Pennylane
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Το έχω σκεφτεί κι εγώ για την Χιονάτη. Διαβάζοντας το ποστ και ότι γράψανε εκεί μέχρι τέλη το 2009 βλέπω πως μάλλον δεν πρέπει να είμαστε οργανωμένοι. Πχ πάω εγώ ένα γατάκι στο γιατρό για πρώτη φορά λέγοντάς του πως το υιοθέτησα, Αυτός δεν πρέπει να ελένξει αν έχει μικροτσίπ μήπως είναι κλεμμένο η χαμένο?. Στη Χιονάτη δεν το έκανε ο γιατρός.
Γενικά πιστεύω οι όλοι οι γιατροί πρέπει να είναι υποχρεωμένοι όταν βλέπουν για πρώτη φορά ένα γατάκι να το ελέγχουν αν έχει μικροτσίπ. Μόνο έτσι θα οργανωθεί το σύστημα και φυσικά να γίνεται η εγγραφή/καταχώρηση για κάθε μικροτσίπ στη βάση δεδομένων με λογική καθυστέρηση. Είναι δυνατόν να χρειάζονται 15 μέρες για να το καταχωρήσουν στη βάση τους. Τοσα πολά μαζεύονται δα??
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
για το αν χρειαζεται αλλο μηχανημα για να διαβαστει, εξαρταται απο το τσιπακι. Υπαρχει τσιπ με 15ψηφιο αριθμο και ενα αλλο με πιο λιγα ψηφια νομιζω (δεν θυμαμαι αριθμο, το σιγουρο ειναι οτι διαφερουν στον αριθμο ψηφιων). Το 15ψηφιο διαβαζεται σε ολη την ευρωπη και στις περισσοτερες χωρες του κοσμου. Το αλλο συνηθως διαβαζεται στην Β. Αμερικη και οταν ταξιδευεις ευρωπη πρεπει να εχεις μηχανημα μαζι σου για να το διαβαζουν.
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
έχετε εσεις στις γατουλες σας;;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εγω προσωπικα δεν εχω.Διοτι ακομα και στην περιπτωση να χαθουν..(κουφια η ωρα παναγιτσα μου..) κανενας απο τοπυς 4 κτηνιατρους που εχουμε εδω..δεν κοιταει για τσιπ...δεν ξερω αν εχουν τη δυνατοτητα ή οχι,παντως επειδη τους εχω ρωτησει..κανεις δεν το κανει..έχετε εσεις στις γατουλες σας;;

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
εγω του εχω βαλει κυριως επειδη χρειαζεται σε περιπτωση που ταξιδεψουμε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Ναι βαλε δεν ποναει γινεται σε δυο λεπτα. Τον μαιο εχουμε κτηνιατρους σε αθηνα θεσσαλονικη που κανουν τιμη για λουρακι ταυτοτητα μικροτσιπ
valasia1
Νεοφερμένο μέλος
Εγω παντως που ειχα βρει μια γατουλα στο δρομο με λουρακι κ ενω ενημερωσα τον κτηνιατρο οτι οταν την βρηκα ειχε ηδη το λουρακι (δηλαδη ή την εχασε καποιος ή την παρατησε) δεν εκανε καμια κινηση να δει αν ειχε μικροτσιπ (και εγω δεν γνωριζα οτι τα χρησιμοποιουμε στην Ελλαδα για να του πω να δει). Παντως στον γατουλη μου που τον βρηκα πριν λιγο καιρο σκοπευω να βαλω γιατι ακομα κ αν υπαρχει 1/1000 πιθανοτητες να τον χασω κ να το ψαξει καποιος θα ηθελα να ειμαι καλυμενη πως εκανα τα παντα για να γυρισει στην αγκαλια μου.
Επι ευκαιριας ξερει κανεις ποσο κοστιζει συνολικα η ολη διαδικασια της εμφυτευσης?
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
????? Ξέρει κάποιος-α;
moukelis
Επιφανές μέλος
Εμας μας παιρνουν 50 ευρω περιπου.
απορία : πολύ γνωστός k αξιωμένος γιατρός θεσσαλονίκης, δεν καταχώρησε τι γάτα μου με το τσιπάκι τις k κανεις δεν μπορεί να με βοηθήσει (από άλλους γιατρούς) τι κάνω? Πήρα τηλ και στον κτηνιατρικό σύλλογο k με αδιαφορία μου λένε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
δελφινακι
Εκκολαπτόμενο μέλος
μηπως μπορειτε να με διαφωτησετε σχετικα με το μικροτσιπ??? μου ειπε η κτινιατρο οτι πρεπει να εχει μικροτσιπ αλλα δεν μου ειπε λεπτομεριες κ εγω δεν ρωτησα γιατι δεν το ειχα ξαναακουσει! τωρα βλεπω οτι αναφερεται πολυ συχνα και δεν εχω ιδεα περι τινος προκειται!! ποτε πρεπει να το κανω???? τι ακριβως πρεπει να κανω????
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ
Νεοφερμένο μέλος
Τι ακριβώς είναι τα τσιπάκια που εμφυτεύουν στις γάτες?
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Κάθε ηλεκτρονική ταυτότητα φέρει έναν μοναδικό 16ψήφιο αναγνωριστικό αριθμό που αναφέρει τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και τα χαρακτηριστικά του ζώου, (ηλικία, όνομα, φύλο, ράτσα, χρώμα κλπ)
ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ
Νεοφερμένο μέλος
Και για να το κάνει αυτό ο κτηνίατρος χρειάζεται να του δώσω ταυτότητα μου η τα στοιχεία που θα του πω?
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα στοιχεία αυτά καταχωρούνται σε μια ηλεκτρονική βάση στον Κτηνιατρικό σύλλογο
Δες το συνημμένο
Συνημμένα
ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ
Νεοφερμένο μέλος
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Augustina
Νεοφερμένο μέλος
Παιδιά σε λίγες μέρες θα ταξιδέψω με αεροπλάνο για Μυτιλήνη και σκεφτόμουν μήπως πάρω το παιδί μου μαζί... Ρωτώντας λοιπόν στην Aegean έμαθα πως πλέον είναι υποχρεωτικό το τσιπάρισμα και στις γάτες για ταξίδια εσωτερικού, ενώ πριν ένα χρόνο απ' ότι μου είχε πει η κτηνίατρος, δεν ήταν!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fideloudi
Πολύ δραστήριο μέλος
Μάλλον λόγω του καινούριου νόμου...εγώ όταν ταξίδεψα με Aegean κ Olympic τα Χριστούγεννα κ είχα μαζί τον γάτο μου, το μικροτσιπ δεν ήταν ακόμη απαραίτητο, μόνο το βιβλιάριο υγείας. Πάντως το να βάλεις μικροτσιπ σε κτηνίατρο είναι υπόθεση μερικών λεπτών κ ούτε κοστίζει ιδιαίτερα ακριβά ως διαδικασία
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool