Catnip: Το γνωρίζετε; Αν όχι είναι must για ευτυχισμένες γάτες!

το βιντεακι που ακολουθει δεν πρεπει να αναφερεται στο catnip αλλα πιστευω αυτο το φυτο εχει παρομοια επιδραση στα γατουλινια..οταν τις βλεπω να κανουν ετσι με πιανει τρελα:blink::blink:!!!μου ερχεται να τις βουτηξω!!!!:D:D(ειναι απο ενα ντοκιμαντερ του bbc)

https://www.youtube.com/watch?v=zivj1_IjiQc

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για το κάτνιπ είναι.:) Απλώς το αναφέρει ως "γαλεόφιλο" (καμιά φορά το βρίσκεις κι έτσι: νεπέτα η γαλεόφιλος).;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

thanks ruko για διευκρινιση!!:Dδεν ειναι για ζουληγμα ετσι οπως στριφογυριζουν????:P

Έχουν μεγάλη πλάκα πράγματι! Αυτό που λατρεύω περισσότερο είναι αυτό το παρανοϊκό βλέμμα που παίρνουν τα δικά μου όταν τους δίνω.:P

:cool:

χαίρεστε!

είχα περάσει χθες από ένα petshop και βρήκα catnip σε μορφή σακουλάκι-τριμμένο αλλά και σε σπρεϋ , πήρα που λέτε ένα σακουλάκι για να το δοκιμάσω..

πηγαίνω σπίτι και είχα αφήσει τη σακούλα με τα ψώνια σε ένα χαμηλό τραπέζι καθιστικού... και πριν προλάβω να γυρίσω βρίσκω πάνω στο τραπέζι τη Δώρα να μυρίζει τη σακούλα και να τρίβεται ανάσκελα :lol::lol::lol:

το μαγαζί που το προμηθεύτικα είναι το CosmoZoo και βρίσκεται επί της Ηρ.Πολυτεχνείου στο Πειραιά στο ύψος της Τερψιθέας. (όλοι οι γατόφιλοι Πειραιώτες θα το γνωρίζουν άλλωστε)

σας στο συνιστώ! :up:

Εγω σας έχω πιό απλή και οικονομική λύση.....:):P

ΑΝΔΡΙΚΗ ναϋλον αθλητική ΙΔΡΩΜΕΝΗ μπλούζα ή t-shirt.....

Την βουτάει από τις μασχάλες... και τρέχει να κρυφτεί και να ηδονιστεί με την ησυχία του....
Σαν θηλυκό γατί σε οίστρο κάνει!!!:lol::up::up:

Έχω αφήσει μία άπλυτη τώρα.... να παίζει.. μάλλον θα του την κάνω δώρο!!!:lol::lol:

:PΗ Μάγκυ εμφανίζει όλα αυτά τα συμπτώματα ευφορίας μόλις της δώσω ένα κλαράκι σέληνο! Χαϊδεύεται πάνω του, κάνει τούμπες και μπορεί να ασχολείται μ΄αυτό ώρες! Η Λούσυ πάντως δεν εμφανίζει τέτοια συμπτώματα με το σέληνο. Αδιαφορεί.

:PΗ Μάγκυ εμφανίζει όλα αυτά τα συμπτώματα ευφορίας μόλις της δώσω ένα κλαράκι σέληνο! Χαϊδεύεται πάνω του, κάνει τούμπες και μπορεί να ασχολείται μ΄αυτό ώρες! Η Λούσυ πάντως δεν εμφανίζει τέτοια συμπτώματα με το σέληνο. Αδιαφορεί.

ΝΑΙ και εμείς γουστάρουμε Σέλινο!!!!:up::up::up::up:

ΟΧΙ Μαϊντανό όμως!! :lol::lol::lol::lol:

Η δική μου πάντως τριβότανε, έκανε τούμπες και γενικά έκανε σαν σεληνιασμένη σε ένα κλαδάκι από άνηθο.
Φαντάσου να δοκιμάσω και το σέληνο.

Η δική μου πάντως τριβότανε, έκανε τούμπες και γενικά έκανε σαν σεληνιασμένη σε ένα κλαδάκι από άνηθο.
Φαντάσου να δοκιμάσω και το σέληνο.
μηηη προς Θεου!!! θα την δεις να μαζευει τις γατες της γειτονιας κ να κανει παρτυ με...... οτι ζαρζαβατικο εχεις :lol::lol::lol:

Εγω σας έχω πιό απλή και οικονομική λύση.....:):P

ΑΝΔΡΙΚΗ ναϋλον αθλητική ΙΔΡΩΜΕΝΗ μπλούζα ή t-shirt.....

