Royal Canin για στειρωμένα ή Pro Plan after care;

Οποιος γιατρο παντως εχω ρωτησει ειναι κατηγορηματικος οτι οσο πιο νωρις ξεκινησουν τροφη για στειρωμενα αφου γινει η επεμβαση,τοσο λιγοτερες πιθανοτητες εχουν για ουρολιθιασεις.
Ελενα ανακλησεις εχουν γινει σε πολλες εταιριες,και ποτε δε μπορεις να εισαι σιγουρη.Και η orijen εκανε ανακληση γατοτροφων,αυτο δεν την κανει χειροτερη τροφη για μενα.

Δηλαδή εγώ μολις στειρώσω τον παιδαρά:P να του αρχίσω την young male αμέσως μετά την ανάρωση της στείρωσης??:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

θα συμφωνησω απολυτα με οσα εχει γραψει η Δωρα και η Αρετα....οσο πιο νωρις ξεκιναμε την ειδικη τροφη για στειρωμενα...τοσο το καλυτερο....
και εγω εχω ενα θυληκο και ενα αρσενικο.....και ομως,οι αναγκες τους ειναι διαφορετικες οντως....για αυτο και εχουν αλλη τροφη για αρσενικα και αλλη για θυληκα...στην αρχη που τους ειχα ξεχωριστα μπωλακια...δεν μπορουσα να τα καταφερω να πηγαινουν το καθενα στο μπωλ που εγω ειχα καθορισει δικο του....κατεληξα να τους βαζω ανακατεμενες και τις 2 τροφες...μεχρι που ειδα καποια στιγμη.....οτι ο μπουκακος πηγαινε μονο σε ενα μπωλακι,το αντιθετο απο αυτο που ειχα καθορισει εγω να ειναι δικο του...και η πουπυ πηγγαινε στο αλλο...επελεξαν δηλαδη μονα τους....οποτε και εγω τωρα τους βαζω στο καθενα την τροφουλα του και ειμαστε μια χαρα...η πλακα ειναι οτι και να τελειωσει η τροφη του μπουκακου,ποτε δεν παει στο μπωλακι της πουπυς....ακομα και να ειναι γεματο!!!!!!!!!...δεν μπορω να πω το ιδιο και για την πουπυ....που και που,την κανει την κουτσουκελα της...αλλα ειναι που και που...:):)

να ξερεις οτι αυτο που ειναι διαφορετικο στις τροφες για στειρωμενα,δεν ειναι τοσο το λιπος και οι πρωτεινες,οσο η υπαρξη μεταλλων κυριως μαγνησιου....αυτα ειναι που προκαλουν την ουρολιθιαση...
Αυτό θα ήθελα να μου δείξεις πως γίνεται!!!:P:P:P
Εμένα προτιμούν να τρώνε ο ένας την τροφή του άλλου!!!:lol::lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δηλαδή εγώ μολις στειρώσω τον παιδαρά:P να του αρχίσω την young male αμέσως μετά την ανάρωση της στείρωσης??:hmm:

ναι κιουρια μου....:lol::lol::lol:

Αυτό θα ήθελα να μου δείξεις πως γίνεται!!!:P:P:P
Εμένα προτιμούν να τρώνε ο ένας την τροφή του άλλου!!!:lol::lol:

ουτε και εγω το περιμενα!!!!!!!.......ηταν απιστευτη η εκπληξη...και ομως...ποτε δεν παει ο μπουκακος στις πουπυς την τροφη...:blink::blink::blink:

ουτε και εγω το περιμενα!!!!!!!.......ηταν απιστευτη η εκπληξη...και ομως...ποτε δεν παει ο μπουκακος στις πουπυς την τροφη...:blink::blink::blink:
Είναι καλό και υπάκουω παίδι!!!!:P:P:P:P

Mάλιστα κιουρία μου!!!:P
Σας ευχαριστούμε πολύ:happy:
Εμένα μου είπε η γιατρός να της δίνω ακόμα junior μέχρι να πάει 10 μηνών, αλλά με όλα αυτά που ακούω εδώ, μάλλον θα αρχίσω και στην Ηλέκτρα για στειρωμένα.:):)

Εμένα μου είπε η γιατρός να της δίνω ακόμα junior μέχρι να πάει 10 μηνών, αλλά με όλα αυτά που ακούω εδώ, μάλλον θα αρχίσω και στην Ηλέκτρα για στειρωμένα.:):)

Εσυ μήπως μπορείς στην Ηλέκτρα να δίνεις junior μέχρι 10 μηνών αφού είναι κοριτσακι.:hmm:Αφού είναι και αδυνατούλα...
Και αργότερα στον Λινο δίνεις για στειρωμενα αμεσως μετα τη στείρωση...

