εγω πλεον δεν το συστηνω καθολου μετα απο οσα περασαμε. Τον ειχα χτενισει τον μαρτιο με αυτο και λιγες μερες αργοτερα εμφανισε ενα πρηξιμο στην ραχη του. Απο τοτε δεν τον ξαναχτενισα με furminator (μπορει και να τον χτενισα, αλλα οχι κανονικα... ισα ισα να προλαβα να τον ακουμπησω με την χτενα 2-3 φορες). Γενικα οταν εβλεπε το furminator ετρεχε να κρυφτει ή γρυλιζε, εκανε κχχχχχχ και εδινε σφαλιαρες. Πριν λιγες μερες, επειδη εχουμε μπει σε εποχη τριχοπτωσης και μαδαει, αποφασισα να τον χτενισω με το furminator για να μειωθουν οι τριχομπαλες. Επειδη μαδουσε κυριως γυρω απο το λαιμο και στα μαγουλα και επειδη εκει το ανεχεται λιγο περισσοτερο το χτενισμα, εστιασα την προσοχη μου εκει. 2 μερες αργοτερα εμφανισε ενα τεραστιο πρηξιμο στην δεξια πλευρα, κατω απο το μαγουλο, το οποιο ηταν κατακοκκινο. Μπορει βεβαια να οφειλεται αυτο και στην αλλεργια που εμφανισε προσφατα, αλλα ειναι πολυ διαβολικη συμπτωση να πρηζεται καθε φορα που τον χτενιζω με furminator (μια αλλη φορα ειχε κοκκινισει το πιγουνι του οταν τον χτενιζα εκει που του αρεσει πολυ). Δεν προκειται να τον ξαναχτενισω με κατι τετοιο και θα χρησιμοποιω μια λαστιχενια βουρτσα που δεν ερεθιζει καθολου το δερμα.
Προσεχετε οταν χτενιζετε την γατα σας με αυτη τη χτενα, κυριως αν η γατουλα σας εχει ευαισθητο δερμα. Εχω διαπιστωσει οτι ξεριζωνει μερικες τριχες οταν τα χτενιζεις με αυτο. Αν η γατα σας δεν καθεται να την χτενισετε, αφηστε το στην ακρη γιατι μαλλον η γατουλα ποναει και δεν μπορει να το ανεχτει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.