H νεφρική ανεπάρκεια στις γάτες

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του

Μαλλον δεν διαβασατε το τελευταιο κειμενο που αφορα ακριβως τη νεφρικη ανεπαρκεια δικαιωμα σας να σκεφτεστε οπως σκεφτεστε δεν εχει νοημα περαιτερω ασχολια μπροστα σε τοση δυσπιστια και ειρωνικη διαθεση οσο για τις πηγες μου τις αναφερω ξεκαθαρα.

Κραταω την αποψη μου και εσεις κρατηστε τη δικη σας το να την κρατησω για μενα δεν ειναι λυση τα φορουμ βασιζονται στην εννοια της δημοκρατιας ακριβως αλλωστε υπαρχουν κτηνιατροι που την ασπαζονται ας βγαλει ο καθενας τα συμπερασματα του δεν εχω λογους να προσπαθω να σας πεισω απλα σας παραθεσα τις πηγες μου δικαιωμα σας να τις κρινετε κι εσεις κι ο ο καθενας ξεχωριστα.Αν κανεις μπορει ας αναλαβει την μεταφραση θα ηταν οντως πιο ευκολο.
Παντως λιγη ευρυτητα πνευματος δεν βλαπτει στο washington university οι ιδιοι οι κτηνιατροι εχουν ασχοληθει με το να εξετασουν το θεμα βελονισμος και γατα δεν βλεπω γιατι εδω στην ελλαδα δεν επιτρεπεται να μιλαμε καν για ενναλακτικες θεραπειες .

Ειλικρινά σας ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που παραθέτετε σχετικά με την ιστορία του μασάζ ανά τους αιώνες, για το πώς μπορούμε να κάνουμε μασάζ στις γάτες μας, για τις ευεργετικές ιδιότητες του μασάζ, ακόμα και για τα στοιχεία ανατομίας της γάτας. Απορώ πώς δεν μπήκατε στον κόπο να τα μεταφράσετε για να τα καταλάβουμε καλύτερα. Πραγματικά κάτι τέτοιο θα προωθούσε περισσότερο την ομολογουμένως διακαή προσπάθειά σας να μας πείσετε για το θεραπευτικό μασάζ. Ειδικά οι ελεγεία της κυρίας εναλλακτικής θεραπεύτριας-δασκάλας χορού και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο ήταν ένα αριστούργημα παραπληροφόρησης. Θα ήθελα πραγματικά να ξέρω αν η εν λόγω κυρία γνωρίζει τους όρους που χρησιμοποιεί (λεμφική κυκλοφορία, τοξίνες, οξυγόνωση κυττάρων κ.λπ.).

Το ότι έχετε χόμπι το θεραπευτικό μασάζ είναι δικαίωμά σας. Δεν μπορείτε όμως να το προτείνετε ως θεραπεία και μάλιστα σε μια τόσο σοβαρή κατάσταση όπως η νεφρική ανεπάρκεια. Κρατήστε τις απόψεις σας για τον εαυτό σας. Άλλωστε, πουθενά μέσα σε αυτά που με τόση ευκολία κάνατε copy-paste χωρίς να σέβεστε τους αναγνώστες του forum, δεν αναφέρεται η νεφρική ανεπάρκεια.

Μία συμβουλή: μην δέχεστε άκριτα ό,τι διαβάζετε στο internet. Κυκλοφορεί πολλή σαβούρα. Και κυρίως μην τα διασπείρετε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:
Μαλλον δεν διαβασατε το τελευταιο κειμενο που αφορα ακριβως τη νεφρικη ανεπαρκεια

Λέει κάπου εκεί μέσα για το θεραπευτικό μασάζ; Αν το λέει και δεν το είδα ζητώ συγγνώμη.

οσο για τις πηγες μου τις αναφερω ξεκαθαρα.

Το πρόβλημα είναι ότι πριν τις δημοσιεύσετε δεν τις υποβάλλατε στην βάσανο της (αυστηρής) κριτικής.

τα φορουμ βασιζονται στην εννοια της δημοκρατιας

Εκτός από μαθήματα εναλλακτικής θεραπείας βλέπω μάς κάνετε και μαθήματα δημοκρατίας. Αγαπητή, τι σχέση έχει η ελεύθερη έκφραση με τη διασπορά ψευδών πληροφοριών; Άλλο να προτείνεις μια θεραπεία και άλλο να συζητάς αν κάποια θεραπευτική προσέγγιση μπορεί να βοηθήσει. Αυτό θα πει forum.

Παντως λιγη ευρυτητα πνευματος δεν βλαπτει

Ευρύτητα πνεύματος! Μάλιστα! Ωραία έκφραση! Για μένα πάντως σημαίνει «δεν δέχομαι τίποτα άκριτα». Εσείς μάλλον το μεταφράζετε «δέχομαι τα πάντα όπως μου τα πασάρουν». Αν φτιάξω ένα site που θα λέει ότι για τη θεραπεία της δερματοφυτίασης στη γάτα κάνει καλό το λούσιμο με ακάθαρτο πετρέλαιο, εσείς θα το εφαρμόσετε στη γάτα σας; Θα το προτείνετε και σε αυτό το forum;

στο washington university οι ιδιοι οι κτηνιατροι εχουν ασχοληθει με το να εξετασουν το θεμα βελονισμος και γατα δεν βλεπω γιατι εδω στην ελλαδα δεν επιτρεπεται να μιλαμε καν για ενναλακτικες θεραπειες .

Τι σχέση έχει ο βελονισμός με το θεραπευτικό μασάζ στη νεφρική ανεπάρκεια; Γιατί μετατοπίζετε το θέμα της συζήτησης;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω αν όντως ισχίουν όλα αυτα που ανέφερε η yasmin από τις πηγές της..., πάντως η αλήθεια είναι πως για την περίπτωση της δικής μου γατούλας (πρόλβημα με τα νεύρα του αριστεόύ της ποδιού) μου συστήθηκε από κτηνιατρους. Και πρέπει να ομολογήσω πως έχω δεί σημαντική βελτίωση,η οποία δεν ξέρω αν όντως οφείλεται αποκλειστικά στο μασάζ. :hmm:Γιάννη, πραγματικά θα με βοηθούσε η γνώμη σου...

Νομιζω οτι μπερδευετε προταση με επιβολη και δευτερον τονισα απο την αρχη την παραλληλη προληπτικη χρηση δεν καταλαβαινω γιατι προσβαλεστ δεν ειπα οτι το μασαζ αντικαθιστα την θεραπεια.

Δευτερον δεν ειναι το επαγγελμα μου να κανω μασαζ στις γατες, απ οτι ειδατε αλλοι ομως το κανουν ακομη και κτηνιατροι. Οποτε δεν με καει να πεισω κανεναν απλα παραθεσα τις πηγες που με κανουν να πιστευω στη μεθοδο αυτη οποτε δινεται η ευκαιρια στον καθενα να το ψαξει.Αν δε το καταλαβατε λυπαμαι.

Αν δε μαθαινα απο οποιαδηποτε πηγη οτι κατι μπορουσε να βοηθησει τα γατακια μου, η να προβλεψει τυχον ασθενειες θα το συζητουσα με την κτηνιατρο μου κι αν μου ελεγε οκ θα το εφαρμοζα δοκιμαστικα.

Αλλωστε ολα στις θετικες επιστημες απο μια καινουργια ιδεα που καποιος δεν απεριψε αλλα θελησε να δοκιμασει και να πειραματιστει ξεκινησαν μετα ηρθαν τα προτοκολλα του πειραματος το ξερετε πολυ καλα. Αλλωστε δεν εχετε παρουσιασει στοιχεια εναντιον αυτης της ιδεας.

