Chinchilla-maniacs

1.Αν γατα λερωφεικε ,μπανιο οποσ διποτε,γιατι βρωμα θα μπει στο στομα τις:cat:.2.τσιντσιλα τρωνε πολυ προσεκτικα.Μπορι θα χρεαστι σφουγγαριζμα το πατομα αλλα γατα θα ειναι καθαρι.(οταν ειχα γιμαλαιον περσικο μπανιο ηταν καθεμερινο για μουρι και ποπο):up:.3. Με την πουδρα δεν βολεβουμε καθολου ,την ειχα μονο για την εκθεση γιατι φουντονη την τριχα.4.Με βολεβει μετα απο το βουρτσιζμα περναω την γατα με βρογμενο πανη(1 ποτιρι νερο με 2 κουταλεσ σουπα ξηδι)αυτο τους καθαριζη και απο την μυροδια,αν επαρχει.
Αυτο θα το δοκιμασουμε...
καλο ειναι η πουδρα να μην εχει αρωμα για να μην προκαλεσι καμια αλλεργια.κατα τα αλλα γουνα δεν μπερδεβετε με την πουδρα,αντεφετος:)
Δεν εχω βαλει του Μαρκου ποτε την πουδρα...λες να κανει?
Τι χρώμα αυτής της γάτας μοιάζει πάρα πολύ με το χρώμα της γάτας μου που είναι silver shaded

Καλά αυτό μοιάζει στον Μάρκο μόνο το χρώμα αλλάζει

Μου έχουν πει ότι η πούδρα βοηθάει κ στο να ξεμπερδεύονται οι κόμποι, κ για να μην πιάνουν εύκολα κόμπους ισχύει αυτό;
Μακαρι...να ξεμπερδευουμε...:up:
Συγνώμη δεν βλέπετε ένα γατί καθιστό κ ένα όρθιο;
οχι!!!Ειναι 2 Μπατ:lol:
Μάλλον θές να βλέπεις μονο Μπατ:lol: αριστερά είναι η Κάντυ μην κοιτάτε το σκηνικό που είναι το ίδιο αλλά τα γατιά το δεξί είναι Color point το αριστερό όχι;)
καλεεεεεεεεεεε ειναι 2 Μπατ αληθεια...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τώρα αυτό γιατί μου θυμίζει το: βρείτε τις διαφορές; :D
Κι εγώ πάντως τι ίδιο γατί βλέπω.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Δυο Μπατ ειναι καλε!

Αυτό λέω κι εγώ ....αλλά δεν με πιστεύει...:lol:

όσοι βλέπουν δύο μπατ να σηκώσουν πόδι.... :Ρ

sli8erin βάλε δύο διαφορετικες φωτογραφίες σε παρακαλώ ... το κουίζ βρήτε ποια ειναι η κάντυ θα μας παλαβώσει :) εγώ βλέπω δύο όρθιους μπατ....

σηκώνω πόδιιιιιι.....:lol::lol::lol::lol:

Τελικά Σλιθ μάλλον πρέπει να πας στον γιατρό για νέα γυαλιά :P:lol::lol::lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυτα γιατι μου τα κανετε εμενα????εε??:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
για να κλαιω κι αλλο που δεν εχω και τετοιες?
υπεροχες ειναι οντως!!πολυ!!!:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:
δεν ειναι κουκλια!!!!

καλημερα κορίτσια!Μάλλον έλληψη της γλώσσας δεν με αφήνει να σας δώσω κάποιες σημβουλες ετσι οπως πρεπει και πολλές φορές δεν με καταλαβαίνετε.Βεβαιός δεν φταίτε εσεις και καλα κάνετε που λέτε τις απορρίες σας να καταλάβω και εγω τι λάθος έχω γράψει.απλα να παρουμε τα πράγματα ενα-ενα.Ραισα-στις βρεττανικές γάτες δεν βάζουνε πούδρα συνήθος,γιατί έχω πολύ πικνή γουνα και σκονη που θα μείνει μέσα στο χνούδι θα τους ενωχλεί μετά.κατα ποσο ξέρω καλό χτένισμα ανάποδα βοηθάει πολύ,γιατί η τρίχα στέκεται μόνη της.Ότι αφορά περσικα σε καμία περίπτωση δεν εννούσα ότι την πούδρα βάζουμε καθεμερινά.πούδρα μπαίνει μία φόρα σήγουρα μετα το μπάνιο σε απολύτος στεγνό ζω.και μετά μια φορά σε 1-2 εβδομαδες σε περίπτωση ανάγκης.Θέλει πάρα πολύ καλό χτενισμα μετα την χρηση της πούδρας και αν η γάτα δεν παθαίνει ιστερία με το πιστολάκι μπορούμε να το φισίξουμε αναποδα για να φύγει η σκονη.οτι αφορά εκθέσεις στην Ρωσια αν κριτές θα βρουν πούδρα πάνω στην γάτα την βγάζουν αμεσως εξω από το ρίνγκ.για αυτό θέλει μεγάλη προσοχη.καλές ιδιοκτήτες των πέρσικων γατιων τα μωρά τους τα μαθαίνουν μπάνια απο πολυ μικρα και καλο ειναι βέβαια να κουρευτούνε ολες οι δύσκολες περιοχες όπως ποπος,κοιλια ανάμεσα στα πισω ποδια,λαιμος,στηθος και πηγουνι.:happy:

εγώ έκανα χρήση μπάνιου και μωρομάντηλου... βασικά μόλις έδωσα τροφή κατάληλη σταμάτησε να λερωνεται ο πρίνς μου.. στην αρχή όμως δυνοπάθησα....

μόλις σταμάτησε να λερώνεται σταμάτησα να αγοράζω μωρομάντηλα... τα σιχάθηκα κυριολεκτικά..

Ναι αυτή τη χτένα προσπάθησα να την βρω αλλά δεν την έχω βρει ακόμα:( Υπάρχουν κάποιες στην Ελλάδα που περισσότερο την ξύνουν την τρίχα παρά την κόβουν. Καλό βράδυ και ευχαριστούμε για τις συμβουλές:up:
η βούρτσα αυτη που λεω την έχω αγωράσει εδω σε ενα πετ-σοπ.μοιάζει μα μικρη τσουγρανα με πολυ χοντρα και λιγισμένα προς τα μέσα δοντια.αν δεν καταλαβαίνει θα τραβίξω μια φοτογραφία και θα σου στείλω.εχω δει 3-4 είδη τετοιες βουρτσες.εσυ χρειαζεσαι το πιο μικρό με πιο πολύ λιγισμένα δόντια.:happy:

το πιο λεπτομερεις ζήτημα είναι για τις πέρσικες γαιμαλαιον γιατι κολορ-ποιντ κ.τ.λ.αλλαζει το χρωμα με νερο,κρυο και κουρεμα.και εκει που ειχαμε ενα ζω σχεδον λευκο μα εντονα σημαδια στην μουρι και σταποδια αρχίζει και σκουρένει ολοκληρο.οταν είχα μία τέτοια γάτα έψαχνα πολύ.κανένας όμως δεν μου έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση με τι τροπο μπορουμε να φροντίσουμε αυτό το ζω και πως μπορούμε να κρατήσουμε το αρχικό του χρώμα.για αυτο και εγώ δεν μπορώ να σας βοηθησω γιατι δεν το ξέρω καθολου.για να μην λαιρονεται πολυ η μουρι τησ γατας οταν τρωει καλο ειναι να δινουμε φαγητο σε οσο πιο χαμηλο πιατακι γινεται.τα μουστακια της γατας εχουν πολυ μεγαλη αιυεσθησια και οταν το πιατο ειναι βαθης γατα ενωχληται πολυ.για αυτο παιρνει κωμματακια φαγητου και τα βγαζει στο πατωμα.νερο και ξιδι που ειπα πριν κανει πολυ καλη δουλεια στις κοντοτριχες γατες.στα περσικα μπορει και να μην βοηθησει πολυ.

καλημέρα πρινς!τι τροφή δίνεις?

Persian Adult της Royal Cannin στον Prince και τον Πάρη και στη Reina θα της ξαναδώσω Persian Kitten γιατί η προηγούμενη ιδιοκτήτριά της της έκανε κακό με την τροφή που της έδινε και αν και είναι σχεδόν 11 μηνών ο γιατρός λέει ότι δεν έχει αναπτυχθεί καλά...

η βούρτσα αυτη που λεω την έχω αγωράσει εδω σε ενα πετ-σοπ.μοιάζει μα μικρη τσουγρανα με πολυ χοντρα και λιγισμένα προς τα μέσα δοντια.αν δεν καταλαβαίνει θα τραβίξω μια φοτογραφία και θα σου στείλω.εχω δει 3-4 είδη τετοιες βουρτσες.εσυ χρειαζεσαι το πιο μικρό με πιο πολύ λιγισμένα δόντια.:happy:
Ναι ναι κατάλαβα ποια λες έχω κ εγώ δύο τέτοιες αλλά δεν είναι κ τόσο καλες εκτός κ αν εγώ δεν ξέρω να τις χειριστώ, πάντως δεν μου έλυσαν το πρόβλημα των κόμπων. Εγώ έλεγα μία χτένα που είδα ότι χρησιμοποιούν οι Groomer στο εξωτερικό θα βρω φωτο κ θα σου την βάλω να την δεις.
Πρινς ελπίζω να μην βλέπεις πάλι 2 Μπατ αν όμως βλέπεις κ σου μπαίνουν ιδέες μπορούμε να αλλάξουμε μία εβδομάδα με τον Πρινς:D

