Lora
Νεοφερμένο μέλος
Είστε πολύ τυχεροι που βρήκατε τις γάτες σας έστω και μετά απο ακροβατικά κόλπα. Εμένα λείπει εδώ και 3 μέρες. Πήδηξε απο το μπαλκόνι. Τη βλέπουμε νιαουρίζει, τη βάζουμε φαϊ στο μπολάκι της και έρχεται, αλλά μόλις πας κοντά να τη πιάσεις δε κάθεται, φεύγει...
Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω γατοπαγίδα; Πως λειτουργεί; Που μπορω να τη βρω γιατί δεν έχω δει πουθενα, απο εδω το διάβασα.
το συμπερασμα είναι ένα: οτι γάτες και μπαλκόνι δε πάνε μαζί....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Πριν εμενε μεσα;;;;
Δοκιμασε να παρεις κανενα σχοινακι να παιξει και να το κυνηγησει μεσα στο σπιτι, αλλα συνεχισε το παιχνιδι αν μπει για καποια ωρα. Αυτο αν εμενε μεσα το γατακι πριν. Αλλα γιατι φοβαται ετσι; Πριν σας φοβοταν; Την επιανες κανονικα;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Lora
Νεοφερμένο μέλος
είναι έγγυος και ο κτηνίατρος μας είπε ότι καλύτερα να κλείσει χρονο και μετά την στειρώσουμε. Δυστυχώς πρόλαβε και έμεινε έγγυος όταν είχε ξαναπηδήξει. Μας είπε ότι μπορούμε να την κάνουμε στείρωση και έκτρωση, αλλά δεν ήθελα. Την προηγούμενη φορά που πήδηξε από το μπαλκόνι ήρθε πάντως μια χαρά μετά από δύο μέρες. Τωρα αντιδρά περίεργα. Μόλις μας βλέπει τρέχει.
Έχω απογοητευτεί και πιστευω ότι δε θα ξαναέρθει. Είναι και παρέα με τον γάτο της. Μαζί τους βλέπουμε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Κάτι τέτοιες βλακείες λένε κάποιοι γιατροί και να τ'αποτελέσματα!!!είναι έγγυος και ο κτηνίατρος μας είπε ότι καλύτερα να κλείσει χρονο και μετά την στειρώσουμε. Δυστυχώς πρόλαβε και έμεινε έγγυος όταν είχε ξαναπηδήξει.
Στείρωση
Κάθε χρόνο πολλές ανεπιθύμητες γάτες ή θανατώνονται ή αφήνονται να επιζήσουν στη ζούγκλα των πόλεων επειδή δεν υπάρχουν αρκετά σπίτια για να τις δεχτούν.
Στειρώνοντας τη γάτα ή τον γάτο σας, είναι σίγουρο πως δεν θα συνεισφέρετε και εσείς σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα των αδέσποτων.
Σας μιλάμε για την στείρωση από τώρα, για να έχετε όλο τον καιρό μπροστά σας μέχρι το γατάκι να φτάσει στην κατάλληλη ηλικία, για να το σκεφτείτε, να το συζητήσετε με τον γιατρό και να το αποφασίσετε.
ruko
Διάσημο μέλος
Ίσως να μπορέσετε να την φέρετε μέσα μετά τη γέννα, αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις.
Ελπίζω κάποιος να μπορέσει να σου δώσει καμιά καλύτερη συμβουλή.

