Catnip: Το γνωρίζετε; Αν όχι είναι must για ευτυχισμένες γάτες!

chouzouris

Πολύ δραστήριο μέλος

Η chouzouris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών. Έχει γράψει 1.993 μηνύματα.
CATNIP ή NEPETA CATARIA (επιστημονική ονομασία)! Αγαπώ χρόνια τις γάτες, μόλις πρόσφατα ωστόσο ανακάλυψα το catnip. Το catnip είναι ένα φυτό (της οικογένειας της μέντας) το οποίο μόλις το μυρίζουν οι γάτες (η πλειοψηφία αυτών, εκτός ενός μικρού ποσοστού που έχει "ανοσία" σε αυτό) εμφανίζουν συμπτώματα ευφορίας: άλλες κάνουν τούμπες στο πάτωμα με ευχαρίστηση, άλλες γλύφονται, άλλες χοροπηδούν γύρω γύρω κλπ.). Τα συμπτώματα διαρκούν λίγα λεπτά και μετά η γάτα πανέρχεται στο φυσιολογικό. Είναι σαν ναρκωτκό, όμως ειναι απολύτως ΑΚΙΝΔΥΝΟ και η γάτα σας θα σας λατρέψει. Πολλά από τα παιχνίδια ή τα μαξιλαράκια που πωλούνται στο εξωτερικό έχουν στο εσωτερικό τους catnip, ωστόσο δεν το έχω βρει εδώ στην Ελλάδα. Την πρώτη φορά που το πήρα, η γάτα μου κοιμόταν αγκαλιά με το φάκελο ταχυδρομείου που το περιείχε (τον βρήκε κάτω από την πόρτα) και η αντίδρασή της ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ. Έκτοτε, έχω αγοράσει σπόρους από το ebay και το καλλιεργώ σε μια γλάστρα. Όποτε θέλω λοιπόν να επιβραβεύσω τα γατάκια μου, τους δίνω λίγο. Το επαναλαμβάνω, είναι απολύτως ΑΚΙΝΔΥΝΟ και ιδιαίτερα διαδεδομένο στο εξωτερικό. Κάντε ένα search σε search engine με το όνομά του "catnip". Πραγματικά θα ενθουσιαστείτε με την αντίδραση της γατούλας σας!!! Κάθε γατόφιλος πρέπει να το έχει!:up: :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνώ Χουζούρη αλλά άντε να βρεις catnip στην Ελλάδα... :( :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από chouzouris:
CATNIP ή NEPETA CATARIA (επιστημονική ονομασία)! Αγαπώ χρόνια τις γάτες, μόλις πρόσφατα ωστόσο ανακάλυψα το catnip. Το catnip είναι ένα φυτό (της οικογένειας της μέντας) το οποίο μόλις το μυρίζουν οι γάτες (η πλειοψηφία αυτών, εκτός ενός μικρού ποσοστού που έχει "ανοσία" σε αυτό) εμφανίζουν συμπτώματα ευφορίας: άλλες κάνουν τούμπες στο πάτωμα με ευχαρίστηση, άλλες γλύφονται, άλλες χοροπηδούν γύρω γύρω κλπ.). Τα συμπτώματα διαρκούν λίγα λεπτά και μετά η γάτα πανέρχεται στο φυσιολογικό. Είναι σαν ναρκωτκό, όμως ειναι απολύτως ΑΚΙΝΔΥΝΟ και η γάτα σας θα σας λατρέψει. Πολλά από τα παιχνίδια ή τα μαξιλαράκια που πωλούνται στο εξωτερικό έχουν στο εσωτερικό τους catnip, ωστόσο δεν το έχω βρει εδώ στην Ελλάδα. Την πρώτη φορά που το πήρα, η γάτα μου κοιμόταν αγκαλιά με το φάκελο ταχυδρομείου που το περιείχε (τον βρήκε κάτω από την πόρτα) και η αντίδρασή της ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ. Έκτοτε, έχω αγοράσει σπόρους από το ebay και το καλλιεργώ σε μια γλάστρα. Όποτε θέλω λοιπόν να επιβραβεύσω τα γατάκια μου, τους δίνω λίγο. Το επαναλαμβάνω, είναι απολύτως ΑΚΙΝΔΥΝΟ και ιδιαίτερα διαδεδομένο στο εξωτερικό. Κάντε ένα search σε search engine με το όνομά του "catnip". Πραγματικά θα ενθουσιαστείτε με την αντίδραση της γατούλας σας!!! Κάθε γατόφιλος πρέπει να το έχει!:up: :P
αχ τι μου θυμισες ειναι αυτο που λεει μεσα στο αγαπημενο μου βιβλιο οτι τρωγοντας το χορτο αυτο μαστουρςνουν κ πεφτουν σε νιρβανα

