Να κάνω μια χαζή ερώτηση??Μπορείς να βάλεις με κάποιο τρόπο πομπό GPS στο γατάκι σου??
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
SiamRounti
Νεοφερμένο μέλος
σκεφτομε σοβαρα να βαλω κ εγω τσιπακι στη γατουλα μου γτ φοβαμαι μην την χασω
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kat-cats
Διάσημο μέλος
catlin
Δραστήριο μέλος
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

Υποθέτω, όμως, ότι ο κτηνίατρος που έχει αναλάβει το γάτο σου, μπορεί να δει τον αριθμό microchip του και να στον πει, αν αυτό εννοείς.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Σε οποιοδηποτε κτηνιατρειο πηγαινεις την γατουλα σου και την σκαναρουν δωρεαν για να δουν αν εχουν καταχωρηθει σωστα τα στοιχεια. Ο κτηνιατρος που τοποθετησε το τσιπ δεν το σκαναρε?Μπορώ να ελέγξω ηλεκτρονικά αν έχει καταχωρηθεί ο αριθμός της γατούλας μου;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Δεν εχω ακουσει ποτε κατι τετοιο. Στον κτηνιατρικο συλλογο υπαρχει η ηλεκτρονικη βαση δεδομενων.Το ταχυδρομειο που κολλαει?Υποτίθεται πως ναι. Απλά μου είπαν ότι τα στοιχεία καταχωρούνται μέσω ταχυδρομείου και θέλω να ελέγξω ότι έχουν περαστεί. Εννοώ ότι είναι καταγεγραμμένο πια πως η συγκεκριμένη γάτα είναι δικιά μου. Και πως αυτό μπορώ να το τσεκάρω από κάποια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, αλλά δε θυμάμαι πού μου είπαν ακριβώς.
Δεν εχω βαλει ακομα στους γατους μου αλλα εβαλα στον σκυλο και δυστυχως ο κτηνιατρος που του το τοποθετησε δεν τον σκαναρε μετα ωστε να δουμε αν εχουν καταγραφει σωστα τα στοιχεια και με την πρωτη ευκαιρια θα τον παω αλλου για να το τσεκαρω.Επισης μαζι με το μικροτσιπ σου δινουν και ενα ταμπελακι που μπαινει στο λουρι τους και αναγραφει οτι υπαρχει μικροτσιπ στο ζωο και πισω εχει το τηλ του κτηνιατρικου συλλογου.Θελεις να σου στειλω το τηλ απο τον κτηνιατρικο συλλογο? Αν τους δωσεις τον αριθμο του μικροτσιπ θα σου πουνε αν και σε ποια στοιχεια ειναι περασμενο.
Εδω ειναι η ιστοσελιδα τους και μεσα υπαρχουν τα τηλ επικοινωνιας. https://www.hva.gr/index.php
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Θα'θελα ένα μικροτσίπ σαν GPS ένα πράγμα, να μπορεί να εντοπίζει το ζωντανό μου ό,που κι αν βρίσκεται, μόνο του ή όχι, χαμένο ή κλεμένο ώστε να μπορώ να το βρω σε περίπτωση που το χάσω.
Το να επαφίεμαι "στην καλωσύνη των ξένων" ως άλλη Μπλανς Ντυμπουά, δεν με ενθαρρύνει στο να κάνω το βήμα να τοποθετήσω αυτό το μαραφέτι στο ζωάκι μου

CatLover09
Δραστήριο μέλος
Το GPS εκπεμπει μεγαλη ακτινοβολια οποτε δεν και δεν εφαρμοζεται σε ζωντανο οργανισμο.Μια από τις πολλές απορίες που έχω για το μικροτσιπ, είναι σε τι χρησιμεύει στο εξής σενάριο: ας υποθέσουμε οτι η γάτα μου χάνεται σε κάποια επαρχία που είμαστε για διακοπές μου ξεφεύγει με κάποιο τρόπο στο δρόμο(κούφια η ώρα) , τρομάζει, κρύβεται, σκάει μύτη πάλι αλλά εγώ δεν είμαι εκεί και είναι κάποιος άλλος που του "γυάλισε", την βουτάει και την πάει στην αυλή του. Κι εκει την κρατάει, ίσως και με άλλες γάτες, την ταϊζει όσο είναι καλά και δεν την πηγαίνει ποτέ σε κτηνίατρο ώστε να εντοπίσει το μικροτσίπ.
Θα'θελα ένα μικροτσίπ σαν GPS ένα πράγμα, να μπορεί να εντοπίζει το ζωντανό μου ό,που κι αν βρίσκεται, μόνο του ή όχι, χαμένο ή κλεμένο ώστε να μπορώ να το βρω σε περίπτωση που το χάσω.
Το να επαφίεμαι "στην καλωσύνη των ξένων" ως άλλη Μπλανς Ντυμπουά, δεν με ενθαρρύνει στο να κάνω το βήμα να τοποθετήσω αυτό το μαραφέτι στο ζωάκι μου![]()
Με μικροτσιπ μπορεις να ταξιδεψεις με το ζωακι σου στο εξωτερικο αλλιως οχι.Επισης σε περιπτωση που το χασεις,το βρει καποιος αλλος που θα του γυαλισει και το εντοπισεις, δεν μπορεις να αποδειξεις οτι ειναι δικο σου.
Ενα ζωο αν βρεθει στο δρομο (ακομα και χαμενο να ειναι) αν δεν φερει τσιπ θεωρειται αδεσποτο και εχει δικαιωμα να το κρατησει οποιοσδηποτε θελησει χωρις να χρειαζεται να παρει την αδεια σου.
Επισης αν το βρει φιλοζωος θα το παει στο γιατρο να δει αν φερει μικροτσιπ.Αν ναι θα ειναι τυχερο και θα βρεθει και παλι στο σπιτι του.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Το GPS εκπεμπει μεγαλη ακτινοβολια οποτε δεν και δεν εφαρμοζεται σε ζωντανο οργανισμο.
Με μικροτσιπ μπορεις να ταξιδεψεις με το ζωακι σου στο εξωτερικο αλλιως οχι.Επισης σε περιπτωση που το χασεις,το βρει καποιος αλλος που θα του γυαλισει και το εντοπισεις, δεν μπορεις να αποδειξεις οτι ειναι δικο σου.
Ενα ζωο αν βρεθει στο δρομο (ακομα και χαμενο να ειναι) αν δεν φερει τσιπ θεωρειται αδεσποτο και εχει δικαιωμα να το κρατησει οποιοσδηποτε θελησει χωρις να χρειαζεται να παρει την αδεια σου.
Επισης αν το βρει φιλοζωος θα το παει στο γιατρο να δει αν φερει μικροτσιπ.Αν ναι θα ειναι τυχερο και θα βρεθει και παλι στο σπιτι του.
"σαν" GPS έγραψα,όχι βέβαια GPS. Κάτι που δεν υπάρχει τώρα βέβαια, αλλά που ίσως εφευρεθεί κάποτε στο μέλλον

Αν τύχει και θελήσω να πάρω στο εξωτερικό τη γατούλα μου, ασφαλώς και θα της βάλω μικροτσίπ, εφ΄όσον είναι υποχρεωτικό. Αρκεί η βάση δεδομένων να είναι ενημερωμένη και στην πατρίδα μου και στο εξωτερικό, κάτι που δυστυχώς δεν
γίνεται πάντα και αν γίνει (απ'όσα έχω διαβάσει σε παλαιότερες αναρτήσεις) αργεί και θέλει σπρώξιμο να γίνει στην ώρα του

Αν πάλι τη βρει κάποιος άλλος και θελήσει να την κρατήσει με το έτσι θέλω, σίγουρα και τσιπαρισμένη να είναι κι έχει "δικό του" κτηνίατρο, δεν θα μπορούσε να αφαιρέσει το υποτιθέμενο υπάρχον και να τοποθετήσει κάποιο άλλο με τα στοιχεία του καινούργιου "ιδιοκτήτη"?
Μόνο στην περίπτωση εξαιρετικής τύχης, που τη βρει φιλόζωος και είναι σωστά καταχωρημένος ο αριθμός, κι έχει σκαναριστεί κι όλα τα συμπαρομαρτούντα, υπάρχει κάποια ελπίδα. Αλλά οι πραγματικοί φιλόζωοι θεωρώ οτι είναι ακόμα λίγοι στην Ελλάδα, πολύ λίγοι στον αριθμό..

CatLover09
Δραστήριο μέλος
Εννοω οτι ο πομπος που θα στελνει σημα που βρισκεται το ζωο εκπεμπει ακτινοβολια.Το καταλαβα το σαν GPS που ειπες!Δυστυχως κατι τετοιο χωρις ακτινοβολια ουδεποτε θα υπαρξει."σαν" GPS έγραψα,όχι βέβαια GPS. Κάτι που δεν υπάρχει τώρα βέβαια, αλλά που ίσως εφευρεθεί κάποτε στο μέλλον
Αν τύχει και θελήσω να πάρω στο εξωτερικό τη γατούλα μου, ασφαλώς και θα της βάλω μικροτσίπ, εφ΄όσον είναι υποχρεωτικό. Αρκεί η βάση δεδομένων να είναι ενημερωμένη και στην πατρίδα μου και στο εξωτερικό, κάτι που δυστυχώς δεν
γίνεται πάντα και αν γίνει (απ'όσα έχω διαβάσει σε παλαιότερες αναρτήσεις) αργεί και θέλει σπρώξιμο να γίνει στην ώρα του
Αν πάλι τη βρει κάποιος άλλος και θελήσει να την κρατήσει με το έτσι θέλω, σίγουρα και τσιπαρισμένη να είναι κι έχει "δικό του" κτηνίατρο, δεν θα μπορούσε να αφαιρέσει το υποτιθέμενο υπάρχον και να τοποθετήσει κάποιο άλλο με τα στοιχεία του καινούργιου "ιδιοκτήτη"?
Μόνο στην περίπτωση εξαιρετικής τύχης, που τη βρει φιλόζωος και είναι σωστά καταχωρημένος ο αριθμός, κι έχει σκαναριστεί κι όλα τα συμπαρομαρτούντα, υπάρχει κάποια ελπίδα. Αλλά οι πραγματικοί φιλόζωοι θεωρώ οτι είναι ακόμα λίγοι στην Ελλάδα, πολύ λίγοι στον αριθμό..![]()
Κανενας κτηνιατρος δεν αφαιρει μικροτσιπ.Οι κυρωσεις ειναι τεραστιες.Κοινως θα του κοψουν των κ*λο.Ασε που για να ρισκαρει κατι τετοιο θα πρεπει να του ταξουν πολλααααααα φραγκα.Κανεις δεν μπαινει σε τετοιο τρυπακι.
υ.γ. Μαλλον δεν εχεις ακουσει ποσα ζωα ξαναγυρισαν σπιτι τους χαρη στο μικροτσιπ.Μην το υποτιμας καθολου.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Αυτό που θέλω να πω είναι πως όταν βρίσκουμε ένα ζωάκι συνήθως η πρόθεσή μας είναι να το βοηθήσουμε και όχι να το κρατήσουμε. Λίγοι άνθρωποι πιστεύω άμα αντιληφθούν πως το ζωάκι ανήκει κάπου, το κρατάνε χωρίς να επιχειρήσουν να το επιστρέψουν πρώτα στην οικογένειά του.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Αυτο ειναι σχετικο γιατι γνωριζω περιπτωση που εχασαν την γατα τους,τους την πηρε γειτονας και μετα δεν μπορουσαν να την παρουν πισω.Αφορά σκυλάκι αυτή η ιστορία που θα γράψω, αλλά θα μπορούσε θαυμάσια να πρόκειται και για γατάκι. Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου είδα ένα σκυλάκι στη μέση του αυτοκινητοδρόμου! Ρίσκαρα τη ζωή μου για να το σώσω και μετά από 45 λεπτά περίπου τα κατάφερα. Το είχα στην αγκαλιά μου. Αυτό που με κινητοποίησε δεν ήταν η επιθυμία μου να αποκτήσω σκυλάκι (αν ήθελα, θα είχα ήδη αποκτήσει) αλλά να του σώσω τη ζωούλα. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τρέξω σε κτηνίατρο να μάθω αν είχε microhip. Δυστηχώς δεν είχε. Από κάπου είχε φύγει εκείνο το πλασματάκι, κάποιος το είχε χάσει, γιατί ήταν περιποιημένο και φορούσε λουράκι. Έκανα προσπάθειες να βρω την οικογένειά του αλλά δεν τα κατάφερα. Προφανώς τα είχαν παρατήσει.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως όταν βρίσκουμε ένα ζωάκι συνήθως η πρόθεσή μας είναι να το βοηθήσουμε και όχι να το κρατήσουμε. Λίγοι άνθρωποι πιστεύω άμα αντιληφθούν πως το ζωάκι ανήκει κάπου, το κρατάνε χωρίς να επιχειρήσουν να το επιστρέψουν πρώτα στην οικογένειά του.
Επισης υπαρχει μια πιθανοτητα να βρεθει το χαμενο σου ζωο απο καποιον φιλοζωο που θα το παει στο γιατρο και μεσω τσιπ να σε βρουν αμεσα.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Επίσης ενημερωτικά σας λέω ότι γνωστός μου που έχει σκυλάκι, τον σταμάτησε η Δημοτική Αστυνομία (Αγ. Παρασκευή) και τον έγραψε γιατί δεν είχε ο σκύλος του μικροτσίπ. 150 ευρώ το πρόστιμο αν το πληρώσει εντός 10ημέρου, ή 300 ευρώ εάν το πληρώσει μετά το 10ήμερο

CatLover09
Δραστήριο μέλος
Κατι αρχισε να λειτουργει σε αυτη τη χωρα!Συμφωνώ με τα παιδιά...είναι η μόνη περίπτωση να ταυτοποιηθεί το ζώο μαζί σου, δηλ. τον ιδιοκτήτη του, και έχεις σίγουρα μεγαλύτερες πιθανότητες αν χαθεί, ο μη γένοιτο, να γυρίσει πίσω σε σένα....Σε αντίθετη περίπτωση το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο να το βρεις έως απίθανο....και φυσικά είναι βέβαιον ότι αν κάποιος θελήσει να στο πάρει θα μπορεί χωρίς να μπορείς να αποδείξεις τίποτε.
Επίσης ενημερωτικά σας λέω ότι γνωστός μου που έχει σκυλάκι, τον σταμάτησε η Δημοτική Αστυνομία (Αγ. Παρασκευή) και τον έγραψε γιατί δεν είχε ο σκύλος του μικροτσίπ. 150 ευρώ το πρόστιμο αν το πληρώσει εντός 10ημέρου, ή 300 ευρώ εάν το πληρώσει μετά το 10ήμερο![]()

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool