Microchip για γάτες

sardela

Διάσημο μέλος

Η Ελένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.893 μηνύματα.
"Για να ταξιδέψει μια γάτα με αεροπλάνο, στο εξωτερικό πρέπει να έχει διαβατήριο και μικροτσίπ"....Αυτό άκουσα από την υπέυθυνη μιας αεροπορικής εταιρίας όταν την ρώτησα αν μπορεί μια γάτα να ταξιδεψει στο εξωτερικό!

Στην αρχή πανικοβλήθηκα, δίοτι δεν ήξερα τι ήταν το μικροτσίπ, πως εμφυτευόταν στη γάτα, αν υπάρχουν παρενέργειες και όλα τα σχετικά!
Μετά από μια πολύωρη αναζήτηση στο internet τα είχα μάθει όλα.

Το μικροτσίπ, λοιπόν, είναι ένα ηλεκτρονικό μέσο για την ταυτοποίηση της γάτας(πως έχουμε εμείς τις ταυτότητες μας), το οποίο εμφυτεύεται με μια υποδόρια ένεση στην αριστερή εξωτερική πλευρά του τραχήλου. Έχει το μεγεθος ενός κοκκού ριζιού και κατά την εμφύτευση δεν χρείζεται αναισθησία, ούτε παραμονή της γάτας στο ιατρείο. Ο κτηνίατρος χορηγεί στον κάτοχο του ζώου το Πιστοποιητικό Ηλεκτρονικής Ταυτοποίησης με τον αριθμό σήμανσης της γάτας, τα χαρακτηριστικά της και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη. Αντίγραφο του πιστοποιητικού αυτού θα αποστέλλεται στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων που θα τηρεί ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος. Ταυτόχρονα θα ενημερώνεται το ατομικό βιβλιάριο υγείας-διαβατήριο του ζώου. Σε περίπτωση απώλειας, αλλαγή τόπου διαβίωσης του ζώου ή θανάτου του, ο κάτοχός του οφείλει να ενημερώσει τον κτηνίατρο. Το κόστος ειναι περίπου 70 ευρώ.

Σε περίπτωση που χαθεί η γάτα, και κάποιος την μεταφέρει σε οποιονδήποτε κτηνίατρο, εκείνος είναι υποχρεωμένος να ελέγξει αν έχει μικροτσίπ, ώστε να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη της .

Όπως καταλαβαίνετε, χωρίς δεύτερη σκέψη εκλεισα ραντεβού στον κτηνίατρο μας για την εμφύτεψη του μικροτσίπ!
Μπορω πλέον να αισθανομαι ότι αν(χτύπα ξύλο:blink: ) χάσω την γατούλα μου, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να επιστρέψει πίσω... :happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω ότι το μικροτσιπ είναι πλέον υποχρεωτικό για τους σκύλους, και μάλιστα με επιβολή προστίμου αν βρεθεί ο σκύλος στο δρόμο και ο ιδιοκτήτης του δεν έχει δηλώσει ότι το ζώο χάθηκε. (Κάπου το είχα διαβάσει-δεν θυμάμαι που). Μακάρι να γίνει υποχρεωτικό και για τις γάτες. Να δούμε μετά αν θα αφήνει κανείς τα ζώα του στο δρόμο γιατί τα βαρέθηκε.
Το θεωρώ πολύ καλή κίνηση. Βέβαια το κόστος είναι ακόμα μεγάλο, αλλά αν σκεφτεί κανείς την αγωνία και τη στενοχώρια που θα περάσει αν χασει το ζώο του...μάλλον αξίζει!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το θεμα ειναι οτι για να εντοπιστη ο σκυλος η η γατα που εχει μικροτσιπ εινα οτι πρεπει, σε περιπτωση που χαθει η το πεταξουν εξω , να βρεθει σε καποιο ιατρειο να τσεκαριστη μονο τοτε εντοπιζετε.Το εψαξα το θεμα οταν εχασα τον γατο μου και ελεγα στον κτηνιατρο αν ειχα βαλει μικροτσιπ τοτε θα τον εβρισκα. Και μου απαντησε οτι, μονο αν καποιος τον ειχε βρει και τον πηγαινε σε ενα ιατρειο, θα μπορουσα να τον εντοπισω. Εξω στο δρομο δεν τον βρισκεις ουτε με μικροτσιπ