Εσυ μήπως μπορείς στην Ηλέκτρα να δίνεις junior μέχρι 10 μηνών αφού είναι κοριτσακι.:hmm:Αφού είναι και αδυνατούλα...
Και αργότερα στον Λινο δίνεις για στειρωμενα αμεσως μετα τη στείρωση...

οντως και ο δικος μου γιατρος λεει οτι τα αγορακια παθαινουν πιο ευκολα ουρολιθιαση απο τα κοριτσακια....:):)

Εγω της δινω hills της αρεσουν αρκετα .Αυτο που προβληματιζει ειναι οτι τα 70γραμμ που πρεπει να τρωει δεν της φτανουν τα τρωει πολυ γρηγορα και μαλλον πειναει..Πρεπει να της δωσω περισσοτερα??Η να της δινω και λιγη κονσερβα ισως την χορταινει περισσοτερο:hmm:

Εγω της δινω hills της αρεσουν αρκετα .Αυτο που προβληματιζει ειναι οτι τα 70γραμμ που πρεπει να τρωει δεν της φτανουν τα τρωει πολυ γρηγορα και μαλλον πειναει..Πρεπει να της δωσω περισσοτερα??Η να της δινω και λιγη κονσερβα ισως την χορταινει περισσοτερο:hmm:

παντως,καπου εκει...70 με 80 γρ...το πολυ ειναι υποτιθεται η ημερησια ποσοτητα...εξαρταται βεβαια και απο την τροφη....ή αν πρεπει να κανουν διαιτα οπως ο δικος μου ο χοντρουλης....ρωτα τον γιατρο σου ποια ειναι η ενδεδειγμενη ποσοτητα...:)

Εγώ τον μικρό μου τον στείρωσα περίπου 5 μηνών και η γιατρός μου είπε να του δίνω την kitten μέχρι να γίνει 8 μηνών για να πάρει όλα τα θρεπτικά συστατικά.Όταν τη ρώτησα για ουρολιθίαση μου είπε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί του δίνω καλή τροφή...Αν του έδινα friskies τότε θα υπήρχε αυτός ο κίνδυνος και ο μόνος φόβος άπ'την kitten είναι να μην πάρει πολύ βάρος....

Εγώ τον μικρό μου τον στείρωσα περίπου 5 μηνών και η γιατρός μου είπε να του δίνω την kitten μέχρι να γίνει 8 μηνών για να πάρει όλα τα θρεπτικά συστατικά.Όταν τη ρώτησα για ουρολιθίαση μου είπε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί του δίνω καλή τροφή...Αν του έδινα friskies τότε θα υπήρχε αυτός ο κίνδυνος και ο μόνος φόβος άπ'την kitten είναι να μην πάρει πολύ βάρος....

το να στειρωθει ο γατος 5 μηνων...και να συνεχισει μεχρι 8 μηνων την τροφη για kitten,το θεωρω πολυ φυσιολογικο..γιατι οντως ο γατος σου ηταν πολυ μικρος οταν στειρωθηκε...ηταν μωρο,οποτε επρεπε να παιρνει ολα τα θρεπτικα συστατικα....το οτι ομως,ουρολιθιαση παθαινουν μονο οι γατες που ταιζονται με φρισκις,το θεωρω εντελως λαθος....εκτος απο αυτα που λενε οι περισσοτεροι γιατροι,και η λογικη λεει οτι ετσι ειναι. Γιατι τοτε οι "ακριβες" εταιριες να βγαζουν σειρα,ειδικη για στειρωμενα?? θα αρκουσαν απλα,οι πολυ καλης ποιοτητας τροφες που εχουν....:hmm:

να ρωτησω και εγω κατι:D..εχω ενα αρσενικο και ενα θυληκο..παιρνω royal και ο πετσοπας μου ειπε να δινω την σειρα για στειρωμενα αρσενικα γιατι μας ενδιαφερει πιο πολυ το ουροποιητικο των αρσενικων και στα θυληκα δεν κανει κακο..παιζει τιποτα λαθος ή συνεχιζω?επισης δεν υπαρχει περιπτωση αυτο με τα διπλα πιατακια πανε οπως να ναι καθε φορα(το εχο δοκιμασει:down:)

Ίσως να εννοούσε πως αν φάει για 3 μήνες την kitten που είναι μια καλή τροφή να μην υπάρχει κίνδυνος ουρολιθίασης ενώ αν σ'αυτό το διάστημα τρώει friskies να υπάρχει...Δεν μου είπε να τρώει για πάντα κανονική τροφή...Μετά τους 8 μήνες μου είπε θα περάσουμε σε τροφή για στειρωμένα...