Εφοσον δεν ειστε διατεθειμενος για επικοινωνια με ανοιχτο πνευμα και τεσταροντας νεες πιθανοτητες δεν εχει νοημα για μενα να συζητω ουτως η αλλως η ανθρωπινη επιστημη δεν εχει προχωρησει ωστε να τα γνωριζει ολα και υπαρχουν τεχνικες που δρουν χωρις να εχουν επαρκως μελετηθει αλωστε αυτο ειναι και θεμα φαρμακευτικων συμφεροντων ειναι γνωστο και δεν συμβαινει μονο στην κτηνιοατρικη αλλα και παντου αλλου.

Διατηρω λοιπον την εκτιμηση μου σε σας και στην ειδικοτητα σας αλλα προσωπικα διαφωνω με τοσο στενα ορια που βαζετε στο τι μπορει να βοηθησει ενα ζωο να θεραπευτει και εξισου διαφωνω με το οτι υποτιματε την πρακτικη και δεν αφηνετε χωρο στο αγνωστο στο πιθανο και στο εναλλακτικο.

Για μενα θεραπευτικο ειναι αυτο που εχει αποτελεσμα και απο κει και περα δεν εχουν γινει ερευνες για τα παντα.

Αν θελατε ευχαριστως να καναμε μια, μιας και τεθηκε το θεμα και με προτοκολλα και απ ολα θα ηταν ενδιαφερον προτοποριακο και ισως μας αποκαλυπτε κατι που θα μπορουσε να εχει πρακτικη χρησιμοτητα.

ΠΣ. Ο Τομεας της ερευνας δεν μου ειναι αγνωστος εχω υπαρξει βοηθος καθηγητη σε πανεπιστημιο της γαλλιας γι αυτο μην υποτιματε τοσο ευκολα οσους διαφωνουν μαζι σας. Παραμενω ανοιχτη σε καθε προταση συνεργασιας αλλωστε αυτο ειναι και το πνευμα της επιστημης για μενα.

Για να δειτε ενα παραδειγμα πανεπιστημιακου με ανοιχτο πνευμα για μενα τουλαχιστον και αρτια σκεψη σας παραθετω αυτο το link

https://www.iatrikionline.gr/Orl_20/4.htm

οπου το σωμα στην συγκεκριμενη παθηση εξισου σοβαρη με τη χρονια νεφρικη ανεπαρκεια αντιμετωπιζεται ναι μεν ιατρικα και βλεπετε με ποση φροντιδα και λεπτομερεια αλλα παραλληλα ο ειδικος παραμενει ανοιχτος και στις ενναλακτικες μορφες και τις ενσωματωνει στην κλασσικη ιατρικη προσσεγγιση αρμονικα.

Για μενα το ιδιο θα επρεπε να εφαρμοζεται στα ζωα με προσοχη φροντιδα και γνωριζοντας τα ορια του ανθρωπου πανω στη ζωη.

Λοιπόν παιδιά έλεος. Ή θα μου πληρώσετε μαθήματα αγγλικών ή θα μεταφράζουμε τα μεγάλα κείμενα, έστω μια περίληψη στα ελληνικά. Κια δεν εννοώ το συμπέρασμα του συγγραφέα. Να πάω να ρωτησω το κτηνίατρο μου εαν το μασάζ κάνει καλό στις γάτες; Ο δικός μου ειδικά θα με πάρει με τις γατοτροφές γιατί πέτρες δεν έχει στο ιατρείο. Να έχω επιχειρήματα, να έχω. Αλλά που στο λύκο θα τα βρώ. Και το λέω για αυτό γιατί ανήκω σε εκείνη τη κατηγορία ανθρώπων που ενώ αναγνωρίζω την αναγκαιότητα των φαρμάκων τα χρησιμοποιώ σαν ύστατη λύση (επιστημονικά μιλώντας τα φοβάμαι). Αλλά εγώ δεν μπορώ να τα διαβάσω τα κείμενα, δεν μιλάω αγγλικά και δεν με βρίσκουν και αντίθετη τέτοιες λογικές, αλλά να είναι λογικές και να ξέρω τα επιχειρήματα τους. Υπάρχει θέμα σε άλλο post για τη μη χειρουργική στείρωση στις γάτες, αλλά να σας πω ότι κατάλαβα πως γίνεται η ιστορία θα σας γελάσω. Με νοιάζει και αυτό, αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορώ να το δεχτώ έτσι σαν τίτλο ή σαν διαπίστωση. Για αυτό παράκληση. Μεταφράστε για τους αυτόχθονα, απαίδευτη, προβληματική μάνα (παραφράζοντας άλλη μάνα).:redface: :redface: :redface: Ευχαριστώ!:redface:

