Eλευθερία στο μπαλκόνι

χμ-χμ ουτε και γω......:(:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ πάντως, έχοντας βάλει πλέγμα και στα δύο μπαλκόνια μου, προτίθεμαι να εφαρμόσω το σύστημα της Gemini (βλ. πρώτο μήνυμα του θέματος). Μέχρι πέρυσι ποτέ δεν είχα ούτε πλέγμα ούτε ατυχήματα. Το σπίτι που μένω είναι στον 4ο και έχουν περάσει απ' αυτό 3 γατιά (μαζί κι η Άσπρη που την έχω ακόμα... αγκαλιά και δεν μ' αφήνει να γράψω). Άρχισα να ανησυχώ όταν πήρα τον μικρό μαύρο Beeb, που ήταν (και είναι ακόμα) πολύ ζωηρός. Να σκεφτείτε πως 3 μηνών ήταν και προσπαθούσε να σκαρφαλώσει στο παντζούρι, ο μαυρογκαγκανοκομαντόπουλος. Τώρα πια μεγάλωσε, βάρυνε, κοντεύει να ενηλικιωθεί (είναι πλέον 10 μηνών), είναι στειρωμένος και πιστεύω να του κόβει πια και να μην κάνει άλλες ταρζανιές!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν έχεις βάλει πλέγμα, λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Πάντως, καλό είναι να μην επαναπαυόμαστε στον πρότερο έντιμο βίο:P των γατιών μας, γιατί έτσι την πάτησα κι εγώ. Στο προηγούμενο σπίτι μου είχα το Φένστερ ελεύθερο στο μπαλκόνι και ποτέ δεν έκανε τίποτα. Αλλά τώρα που είμαι σε καινούργιο σπίτι, είχαμε δύο:blink: πτώσεις, μια του Φένστερ και άλλη μια του Ρουμποτύρη.
Ο λόγος είναι ότι ο από κάτω έχει καναρίνια και προφανώς τα δικά μου διαολίζονται. Τώρα τα έχω κλειδαμπαρωμένα μέσα, μόνο όταν χιόνισε τα έβγαλα λίγο για να δουν πώς είναι.:(

μια καλη λυση που την εχω δει σε μπαλκονι ειναι να βαλεις στα κενα τετραγωνα υαλοτουβλο,δηλαδη να σου τα περασει καποιος που ξερει.ειναι φθηνα και απ'εξω δεν φαινεται η διαφορα

Νομίζω πως το κυριότερο πρόβλημα δεν είναι να μην περάσουν ανάμεσα απ' τα ανοίγματα, αλλά να μην σκαρφαλώσουν στην κουπαστή.

Εδώ καναρίνια δεν υπάρχουν. Στο πίσω μπαλκόνι υπάρχει μεγάλο περιστερόσογο, γι' αυτό και προσεχώς θα βάλω ΚΑΙ σίτες, για να μπορώ να κοιμάμαι ήσυχη με ανοιχτές τις πόρτες το καλοκαίρι. Με την Άσπρη και τις προκατόχους της ποτέ δεν είχαμε ατύχημα, όμως τον Beeb τον φοβάμαι λίγο γιατί είναι γάτος κυνηγιάρικος...

Εγώ έβαλα πλαστικό δικτυωτό που υπερβαίνει σε ύψος την κουπαστή του μπαλκονιού και είναι μια χαρά. Έχω το άνω μέρος ελεύθερο έτσι ώστε να μην τα προκαλεί να σκαρφαλώσουν. Πάντως ποτέ δεν θα τ' αφήσω στο μπαλκόνι χωρίς κάποια επιτήρηση. ..."Ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια" ....

Παιδιά η ΄Νίνα μου 9 χρόνια μπαινόβγαινε στο μπαλκόνι. Ποτέ δεν συνέβη τίποτα εκτός από κάνα δύο φορές που κατέβηκε στην τέντα του από κάτω ρετιρέ. Μετά συνήθισε και δεν πήγαινε. Η Μούρη μου έκανε το γύρω όλων των ρετιρέ και έφτανε μέχρι το απέναντι όπου γνωρισε τον έρωτα της ζωής της τον Αλέκο τον σιαμεζάκο και έκανε και μωράκια. Ένα από τα μωράκια της ο Βιρβιλίκος ο σιαμαιζάκος μου, που είχα αποφασίσει να κρατήσω, ενώ μέχρι 5.30 μηνών κυκλοφορούσε ελεύθερος στο μπαλκόνι ένα πρωϊνό πήδηξε από τον 5ο και πέθανε στα χέρια μου. Τώρα με τον Αιμίλιο δεν τον αφήνω με τίποτα μόνο του σε μπαλκόνι. Δεν έχει βγεί ακόμα κάν και σκέφτομαι όταν επιστρέψω Αθήνα να βάλω πλέγμα τουλάχιστον σε ένα μπαλκόνι για να βγαίνει

Τώρα με τον Αιμίλιο δεν τον αφήνω με τίποτα μόνο του σε μπαλκόνι. Δεν έχει βγεί ακόμα κάν και σκέφτομαι όταν επιστρέψω Αθήνα να βάλω πλέγμα τουλάχιστον σε ένα μπαλκόνι για να βγαίνει
Ουρανία, τι ηλικία έχει τώρα ο Αιμίλιος; Είναι ζωηρός;
Ρωτάω γιατί θέλω να συγκρίνω με τον δικό μου 10μηνο τερατούλη...:)

Εμείς το Εκτορίνι το αφήναμε στο μπαλκόνι μόνο με επίβλεψη,επειδή είχε δέντρα και φοβόμασταν μην πηδήξει,ήταν και πολύ ζωηρός.Τον Σείριο τώρα που τον έχω πάνω,τον αφήνω μόνο όταν είμαι κι εγώ έξω,παρόλο που είναι απλά δίπατο το σπίτι κι από κάτω είναι η αυλή μας.Ποτέ δεν ξέρεις...;)

Ουρανία, τι ηλικία έχει τώρα ο Αιμίλιος; Είναι ζωηρός;
Ρωτάω γιατί θέλω να συγκρίνω με τον δικό μου 10μηνο τερατούλη...:)

3 μηνών περίπου και πολύ ζωηρός:)

3 μηνών περίπου και πολύ ζωηρός:)
Κι εγώ όταν ήταν 3 μηνών τον είχα αποκλείσει από το μπαλκόνι διότι ήταν και :baby: μα και εντελώς μουρλόγατο!:) Πιστεύω πως θέλουν κάποια προσοχή και περιορισμό μέχρι να περάσουν την μουρλή τους ηλικία:bleh:, δηλαδή μέχρι 7-8 μηνών, ίσως και παραπάνω, ανάλογα με τον χαρακτήρα του γατιού.
Εγώ πάντως σιγά-σιγά τον ξεψαρώνω τον δικό μου. :D Καλοκαίρι έρχεται, δεν γίνεται να επιζήσουμε ανάμεσα στα μπετά με κλειστές μπαλκονόπορτες...

αχ κι εγω το ιδιο προβλημα εχω!!!τι λετε? λουρακι σαμαρακι και το κεφαλι μου ησυχο?

Χτες ο Αιμίλιος βγήκε στο μπαλκόνι παρουσία μου και έκανε από την χαρά του όλο τούμπες στον ήλιο:)

Έχω και εγώ θέμα με το μπαλκόνι:(
Έχουμε βάλει πλέγμα μεν, από το καιρό που είχαμε το Φάτσα μας.
Ο Φάτσας 'ήταν ήρεμος, τον άφηνα έξω χωρίς 2η σκέψη. Ακόμα και όταν λείπαμε από το σπίτι.

Με τον Φρίξο φοβάμαι όμως...
Το πλέγμα εξέχει λίγο από την κουπαστή, αλλά το θέμα είναι πως έχω παντού γλάστρες και μπορεί εύκολα να ανέβει στη γλάστρα και από εκεί, αν θελήσει, να σκαρφαλώσει στο πλέγμα και να πηδήξει.
Κατά λάθος δεν γίνεται, θα πρεπει να το θελήσει και να το κάνει, γιατί απαιτεί σκαρφάλωμα, δεν γίνεται με ένα σάλτο να φτάσει στη κουπαστή.
Αλλά με δαύτον δεν είμαι ήσυχη ποτέ.

Τον άφησα πρώτη φορά το ΣΚ να βγει στη βεράντα. Ήμουν δίπλα του συνέχεια, όταν ξεθάρρεψε άρχισε να τρέχει πάνω-κάτω σαν κατσίκι. :mad:
Πήγε η καρδιά μου στη κούλουρη και τον έβαλα μέσα.
Λουράκι δοκίμασα αλλά κάνει σαν τρελός, δεν το μπορεί καθόλου.

Ίσως είμαι υπερβολική, αλλά φοβάμαι ρε γμτ.
Και πλησιάζει και καλοκαίρι...δεν θέλω να κλειστούμε σαν ποντίκια μέσα:/:
Δε νομίζω πως υπάρχει λύση να είμαι ειλικρινής. Και δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχώ ή αν είμαι υπερβολική. :hmm:

Βαλε καφασωτα οπως εγω:):):):)

Βαλε καφασωτα οπως εγω:):):):)

Νεκταρία μου, Βοήθησε λίγο την ανίδεη και ανεπρόκοπη φριξομάνα...
Έχεις καμιά φωτό? Τι εστί καφασωτά? :redface::redface:

Δεν μπορώ να δω τις εικόνες που ανέβασε η Γιούλη...:(

Οι φωτογραφίες φαινόταν... τις είχε δει και η Niar αλλά ξαφνικά ούτε σε εμένα εμφανίζονται...:hmm:... τις ξαναστέλνω...

Συνημμένα

• CIMG0778.JPG
    CIMG0778.JPG
    42,3 KB · Εμφανίσεις: 234
  • CIMG0781.JPG
    CIMG0781.JPG
    53,7 KB · Εμφανίσεις: 140
  • CIMG0786.JPG
    CIMG0786.JPG
    79,8 KB · Εμφανίσεις: 122
  • CIMG0793.JPG
    CIMG0793.JPG
    47 KB · Εμφανίσεις: 107
Αααα σαν πέργκολες εννοείς...
Έχω τέτοιες στο ένα σημείο της βεράντας, αλλά στο άλλο είναι πρόβλημα.
Φοβάμαι και την αντίδραση των άλλων κατοίκων της πολυκατοικίας...θεωρητικά απαγορεύεται να αλλάζουμε τη "φάτσα" των μπαλκονιών. Και κάτι τέτοιο είναι μεγάλη παρέμβαση.:hmm:

Θα το σκεφτώ όμως σοβαρά.

Thank you :)

Δεν ειναι οι περγκολες που ανοιγοκλεινουν:| αλλα σταθερες.Θα τα βρεις στο Πρακτικερ η στο Καρφουρ

Δεν ειναι οι περγκολες που ανοιγοκλεινουν:| αλλα σταθερες.Θα τα βρεις στο Πρακτικερ η στο Καρφουρ

Nαι , ναι, και εμένα σταθερές είναι. Τις είχα πάρει από το πρακτικερ.

Ευχαριστώ πολύ.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back