Microchip για γάτες

Μπορεις να διαβασεις αυτο το αρθρο :)

https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=22733

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Να βάλω Τσιπάκι;

Το έχω σκεφτεί κι εγώ για την Χιονάτη. Διαβάζοντας το ποστ και ότι γράψανε εκεί μέχρι τέλη το 2009 βλέπω πως μάλλον δεν πρέπει να είμαστε οργανωμένοι. Πχ πάω εγώ ένα γατάκι στο γιατρό για πρώτη φορά λέγοντάς του πως το υιοθέτησα, Αυτός δεν πρέπει να ελένξει αν έχει μικροτσίπ μήπως είναι κλεμμένο η χαμένο?. Στη Χιονάτη δεν το έκανε ο γιατρός.
Γενικά πιστεύω οι όλοι οι γιατροί πρέπει να είναι υποχρεωμένοι όταν βλέπουν για πρώτη φορά ένα γατάκι να το ελέγχουν αν έχει μικροτσίπ. Μόνο έτσι θα οργανωθεί το σύστημα και φυσικά να γίνεται η εγγραφή/καταχώρηση για κάθε μικροτσίπ στη βάση δεδομένων με λογική καθυστέρηση. Είναι δυνατόν να χρειάζονται 15 μέρες για να το καταχωρήσουν στη βάση τους. Τοσα πολά μαζεύονται δα??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

για το αν χρειαζεται αλλο μηχανημα για να διαβαστει, εξαρταται απο το τσιπακι. Υπαρχει τσιπ με 15ψηφιο αριθμο και ενα αλλο με πιο λιγα ψηφια νομιζω (δεν θυμαμαι αριθμο, το σιγουρο ειναι οτι διαφερουν στον αριθμο ψηφιων). Το 15ψηφιο διαβαζεται σε ολη την ευρωπη και στις περισσοτερες χωρες του κοσμου. Το αλλο συνηθως διαβαζεται στην Β. Αμερικη και οταν ταξιδευεις ευρωπη πρεπει να εχεις μηχανημα μαζι σου για να το διαβαζουν.

έχετε εσεις στις γατουλες σας;;

έχετε εσεις στις γατουλες σας;;
Εγω προσωπικα δεν εχω.Διοτι ακομα και στην περιπτωση να χαθουν..(κουφια η ωρα παναγιτσα μου..) κανενας απο τοπυς 4 κτηνιατρους που εχουμε εδω..δεν κοιταει για τσιπ...δεν ξερω αν εχουν τη δυνατοτητα ή οχι,παντως επειδη τους εχω ρωτησει..κανεις δεν το κανει..:)

εγω του εχω βαλει κυριως επειδη χρειαζεται σε περιπτωση που ταξιδεψουμε.

Ναι βαλε δεν ποναει γινεται σε δυο λεπτα. Τον μαιο εχουμε κτηνιατρους σε αθηνα θεσσαλονικη που κανουν τιμη για λουρακι ταυτοτητα μικροτσιπ

Εγω παντως που ειχα βρει μια γατουλα στο δρομο με λουρακι κ ενω ενημερωσα τον κτηνιατρο οτι οταν την βρηκα ειχε ηδη το λουρακι (δηλαδη ή την εχασε καποιος ή την παρατησε) δεν εκανε καμια κινηση να δει αν ειχε μικροτσιπ (και εγω δεν γνωριζα οτι τα χρησιμοποιουμε στην Ελλαδα για να του πω να δει). Παντως στον γατουλη μου που τον βρηκα πριν λιγο καιρο σκοπευω να βαλω γιατι ακομα κ αν υπαρχει 1/1000 πιθανοτητες να τον χασω κ να το ψαξει καποιος θα ηθελα να ειμαι καλυμενη πως εκανα τα παντα για να γυρισει στην αγκαλια μου.

Επι ευκαιριας ξερει κανεις ποσο κοστιζει συνολικα η ολη διαδικασια της εμφυτευσης?

????? Ξέρει κάποιος-α;

Εμας μας παιρνουν 50 ευρω περιπου.

