Chinchilla-maniacs

πανέμορφα τα μωρά σου Saby!!:)Να τα χαίρεσαι και η όμορφη γατοοικογένειά σου να΄ναι πάντα καλά!!:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα τσιντσιλομανιάκια και γενικώς γατοφιλάκια !!!:)
Σήμερα είχα την χαρά να επισκεφθώ την Sabi στο πανέμορφο σπιτι της και να ευχαριστηθώ τα υπέροχα μωρά της και τις υπέροχες γάτες της.!!! Τις δυο γατούλες λεχώνες που μοιράζονταν την ίδια φωλίτσα με τα μικρά τους και θήλαζαν εναλλάξ κ οι δυο τους τα μωρά. Φανταστική εμπειρία για εμένα τα τόοσο μικρά μωρούλια. !! Τα μωρά αλλαζαν θηλές ανάμεσα στις μαμάδες τους!!! Ειναι υπέροχα μικρά μεταξωτά χνουδωτά μπαλάκια που περπατούν γλιστρώντας στο δάπεδο κ είναι τοσο αστεία!! Και οι μαμάδες τους τόσο τέλειες και πεντακάθαρες και χτενισμένες με τρίχωμα ονειρεμένο.! :DΜε κέρδισε μια μικρούλα ντελικάτη που κάθισε επάνω μου κ κούρνιαξε για όση ώρα ήμουν εκεί. Ξετρελάθηκα! Τι να πρωτοθαυμάσω! Τον υπέροχο αρσενικό, την εγκυο γατούλα της με τα υπέροχα μάτια!! (Νομίζω είναι η Τάσια) αν δεν κάνω λάθος? Τις δυο γατούλες που θήλαζαν? Πήρα αγκαλιά κ την μία εξ αυτών την Κίσσα κ κάθισε η καλή μου ενώ γενικά δεν είναι κ τόσο ευκολη στις αγκαλιές όπως είπε η Sabi.:)
Τα 2 υπέροχα λυκοσκυλά της χοροπηδούσαν στην αυλή!!
Σ΄ευχαριστώ sabi για την ωραία παρέα, και για τις τοσο ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μου έδωσες σχετικά με την αγαπημένη μου ράτσα των τσιντσιλά κ την περιποίηση των γατιών καθώς κ για τα περσικά!
Σ΄ευχαριστώ επίσης για τις συμβουλές που μου έδωσες για την σκυλίτσα μου ως επαιδεύτρια σκύλων κ ειδική επάνω στα σκυλιά.:)
Και το όμορφο είναι ότι αγαπάς όλα τα ζωάκια και εχεις όμορφες εμπειρίες στη ζωή σου από διάφορα ζωα.Ακόμη κ από άγρια!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλημερα!!!!Sabi μου τα μωρα σου ειναι σαν ψευτικα!!!!!πανεμορφα και φουντωτά με πολυ στρογγυλα μουτρακια!!!:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

Σήμερα είχα την χαρά να επισκεφθώ την Sabi στο πανέμορφο σπιτι της και να ευχαριστηθώ τα υπέροχα μωρά της και τις υπέροχες γάτες της.!!! Τις δυο γατούλες λεχώνες που μοιράζονταν την ίδια φωλίτσα με τα μικρά τους και θήλαζαν εναλλάξ κ οι δυο τους τα μωρά. Φανταστική εμπειρία για εμένα τα τόοσο μικρά μωρούλια. !! Τα μωρά αλλαζαν θηλές ανάμεσα στις μαμάδες τους!!! Ειναι υπέροχα μικρά μεταξωτά χνουδωτά μπαλάκια που περπατούν γλιστρώντας στο δάπεδο κ είναι τοσο αστεία!! Και οι μαμάδες τους τόσο τέλειες και πεντακάθαρες και χτενισμένες με τρίχωμα ονειρεμένο.! :DΜε κέρδισε μια μικρούλα ντελικάτη που κάθισε επάνω μου κ κούρνιαξε για όση ώρα ήμουν εκεί. Ξετρελάθηκα! Τι να πρωτοθαυμάσω! Τον υπέροχο αρσενικό, την εγκυο γατούλα της με τα υπέροχα μάτια!! (Νομίζω είναι η Τάσια) αν δεν κάνω λάθος? Τις δυο γατούλες που θήλαζαν? Πήρα αγκαλιά κ την μία εξ αυτών την Κίσσα κ κάθισε η καλή μου ενώ γενικά δεν είναι κ τόσο ευκολη στις αγκαλιές όπως είπε η Sabi.:)
Σ΄ευχαριστώ sabi για την ωραία παρέα, και για τις τοσο ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μου έδωσες σχετικά με την αγαπημένη μου ράτσα των τσιντσιλά κ την περιποίηση των γατιών καθώς κ για τα περσικά!
Σ΄ευχαριστώ επίσης για τις συμβουλές που μου έδωσες για την σκυλίτσα μου ως επαιδεύτρια σκύλων κ ειδική επάνω στα σκυλιά.:)
Και το όμορφο είναι ότι αγαπάς όλα τα ζωάκια και εχεις όμορφες εμπειρίες στη ζωή σου από διάφορα ζωα.Ακόμη κ από άγρια!!

τι αγρια??πειτε μας και μας!!!!!:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
προλαβες και πηγες εε???και καταφερες να μην παρεις μωρακι??εγω αμα τα εβλεπα κιολας δεν ξερω τι θα εκανα!!!!!!!!!!:blink::blink::blink::blink::blink:

εγω αμα πηγαινα δεν θα αντεχα να φυγω χωρις μπεμπε !!!!!!!καλε πως γυρισες ????εγω θα εμενα εκει!!!!!!!!:lol::lol::lol:

προλαβες και πηγες εε???και καταφερες να μην παρεις μωρακι??εγω αμα τα εβλεπα κιολας δεν ξερω τι θα εκανα!!!!!!!!!!:blink::blink::blink::blink::blink:
Ωχ:blink:να το ξέρω να δέσω τη Σεμέλη όταν έρθεις :P:lol:

να την δεσεις και να την κρυψεις..και οχι μονο την σεμελη...:whistle::whistle::whistle::whistle:

(πρεπει να παω δουλεια γιατι εχω αργησει τρελα....)μακια μακια σε ολα τα μουστακια!!!!!!

προλαβες και πηγες εε???και καταφερες να μην παρεις μωρακι??εγω αμα τα εβλεπα κιολας δεν ξερω τι θα εκανα!!!!!!!!!!:blink::blink:
Ασε!! το πώς αναχώρησα μόνον εγώ το ξέρω! :)
Και μάλιστα μετά από μια 3ωρη αγκαλίτσα του μωρου που με διάλεξε... Αλλά αν γυριζα με μωράκι, θα έπρεπε να βρω και νέα κατοικία πλέον. Η συμφωνία με τον σύζυγο μου είναι: Να επισκέπτομαι οοοσα σπιτια θέλω, να θαυμάζω όοοσα εκτροφεία θέλω, να ενημερώνομαι γι αυτά που αγαπώ όοοοσο θέλω, ΑΛΛΑ να μην διαννοηθώ (
τουλάχιστον τώρα κοντα), να φέρω άλλο ζωάκι σπίτι, έστω και χρυσόμυγα. Εεε, εντάξει μόλις πριν ένα μήνα αποκτήσαμε τον Σεβαχ μας.! Μην είμαι κι αχάριστη!:hmm:
Αρκέστηκα λοιπόν σε πολλές αγκαλιές και σε πολλά φιλάκια στα μουστάκια.:up::lol:

εγω αμα πηγαινα δεν θα αντεχα να φυγω χωρις μπεμπε !!!!!!!καλε πως γυρισες ????εγω θα εμενα εκει!!!!!!!!:lol:
Εεεε καλά αρμένικη βίζιτα έκανα. ... Κι έφυγα γεμάτη από εικόνες όμορφες, από μυρωδίτσες μωρουδίστικες κ τρυφερές αγκαλίτσες !!!:D

να την δεσεις και να την κρυψεις..και οχι μονο την σεμελη...:whistle::whistle:

(πρεπει να παω δουλεια γιατι εχω αργησει τρελα....)μακια μακια σε ολα τα μουστακια!!!!!!
:lol::lol::lol::lol::lol:

. Η συμφωνία με τον σύζυγο μου είναι: Να επισκέπτομαι οοοσα σπιτια θέλω, να θαυμάζω όοοσα εκτροφεία θέλω, να ενημερώνομαι γι αυτά που αγαπώ όοοοσο θέλω, ΑΛΛΑ να μην διαννοηθώ (τουλάχιστον τώρα κοντα), να φέρω άλλο ζωάκι σπίτι, έστω και χρυσόμυγα.

