμενο ειδος φυτου?????

Ερευνες λοιπον δειξανε οτι οι γατες οταν βρισκονται κοντα σε μεντα (το φυτο) εκδιλώνουν μια πολυ περιεργη και αξιοσυμειωτη συμπεριφορα.Συνγεκριμενα τριβονται απανω του προσπαθώντας σχεδον να ξεριζώσουν το φυτο τρωνε τα λουλουδακια του!!!!! και μετα αρχιζουν να εκρρινουν σαλιο. Επειτα αρχιζουν να νιώθουν ζαλισμενες οσαν να τις χτυπισε κεραυνος και αρχιζουν να στροβιλιζονται σε κατασταση εκστασης!!!!!! πολλοι μαλιστα πιστευουν οτι οι γατες μπορουν να εθιστουν στην μεντα οπωσ οι ανθρωποι στην Νικοτινη!!!!!!!!!!
smiley-faces-45.gif

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν το ήξερα,ήξερα μόνο για το catnip,που το βάζουν και σε πολλά παιχνίδια ή κάποιοι το φυτεύουν στον κήπο τους αποκλειστικά για τις γάτες!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάλλον μιλάς για το catnip. Οι αντιδράσεις των γατιών ποικίλλουν βέβαια όταν έρχονται σε επαφή με αυτό το φυτό. Άλλες αντιδρούν όπως περιέγραψες και άλλες τις αφήνει εντελώς αδιάφορες :happy:

οχι φιλοι μου προκειται για ενα αλλο φυτο το συνγκεκριμενο φυτο το οποιο λετε εχει ιοτητα να καθαριζει τα εντερα τησ γατας ενω η μεντα οχι!!!! ειναι καθαρα σαν να ρκωτικο για τισ γατες

smiley-faces-82.gif

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back