suzanitta
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Εγώ στη Θεσσαλονίκη βρήκα catnip σε σκόνη σε petshop και το αγόρασα πριν ταξιδέψουμε για να το ρίξω στο κλουβάκι της να νιώθει πιο χαλαρα. Να σας πω, η πρώτη αντίδραση ήταν ότι άρχισαν να της τρέχουν τα σάλια
και να τρίβεται πάνω στο κλουβί χαχαχα Αλλά δυστυχώς με το catnip αυτό δεν κρατάει πολύ. Το συνηθίζουν και τους περνάει. Για αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται ανα διαστήματα όχι συνέχεια.Εδώ στην Αμερική φυτέψαμε catnip σε ένα γλαστράκι αλλά ούτε να το κοιτάξει δεν θέλει. Μόνο όταν αποξηραίνουμε τα φύλλα και τα τρίβουμε τρελαίνεται μάλλον γιατί τοτε απελευθερώνεται η μυρωδιά.

Η μάρκα του catnip που βρήκα στην Ελλάδα είναι
GoodGirl Catnip Powder
της Armitages
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
vicki v.
Δραστήριο μέλος

ladycat
Διάσημο μέλος
vicki v.
Δραστήριο μέλος
---------------------------
Το πόσο θα φυτέψεις εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου που μπορείς να διαθέσεις. Άλλοι το φυτεύουν σε μία γωνίτσα του κήπου τους (αν δεν τους πειράζουν οι τετράποδοι επισκέπτες) και άλλοι σε γλαστράκια. Όπως και να 'χει να θυμάσαι ότι το catnip χρειάζεται αρκετό ήλιο αλλά γενικά είναι πολύ ανθεκτικό φυτό οπότε 'πιάνει' εύκολα. Το φυτεύεις άνοιξη και καλοκαίρι -οπότε τώρα είναι ιδανική εποχή- και δεν είναι καθόλου δύσκολο. Απλά πίεσε τους σπόρους στο χώμα ίσα ίσα να σκεπαστούν. Δεν θέλουν πολύ βάθος, ίσα ίσα να είναι κάτω από την επιφάνεια του χώματος.
Καλό είναι οι σπόροι να έχουν γύρω τα 5 εκατοστά κενό μεταξύ τους. Αν αργήσουν να βλαστήσουν μη νομίζεις πως δεν έπιασαν --- καμιά φορά τους χρειάζονται μία - δύο εβδομάδες. Εξαρτάται από το κλίμα και το χώμα.
Αφήνεις το φυτό να μεγαλώσει μέχρι που πάει να βγάλει λουλουδάκια και τότε κόβεις τους μίσχους ώστε να είναι μόλις 20 εκατοστά περίπου από το χώμα. Ξαναπετάνε πολύ γρήγορα καινούργια κλωναράκια όταν τα κόβεις.
Τέλοσπάντων, αφού κόψεις τα κλωναράκια αυτά, αφαιρείς και κρατάς μόνο τα φύλλα του όχι τα κοτσανάκια. Απλώνεις τα φύλλα σε ένα δίσκο και τα αφήνεις κάπου να αερίζονται καλά. Θέλουν ανακάτεμα μία ή δύο φορές την ημέρα για να 'αναπνέουν' και είναι έτοιμα περίπου σε μία - δύο εβδομάδες. Θα δεις τα φύλλα να μαραίνονται και να τρίβονται οπότε και είναι ό,τι πρέπει να τρίψεις και να τα χρησιμοποιήσεις. Άλλοι για να μην τα τρίβουν τα κόβουν στο 'multi'.
Φυσικά η συσκευασία που θα το κρατάς το catnip να είναι αεροστεγής. Εγώ έχω βρει πιο πρακτικό τα γυάλινα βαζάκια. Αν χάσει τη μυρωδιά του δεν πιάνει στα γατιά χεχε
Ελπίζω να μην ξέχασα τίποτα

A! ναι --- το catnip έχει χρήσεις και για εμάς τους ανθρώπους. Μπορεί να φτιάξει κανείς τσάι από τα φύλλα και τα λουλούδια - είναι πολύ υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C και είναι χαλαρωτικό (ιδανικό για συναχώματα) αλλά εμένα η γεύση - θα το ομολογήσω- δεν μου αρέσει καθόλου. [FONT=verdana,arial,sans-serif]
[/FONT]Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Amelie
Εκκολαπτόμενο μέλος
και πόσο κοστίζει αν θυμάται κανεις..
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Η επίδραση και το πόσο κρατάει ποικίλλει από γάτα σε γάτα. Συνήθως όμως όχι πάνω από 20 λεπτά (από την εμπειρία μου).
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Μα ο chouzouris λέει ότι κάνουν τούμπες και χοροπηδούν γύρω γύρω κλπΑρχική Δημοσίευση από Amelie:Βίκυ πόση ώρα κρατάει η επίδραση??Γιατι σκέφτομαι να το βάλω στο κλουβάκι του Κίμι για το ταξίδι..
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
αυτο μου κανει πιο πολυ για ινδικη κανναβη παρα για catnipΑρχική Δημοσίευση από Thanasis46:Παιδιά, αυτό λέτε;![]()
:kiss: 
Lady
Δραστήριο μέλος
vicki v.
Δραστήριο μέλος

Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος

vicki v.
Δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool