Αντα
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Τα στοιχεία στέλνονται στον κτηνιατρικό σύλλοο ώστε να καταχωρηθούν στη βάση δεδομένων και να αναγνωρίζεται το ζώο σε όλη τη χώρα(αν και έχω ακούσει ότι υπάρχουν στοίβες ακαταχώρητοι κωδικοί)Τώρα αν έχει ήδη καταχωρηθεί,και θέλεις να αλλάξεις τα στοιχεία,ένα τηλέφωνο στον κτηνιατρικό σύλλογο θα σε κατατοπίσει σχετικά με τη διαδικασία.Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να γίνει ξανα καταχώριση,ειδικά αφού η προγούμενη είναι από φορέα του εξωτερικού.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος

Αντα
Διακεκριμένο μέλος
Αχχ ωραια...γιατι σκεφτομουν , χτυπα ξυλο κατι γινεται και τα χανω - οχι και τα δυο ταυτοχροναθα πρεπει να πας στον κτηνιατρο σου να περασει την καινουργια σου διευθυνση στη βαση δεδομενων απλως πας με τα βιβλιαρια και σου φτιαχνει ενα χαρτι το οποιο το στελνει στον συλλογο και κρατας και εσυ ενα αντιγραφο![]()
- αν μου το βρει καποιος και το παει στο κτηνιατρο, τι θα δει , τη διευθυνση του εξωτερικου?? 
elvenstar
Επιφανές μέλος
Να ρωτήσω μία χαζή ερώτηση το μάικροτσιπ για τα ζώα είναι το ίδιο με αυτά που βρίσκουμε σε μια motherboard;Το μικροτσίπ ( ηλεκτρονικη πλακετα ταυτοποιησης αγγλιστι) περιέχει μονο έναν αριθμό, ο οποίος σε μια βαση δεδομένων αντιστοιχεί στα στοιχεία του ζώου και του ιδιοκτήτη του. Στην Ελλάδα δεν είναι υποχρεωτικό για τις γάτες να έχουν μικροτσίπ μόνο αυτές που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό η αυτές που έρχονται απο το εξωτερικό. κατα τα άλλα θα συμφωνησω με την Τζουλια
![]()
Αντα
Διακεκριμένο μέλος
https://en.wikipedia.org/wiki/Microchip_implant_(animal) Δες εδω...δεν ειναι το ιδιο.Να ρωτήσω μία χαζή ερώτηση το μάικροτσιπ για τα ζώα είναι το ίδιο με αυτά που βρίσκουμε σε μια motherboard;

elvenstar
Επιφανές μέλος
Μου λέει ότι το σχετικό άρθρο έχει αφαιρεθείhttps://en.wikipedia.org/wiki/Microchip_implant_(animal) Δες εδω...δεν ειναι το ιδιο.![]()
Αντα
Διακεκριμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
αν τα χασεις και τα βρει καποιος το μονο που θα δει ειναι ο αριθμος και αφου δεν εχει περαστει σε ελληνικη βαση δεδομενων δεν θα φαινεται πουθενα το ονομα σου δυστυχως καθε κρατος εχει τη δικια του βαση δεδομενων και δεν ειναι συνδεδεμενες μεταξυ τους
elvenstar
Επιφανές μέλος
Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι τι είναι αυτό που εγκαθίσταται στον οργανισμό της γάτας μου είναι ένα τσιπάκι πυριτίου με κρυσταλλολυχνίες γιατί αν είναι έτσι θα πρέπει να ψάξουμε για το αν μακροπρόθεσμα αυτό είναι αθώο ή αν προκαλεί διάφορες παρενέργειες. Άλλωστε όπως κατάλαβα το τσιπάκι αυτό εκπέμπει κάποια ακτινοβολία, έχει μετρηθεί αυτή η ακτινοβολία; Πάντως εκτός όλων των άλλων αυτό το σύστημα πιστεύω πως χωλαίνει ειδικά μιλώντας για Ελλάδα γιατί κ εντελώς αθώο να είναι για τον οργανισμό ΘΑ πρέπει αυτός που ΘΑ βρει τη γάτα ΝΑ την πάει στον πλησιέστερο κτηνίατρο ο οποίος ΘΑ ενημερωθεί από την DATABASEANέχει Η/Υ κ έπειτα ΘΑ θελήσει ΝΑ ειδοποιήσει κ τον ιδιοκτήτη. Και όλα αυτά αν ο ευρόν παραδώσει τη γάτα στον κτηνίατρο. Αξίζει λοιπόν να υποβάλω τα γατάκια μου σε τέτοια διαδικασία από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχω πιστή για την αθωότητα του τσιποχι δεν ειναι το ιδιοαν τα χασεις και τα βρει καποιος το μονο που θα δει ειναι ο αριθμος και αφου δεν εχει περαστει σε ελληνικη βαση δεδομενων δεν θα φαινεται πουθενα το ονομα σου δυστυχως καθε κρατος εχει τη δικια του βαση δεδομενων και δεν ειναι συνδεδεμενες μεταξυ τους
![]()
Αντα
Διακεκριμένο μέλος
Σε αυτο το χαρτι τι θα γραφει ακριβως? ειναι δηλαδη μια standard φορμα? κατι σαν αιτηση ? Η απλα θα μου ''μουτζουρωσει'' κατι σενα χαρτι? Μπακαλοχαρτο οπως το λεω εγω!!θα πρεπει να πας στον κτηνιατρο σου να περασει την καινουργια σου διευθυνση στη βαση δεδομενων απλως πας με τα βιβλιαρια και σου φτιαχνει ενα χαρτι το οποιο το στελνει στον συλλογο και κρατας και εσυ ενα αντιγραφο![]()
Αντα
Διακεκριμένο μέλος
Fotini
Διάσημο μέλος
Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι τι είναι αυτό που εγκαθίσταται στον οργανισμό της γάτας μου είναι ένα τσιπάκι πυριτίου με κρυσταλλολυχνίες γιατί αν είναι έτσι θα πρέπει να ψάξουμε για το αν μακροπρόθεσμα αυτό είναι αθώο ή αν προκαλεί διάφορες παρενέργειες. Άλλωστε όπως κατάλαβα το τσιπάκι αυτό εκπέμπει κάποια ακτινοβολία, έχει μετρηθεί αυτή η ακτινοβολία; Πάντως εκτός όλων των άλλων αυτό το σύστημα πιστεύω πως χωλαίνει ειδικά μιλώντας για Ελλάδα γιατί κ εντελώς αθώο να είναι για τον οργανισμό ΘΑ πρέπει αυτός που ΘΑ βρει τη γάτα ΝΑ την πάει στον πλησιέστερο κτηνίατρο ο οποίος ΘΑ ενημερωθεί από την DATABASEANέχει Η/Υ κ έπειτα ΘΑ θελήσει ΝΑ ειδοποιήσει κ τον ιδιοκτήτη. Και όλα αυτά αν ο ευρόν παραδώσει τη γάτα στον κτηνίατρο. Αξίζει λοιπόν να υποβάλω τα γατάκια μου σε τέτοια διαδικασία από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχω πιστή για την αθωότητα του τσιπ
Εγώ, πάντως, δε θα πάω να βάλω μικροτσίπ στη γάτα μου, η οποία - παρόλο που ήρθε αεροπορικώς από την Ιταλία - δεν έχει τσιπάκι. Γιατί, και να τη χάσω, αυτός που θα τη βρει σιγά μη μου την επιστρέψει
Θεωρώ πιο αποτελεσματικό το λουράκι με το τηλέφωνό μου πάνω (σε περίπτωση που θα βρεθεί ένας καλός άνθρωπος και τη γυρίσει πίσω...). Δυστυχώς στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι ακόμα οργανωμένα....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Ολα ωραία και καλά.. αν ήμασταν Οργανωμένη χώρα...

Απο κεί και περα αν ΔΕΝ σκοπεύεται να πάτε την γάτα στο εξωτερικό..που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ υποτίθεται..
ΟΛα τα άλλα είναι ένα μπάχαλο.....
Τί το ψάχνουμε??

Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
Αντα
Διακεκριμένο μέλος

JohnDVM
Διάσημο μέλος
, το χρτι που θα παρεις ειναι σε τριπλοτυπο και ειναι στανταρ προτυπο συμφωνα με το υποδειγμα του ΥΠΑΑΤ
το σαϊτ του συλλογου ειναι www.hva.gr και εκει εχει τα τηλ επικοινωνιας και ανακοινωσεις για ζωα που χαθηκαν η βρεθηκαν, αυτα που εχεις φερει απο εξω δεν εχουν περαστει στην ελληνικη βαση δεδομενων οποτε θα πρεπει να τα περασεις εσυ πηγαινοντας τα χαρτια τους στον κτηνιατρο σου
Havana
Διάσημο μέλος

prince
Διάσημο μέλος

Η όλη διαδικασία μου στοίχησε ένα παράβολο 5 ευρώ.
Δεν ξέρω αν χαθεί αν θα τσεκάρει κάποιος το τσιπ του για να με ενημερώσει (φοράει και λουρί με το όνομά του και το κινητό μου) ή αν θα μου τον κρατήσει κάποιος άλλος. Πάντως εγώ έχω κάνει ότι μπορώ για να διασφαλήσω την επιστροφή του στα χέρια μου.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
χθες εβαλα στην γατουλα μου κι ευτυχως που ρωτησα πότε θα κατοχυρωθει στον κτηνιατρικό σύλλογο και μου ειπε δεν ειναι απαραιτητο αν δεν θες! την κοιταξα λιγο περίεργα και της είπα ποιος ο λογος τοτε να βάλω τσίπ? σε 15 μερες μου ειπε οτι θα κατοχυρωθει.
και κατι αλλο που μου ειπε και δεν ξερω αν ισχυει. οτι αν παω εντος ευρωπαικης ενωσης δεν χρειαζεται να παω να την δηλωσω παλι..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool