Ας πω κι εγώ την εμπειρία μου σχετικά με την EverClean... Την άμμο αυτή την αγόρασα κάποια στιγμή που το δωμάτιο είχε αρχίσει να μυρίζει πολύ από την άμμο. Μου την πρότειναν, λοιπόν, στο πετ σοπ ως την καλύτερη που κυκλοφορεί. Αγόρασα την 10κιλη συσκευασία της EverClean Extra Strength 15ευρώ. Έχω 3 γάτες και 2 αμμολεκάνες!
Η πρώτη εντύπωση ήταν πολύ καλή. Πολύ ψιλή άμμος που τα γατούνια μου λάτρευαν να σκαλίζουν με τις ώρες. Τις πρώτες φορές που την χρησιμοποίησα μου είχε μείνει λίγη άμμος από την παλιά που είχα και μου είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Όταν όμως η παλιά τέλειωσε και έβαλα και στις δύο αμμολεκάνες μόνο την EverClean, πραγματικά απογοητεύτηκα! Τις δύο πρώτες μέρες όλα καλά, από την τρίτη και μετά άρχιζε να σχηματίζεται στον πάτο της αμμολεκάνης ένα παχύ στρώμα λασπωμένης σκληρής άμμου που με το φτυαράκι έβγαινε με πολλή δυσκολία. Μάλιστα έσπασα κι ένα φτυαράκι πάνω στην προσπάθεια. Και το στρώμα εκεί, δεν έβγαινε με τίποτα. Ακόμα και με το σφουγγάρι που τις έπλενα μετά το στρώμα αυτο κολλούσε πάνω στο σφουγγάρι, στο φτυαράκι, παντού!
Περιττό να πω πως τα γατάκια είχαν πάθε την πλάκα τους, καθώς δεν μπορούσαν να σκάψουν την άμμο καθόλου. Έκαναν κακά και τα άφηναν ακάλυπτα και όταν είδα και απόειδαν (στην τέταρτη μέρα) αναγκάστηκαν να κάνουν κακά απ' έξω! Είχα απογοητευτεί τόοοοσο πολύ που σκεφτόμουν να μην την χρησιμοποιήσω μέχρι τέλους και να την πετάξω όπως είναι, αλλά τα λεφτά δεν περρισεύουν, οπότε αναγκάστηκα να την τελειώσω τουλάχιστον και αποφάσισα να μην την ξαναγοράσω ποτέ, φυσικά!
Όσον αφορά την βαθμολογία της... θα της έβαζα 2, όσες και οι μέρες που κρατάει...