Την βουτάει από τις μασχάλες... και τρέχει να κρυφτεί και να ηδονιστεί με την ησυχία του....
Σαν θηλυκό γατί σε οίστρο κάνει!!!:lol::up::up:

Έχω αφήσει μία άπλυτη τώρα.... να παίζει.. μάλλον θα του την κάνω δώρο!!!:lol::lol:
Εμάς το έκανε ο Έκτορας αυτό,και η κτηνίατρος μας είχε πει ότι το έκανε επειδή μύριζε άλλο αρσενικό στο χώρο του,και ήθελε να απλώσει τη δική του μυρωδια.;)

:DΘα πάω να πάρω και κατνιπ όμως γιατί έχει κι η Λούσυ δικαίωμα στην ευφορία!

το βιντεακι που ακολουθει δεν πρεπει να αναφερεται στο catnip αλλα πιστευω αυτο το φυτο εχει παρομοια επιδραση στα γατουλινια..οταν τις βλεπω να κανουν ετσι με πιανει τρελα:blink::blink:!!!μου ερχεται να τις βουτηξω!!!!:D:D(ειναι απο ενα ντοκιμαντερ του bbc)

https://www.youtube.com/watch?v=zivj1_IjiQc

Ρε παιδια εμενα ετσι κανει το γατι μου απο μονο του χωρις να παρει τπτ αν το χαιδεψεις 1-2 λεπτουλια.........

λοιπον αγορασα σπορους catnip, θα ασχοληθω αυτο το σβκ να τους φυτεψω.

Εχει καποιος απο εδω μεσα? θελουν καποια ιδιαιτερη φροντιδα? πρεπει να προσεξω κατι? να εχω τη γλαστρα στον ηλιο? θελουν πολυ νερο?

για πειτε

Έχουμε βάλει εμείς πολλές φορές "γατόχορτο" (έτσι το ζητάω στο ανθοπωλείο) και ο Μπόρχες τρελλαίνεται πραγματικά. Βάλε τους σπόρους (πολλούς μαζί) σε βάθος 3-4 εκατοστά. Θέλει πότισμα και τον πρώτο καιρό μακριά από τη γάτα γιατί θα τα φάει όλα:) πριν μεγαλώσουν.

Η συμβουλή μας: να φυτέψεις μπόλικο γιατί δεν φτάνει ποτέ...:P

Καλή επιτυχία!

σε ποιο ανθοπωλείο το ζήτησες και γω Καλλιθέα μένω..θυμάσαι διεύθυνση...θέλουμε και μεις γατοχορτο τι μόνο οι άλλες γάτες θα χαίρονται???????:lol::up:

Αυτό είναι catnip ή το απλό χορταράκι που δίνουν στις γάτες για τις τριχόμπαλες;:hmm:

σε ποιο ανθοπωλείο το ζήτησες και γω Καλλιθέα μένω..θυμάσαι διεύθυνση...θέλουμε και μεις γατοχορτο τι μόνο οι άλλες γάτες θα χαίρονται???????:lol::up:

Είναι το μεγάλο ανθοπωλείο που είναι στην οδό Πλάτωνος απέναντι σχεδόν από την κλειστή αγορά της Καλλιθέας, ανάμεσα στον Άγιο Νικόλαο και τη Δαβάκη. Προχτές που πέρασα και ζήτησα ξανά δεν είχαν και είπαν πως θα ξαναφέρουν. Αντί γι αυτό μπορείς να φυτέψεις κριθάρι ή σιτάρι, είναι παρόμοιο.

Ελπίζω να αρέσει το ίδιο και στη δικιά σου!:)

Αν είναι έτσι, δεν είναι catnip, αλλά το κοινό γατόχορτο. Πάντως, κι εγώ ξέρω ότι τους αρέσει πολύ, αν κι εμείς δεν έχουμε φυτέψει (γιατί είμαστε άσχετες από κηπουρική).:redface:

Αν είναι έτσι, δεν είναι catnip, αλλά το κοινό γατόχορτο. Πάντως, κι εγώ ξέρω ότι τους αρέσει πολύ, αν κι εμείς δεν έχουμε φυτέψει (γιατί είμαστε άσχετες από κηπουρική).:redface:

A! Εγώ νόμιζα πως το catnip είναι το "γατόχορτο"! Λάθος λοιπόν, το γατόχορτο που λέω εγώ είναι ένα "σπαθόχορτο", παρόμοιο με τ;αφύλλα της βρώμης ή του σιταριού.

Μόλις ανακάλυψα πως το catnip είναι ένα είδος μέντας που περιέχει μάλιστα μια ουσία παρεμφερή με τα παραισθησιογόνα, αλλα ακίνδυνη, σύμφωνα με ένα άρθρο που βρήκα στο internet:

https://www.answerbag.com/q_view/8924
Εδώ είναι και μια φωτογραφία του λουλουδιού του, που όντως μοιάζει με μέντα ή δυόσμο: https://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Catnip-blossom.jpg

Και εδώ μια φωτογραφία με τις επιδράσεις του catnip στη γάτα:
https://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Catnip-effects.jpg

Πάντως η προηγούμενη γατούλα που είχα δεν είχε καμία αντίδραση στο catnip (το είχα σε ξηρή μορφή). Όπως έμαθα όμως δεν λειτουργεί σε όλες τις γάτες το ίδιο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back