Catnip: Το γνωρίζετε; Αν όχι είναι must για ευτυχισμένες γάτες!

Είπα και γω... ούτε μία παρενέργεια...:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:hmm:Εγώ στη Θεσσαλονίκη βρήκα catnip σε σκόνη σε petshop και το αγόρασα πριν ταξιδέψουμε για να το ρίξω στο κλουβάκι της να νιώθει πιο χαλαρα. Να σας πω, η πρώτη αντίδραση ήταν ότι άρχισαν να της τρέχουν τα σάλια :lol: και να τρίβεται πάνω στο κλουβί χαχαχα Αλλά δυστυχώς με το catnip αυτό δεν κρατάει πολύ. Το συνηθίζουν και τους περνάει. Για αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται ανα διαστήματα όχι συνέχεια.
Εδώ στην Αμερική φυτέψαμε catnip σε ένα γλαστράκι αλλά ούτε να το κοιτάξει δεν θέλει. Μόνο όταν αποξηραίνουμε τα φύλλα και τα τρίβουμε τρελαίνεται μάλλον γιατί τοτε απελευθερώνεται η μυρωδιά.

:blink:

Η μάρκα του catnip που βρήκα στην Ελλάδα είναι
GoodGirl Catnip Powder
της Armitages

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οπως το είδα στη φωτο κι αν μυρίζει σαν μέντα, πρεπει πολλές φορές να έχω δει στα χωράφια και νόμιζα ότι είναι άγρια μέντα. Είχε και στην αυλή μου αλλά ο ιδιοκτήτης κάνει έργα τώρα και έχει ξηλώσει και την άγρια μέντα και το δυόσμο. Ομως αυτά που πουλάνε τα φοβάμαι λιγάκι. Αυτοί για να πουλήσουν κάνουν και τζαναμπετιές και ποιος ξέρει με τι τα αναμειγνύουν. Είναι πιστοί στο θεό τους το χρήμα και προσπαθούν να μην τον προδίδουν.

Δεν έχεις άδικο. Καλύτερα να το φυτέψει κανείς σε μία γλαστρούλα και να το χει παρά να αγοράζει. Πάντως, αν χρειάζεται κάποιος σπόρους και δεν μπορεί να βρει, κάτι μπορώ να κάνω. Μπορώ να σας στείλω. Αν και είμαι σίγουρη πως κάποια άκρη θα υπάρχει στην Ελλάδα.
:)

μου το εφεραν κ εμενα απο την αμερικη κ δεν ξερω πως πρεπει να το φυτεψω?? βικυ βοηθειααααααα

Πώς να φυτέψεις catnip
---------------------------
Το πόσο θα φυτέψεις εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου που μπορείς να διαθέσεις. Άλλοι το φυτεύουν σε μία γωνίτσα του κήπου τους (αν δεν τους πειράζουν οι τετράποδοι επισκέπτες) και άλλοι σε γλαστράκια. Όπως και να 'χει να θυμάσαι ότι το catnip χρειάζεται αρκετό ήλιο αλλά γενικά είναι πολύ ανθεκτικό φυτό οπότε 'πιάνει' εύκολα. Το φυτεύεις άνοιξη και καλοκαίρι -οπότε τώρα είναι ιδανική εποχή- και δεν είναι καθόλου δύσκολο. Απλά πίεσε τους σπόρους στο χώμα ίσα ίσα να σκεπαστούν. Δεν θέλουν πολύ βάθος, ίσα ίσα να είναι κάτω από την επιφάνεια του χώματος.
Καλό είναι οι σπόροι να έχουν γύρω τα 5 εκατοστά κενό μεταξύ τους. Αν αργήσουν να βλαστήσουν μη νομίζεις πως δεν έπιασαν --- καμιά φορά τους χρειάζονται μία - δύο εβδομάδες. Εξαρτάται από το κλίμα και το χώμα.
Αφήνεις το φυτό να μεγαλώσει μέχρι που πάει να βγάλει λουλουδάκια και τότε κόβεις τους μίσχους ώστε να είναι μόλις 20 εκατοστά περίπου από το χώμα. Ξαναπετάνε πολύ γρήγορα καινούργια κλωναράκια όταν τα κόβεις.

Τέλοσπάντων, αφού κόψεις τα κλωναράκια αυτά, αφαιρείς και κρατάς μόνο τα φύλλα του όχι τα κοτσανάκια. Απλώνεις τα φύλλα σε ένα δίσκο και τα αφήνεις κάπου να αερίζονται καλά. Θέλουν ανακάτεμα μία ή δύο φορές την ημέρα για να 'αναπνέουν' και είναι έτοιμα περίπου σε μία - δύο εβδομάδες. Θα δεις τα φύλλα να μαραίνονται και να τρίβονται οπότε και είναι ό,τι πρέπει να τρίψεις και να τα χρησιμοποιήσεις. Άλλοι για να μην τα τρίβουν τα κόβουν στο 'multi'.

Φυσικά η συσκευασία που θα το κρατάς το catnip να είναι αεροστεγής. Εγώ έχω βρει πιο πρακτικό τα γυάλινα βαζάκια. Αν χάσει τη μυρωδιά του δεν πιάνει στα γατιά χεχε
Ελπίζω να μην ξέχασα τίποτα
:D

plant07s.jpg

A! ναι --- το catnip έχει χρήσεις και για εμάς τους ανθρώπους. Μπορεί να φτιάξει κανείς τσάι από τα φύλλα και τα λουλούδια - είναι πολύ υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C και είναι χαλαρωτικό (ιδανικό για συναχώματα) αλλά εμένα η γεύση - θα το ομολογήσω- δεν μου αρέσει καθόλου. [FONT=verdana,arial,sans-serif]:mpliaks: [/FONT]

Βίκυ πόση ώρα κρατάει η επίδραση??Γιατι σκέφτομαι να το βάλω στο κλουβάκι του Κίμι για το ταξίδι..
και πόσο κοστίζει αν θυμάται κανεις..

Έχω κι εγώ φυτέψει σε γλάστρα, είναι πολύ ανθεκτικό.
Η επίδραση και το πόσο κρατάει ποικίλλει από γάτα σε γάτα. Συνήθως όμως όχι πάνω από 20 λεπτά (από την εμπειρία μου).

Αρχική Δημοσίευση από Amelie:
Βίκυ πόση ώρα κρατάει η επίδραση??Γιατι σκέφτομαι να το βάλω στο κλουβάκι του Κίμι για το ταξίδι..
Μα ο chouzouris λέει ότι κάνουν τούμπες και χοροπηδούν γύρω γύρω κλπ

Κάποιες χοροπηδούν,κάποιες τρίβονται πάνω στο catnip, άλλες ξαπλώνουν ανάσκελα. Γενικά είναι σε μία ευθυμία...

Και δεν βρισκεται σε σπορους πουθενα εκτος απο το internet Βικτωρια?

Εγώ στο ebay το έχω βρει. Αν θέλετε όμως μπορώ να σας δώσω σε κάποια συνάντηση, διότι έχω... Ή και να σας στείλω!

Παιδιά, αυτό λέτε;:):P:lol::up:

Συνημμένα

• Dsc00243.jpg
    Dsc00243.jpg
    96,2 KB · Εμφανίσεις: 164
Όχι Θανάση, δεν είναι αυτό.

Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:
Παιδιά, αυτό λέτε;:):P:lol::up:
αυτο μου κανει πιο πολυ για ινδικη κανναβη παρα για catnip:D :hmm: :P :bleh: :bleh: :kiss: :rolleyes:

Παιδιά κι εγώ μπορώ να σας στείλω αν θέλετε..Το quiko έχει μπόλικα τέτοια.

millanpeacecat.gif

:lol:

Και αυτό το πράγμα σίγουρα δεν είναι σαν ...ναρκωτικό για γάτες;;;:hmm:

Δεν είναι σαν ναρκωτικό γιατί ναι μεν οι γάτες τρελαίνονται γι' αυτό αλλά αν τους το δίνεις συνέχεια --- σταματά να έχει επίδραση. Το ξεπερνάνε και το βαριούνται. Γι' αυτό συνήθως το χρησιμοποιούν σε ειδικές περιπτώσεις βλ. να πείσεις τη γάτα να μπει στο κλουβάκι για τον κτηνίατρο, να την ηρεμήσεις αν έχει φοβηθεί από κάτι κλπ. Όσο περισσότερο το έχουν, τόσο περισσότερο δεν το θέλουν!
;)

Α, ΟΚ, δε φαίνεται να το πολυχρειαζόμαστε.
Thanks!:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back