για την αναπτυξη μην ανχώνεσαι ιδιαίτερα.γιατί ολα τα πέρσικα αργούνε πολύ.βέβαια διαφέρει απο γάτα σε γατα αλλά σε μέσω όρο είναι μέχρι 2,5ετων.στην αναπτυξη βοηθάει παρα πολύ μουρουνέλαιο.εγώ το βάζω στην ψαροκονσερβα και το τρώνε πάρα πολύ καλά.είναι πολύ καλές τροφές αυτές που δίνεις και εγω τα δίνω.η ξεροτροφή υπάρχει μονίμος στα πιάτα τους,και την κονσέρβα δίνω κάθε βράδυ.Μπορείς να δίνεις και έξτρα βιταμίνες μέχρι 2 ετων άνετα.στη τρίχα βοηθάει πολύ αν θα δίνεις κάθε μέρα μισώ κουταλάκι βούτιρο.

στείλε μου την φωτογραφία της βούρτσας γιατί έχω πολύ καλές σχέσεις σε ενα petshop και μπορω να παραγγείλω.οι φωτογραφιες σου είναι φανταστικες:rolleyes:

στείλε μου την φωτογραφία της βούρτσας γιατί έχω πολύ καλές σχέσεις σε ενα petshop και μπορω να παραγγείλω.οι φωτογραφιες σου είναι φανταστικες:rolleyes:
Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Το ψάχνω τώρα μόλις το βρω θα την ανεβάσω. Αν μπορούσες να την βρεις θα με σώσεις νομίζω γιατί έχουμε φοβερό πρόβλημα με τους κόμπους. Γιατί δεν κάθονται εύκολα να τα χτενίσω κ πιάνου αμέσως κόμπους

Να αυτή είναι η φωτογραφία της χτένας

Συνημμένα

• perfect comb.jpg
    perfect comb.jpg
    4,3 KB · Εμφανίσεις: 104
θα το ψαξω.θα σου στελω και φωτο αυτη που εχω εγω μολισ μπορεσω,γιατι εμενα βολεβει πολυ

Ναι ναι κατάλαβα ποια λες έχω κ εγώ δύο τέτοιες αλλά δεν είναι κ τόσο καλες εκτός κ αν εγώ δεν ξέρω να τις χειριστώ, πάντως δεν μου έλυσαν το πρόβλημα των κόμπων. Εγώ έλεγα μία χτένα που είδα ότι χρησιμοποιούν οι Groomer στο εξωτερικό θα βρω φωτο κ θα σου την βάλω να την δεις.
Πρινς ελπίζω να μην βλέπεις πάλι 2 Μπατ αν όμως βλέπεις κ σου μπαίνουν ιδέες μπορούμε να αλλάξουμε μία εβδομάδα με τον Πρινς:D

Τώρα βλέπω μάλλον δύο κάντι..

για την αναπτυξη μην ανχώνεσαι ιδιαίτερα.γιατί ολα τα πέρσικα αργούνε πολύ.βέβαια διαφέρει απο γάτα σε γατα αλλά σε μέσω όρο είναι μέχρι 2,5ετων.στην αναπτυξη βοηθάει παρα πολύ μουρουνέλαιο.εγώ το βάζω στην ψαροκονσερβα και το τρώνε πάρα πολύ καλά.είναι πολύ καλές τροφές αυτές που δίνεις και εγω τα δίνω.η ξεροτροφή υπάρχει μονίμος στα πιάτα τους,και την κονσέρβα δίνω κάθε βράδυ.Μπορείς να δίνεις και έξτρα βιταμίνες μέχρι 2 ετων άνετα.στη τρίχα βοηθάει πολύ αν θα δίνεις κάθε μέρα μισώ κουταλάκι βούτιρο.

Βασικά αυτό που εννοούσα για τη ρέινα έιναι η διατροφή που έκανε πριν την πάρω εγώ.... Μέχρι και τους 9 μήνες της ζωής της έτρωγε τροφή για στειρωμένα χοντρά γατιά (λάιτ...) με διάρροιες μάλιστα... από κεί και πέρα την ανέλαβα εγώ..

όταν την πήρα ήταν κατσιασμένη τίγκα στην πούδρα και στον κόμπο. επίσης τα ματάκια της ήταν ερεθισμένη.. ( αυτά για τις ιδιωτικές εκτροφές) επιπλέον ήταν φοβισμένη και δεν είχε ξαναπαίξει στη ζωή της. ήταν μεγαλωμένη σε ένα μικρό κλουβί με τρείς τέσσερις ακόμη θηλυκιές.

δύο μήνες μετά είναι αρκετά εμφανίσιμη κούκλα γάτα. Αλλά είναι μικροκαμωμένη ενώ έχει τεράστιες πατούσες. Προχθές πήγα σε άλλο κτηνίατρο που δεν με είχε ξαναδεί και το πρώτο πράγμα που μερώτησε είναι γιατι δεν την ταϊζω σωστά... (μετά του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι)

τα αρσενικά μας εδώ είναι μια χαρά γομάρια μεγαλωμένα με κίττεν πέρσιαν. ειδικά ο πρίνς... τώρα τρώνε άνταλτ πέρσιαν τροφή.

Η ρέινα πρέπει να συνεχίσει την κίττεν μέχρι τον 1.5 χρόνο, οπότε και σταματάει η ανάπτυξή της, να πάρει όσα πιο πολλά συστατικά μπορεί...

Επιπλέον η μικρή μου δεν τρώει τίποτε άλλο από ξηρά τροφή όσο κι αν έχω προσπαθήσει.

Τώρα για βιταμίνες μουρουνέλαια κλπ κανένας από τους κτηνίατρους που έχω ρωτήσει δεν μου το έχει συστήσει. Η Persian λέει τις καλύπτει πλήρως. (και όντως έτσι είναι βλέπω μέρα με τη μέρα τη διαφορά) Είναι υπερβολή να δώσω επιπλέον βιταμίνες ή κάτι άλλο.. ούτε κάν εξωτερικά αμπούλα για το τρίχωμα δεν χρειάζονται οι γάτες μου..

Βασικά αυτό που εννοούσα για τη ρέινα έιναι η διατροφή που έκανε πριν την πάρω εγώ.... Μέχρι και τους 9 μήνες της ζωής της έτρωγε τροφή για στειρωμένα χοντρά γατιά (λάιτ...) με διάρροιες μάλιστα... από κεί και πέρα την ανέλαβα εγώ..

όταν την πήρα ήταν κατσιασμένη τίγκα στην πούδρα και στον κόμπο. επίσης τα ματάκια της ήταν ερεθισμένη.. ( αυτά για τις ιδιωτικές εκτροφές) επιπλέον ήταν φοβισμένη και δεν είχε ξαναπαίξει στη ζωή της. ήταν μεγαλωμένη σε ένα μικρό κλουβί με τρείς τέσσερις ακόμη θηλυκιές.

δύο μήνες μετά είναι αρκετά εμφανίσιμη κούκλα γάτα. Αλλά είναι μικροκαμωμένη ενώ έχει τεράστιες πατούσες. Προχθές πήγα σε άλλο κτηνίατρο που δεν με είχε ξαναδεί και το πρώτο πράγμα που μερώτησε είναι γιατι δεν την ταϊζω σωστά... (μετά του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι)

τα αρσενικά μας εδώ είναι μια χαρά γομάρια μεγαλωμένα με κίττεν πέρσιαν. ειδικά ο πρίνς... τώρα τρώνε άνταλτ πέρσιαν τροφή.

Η ρέινα πρέπει να συνεχίσει την κίττεν μέχρι τον 1.5 χρόνο, οπότε και σταματάει η ανάπτυξή της, να πάρει όσα πιο πολλά συστατικά μπορεί...

Επιπλέον η μικρή μου δεν τρώει τίποτε άλλο από ξηρά τροφή όσο κι αν έχω προσπαθήσει.

Τώρα για βιταμίνες μουρουνέλαια κλπ κανένας από τους κτηνίατρους που έχω ρωτήσει δεν μου το έχει συστήσει. Η Persian λέει τις καλύπτει πλήρως. (και όντως έτσι είναι βλέπω μέρα με τη μέρα τη διαφορά) Είναι υπερβολή να δώσω επιπλέον βιταμίνες ή κάτι άλλο.. ούτε κάν εξωτερικά αμπούλα για το τρίχωμα δεν χρειάζονται οι γάτες μου..
Ποσα κιλα ειναι τωρα η Ρείνα?

2.800 όσο ήταν την πρώτη μέρα που την πήρα.. κατά καιρούς πιάνει τα 2.900 αλλά πέφτει πάλι... :( δεν ξέρω τι να κάνω για να πάρει βάρος... ξέρεις πόσο τρώει; σαν λιμασμένη πάλι.... :( Τώρα θα φάει πάλι κίττεν μπας και... χωρια από τον πρίνς αυτός δεν κάνει άλλη κίττεν....

Φουντωσε όμως το τρίχωμα της :) επιτέλους.... έχω μαλλιαρή γατα :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back