Τσιπάκι γάτας

απορία : πολύ γνωστός k αξιωμένος γιατρός θεσσαλονίκης, δεν καταχώρησε τι γάτα μου με το τσιπάκι τις k κανεις δεν μπορεί να με βοηθήσει (από άλλους γιατρούς) τι κάνω? Πήρα τηλ και στον κτηνιατρικό σύλλογο k με αδιαφορία μου λένε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μικροτσιπ??????

μηπως μπορειτε να με διαφωτησετε σχετικα με το μικροτσιπ??? μου ειπε η κτινιατρο οτι πρεπει να εχει μικροτσιπ αλλα δεν μου ειπε λεπτομεριες κ εγω δεν ρωτησα γιατι δεν το ειχα ξαναακουσει! τωρα βλεπω οτι αναφερεται πολυ συχνα και δεν εχω ιδεα περι τινος προκειται!! ποτε πρεπει να το κανω???? τι ακριβως πρεπει να κανω????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τσίπς για γάτες.

Τι ακριβώς είναι τα τσιπάκια που εμφυτεύουν στις γάτες?

Είναι μια πολύ μικρή κάψουλα που περιέχει μικροτσιπ (μήκος 11 χιλιοστά, πάχος 1 χιλ) και εμφυτεύεται σε όλα τα δεσποζόμενα σκυλιά (κυρίως) Δεν εκπέμπει ακτινοβολία και δεν περιλαμβάνει μπαταρία . Την εμφύτευση την κάνουν οι κτηνίατροι με τη βοήθεια μιας ειδικής σύριγγας, χωρίς να απαιτείται αναισθητικό. Η ανάγνωση του τσιπ αυτού γίνεται από τον κτηνίατρο με ειδική συσκευή που εκπέμπει ακίνδυνη ακτινοβολία.
Κάθε ηλεκτρονική ταυτότητα φέρει έναν μοναδικό 16ψήφιο αναγνωριστικό αριθμό που αναφέρει τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και τα χαρακτηριστικά του ζώου, (ηλικία, όνομα, φύλο, ράτσα, χρώμα κλπ)

Απάντηση: Τσίπς για γάτες.

Και για να το κάνει αυτό ο κτηνίατρος χρειάζεται να του δώσω ταυτότητα μου η τα στοιχεία που θα του πω?

Δεν έχω κάνει στη γάτα μου αλλά φαντάζομαι πως τα στοιχεία σου από κάπου πρέπει να τεκμηριώνονται. Είτε από ταυτότητα και κυρίως τηλ. Κατά τύχη σήμερα που ήμουν σε κτηνίατρο για τα εμβόλια της Χιονάτης μου, είδα τα χαρτιά που έχει ο γιατρός. Αναφέρουν ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου και μαλιστα κάθε φορά που θα αλλάζεις διεύθυνση θα πρέπει να τους ενημερώνεις.
Τα στοιχεία αυτά καταχωρούνται σε μια ηλεκτρονική βάση στον Κτηνιατρικό σύλλογο

Δες το συνημμένο

Συνημμένα

Με διαβατήριο μόνο μου βάζει το τσίπ ο γιατρός?

Ναι. Αν θέλεις επικοινώνησε με ένα κτηνίατρο που θα σου απαντήσει με ακρίβεια.

Απάντηση: Εμφύτευση μικροτσίπ

Παιδιά σε λίγες μέρες θα ταξιδέψω με αεροπλάνο για Μυτιλήνη και σκεφτόμουν μήπως πάρω το παιδί μου μαζί... Ρωτώντας λοιπόν στην Aegean έμαθα πως πλέον είναι υποχρεωτικό το τσιπάρισμα και στις γάτες για ταξίδια εσωτερικού, ενώ πριν ένα χρόνο απ' ότι μου είχε πει η κτηνίατρος, δεν ήταν!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Εμφύτευση μικροτσίπ

Μάλλον λόγω του καινούριου νόμου...εγώ όταν ταξίδεψα με Aegean κ Olympic τα Χριστούγεννα κ είχα μαζί τον γάτο μου, το μικροτσιπ δεν ήταν ακόμη απαραίτητο, μόνο το βιβλιάριο υγείας. Πάντως το να βάλεις μικροτσιπ σε κτηνίατρο είναι υπόθεση μερικών λεπτών κ ούτε κοστίζει ιδιαίτερα ακριβά ως διαδικασία

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back