Σίγουρα οι γάτες δεν εθίζονται σε αυτό;;; Μπας και όταν σου χαλάσει το φυτό ψάχνουν να πάρουν τζούρες από τα υπόλοιπα του μπαλκονιού;;:lol: :lol:

Σε ένα petshop μου έδωσαν ένα spray με άρωμα από catnip, πριν από καιρό. Mου είχε πει τότε ο υπάλληλος ότι είναι όντως ένα φυτό, με το οποίο ξετρελένονται οι γάτες και είναι απόλυτα φυσικό. Mου είχε πει να ψεκάζω με το spray πάνω σε συγκεκριμένα αντικείμενα, για να πηγαίνει μόνο σ'αυτά η γατούλα και να μην ασχολείται με άλλα (καναπέδες, πολυθρόνες, χαλιά, κλπ.).
Eίχα καταχαρεί με το γεγονός ότι υπάρχει ένα φυσικό άρωμα που θα "ξεγελά" την Σούμη, έτσι ώστε να σταματήσει να καταστρέφει τα έπιπλα... Aλλά μάλλον χάρηκα πιο πολύ εγώ, παρά η Σούμη. Όταν ψεκάζω, πάει και μυρίζει για κανά 5λεπτο το σημείο αυτό, αλλά μετά αδιαφορεί. Tις πρώτες φορές έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά αυτό δεν κράτησε πάνω από 3-4 μέρες. Δεν ξέρω αν το'χει συνηθήσει ή αν το'χει βαρεθεί. H' ακόμα κι αν έχει τελικά ανοσία, όπως λέει ο chouzouris.......:(
Σε μία συζήτηση που είχα με μία πολύ γατόφιλη συνάδελφό μου, μου είπε ότι το φυτό catnip, βρίσκεται αυτή την εποχή, σχεδόν παντού! Eίναι ένα συνηθισμένο αγριόχορτο, το οποίο φυτρώνει παντού και στην άκρη του πάνω βγάζει κάτι που μοιάζει με "στάχυ". Σίγουρα το'χουμε δει όλοι μας. Kαι είναι εύκολο, αν το ξεριζώσεις προσεκτικά μαζί με τις ρίζες του, να το μεταφυτέψεις σε μία γλάστρα στο μπαλκόνι.
H αλήθεια είναι ότι το'χω ψάξει, αλλά 1-2 φορές που έκοψα και το πήγα στη Σούμη, αυτή πήγε αμέσως και άρχισε να το μασάει (το έφαγε κανονικά!!, όχι όλο βέβαια), αλλά δεν έκανε όπως περιγράφει ο chouzouris. Δεν διέκρινα καμία αλλαγή στην συμπεριφορά της, έτσι κι αλλιώς πάντα κάνει σαν παλαβή..... :lol: :lol:
Mπορεί όμως να μην είναι το ίδιο φυτό. Mπορεί αυτό που λέει ο chouzouris να είναι κάποιο άλλο. H' μπορεί να έχω πέσει στην εξαίρεση και η Σούμη να είναι από τα γατιά που έχουν ανοσία σ'αυτό............ μπου-χου-χουουουουουου.....κρίμα.....:( :( :(
Θα κοιτάξω το απόγευμα στο σπίτι ποιό είναι το spray και θα σας το πω αύριο, μπας και βοηθήσει κάποιον από σας.

Παιδιά, μην ψάχνετε ματαίως! Μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα του ebay είτε σε σπόρους (και να το φυτέψετε, ώστε να έχετε πάντα) είτε σε αποξηραμένη μορφή. Εγώ έχω πάρει εδώ και δύο χρόνια και το έχω μόνιμα σε μια γλάστρα. Δεν νομίζω ότι μπορείτε να το βρείτε ως αγριόχορτο. Εγώ τουλάχιστον που ξέρω πως είναι, δεν το έχω βρει ποτέ. Όμως πραγματικά αξίζει τον κόπο και η αντίδραση της γάτας σας θα σας ανταμείψει!!!:P

https://altnature.com/gallery/catnipdrawsm.JPGκαλε ξερετε τι ειναι το φυτο απο οσο θυμαμαι στην βοτανολογια ειναι κατι σαν την βαλεριανα για αυτο η γατουλεσ τρελλενονται τις χαλαρωνει χιχιχιχι

Αρχική Δημοσίευση από chouzouris:
Παιδιά, μην ψάχνετε ματαίως! Μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα του ebay είτε σε σπόρους (και να το φυτέψετε, ώστε να έχετε πάντα).....
Για πες μας βρε chouzouri, πώς μπορούμε να το παραγγείλουμε κι εμείς;

Tο spray από το petshop λέγεται: Catnip - Spielspray από την εταιρία TRIXIE
Eίναι 150ml και το αγόρασα 9,00 ευρώ.