Αρχική Δημοσίευση από xtina:
Δεν ξέρω αν όντως ισχίουν όλα αυτα που ανέφερε η yasmin από τις πηγές της..., πάντως η αλήθεια είναι πως για την περίπτωση της δικής μου γατούλας (πρόλβημα με τα νεύρα του αριστεόύ της ποδιού) μου συστήθηκε από κτηνιατρους. Και πρέπει να ομολογήσω πως έχω δεί σημαντική βελτίωση,η οποία δεν ξέρω αν όντως οφείλεται αποκλειστικά στο μασάζ. :hmm:Γιάννη, πραγματικά θα με βοηθούσε η γνώμη σου...

Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις.

yasmin1gr πρέπει να καταλάβετε ότι κάποια ιατρικά θέματα δεν τα γνωρίζετε και δεν πρέπει να εκφέρετε γνώμη σαν ειδικός. Η εναλλακτική ιατρική είναι ένα τεράστιο πεδίο συζήτησης. Και αυτό που κάνετε δεν είναι συζήτηση, είναι προσηλυτισμός. Παρακαλώ παραθέστε κλινικές έρευνες που να αποδεικνύουν ότι το θεραπευτικό μασάζ προλαμβάνει τη νεφρική ανεπάρκεια στη γάτα. Καλώς ή κακώς η σύγχρονη ιατρική έτσι δουλεύει, με κλινικές μελέτες. Αν δεν διαθέτετε τέτοιες μελέτες δεν πείθετε κανέναν.

Για να δειτε ενα παραδειγμα πανεπιστημιακου με ανοιχτο πνευμα για μενα τουλαχιστον και αρτια σκεψη σας παραθετω αυτο το link

Δηλαδή, για εσάς ανοιχτό πνεύμα έχει μόνο αυτός που αποδέχεται την εναλλακτική ιατρική. Ωραίο κριτήριο!

Αρχική Δημοσίευση από NERINA:
Ή θα μου πληρώσετε μαθήματα αγγλικών ή θα μεταφράζουμε τα μεγάλα κείμενα, έστω μια περίληψη στα ελληνικά.

yasmin1gr είδατε γιατί γίνεστε κουραστική;

Και κάτι ακόμα. Γιατί γράφετε τόσο ανορθόγραφα;

Τα παρανοειτε αγαπητε, δεν πειραζει απλα εχω γαλλικο πληκτρολογιο και pc και δεν εχει τονους.
Οσο για μελετες ξερετε πολυ καλα οτι δεν εχουν γινει καν σε ανθρωπους το ειπαμε αυτο, τελος παντων αν σας ενδιαφερει εχω ερευνα για τον βελονισμο. Οσο για το μασαζ ευχαριστως αν ειστε προθυμος να κανουμε μια ερευνα πιο εμπεριστατωμενη.

Και ξεκοληστε επιτελους δεν γραφω σαν ειδικος απλα εκθετω πραγματα που θεωρω ενδιαφεροντα και προσωπικα εφαρμοζω τα προτεινω και οποιος θελει ας τα δοκιμασει ψαξει αυτο γινεται με καθε θεμα εδω αλλωστε.

Πρόβλημα στα νεφρά S.O.S!!!

Καλησπέρα σε όλους τους γατόφιλους αυτής της σελίδας! Είμαι σχετικά νέο μέλος της παρέας σας (εδώ και 2 μέρες) και ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί πιστεύω ότι μέσα από το site αυτό θα καταφέρω να ανταλλάξω ιδέες & πληροφορίες για τα πιό, κατα τη γνώμη μου, αξιολάτρευτα όντα πάνω στη γή! Ο λόγος που ξεκινάω από τη λίστα αυτή είναι γιατί θέλω να σας πω το πρόβλημα υγείας που έχει ο γάτος μου ο ''Καπουτσίνος". Είναι 10 χρονών και αντιμετωπίζει πρόβλημα στα νεφρά. Πριν δύο μήνες περίπου που πρωτοπαρουσιάστηκε το πρόβλημα τον πήγα στον κτηνίατρο και μου είπε κατηγορηματικά ότι θα πρέπει να ακολουθήσει μία συγκεκριμένη δίαιτα που αποτελείται από ξηρά τροφή ειδική γιά γάτες που έχουν νεφρική ανεπάρκεια. Ο Καπουτσίνος δεν δείχνει καθόλου πρόθυμος να ακολουθήσει αυτη τη δίαιτα και τρώει ελάχιστα από τη ξηρά τροφή του κτηνίατρου. Και εδω που τα λέμε με το δίκιο του γιατί η τροφή αυτή είναι τελείως άοσμη και απ'ότι φαίνεται και άγευστη! Έχει χάσει 2 κιλά τους τελευταίους δύο μήνες και δείχνει αρκέτα αδύναμος.
Τι θα μπορούσα να κάνω για να τον βοηθήσω? Υπάρχει κάποια άλλη τροφή που θα μπορούσα να του δώσω? Αν γνωρίζετε οποιαδήποτε συμβουλή για τη νεφρική ανεπάρκεια που θα μπορούσε να βοηθήσει τον γατούλη με ευχαρίστηση θα την άκουγα.. Ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως να ζητούσες από το γιατρό να σου προτείνει κάποια άλλη ειδική τροφή;
Γενικώς νομίζω σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλό να πίνει πολύ νεράκι!
Ελπίζω όλα να πάνε καλά με τον Καπουτσίνο σου :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Την προηγούμενη γατούλα μου την έχασα από νεφρική ανεπάρκεια (16μιση χρονών). Η διατροφή όντως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να μην επιταχυνθεί το μοιραίο γεγονός. Γενικότερα οι γάτες με νεφρική ανεπάρκεια υποφέρουν και από ναυτίες και αυτό καμιά φορά τις κάνει ακόμα πιο δύστροπες στο φαγητό. Επίσης δυστυχώς οι τροφές που είναι κατάλληλες για το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι όντως και άνοστες.
Ποια τροφή τρώει η γάτα σου τώρα;
Εγώ είχα δοκιμάσει από διαφορετικές εταιρείες έτσι ώστε να μην βαριέται και καμιά φορά την ανακάτευα με μικρή ποσότητα από κάποια αρκετά γευστική για να τη δελεάζω (ειδικά για τις κονσέρβες). Όσον αφορά τις κροκέτες όταν την έβλεπα ιδιαίτερα δύστροπη τις μούλιαζα σε ζωμό από κοτόπουλο ή μοσχάρι.

Υπάρχουν πολλές τροφές ειδικές για γάτες με νεφρική ανεπάρκεια και οι περισσότερες κυκλοφορούν και σε κονσέρβα. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις κάποια άλλη μάρκα ή την ίδια σε κονσέρβα. Επίσης μπορείς να κάνεις διάφορα κόλπα για να την κάνεις πιο ελκυστική. Να τη ζεσταίνεις να προσθέσεις λίγο ζωμό από κρέας ή κοτόπουλο, λίγο σκόρδο ή λίγο βούτυρο, να την αναμίξεις με κονσέρβες ειδικές για να ανόρεχτα ζώα ή ζώα υπό ανάρρωση, που είναι πιο νόστιμες. Και βέβαια είναι καλύτερα να αντικαταστήσεις την παλιά τροφή της γάτας με τη νέα σταδιακά για να τη συνηθίσει πιο εύκολα.