θυμάμαι το βλέμα του συζύγου σου όταν είπες ότι θε΄ς πρινσακι αν και όταν προκειψει

θυμάμαι το βλέμα του συζύγου σου όταν είπες ότι θε΄ς πρινσακι αν και όταν προκειψει
:lol::lol:άπληστη μάνα! :lol::lol:

Απο 8 χρονων ειμουν στο ζωοπαρκο τις πολης μου στο συλλογο green peace(ειμαι μελος τωρα πανω απο 30 χρονια)και βοηθουσα στη φροντιδα των ζοων.Μαλιστα σε καποια φαση οταν μεγαλωσα πλεον ειχα μεγαλωσει ενα γατακι λινγκς που το παρατησε η μαμα του και τον ειχα μεχρι 5 μηνων και βεβαια ειχα και πολλες αλλες εμπειριες οσα χρονια ημουνα σ'αυτο το ζοωπαρκο.:lol:

Σ'ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σου λογια και χαρηκα παρα πολυ που σε γνωρισα.Εισαι υπεροχος ανθρωπος:up:!:up::up:

Λυγκα;;;;;;;;;;;;;;;Ειναι το πιο αγαπημενο μου ζωο...Δεν ειναι πανεμορφοι;

Αυτά τα τουφάκια στα αυτάκια τους... είναι τρέλα! :up:
μπράβο Sabi! Τι της έκανες καλέ της φιλενάδας μου και σε ερωτεύτηκε έτσι? Κοντογειτόνισσες είμαστε...αν θες τα λέμε κι από κοντά:)

ειπαμε και χτες,Γιουλι μου οτι πρεπει θα φρεθουμε,το σπητι μου ειναι ανιχτο για σας!:up:

ειναι μονο αγριογατα που ειχα τωσο κοντα και ειναι φοβερη εμπηρια:up:

Το θυμάσαι εεε??? Με καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί έφυγα χθες άνευ....:lol::lol::lol:

:lol::lol:άπληστη μάνα! :lol::lol:
Γιουλη μου εσύ το θυμάσαι το βλέμμα του συζύγου μου σε μια παρόμοια κουβέντα??????:D:hmm:Και... τα λόγια του!!!!χι χι χι:hmm:
Σ'ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σου λογια και χαρηκα παρα πολυ που σε γνωρισα.Εισαι υπεροχος ανθρωπος:up:!:up::up:
Δεν είπα τίποτε περισσότερο απ΄ότι είδα και εισέπραξα από εσένα Sabi...:D

Επίσης Σταυρούλα να σου πω ότι όταν το γατάκι είναι μικρό σιγά σιγά αρχίζει κ φουντωνει κ μακραίνει η τρίχα του τα Περσικά όταν είναι μωρά δεν έχουν το πλήρες τρίχωμα που παίρνουν όταν μεγαλώνουν.
Όχι Αναστασώ μου δεν ήταν επίτηδες η σελιδα το κάνει όχι εγώ το άλλαξα πάλι στο τέλος θα τα πάρω κ θα τις βγάλω κ τις 2 γιατί βαρέθηκα να κάνω συνέχεια το ίδιο κάθε τόσο:mad:
θα το ψαξω.θα σου στελω και φωτο αυτη που εχω εγω μολισ μπορεσω,γιατι εμενα βολεβει πολυ
Ευχαριστώ πολύ :)

Καλημέρα παιδιά!

Εδώ και περίπου 10 μέρες κάποιος άφησε στο σπίτι μου άλλο ένα γατάκι (λέω άλλο ένα γιατί συνολικά αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8!!!! Προφανώς επειδή ξέρουν ότι φροντίζουμε τα αδέσποτα και προσπαθούμε να τους βρούμε σπίτι, έρχονται και αφήνουν συνέχεια ζωάκια!!!).

Το τελευταίο που άφησαν λοιπόν τράβηξε αμέσως την προσοχή μου γιατί δεν μου έκανε και τόσο για αδέσποτο μιας και μιλάμε για μία περσική γατούλα που δυστυχώς ήταν σε κακό χάλι!
Φώναξα λοιπόν το γιατρό που έχω και για τα υπόλοιπα ζωάκια μου (αυτή τη στιγμή έχω δύο γατούλες μέσα στο σπίτι κι μια λύκαινα στην αυλή) για να δεί την κατάσταση της! Η μικρούλα (σε μέγεθος τουλάχιστον, μιας και προς το παρόν δεν ξέρουμε την ηλικία της) έχει μια μόλυνση στον εισοφάγο και δεν μπορεί να φάει κι επίσης το τρίχωμα της ήταν γεμάτο κόμπους, στους οποίους είχαν μπερδευτεί αγκάθια που μπήκαν μέσα στο δέρμα της!