Μήπως είναι κάτι αντίστοιχο της μαριχουάνας ρε παιδιά;

Δεν έχω ιδέα το πόσο καλό ή κακό μπορεί να κάνει στη γάτα. Πάντως πάνω στο μπουκάλι γράφει ότι πρόκειται για απόλυτα φυσικό προϊόν.

Και η μαριχουάνα της μαμάς-Φύσης είναι...:/:

Αρχική Δημοσίευση από suzanitta:
Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν!
Πάντως για το catnip δεν έχω ακούσει καμία παρενέργεια.

Αρχική Δημοσίευση από suzanitta:
:lol: :lol: :lol: χα,χα! Aπόλυτα σωστό!

Διαβάστε, θα σας λυθούν όλες οι απορίες:
https://vetmedicine.about.com/cs/obedcat/a/catcatnip.htm
https://www.petcaretips.net/catnip.html

ΟΧΙ δεν είναι επικίνδυνο. ΟΧΙ δεν έχει να κάνει με τη μαριχουάνα! Είναι φοβερό!:up:

Αααα και όσο για το πού μπορείτε να το βρείτε, σε ΟΛΑ τα online ξένα pet shop και στο ebay. Εκδεικτικά σας δείχνω δύο καταχωρήσεις στο ebay, από τις άπειρες που υπάρχουν :
Σε σπόρους που καλλιεργούνται:
https://cgi.ebay.com/100-CAT-MINT-PLANT-SEEDS-CATNIP-CATMINT-CAT-TOY-TREAT_W0QQitemZ7754871416QQcategoryZ2033QQrdZ1QQcmdZViewItem

Έτοιμο αποξηραμένο:
https://cgi.ebay.com/STRONG-STUFF-CATNIP-MAKES-KITTY-GO-WILD-WIN-4-GET-1-TOY_W0QQitemZ7756058223QQcategoryZ20741QQrdZ1QQcmdZViewItem
Για άλλες καταχωρήσεις, βάλτε catnip στο search του ebay.

Προτείνω τους σπόρους, διότι τους φυτεύετε μια φορά και έχετε για πάντα!:D

Βασικά το catnip κυκλοφορεί σε spay και μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα του quiko.Αλλες γάτες το λατρεύουν και άλλες αδιαφορούν παντελώς..Ο παλιός μου γάτος ο :( Νίνο :( κυλιόταν πάνω στα σημεία που είχα ψεκάσει..Ο τωρινός μου γατόυλης αδιαφορεί..:hmm: Απο τους σπόρους πάντως φυτρώνει ένα πράσινο χορταράκι το οποίο υποτίθεται οτι κάνει καλό στην πέψη..Ο Νίνο προτιμούσε να τρώει την γαρυφαλλιά και το καλύτερο φάρμακο για την πέψη απεδείχθει τελικά το αγνό γιαουρτάκι..Άβυσσος η προτίμηση της γάτας..

Αχ βρε παιδιά,πολύ γέλασα με τα μηνύματα σας και με αυτό το χόρτο που περιγράφετε.Γέλασα με τις περιγραφες σας πάρα πολύ.Η δικιά μου μάλλον κάπου πρέπει να έχει εντοπίσει αυτό το χορτάρι και δεν θα το εχω αντιληφθει:) Εκεί που κάθεται αρχιζει να τρεχει,να κυλιέται,να χτυπιέται πάνω στους τοίχους.Για να μη σας πω ότι μολις έρθει ανθρωπος από έξω καθεται και μυρίζει και γλύφει σαν μαστουρωμένη τους πάτους των παπουτσιών του.Μπας και εχει φυτρωσει κάπου αυτό μεσα στο σπίτι μου?Λες?:lol:

μου ειπε ο αδελφουλης μου οτι θα μου στειλει αν ειναι μπολικο λεω να το μυραστουμε

Aχ, βρε κορίτσια, ladycat και Tάνια, έχετε πολύ πλάκα! :lol: :lol: :lol:
Έχω γελάσει πάρα πολύ μ'αυτά που γράφετε, οι περιγραφές σας είναι καταπληκτικές!!!

πηρα το catnip se spray για δοκιμη ολα ωραι ηταν στην αρχη μεσα στην τρελλη χαρα κ οι 4 μετα απο λιγο παρατηρω το λαμπη κ παει κ κατουραει εκει που τους ειχα ψεκασει το ιδιο εκανε κ ο γρινιαρης ααααααααααα δεν μου αρεσει το σπραυ:mad: παλι πρεπει να πλυνω τα κρεββατια τους:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back