Σωστό Γιώτα

κι εγώ το ίδιο ρώτησα την κτηνίατρο. Έβαλα τσιπάκι στη Σβούρα τον Ιούνιο που μας πέρασε (κόστος 50 ευρώ) γιατί έπρεπε να τη μεταφέρω στην Αμερική. Κανείς στα αεροδρόμια δεν τη σκάναρε ωστόσο για να δει αν όντως έχει τσιπάκι αλλά στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" στη Θεσσαλονίκη μου ζήτησαν τον αριθμό του μικροτσιπ για να έχουν τα στοιχεία της.

Προσωπικά δεν θα το έβαζα αν δεν αναγκαζόμουν. Παρόλα αυτά να πως πως ένεση ήταν (δεν ήταν επωδυνο μάλλον) και η Σβούρα δεν έδειξε ούτε να ενοχλείται από την ύπαρξή του ούτε είχε και κάποια άλλη παρενέργεια.

ναι κ εγω τους εχω βαλει μονο η πατουνα δεν εχει τετοιο ας μεγαλωσει λιγο ακομη κ θα της βαλω ναι αλλα γιωτα μου ο γατος σου ηταν ρατσας αρα μας οδηγει στο συμπερασμα οτι τον μαζεψε καποιος

μπορει να τον μαζεψε καποιος (αν και με την συνηθεια που ειχε να μαρκαρει παντου δεν θα τον κρατησε σιγουρα) αλλα αυτο δεν σημαινει οτι τον πηγε στον κτηνιατρο Μονο αν τον πηγαινε θα μαθαινα

'Οντως το τσιπάκι είναι χρήσιμο μόνο αν κάποιος ξέρει και πάει το ζωο σε κτηνίατρο.. (Ποιός το κάνει όμως;;) Οι περισσότεροι ή δεν δίνουν σημασία, ή το κρατάνε ή απλά ρωτάνε εκεί γύρω αν έχασε κάποιος το γατί του ή το σκύλο του.
'Εχουμε πολύ μέλλον για να γίνουμε Ευρώπη εδώ και κάθε πολίτης να είναι και στο ελάχιστο φιλόζωος.
πάντως συμφωνώ για το να έχουν τα γατουλίνια μας τσιπάκι... γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν χαθεί σε ποιόν θα πέσει να το βρεί...
Οπότε ας είμαστε καλλυμένοι...:hmm:

Παντως, αν καποιος βρει το ζωο και αποφασισει αυθαιρετα να το υιοθετισει, καποιο στιγμη θα χρειαστει να το παει στον κτηνιατρο για να δει αν εχει κανει εμβολια η ισως να εχει καποιο προβλημα υγειας.
Εαν πει στο γιατρο, οτι το ζωο το βρηκε στο δρομο, εκεινος θα κοιταξει αν εχει μικροτσιπ?

αν δεν ειχα τσιπακι στον ποκυ δεν θα δικαιωνομουν ποτε

αν δεν ειχα τσιπακι στον ποκυ δεν θα δικαιωνομουν ποτε

γιατι,τι ειχε γινει??

εχω δει καποιες αγγελιες που λενε οτι βρεθηκε γατα η σκυλος με στιπ αλλα δεν εχει δηλωθει και δεν μπορει να βρεθει ο ιδιοκτητης.τι εννοει με αυτο?

η απαντηση ειναι οτι ο κτηνιατρικος συλλογος αμελει να καταχωρησει τα στοιχεια,συντομα.μαζευοντα πολλα και ποιος ξερει ποτε τα καταχωρουν!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

https://www.catchannel.com/news/archives/article2006-05-05b.aspx

Χαμενο για 10 χρονια και βρεθηκε λογο μκροτσιπ:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απίστευτη ιστορία!!! Μα καλά, αυτοί που είχαν βρει τον γάτο δεν τον είχαν πάει ούτε μια φορά σε κτηνίατρο αυτά τα 10 χρόνια, ώστε να δουν ότι ο γάτος είναι περάσμένος με άλλα στοιχεία ιδιοκτήτη?:confused:

Ναι αυτο σκεφτηκα και εγω!

