Norwegian Forest Cat (Γάτα Νορβηγικού Δάσους)

• Thread starter Thread starter moukelis
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Εχει υποστρωμα αλλα δεν κανει κομπους,επειδη το υποστρωμα δημιουργηθηκε για να προστατευτουν απο το κρυο...και στα δαση δεν υπαρχουν βουρτσες.;)Η τριχα ειναι τραχια και δεν κανει κομπους οπως τα περσακια που εχουν βαμβακοτριχα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχει υποστρωμα αλλα δεν κανει κομπους,επειδη το υποστρωμα δημιουργηθηκε για να προστατευτουν απο το κρυο...και στα δαση δεν υπαρχουν βουρτσες.;)Η τριχα ειναι τραχια και δεν κανει κομπους οπως τα περσακια που εχουν βαμβακοτριχα.
τελεια τοτε:up:σαν τα Βιρμανικα:):)και στις εκθεσεις δεν θα κουραζεσαι καθολου;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μακαρι,γιατι νομιζω οτι συνηθισμενη σε τοσα κοντοτριχα δε θα αντεχα τοσο Grooming για τις εκθεσεις.

Μπράβο Δωράκι καλώς να το δεχτείς!!!Αντε σιγά σιγά να πέρνουμε όλοι τα μωρά μας!!!!:P
Αντε με το καλό και η εκτροφή!!!;)

Θα πω για την Αλμπέρτα, αλλά δεν έχω μέτρο σύγκρισης με άλλα ρατσατα γατιά, καθότι τα δικά μου όλα κόπροι είναι και μόνο μία μακρίτριχη.
Η Αλμπέρτα μαζεύει στο τρίχωμά της διάφορα λουλουδάκια κολλώδη που μπορεί τοπικά να κάνουν ένα κομπάκι και ίσως ένα τζιβάκι, όχι όμως ένας σκύλος που γίνεται ράστα το μαλλί. Είναι σχετικά "απαλός" κόμπος που ενίοται ίσως χρειαστεί να το κόψεις.
Επίσης χρειάζεται καθημερινό βούρτσισμα και το τρίχωμα είναι πολύ όμορφο και κατά τα δικά μου κριτήρια απαλό, όχι τραχύ όπως ενός τραχύ σκύλου. (sorry αλλά εμπειρία έχω με "μαλλιά" πιο πολύ από σκυλιά...) (δεν ξέρω τα περσάκια τι τζίβα κάνουν δε μου έχει τύχει μέχρι στιγμής κάποιο) (και ούτε εύχομαι δλδ)
Ναι έχει υπόστρωμα πάντως και το καλοκαίρι είναι εντελώς διαφορετική από ότι τον χειμώνα εμφανισιακά.
Γενικώς είναι ένα "αφράτο" γατί με πολύ ευχάριστο και ανεξάρτητο ταμπεραμέντο που έχει επιβληθεί στον άλλον γάτο του σπιτιού και στον σκύλο.

Kyveli τα περσικα εχουν τριχα σαν βαμβακι,που κανει πολυ πολυ συχνα και ευκολα κομπους.Η νορβηγικου δασους νομιζω οτι ειναι κατι αναμεσα στο τριχωμα των μακρυτριχων και το γυαλιστερο τριχωμα των κεραμιδογατων,γι'αυτο δεν κανει τοσους κομπους.Παντως οντως ειναι εντελως διαφορετικα το καλοκαιρι,σαν κοντοτριχα σχεδον.Πρεπει να εχουν πολυ αερινο χαρακτηρα ετσι οπως μου τα εχουν περιγραψει οι εκτροφεις.

Λοιπον,αποφασισα,για να μην τη φωναζω τη μικρη μου Brunhilde και με κοροϊδευει η Ελενα για τα ολλανδικα τσοκαρακια:P,θα τη φωναζω Breena,που μοιαζει με το Brulhilde και σημαινει στα κέλτικα νεραϊδότοπος.:rolleyes:Δεν ειναι ωραιο;

Λοιπον,αποφασισα,για να μην τη φωναζω τη μικρη μου Brunhilde και με κοροϊδευει η Ελενα για τα ολλανδικα τσοκαρακια:P,θα τη φωναζω Breena,που μοιαζει με το Brulhilde και σημαινει στα κέλτικα νεραϊδότοπος.:rolleyes:Δεν ειναι ωραιο;
Τελειο όνομα!!! Ο,τι πιο όμορφο για τον μικρό σου άγγελο!:up:

καλημερα παιδια!!! ειμαι καινουριο μελος...δεν ξερω αν ειναι ο σωστος τομεας αλλα ενδιαφερομαι να αγορασω ενα γατακι νορβ.δασους....τ ψαχνω καιρο αλλα οπου εχω ρωτησει δεν τ ξερει κανεις...εδω ειδα οτι μερικα ατομα εχουν...οποιοσ μπορει να μου δωσει πληροφοριες που μπορω να βρω και ποσο κοστιζουν....ευχαριστω πολυ!!!!!!

Καλησπερα και καλωσηρθες!
Δυστυχως στην Ελλαδα δεν υπαρχει εκτροφειο αυτης της φυλης,το δικο μου θα ειναι το πρωτο.Μπορεις ομως να απευθυνθεις σε εκτροφεια του εξωτερικου,επειδη εκανα προσφατα ερευνα μπορω να σε βοηθησω πολυ.Οι τιμες εξαρτωνται απο το εκτροφειο,τον χρωματισμο,και την "ποιοτητα" του ζωου,αν θελεις δηλαδη ενα γατακι συντροφιας,εκτροφης ή εκθεσιακο.Επισης οι περισσοτεροι εκτροφεις δεν στελνουν τα γατακια τους και πρεπει να πας εσυ στη χωρα που βρισκονται για να τα παραλαβεις.

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σ...μονο εξωτερικο???πολυ κριμα!!! εσυ ποτε θα τ κανεισ τ εκτροφειο με τ καλο??????γιατι για να παω εξωτερικο δν παιζει!!!!
μαλλον τοτε θα βολευτω με maine coon!!!μοιαζει στο νορβ.δασους..και οταν με τ καλο τ κανεις εσυ...θα σε επισκευτω!:)
--προς τ παρον εχω πολλα γατακια αλλα δεν ειναι ρατσας...και θα ηθελα ενα--δικο μ--

ευχαριστω παντως!!

Θα αποκτησω το ζευγαρακι μου στο τελος του καλοκαιριου και στο τελος του χειμωνα θα ειναι ετοιμα για το πρωτο τους ζευγαρωμα.Τωρα ετοιμαζω το site μου και το χωρο.Μεην κουν υπαρχουν εδω στην Ελλαδα,μπορεις να μπεις στο www.nektarcats.gr και να σε ενημερωσει η Νεκταρια.Το οτι τα γατακια σου δεν ειναι ρατσας δε σημαινει οτι δεν ειναι δικα σου.:)

δλδ μεχρι τον αλλο χειμωνα θα εχουμε γατακια νορβ.δασους εδω?????περιττο να πω οτι ειμαι πολυ πολυ μα πολυ χαρουμενη!!!!!!!!!!!τ πιο τριχωτο τ πιο πονηρο τ πιο ζωηρο...τ πιο ομορφο....σε εμενα!!!!!!!

Το κορίτσι μας μεγάλωσε!:D
3531541207_b3bca3d478_b.jpg
3531547345_13d0365df9_b.jpg

Ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω:up:
Τα μουστάκια κάνουν τέλεια καμπύλη!!
Πανέμορφο είναι το άτιμο..:inlove:

Ναι απο μουστακοκαμπυλες εχουμε μπολικες...:lol:Ευχαριστουμε,κι εγω την βλεπω κουκλα...

πλακα κανεις???αυτα που βλεπω στη pic θα παρεις????
:up:

περιττο να πω οτι ειχα ενα γατακι --τον ζαφειρη--που ιταν ιδιο με αυτα τα γατακια που βλεπω.......
αχ!!! τ ωραια π ειναι!!!

Nαι αυτη στη φωτογραφια ειναι η μικρη μου.:)

Και μερικα ακομα μωρακια:
3531515861_8b6656a2e2_b.jpg
3531562959_2cb26aa9d4_b.jpg
3531602877_c875df4d1d_b.jpg
3531612941_b41a70cd2d_b.jpg
3531657699_3dc5c6b816_b.jpg
3532344910_f9eaedd065_b.jpg
3532373822_5935e2da7b_b.jpg

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back