Δυστυχώς τα ζώα με νεφρική ανεπάρκεια εμφανίζουν συνήθως σοβαρή ανορεξία που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί. Όμως η μη κατανάλωση τροφής έχει σαν αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή του νεφρού. Γι' αυτό θα πρέπει να κάνεις τα πάντα για να τρώει η γάτα. Αν δεν τρώει καμία από τις ειδικές δίαιτες και με κανέναν τρόπο, τότε είναι καλύτερα να τρώει την παλιά της τροφή παρά να μένει νηστική.

Από ότι ξέρω και εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις το μόνο που υπάρχει είναι η ειδική τροφή. ΥΠάρχουν διάφορες εταιρείες, που ίσως να μπορείς να διάλέξεις. Οπως πχ Hills, Eukanouba, Royal Canin.

Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση.... και δεν είναι και τόσο τραγικά άλλωστε. Μπορεί να μην του αρέσει στην αρχή λογικό είναι.... αλλά κάποια στιγμή θα φάει.:)

Θα μπορούσες βέβαια - και μετά απο συνεννόηση με τον γιατρό σου- αυτήν την αλλαγή της τροφής να την κάνεις σταδιακά, αναμιγνύοντας τις 2 τροφές και σιγά σιγά ελαττώνοντας την δόση της κανονικής τροφής.

Έχω ρωτήσει ήδη τον γιατρό του γιά κάποια εναλλακτική τροφή και μου είπε να δοκίμαζα να του δώσω κάποιο μπιφτέκι καλά ψημένο αλλά ούτε αυτο το έφαγε.. Το μόνο που τρώει με ευχαρίστηση είναι καπνιστή γαλοπούλα που έχει έντονη μυρωδιά και γεύση αλλά κανονικά απαγορεύεται στη νεφρική ανεπάρκεια γιατί έχει πολύ αλάτι. Το καλό είναι ότι πίνει αρκετό νερό από μόνος του! Ευχαριστώ πολύ πάντως για τη συμβουλή! :)

Πρός τη Δρ.Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας! Θα προσπαθήσω να δοκιμάσω τα διατροφικά κόλπα που μου προτείνατε και ελπίζω να έχουν θετικά αποτελέσματα.. Επίσης θα ρωτήσω τον γιατρό αν υπάρχει η συγκεκριμένη τροφή σε κονσέρβα.

Καλός ήρθες:)
Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάποια τροφή που θα βοηθούσε τον καπουτσίνο:(
αλλά θέλω να σε συνχαρώ πού έχεις αυτόν τον γατούλη πάρολο που έχει πρόβλημα!!
Παρεπιπτώντος πολύ ωραίο το όνομα καπουτσίνο:)

Πως τα πάει ο Καπουτσίνο με την νέα του τροφή;

Καλησπέρα! Εχτές το βράδυ του έδωσα να φάει από τη κονσέρβα του προσθέτοντας λίγο ζωμό κρέατος. Δεν το έφαγε όλο αλλά έφαγε μία ικανοποιητική ποσότητα! Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!:)

Ωραία,χαίρομαι που τα πάει καλύτερα,σε λίγο να δεις που θα συνηθίσει εντελώς κι όλα θα πάνε καλά!:)

Μιάς και μιλάμε γιά τον Καπουτσίνο θα ήθελα να σας τον συστήσω... Είναι ο γατούλης στην ασπρόμαυρη φωτογραφία .. Έχω 2 γάτες. Αριστερά στη φώτο κάτω από το username είναι η Φλώρα! Η Φλώρα είναι 4 χρονών και είναι η νεαρή της παρέας! :)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back