Καλημέρα παιδιά!
Εδώ και περίπου 10 μέρες κάποιος άφησε στο σπίτι μου άλλο ένα γατάκι (λέω άλλο ένα γιατί συνολικά αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8!!!! Προφανώς επειδή ξέρουν ότι φροντίζουμε τα αδέσποτα και προσπαθούμε να τους βρούμε σπίτι, έρχονται και αφήνουν συνέχεια ζωάκια!!!).
Το τελευταίο που άφησαν λοιπόν τράβηξε αμέσως την προσοχή μου γιατί δεν μου έκανε και τόσο για αδέσποτο μιας και μιλάμε για μία περσική γατούλα που δυστυχώς ήταν σε κακό χάλι!
Φώναξα λοιπόν το γιατρό που έχω και για τα υπόλοιπα ζωάκια μου (αυτή τη στιγμή έχω δύο γατούλες μέσα στο σπίτι κι μια λύκαινα στην αυλή) για να δεί την κατάσταση της! Η μικρούλα (σε μέγεθος τουλάχιστον, μιας και προς το παρόν δεν ξέρουμε την ηλικία της) έχει μια μόλυνση στον εισοφάγο και δεν μπορεί να φάει κι επίσης το τρίχωμα της ήταν γεμάτο κόμπους, στους οποίους είχαν μπερδευτεί αγκάθια που μπήκαν μέσα στο δέρμα της!
Αποφασίσαμε ότι το καλύτερο γι αυτήν είναι να την κουρέψουμε για να μπορέσουμε να δούμε τι ακριβώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε με τα αγκάθια! Πραγματικά δεν γινόταν με τίποτα κάτι άλλο!
Εχθές λοιπόν κουρέψαμε την καημενούλα τη γατούλα και αντικρύσαμε μιά πολύ άσχημη εικόνα! Το καημένο ήταν γεμάτο πληγές απ τα αγκάθια και σε μερικές περιπτώσεις χρειάστηκαν ακόμη και ράμματα!
Τώρα περιμένουμε να αναρώσει και να σταθεί και πάλι υγιείς πια στα ποδαράκια της!
Ο γιατρός μου είπε οτι πρόκειται για μια persian chinchilla γατούλα, κάτι που δεν ξέρω αν πραγματικά ισχύει, γιατί ψαχνοντας στο internet (όπου και σας βρήκα και χαίρομαι πολύ γιαυτό) διάβασα οτι χαρακτηριστικό της chinchilla είναι και το μαύρο περίγραμμα στα ματάκια και στο στόμα.
Η δική μας γατούλα είναι λευκή (αν και πριν την κουρέψουμε φαινόταν και ελαφρώς μπέζ, αλλα προφανώς απ τα χώματα και τις βρομιές που είχε μαζέψει), κι έχει αυτά τα πανέμορφα χάλκινοκίτρινα ματάκια!
Δυστυχώς δεν μπορώ να σας δείξω κάποια φωτογραφία της, όμως μόλις αρχίσει να φτιάχνει το τρίχωμα και της και να αναρώνει θα ανεβάσω φωτογραφίες της!
Φυσικά, μετά απ όλο αυτό το δέσιμο που ήδη έχω με τη γατούλα, σκέφτομαι να την κρατήσω και να την εντάξω κι αυτή στην οικογένεια μας!
Έχω όμως μπερδευτεί πολύ με το τι είδους περσική είναι, αν και αυτό είναι απ τα τελευταία πράγματα που με απασχολεί! Θα ήθελα όμως παρόλα αυτά να ξέρω γιατί θεωρώ πως είναι απαραίτητη γνώση για την περαιτέρω φροντίδα και ανάπτυξη της (εκτός φυσικά της αγάπης και της ούτως η άλλως καθημερινής της φροντίδας)
Συγνώμη για το μεγάλο ποστ μου, όμως ήθελα να σας παρουσιάσω όσο καλύτερα γίνεται την μικρούλα μας (για την "απανθρωπιά" κάποιον ανθρώπων δεν χρειάζεται νομίζω να πω κάτι.... όλοι μας την έχουμε αντιμετωπίσει κάποια στιγμή πιστεύω)!
Καλημέρα σε όλους και ένα μεγάλο μπράβο για το φόρουμ