να ρωτησω και εγω κατι:D..εχω ενα αρσενικο και ενα θυληκο..παιρνω royal και ο πετσοπας μου ειπε να δινω την σειρα για στειρωμενα αρσενικα γιατι μας ενδιαφερει πιο πολυ το ουροποιητικο των αρσενικων και στα θυληκα δεν κανει κακο..παιζει τιποτα λαθος ή συνεχιζω?επισης δεν υπαρχει περιπτωση αυτο με τα διπλα πιατακια πανε οπως να ναι καθε φορα(το εχο δοκιμασει:down:)

ναι....μονο που ο πετσοπας....δεν ειναι γιατρος....:down:...γιατι δεν ρωτας τον γιατρο σου??:):)...βεβαια,ειναι γεγονος οτι τα αρσενικα ειναι πιο ευαισθητα σε αυτον τον τομεα απο οτι τα θηλυκα....αλλα εγω δινω σημασια μονο σε αυτον που ειναι ειδικος για καθε τομεα..και στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν ειναι ο πετσοπας........:):)...οποτε αυτο που εχεις να κανεις ειναι να ρωτησεις τον γιατρο σου...

Ίσως να εννοούσε πως αν φάει για 3 μήνες την kitten που είναι μια καλή τροφή να μην υπάρχει κίνδυνος ουρολιθίασης ενώ αν σ'αυτό το διάστημα τρώει friskies να υπάρχει...Δεν μου είπε να τρώει για πάντα κανονική τροφή...Μετά τους 8 μήνες μου είπε θα περάσουμε σε τροφή για στειρωμένα...

ααααα ...τοτε αλλαζει το θεμα....σωστα ,κατα τη γνωμη μου, σου ειπε....:):).....εγω νομιζα οτι ελεγες για ολη του τη ζωη...:):)

ααααα ...τοτε αλλαζει το θεμα....σωστα ,κατα τη γνωμη μου, σου ειπε....:):).....εγω νομιζα οτι ελεγες για ολη του τη ζωη...:):)

Όχι,μόνο για λίγους μήνες καθώς το παλικάρι μου ήταν σκελετωμένο όταν το βρήκα:( και θέλουμε να πάρει γερά τα πάνω του για όοοοοοοοοοοοολη την υπόλοιπη ζωούλα του...:D

ναι....μονο που ο πετσοπας....δεν ειναι γιατρος....:down:...γιατι δεν ρωτας τον γιατρο σου??:):)...βεβαια,ειναι γεγονος οτι τα αρσενικα ειναι πιο ευαισθητα σε αυτον τον τομεα απο οτι τα θηλυκα....αλλα εγω δινω σημασια μονο σε αυτον που ειναι ειδικος για καθε τομεα..και στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν ειναι ο πετσοπας........:):)...οποτε αυτο που εχεις να κανεις ειναι να ρωτησεις τον γιατρο σου...

ναι αλλα η πετσοπου για την ακριβεια ειναι γυναικα του γιατρου..:lol::lol:

η δικια μου εμπειρια ειναι οτι αλλαζοντας την τροφη του τακη μετα τη στειρωση σε proplan after care, μου τραβηξε μια γαστρεντερικη διαταραχη επι 2μηνες κ βαλε:down: . εκ των υστερων η γιατρος μου ειπε οτι μπορει η purina να ειναι καλη ως τροφη, αλλα μαλλον εχει θεμα με το διανομεα της στην ελλαδα κ τη συντηρηση της, γιατι ειχε κ αλλα τετοια περιστατικα. κ μιλαμε τωρα για εναν γατο που μεχρι να στειρωθει ετρωγε τις βλακειες του σ.μαρκετ (δν ημουν καλυτερα ενημερωμενη τοτε) κ τσακιζε χωρις να εχει το παραμικρο θεμα κοτοπουλο, παριζακια, μοσχαρακι, τα παντα. κ με το που του βαζω την καλη ταχα μου δηθεν τροφη, επαθε κοκομπλοκο το μωρο μου. εκ τοτε r.canin κ μονο. ακριβη ξεακριβη, δν μαζευω πια διαρροιες, ησυχασε κ ο τακις, που τον ειχαμε τρελανει στην αντιβιωση.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back