Orijen Cat & Kitten

Εγω δινω στην δικια μου μονο Hill's, μεχρι τωρα βλεπω οτι μια χαρα την τρωει και απο τι εχω ψαξει ,ειναι η μοναδικη εταιρια που δεν βαζει τιποτα περριτο μεσα.Εχει κοτοπουλο,αρνι,κουνελι και ψαρι, ειδικη τροφη για μικρα, και ενα καρο ειδικες τροφες για διαφορες ασθενειες κτλπ.Και οι δυο κτηνιατροι μου ειπαν οτι ειναι η καλυτερη τροφη, ειτε ξηρη ειτε κονσερβες.Βεβαια, η Βαλα μονιμως κλεβει απο την σακουλα για τις αδεσποτες (Leader ποικιλια), η οποια ειναι πολυ καλη και αυτη, απλα ειναι χυμα. Με τις κονσερβες δεν τα παει καλα γενικως, αλλα ειναι καλομαθημενη φαινεται:))
Βρηκα τωρα κατι καινουργιες ,95% κρεας μεσα ,ψαρι βασικα ,ειναι 5-6 ποικιλιες με διαφορα ειδη ψαριου, το ενα μαλιστα εχει και ενα μικρο αυγο ορτικιου μεσα !!! CARNY λεγονται και εχουν ιδια τιμη με τα Schesir, αλλα σου ερχεται να τα φας εσυ LOL.
Αυτα τα πολλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bασικα αν οντως το ψαξεις,η Hill's εχει αρκετα περιττα συστατικα,οπως σιτηρα και γλουτενη,που η γατα,ως σαρκοφαγο,δεν τα χρειαζεται και της κανουν κακο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τη hills θα τη θεωρουσα υποδεέστερη της royal canin για παραδειγμα η οποια επισης ειναι υποδεεστερη της orijen. Η δικια μου ειχε παρουσιασει διαρροια οταν της ειχα δωσει hills για πολυ μικρο χρονικο διαστημα.
Δεν ξερω αλλα με τη orijen αλλα και την acana αρχιζω και βρισκω την ησυχια μου. Και μακραν οι καλυτερες τροφες οσο αφορα ωφελιμοτητα και τις τρωει η καλομαθημενη μου αλλα και αυξηση στην ενεργητικοτητα βλεπω.

τι να πω και εγω, θα δοκιμασω και την Orijen ,κακο δεν κανει....Τα δικα μου παντως τρωνε μια χαρα τα Hill's , δεν ειχανε κανα συμπτωμα παραξενο, μαλιστα η Pucca με Hill's kitten και κονσερβα εγινε οκ, αν και της πηρε αρκετο καιρο ,μιας και την ταιζανε χοιρηνα κοτσια και αλλα απομειναρια...για μενα το θεμα παντα ειναι να μην παθουν τιποτα τα νεφρα τους και αλλα σχετικα και μιας και τα Hill's ειναι ειδικα φτιαγμενα απο κτηνιατρους ,θεωρησα οτι ειναι οτι καλυτερο...απο κει και περα, εγω κουνελακια ειχα χρονια ολοκληρα, οποτε ολες τις συμβουλες δεκτες ειναι με ευχαριστηση

Αν θελετε συμβουλες σχετικα με κουνελακια...εδω η μαμα:))

Γεια χαρα σε ολους. Εγω δινω στο γατουλη μου την orijen εδω και περιπου 1-1,5 μηνα. Μεγαλωσε με proplan kitten (τωρα εγινε ενος χρονου) και του την αλλαξα διαβαζοντας τοσα θετικα για την orijen. Μαλιστα επειδη αρκετοι απο εσας λενε οτι τα γατονια τους τρωνε λιγοτερο, αυτο και μονο ηταν ενας λογος για να προτιμησω orijen επειδη ο δικος μου καταβροχθιζει οτιδηποτε και δειχνει μονιμως πεινασμενος και οτι δεν εχει χορτασει. Σε αυτο το κομματι δεν ειδα καμμια διαφορα. Τρωει ακριβως την ιδια ποσοτητα, με την ιδια τρελαμενη ορεξη και στο τελος παλι πειναει. Τι λαιμαργια αυτο το γατι!!
Αυτο ομως που μου εκανε εντυπωση ειναι εχει χασει μισο κιλο. Ηταν αρκετα παχυς (6,5 κιλα) και ειχαν αρχισει να κρεμονται πατσαδες απο την κοιλιτσα του, πραγμα που με ανησυχουσε και γι' αυτο δε του εδινα ουτε γραμμαριο πανω απο αυτο που επρεπε. Παρ'ολα αυτα ομως με την proplan φανερα μαζευε λιπος, ειδικα μετα την στειρωση στους 7 μηνες, ενω βλεπω με χαρα οτι η orijen τον βοηθαει να το χασει και να ξαναγινει στυλατος. Η διαφορα ειναι ορατη ειδικα στο κεφαλι του που ηταν σαν γατι με μαγουλαδες και ξαναπηρε παλι σχημα.
Η δραστηριοτητα του παραμενει ιδια. Ευτυχως τρεχει και παιζει οσο και πριν γιατι ηταν υπερδραστηριος με πολλες ζημιες στο βιογραφικο του και αυτο με φοβιζε εχοντας διαβασει αναφορες οτι με την orijen αυξανεται η ενεργητικοτητα.
Η συμπεριφορα στην τουαλεττα του ειναι ιδια αν και ισως ειναι η ιδεα μου αλλα σαν να κανει ελαχιστα λιγοτερα και μυριζουν λιγοτερο εντονα. Δε μπορω ομως να το πω με απολυτη σιγουρια αυτο.
Γενικα ειμαι ευχαριστημενος με την συγκεκριμενη τροφη και πιστευω οτι του ταιριαζει και του προσφερει περισσοτερα απο την proplan. Εκτος απο βαρος βεβαια....:D

Επισης ξεχασα να αναφερω οτι υπηρξε μεγαλη διαφορα στο τριχωμα. Πριν ηταν θαμπο και ειχε την αισθηση λιπαροτητας. Για την ακριβεια το τριχωμα ειδικα στη ραχη του ηταν αρκετα λιπαρο λες και ηταν μπακαλογατος. :)
Τωρα ειναι λαμπερο και μεταξενιο. Η αισθηση τωρα οταν τον χαιδευω ειναι απιστευτη. Νυχτα με τη μερα. Πραγματικα τεραστια διαφορα.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
μολις πηρα 2 σακια 14 κιλα και τα δυο μαζι:whistle:...ξεπαραδιαστικα:crazy: αλλα δεν πειραζει εχω ενα σωρο στοματα να ταισω:redface:
δοκιμαζουμε κ στην πορεια ενημερωνουμε,ειναι καποιες στειρωμενες ομως:/:...ελπιζω δεν θα γινουν βοδια αλλιως...με βλεπω να τις τρωω εγω:popcorn:

Τελευταία επεξεργασία:
13κιλη orijen για γατια απο οσο ξερω δεν υπαρχει :hmm:

καλε 2 σακια των 7 κιλων πηρα:whistle:αρα....14.
τα 13 πως τα εβγαλες εσυ??????:P μαλλον σε μπερδεψα εγω,ετσι προσθεσα και το μαζι στο παραπανω μηνυμα
ντροπη να μη ξερω τα κιλα των γατοτροφων,εξπερ εχω γινει:smoke:
τα ξερω καλυτερα και απο τα μαγαζια που μου πουλανε πνευμα...
δεν βγαινει σε 10 κιλο,ναι καλα λεω εγω κ αρχιζω:ropalo:...

η οριτζεν και η ακανα οντως δεν βγαινουν σε 10κιλες συσκευασιες..δεν σε κοροιδευουν..
Επισης αυτες οι τροφες κανουν και για στειρωμενα,παρολο που δεν το γραφουν..γιατι στον καναδα ειναι σχεδον ολες στειρωμενες και δεν το γραφουν στη συσκευασια..ετσι ξερω τουλάχιστον..:)

fixed:
14κιλη orijen για γατια απο οσο ξερω δεν υπαρχει

οκ νομιζα πως πηρες 14κιλη, οχι και τιποτα αλλο αλλα δεν εχω βρει πουθενα τοση :P

Γεια χαρα. Εμενα ο δικος μου που τα'χε τα κιλακια του (οπως γραφω στην ακριβως παραπανω κριτικη), με την origen εχει αρχισει και βρισκει και παλι τη φορμα του. Πιστευω λοιπον οτι και με τη συγκεκριμενη τροφη θα ειστε ολοι μια ευτυχισμενη οικογενεια. Περιμενουμε νεοτερα:)

η οριτζεν και η ακανα οντως δεν βγαινουν σε 10κιλες συσκευασιες..δεν σε κοροιδευουν..
Επισης αυτες οι τροφες κανουν και για στειρωμενα,παρολο που δεν το γραφουν..γιατι στον καναδα ειναι σχεδον ολες στειρωμενες και δεν το γραφουν στη συσκευασια..ετσι ξερω τουλάχιστον..:)

βρε δεν μιλαω για αυτες!!!!!:confused:,σε καποια μαγαζια που παω ηθελα royal συγκεκριμενους κωδικους και εχω το βιβλιαρακι με τα κιλα,τα εχω δει και στο εξωτερικο,κ οι δικοι μας εδω λενε χαζομαρες:mad:.και οταν τους λεω κανουν λαθος λενε με γκρινια να το δουνε στον καταλογο και ΤΟΤΕ την πατανε...ναι ναι εχετε δικαιο λενε...εχουνε μαγαζια και δεν ξερουν τι τους γινεται:hypno:

δυστηχως εμενα δεν με βολεψε...σε ολα ειναι καλη...τριχωμα...κοπρανα...ωραιο κορμι αλλα...εχω 8 γατια τα οποια δεν χορταινουν με τιποτα....συνεχεια πεινανε...κ δεν συμφερει οικονομικα καθολου.εφαγαν 9 κιλα μεσα σε 3 εβδομαδες περιπου.πιστευα οτι θα χορταιναν αλλα...τωρα λεω σταδιακα να δοκιμασω την royal.ειναι η τελευταια ελπιδα...

8 γατες να εφαγαν 9 κιλα τροφη σε 3 εβδομαδες δεν ειναι πολυ...υπολογισε ποσα γραμμαρια αντιστοιχουν στην καθεμια,με λιγοτερα θα τρεφονται με αερα...

8 γατες να εφαγαν 9 κιλα τροφη σε 3 εβδομαδες δεν ειναι πολυ...υπολογισε ποσα γραμμαρια αντιστοιχουν στην καθεμια,με λιγοτερα θα τρεφονται με αερα...

Συμφωνώ! Είναι λογικό 8 γάτες να θέλουν 9 κιλά ξηρή σε 3 εβδομάδες... με οποιαδήποτε τροφή, η ίδια ποσότητα θα καταναλώνεται.

δεν ειναι μονο η ποσοτητα τα 9 κιλα.ειναι οτι μονιμως ειναι πεινασμενα κ δεν τους φτανει.επισης ειναι κ τα 100 ευρω το μηνα. ηδη εχω κανει μια πολυ καλη συμφωνια με το πετ σοπ κ θα την αλλαξω σε royal.εμενα με νοιαζει και να χορταινουν

Παντως με τη Royal χρειαζονται περισσοτερη ποσοτητα για να χορτασουν,το γραφει και στη συσκευασια.Γιατι 100 ευρω το μηνα;Εγω την επτακιλη Orijen την παιρνω 47 ευρω.:confused:

γιατι παιρνω 2 επτακιλα

Nαι αλλα με δυο επτακιλα δεν περνατε εναν μηνα,περνατε παραπανω.

θες κ το ακριβως?οριστε 1 μηνα κ μια εδβομαδα. δεν μας κανει.:worry:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back