ΈΝΑ ΤΣΙΠΑΚΙ ΣΩΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ
Ο Ηρακλής, το ηλικιωμένο κανισάκι με τα σοβαρά προβλήματα όρασης, που είχε χαθεί πριν τέσσερεις εβδομάδες στο Κολωνάκι, βρέθηκε σώο αφού περιπλανήθηκε στην Αθήνα και άλλαξε αρκετά χέρια. Κάποιος το πήγε τελικά σε κτηνίατρο και έτσι μπόρεσε να ξανασμίξει με την οικογένεια του. Χάρη στην ηλεκτρονική σήμανση (Microchip)που είχε. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι το microchipσώζει τη ζωή των φίλων μας. Χωρίς αυτό είναι σχεδόν αδύνατον να τους εντοπίσουμε αν ποτέ ξεστρατίσουν. Οι αγγελίες είναι βοηθητικές. Το microchipΣΩΤΗΡΙΟ.
Βάλτε όλοι microchip, γιατί ΠΟΤΕ δεν ισχύει αυτό που όλοι μας πιστεύουμε και λέμε για τους τετράποδους συντρόφους μας : «Ο δικός μου σκύλος ποτέ δεν φεύγει!». Μια φορά γίνεται το κακό. Και τότε θα είναι αργά.
Αρετή Παπασταύρου
Πανελλήνια Φιλοζωική Ένωση «Ο ΑΡΓΟΣ»

Ολοι ξερουμε οτι οφειλουμε να παμε τη γατουλα μας στον κτηνιατρο για να της εμφυτεψει το μικροτσιπ το οποιο φερνει ενα μοναδικο αριθμο - κωδικο που αντιστοιχει στη γατουλα μας.
Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι τι αλλα στοιχεια περιεχει το τσιπ αυτο? το ονομα μας και τη διευθυνση μας? Αν αλλαξει ιδιοκτητη η γατουλα μας, τι γινεται πρεπει να ''ανανεωθουν '' τα στοιχεια του τσιπ?? :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω βρήκα αυτά στο ΝΕΤ
https://www.myhealthycat.com/microchipping.html
https://www.cats.org.uk/catcare/key_cat_care_microchipping.asp

Το μόνο που ξέρω σίγουρα.. είναι οτι αν χαθεί μία γατούλα που εχει chip....
για να βρεθεί θα πρέπει αυτός που την βρήκε, αν βρεθεί, να την πάει σε Κτηνίατρο. Ο Κτηνίατρος να ΔΕΙ οτι εχει chip... και να κάνει τις ενέργειες να ενημερώσει τον πρώτο ιδιοκτήτη.

Αυτά στην Θεωρία ... γιατί καταλαβαίνετε οτι ο Κτηνίατρος και το άτομο "πελάτης" του.. μπορεί και να "μην δουν" το chip.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το μικροτσίπ ( ηλεκτρονικη πλακετα ταυτοποιησης αγγλιστι :lol::lol::lol:) περιέχει μονο έναν αριθμό, ο οποίος σε μια βαση δεδομένων αντιστοιχεί στα στοιχεία του ζώου και του ιδιοκτήτη του. Στην Ελλάδα δεν είναι υποχρεωτικό για τις γάτες να έχουν μικροτσίπ μόνο αυτές που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό η αυτές που έρχονται απο το εξωτερικό. κατα τα άλλα θα συμφωνησω με την Τζουλια:)

Δε μου αρέσουν πολύ αυτά τα συστήματα. Το επόμενο βήμα είναι να μπουν και στους ανθρώπους. Γι'αυτό ξεκίνησαν πρώτα από τα κατοικίδιά μας.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back