Αποφασίσαμε ότι το καλύτερο γι αυτήν είναι να την κουρέψουμε για να μπορέσουμε να δούμε τι ακριβώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε με τα αγκάθια! Πραγματικά δεν γινόταν με τίποτα κάτι άλλο!

Εχθές λοιπόν κουρέψαμε την καημενούλα τη γατούλα και αντικρύσαμε μιά πολύ άσχημη εικόνα! Το καημένο ήταν γεμάτο πληγές απ τα αγκάθια και σε μερικές περιπτώσεις χρειάστηκαν ακόμη και ράμματα!
Τώρα περιμένουμε να αναρώσει και να σταθεί και πάλι υγιείς πια στα ποδαράκια της!

Ο γιατρός μου είπε οτι πρόκειται για μια persian chinchilla γατούλα, κάτι που δεν ξέρω αν πραγματικά ισχύει, γιατί ψαχνοντας στο internet (όπου και σας βρήκα και χαίρομαι πολύ γιαυτό) διάβασα οτι χαρακτηριστικό της chinchilla είναι και το μαύρο περίγραμμα στα ματάκια και στο στόμα.
Η δική μας γατούλα είναι λευκή (αν και πριν την κουρέψουμε φαινόταν και ελαφρώς μπέζ, αλλα προφανώς απ τα χώματα και τις βρομιές που είχε μαζέψει), κι έχει αυτά τα πανέμορφα χάλκινοκίτρινα ματάκια!

Δυστυχώς δεν μπορώ να σας δείξω κάποια φωτογραφία της, όμως μόλις αρχίσει να φτιάχνει το τρίχωμα και της και να αναρώνει θα ανεβάσω φωτογραφίες της!

Φυσικά, μετά απ όλο αυτό το δέσιμο που ήδη έχω με τη γατούλα, σκέφτομαι να την κρατήσω και να την εντάξω κι αυτή στην οικογένεια μας!

Έχω όμως μπερδευτεί πολύ με το τι είδους περσική είναι, αν και αυτό είναι απ τα τελευταία πράγματα που με απασχολεί! Θα ήθελα όμως παρόλα αυτά να ξέρω γιατί θεωρώ πως είναι απαραίτητη γνώση για την περαιτέρω φροντίδα και ανάπτυξη της (εκτός φυσικά της αγάπης και της ούτως η άλλως καθημερινής της φροντίδας)

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ μου, όμως ήθελα να σας παρουσιάσω όσο καλύτερα γίνεται την μικρούλα μας (για την "απανθρωπιά" κάποιον ανθρώπων δεν χρειάζεται νομίζω να πω κάτι.... όλοι μας την έχουμε αντιμετωπίσει κάποια στιγμή πιστεύω)!

Καλημέρα σε όλους και ένα μεγάλο μπράβο για το φόρουμ :)

καλησπέρα καλώσήρθες... :) ευτυχώς που η γατούλα βρήκε άνθρωπο που νιάζεται.. :)

για αρχή λοιπόν έχεις μια περσική γάτα Chinchila. Οι διαφορές τους με τις περσικές (πέκι φέις ή ντολ φέις) είναι πολλες και σε θέμα μορφολογίας προσώπου, και σε θέμα ποιότητα τρίχας και σε θέμα κατασκευής σώματος. Έχουμε θέμα Περσιας μάνιας που μιλάμε για τα γατούνια μας... Η περσικές τσιντσιλά από ότι έχω καταλαβει (δεν είμαι σχετική ιδιαίτερα) είναι κυρίως λευκή με τελείωμα σε ασιμή ή σε χρυσό (πιο σπάνιο) χρώμα. Έχουν και γλυκήτατη μυτούλα. :) και όμορφο βλέμα.

Οι τσιντσιλά σπάνια αντιμετωπίζουν προβλημα στο τρίχωμα (οι οικόσιτες) δεν κάνει εύκολα κόμπους κλπ. και νομίζω ότι είναι και πιο μικρόσωμες. στην πορεία θα λύσεις τις απορίες σου σχετικά με το τι ακριβώς είναι. Μια φωτογραφία πάντα βοηθάει έστω και μόνο προσωπάκι. :)

τα μαλλιάρα μου γατιά σε καλοσωρίζουν και σένα κια όλες τις γάτες σου (8 ή 9 σύνολο με την μιρκούλα;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back