Lora
Νεοφερμένο μέλος
Που να φανταστώ πως θα πηδούσε.
Σήμερα είναι εξαφανισμένη. Είδα το γάτο της που κάνουν παρέα αλλά όχι αυτή. Κάποιοι φίλοι είπαν ότι μπορεί να ψάχνει για φωλιά για να γεννήσει, και ότι μάλλον θα εμφανιστεί μετά με τα μικρά. Μακάρι να είναι έτσι...
Δε ξέρω τι να πω...:cry:
ΝΟΝΗ
Νεοφερμένο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
ο κτηνίατρος μου είπε ότι καλύτερα να κλείσει χρόνο για να αναπτυχθούν οι ορμόνες της και έτσι να έχει λιγότερες πιθανοτητες να γίνει χοντρη.
Τα γατιά που παχαίνουν μετά τη στείρωση δεν παχαίνουν λόγω ορμονικών προβλημάτων. Τα στειρωμένα γατιά έχουν μειωμένες θερμιδικές ανάγκες, επομένως αν συνεχίσουν να τρώνε την ίδια τροφή όπως και πριν, θα παχύνουν. Αν μετά τη στείρωση δίνεις light τροφή και προσέχεις ώστε να γυμνάζεται παίζοντας ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΧΥΝΕΙ. Μου είπε αν υπάρχει κίνδυνος να μου δώσει κάποιο χάπι το όποιο μου εξήγησε πως έχει κάποιες συνέπειες στη γάτα
Έχει σοβαρότατες συνέπειες και δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω πώς υπάρχουν κτηνίατροι που το προτείνουν...Όντως, αν είναι περιορισμένη δεν θα μείνει έγκυος. Κινδυνεύει όμως από πυομήτρα, λόγω των συνεχιζόμενων οίστρων. Για να μη μιλήσουμε για την ταλαιπωρία της (και τη δική σου).και ότι αφού ειναι σε διαμέρισμα δεν κινδυνεύει απο εγκυμοσύνη...
ΝΟΝΗ
Νεοφερμένο μέλος
ΝΟΝΗ
Νεοφερμένο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος
Παντως αυτο δεν θα το σκεφτομουν ποτεπως μπορει να γινοταν αν δεν το διαβαζα εδω. Το καλο ειναι πως τα δικα μου δεν δειχνουν κανενα ενδιαφερον για το συγκεκριμενο παραθυρο
Lora
Νεοφερμένο μέλος
Δηλαδή για να καταλάβω και εγώ που είμαι άσχετη με τις γάτες, όταν μια γάτα είναι στειρωμένη είναι πιο ήρεμη γενικά; Δεν αναζητά περιπέτειες; Δεν είναι στη φύση τους;
ruko
Διάσημο μέλος
Τώρα, εσύ λες ότι φοβάται και τον ίσκιο της και ότι πήδηξε επειδή τρόμαξε από κάποιο θόρυβο... Τι να πω, δεν ξέρω αν θα το ξανακάνει.
Καλή τύχη και ελπίζω να βρεθεί η καημενούλα.
ΝΟΝΗ
Νεοφερμένο μέλος
Lora
Νεοφερμένο μέλος
Τη βλέπω, της βάζω φαί σε ένα πιατάκι και μόλις πλησιάζω ή εγώ ή ο άντρας μου φεύγει τρέχοντας. Δε θέλει τουλάχιστον τώρα να γυρίσει.
Το σπίτι είναι πολυκατοικία σε ένα εκτός πόλης στην Επανομη. Η γάτα έπεσε από τον δευτερο όροφο προσπαθώντας να γυρίσει απο το δίπλα μπαλκόνι. Γενικά τρομαζε με τους δυνατους θορύβους και πρέπει να κάνανε δουλειές στο μπαλκόνι του επάνου ορόφου και πήδηξε δίπλα. Είχε ξαναπέσει και μας πλησίασε τη δεύτερη μέρα για να φάει. Αλλά τώρα όταν έπεσε ήταν άλλο πραγμα. πολυ άγρια, γρύλιζε, και όταν την έπιασε ο άντρας μου ήθελε να τον γρατζουνίσει και τελικά του ξέφυγε . Απο τότε δε θέλει να έρθει. Ευτυχώς το σπίτι είναι στην άκρη του χωριου και δεν περνάνε αυτοκίνητα από εκει που είναι. Είναι άλλα δυο σπιτια με αυλή πιο δίπλα και χωράφια και ενδιάμεσα χόρτα ψηλά με καλαμιές. Χτες την άκουσα πάλι. Την έβαλέ ο αντρας μου τροφή, το βράδυ, μέσα στο σπιτάκι της που το κατεβάσαμε κάτω, το έφαγε αλλά τίποτα. Τα ξημερώματα που κατεβήκαμε να κοιτάξουμε το φαϊ το είχε φάει και άφαντη.
Διάβασα γενικά ότι μια γάτα ψάχνει να βρει ασφαλές μέρος για να γεννήσει. Σκέφτομαι μηπως δε θεωρούσε το σπίτι ασφαλές λόγω των θορύβων απο τους επάνω.
Μερικές φορές κάθομαι και σκέφτομαι αν θέλει να γυρίσει. Και αν δε θέλει μηπως είναι καλύτερα γι αυτή το έξω. Πάει κρύβεται στα δίπλα σπίτια. Κάθε φορά που περνούσε ο γάτος απο το μπαλκόνι και μετά που ήταν έγγυος καθόταν με τις ώρες και τον κοιταζε, τι κάνει που πάει κ.τ.λ.
Ευχαριστώ πολυ για το ενδιαφέρον σας αλλά τα πράγματα τα βλέπω δύσκολα τώρα. Ειναι 15 μέρες περίπου που λέιπει και σε αλλές 15 γεννάει.

Lora
Νεοφερμένο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος

Lora
Νεοφερμένο μέλος
Μετά απο καμιά 15αρια μέρες! Έμεινε μισή, έγινε σαν φάντασμα απο την πείνα. Και έγινε πιο χαδιάρα από πρίν...Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας....
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool