Chrysanthi1
Νεοφερμένο μέλος
Απο τότε όμως που ήρθε στη ζωή μας ο γλυκός γατοϋπαρξούλης Quark, φρόντισα να μάθω! Διαβάζοντας λοιπόν, κυρίως στο mycat, δοκιμάσαμε την Royal Canin και Hill's κ μόλις έστρωσε το ..αντεράκι μας (
) προτιμούσαμε την Royal Canin Kitten 36 κ μόλις πρόσφατα ξεκινήσαμε δειλά δειλά την adult της ίδιας εταιρείες.Επειδή όμως το πνέυμα του γατογονιού δεν ησυχάζει ποτέ, έψαχνε να βρει την καλύτερη γατοτροφή που υπάρχει στο σύμπαν-διαγαλαξιακά για να τρέφεται ο μικρός σπόρος. Ψάχνοντας λοιπόν στο διαδίκτυο έπεσε πάνω στην παρακάτω σελίδα:
https://hubpages.com/hub/Royal-Canin-Cat-Food-Healthy-Pet-Foods-Reviews-and-News
Θα δείτε ότι η αξιολόγηση είναι είτε 3/10 ή 4/10, με μία μέθοδο στην οποία αφαιρούνται ποντοι αν περιέχουν συγκεκριμένα συστατικά κ προστίθενται όταν έχουν κάτι καλό.
Σε διάφορες άλλες σελίδες βρήκα κτηνιάτρους να τις θεωρούν κακή διατροφή για τις γάτες και ένα άλλο ελληνικό (δεν μπορώ να το βρώ ρε γαμώτο) που τις κατατάσει στις διατροφές 3αστέρων (ενώ υπάρχουν κ 6). Καλά, δεν το συζητώ τι λένε για whiskas κ friskies: Καλύτερα δώστε χαρτόνι στη γάτα σας....
Εν αντιθέση οι γατοτροφές Orijen (αν εξαιρέσουμε εκείνο το περιστατικό στην Αυστραλία) φαίνεται να έχουν καθολική αποδοχή.
Ωστόσο, απ'όσο μπορώ να κρίνω από τον τούλη-γατούλη μου που του έδινα Royal Canin, έχει ένα τρίχωμα λαμπερό κ μαλακό σαν λούτρινο, έχει μύες στα χέρια κ στα πόδια (δικέφαλα, τρικέφαλα, n-κέφαλα) κ είναι απίστευτα ζωηρός!
Και αναρωτίεμαι, μήπως είναι απλά θέμα marketing;; Εσείς που έχετε δοκιμάσει κ τις δύο τροφές έχετε δει διαφορά στο γατόνι σας;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Εγω εχω δοκιμασει τη hill's και τη royal.Μπορει να ειναι της ιδιας ποιοτητας,αλλα σε δυο απο τις γατες μου οι hill's δημιουργησαν μεγαλο προβλημα στο εντερο.Οποτε τις εκοψα δια παντος και προτιμω τις royal.Το τριχωμα και η αναπτυξη τους ειναι μια χαρα,ο Yogi ειναι εξι μηνων και εχει ηδη περασει τα τεσσερα κιλα.Τις orijen δεν τις εχουμε δοκιμασει,γιατι δεν εχουν κατηγοριες τροφων οπως για μικρα,για στειρωμενα κτλ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος

Οι αξιολογησεις αυτες βασιζονται στα συστατικα των τροφων.Το μαρκετινγκ σε ολες τις ξηρες ειναι το Α και το Ω.
Για εμενα το κριτηριο πλεον δεν ειναι τα αστερακια και οι βαθμολογιες που δινει ο χ,ψ .Κριτηριο ειναι το πως αντιδρα το ζωο μου σε μια ξηρα τροφη .Τριχωμα,κοπρανα,ενεργεια. Φυσικα δεν μιλαω ποτε για τροφες του σουπερ μαρκετ.
Εισαι σουπερ.Εγω δεν θα αλλαζα.Ωστόσο, απ'όσο μπορώ να κρίνω από τον τούλη-γατούλη μου που του έδινα Royal Canin, έχει ένα τρίχωμα λαμπερό κ μαλακό σαν λούτρινο, έχει μύες στα χέρια κ στα πόδια (δικέφαλα, τρικέφαλα, n-κέφαλα) κ είναι απίστευτα ζωηρός!
Η Royal canin ειναι μια αξιοπρεπης τροφη,με πειρα στον χωρο,με μεγαλες ομαδες ερευνας,κτηνιατρους κτλ κτλ.
Επειδη περασα απο το σταδιο orijen,acana,ολιστικες ξηρες ,βιολογικες και χαϊρι δεν ειδα,πλεον μονο τα δοκιμασμενα και ας τους δινουν 2 αστερακια.

Chrysanthi1
Νεοφερμένο μέλος
Εισαι σουπερ.Εγω δεν θα αλλαζα.
Η Royal canin ειναι μια αξιοπρεπης τροφη,με πειρα στον χωρο,με μεγαλες ομαδες ερευνας,κτηνιατρους κτλ κτλ.
Επειδη περασα απο το σταδιο orijen,acana,ολιστικες ξηρες ,βιολογικες και χαϊρι δεν ειδα,πλεον μονο τα δοκιμασμενα και ας τους δινουν 2 αστερακια.![]()
Με την Orijen δηλαδή τι θέματα είχες;
Από ενέργεια άλλο τίποτα! Τα πρωινά ξυπνάει μαζί του κ ο διάολος κ κάνει σα δαιμονισμένο.. Σκέφτομαι να του δίνω κ κανα lexotanil μπας κ ηρεμήσει λίγο!

Μάλλον έχει έρθει η ώρα του να το στειρώσουμε τον δόλιο..Σχετικά με τα κακά του... ότι δηλαδη;; Τι παίζει ρόλο; Άλλες φορές βρίσκω ελάχιστα στη λεκάνη του, άλλες πάλι αρκετά κ μοσχομυρίστα..
Απογοητεύτηκα λίγο ρε γαμώτο κ δεν ειναι μεμονομένα αυτή η σελίδα που τη θάβει.

nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος

Θα σου μιλησω για τη σκυλισια εκδοση.Σε γατα δεν εχω δωσει.Με την Orijen δηλαδή τι θέματα είχες;
Μεσα σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα η σκυλα μου αδυνατησε ΠΟΛΥ,το τριχωμα της εχασε τη γυαλαδα του,εχ3ζε υπερβολικα,και δεν ειχε ενεργεια.+το στομα της αρχισε να μυριζει.
Εχω κανει δυο αποπειρες να δωσω Οριτζεν.Και τις δυο δεν ειχε καλα αποτελεσματα.Την εγκαταλειψαμε.Αυτο δεν σημαινει ομως πως αλλα σκυλια δεν πανε καλα με την συγκεκριμενη.Το δικο μου ετσι αντεδρασε.
Επισης μπορεις να βρεις αλλους τοσους που να ορκιζονται στο ονομα της.Απογοητεύτηκα λίγο ρε γαμώτο κ δεν ειναι μεμονομένα αυτή η σελίδα που τη θάβει.![]()
+πολλους εκτροφεις.Δεν εχει παντα μια οψη το θεμα.Τεσπα,ειμαι της αποψης οτι τα δοκιμασμενα ειναι τα καλυτερα.Εταιριες με πειρα στον χωρο,που τα σκανε σε ΕΡΕΥΝΑ και εργαστηρια/μελετες .
Περαν της ξηρας υποστηριζω τα ΦΡΕΣΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ και προσθετω οσο περισσοτερα μπορω στη διατροφη του ζωου μου.

Θεωρητικα λεμε πως λιγα και σφιχτα κοπρανα σημαινουν σωστη και μεγαλη αποροφηση της τροφης απο τον οργανισμο.Στο θεμα της ξηρας φυσικα.Άλλες φορές βρίσκω ελάχιστα στη λεκάνη του, άλλες πάλι αρκετά κ μοσχομυρίστα..
aretha
Περιβόητο μέλος
Ακριβώς τα ίδια κι εγώ.Εγω εχω δοκιμασει τη hill's και τη royal.Μπορει να ειναι της ιδιας ποιοτητας,αλλα σε δυο απο τις γατες μου οι hill's δημιουργησαν μεγαλο προβλημα στο εντερο.Οποτε τις εκοψα δια παντος και προτιμω τις royal.Το τριχωμα και η αναπτυξη τους ειναι μια χαρα,ο Yogi ειναι εξι μηνων και εχει ηδη περασει τα τεσσερα κιλα.Τις orijen δεν τις εχουμε δοκιμασει,γιατι δεν εχουν κατηγοριες τροφων οπως για μικρα,για στειρωμενα κτλ.
Με τη Hill's είχαν επίμονες διάρροιες και έκτοτε παίρνω μόνο RC, τη Sterilized που είναι για στειρωμένα (πότε πότε τους δίνω και λίγο βραστό κοτόπουλο ή ψάρι ψητό). Με το πεπτικό τους δεν έχουν κανένα πρόβλημα, δεν τις έχουν βαρεθεί καθόλου τις κροκέτες, το τρίχωμά τους είναι επίσης μια χαρά.Είναι βέβαια μικρά ακόμα σε ηλικία για τυχόν προβλήματα του ουροποιητικού κ.λπ., αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα λόγο να τους αλλάξω τη διατροφή τους.
moukelis
Επιφανές μέλος
Κι εγω τους δινω βραστο κοτοπουλο ή ψαρι,κυριως για αλλαγη,και σκεφτομαι να αντικαταστησω με αυτα τις κονσερβες που τους εδινα που και που για εμζε.Προτιμω να τρωνε πιο φυσικες και φρεσκες τροφες,που τις εχω μαγειρεψει εγω και ξερω τι εβαλα μεσα,παρα τις κονσερβες που εχουν ενα σωρο συντηρητικα και αμφιβολου ποιοτητας κρεας.Ακριβώς τα ίδια κι εγώ.
Με τη Hill's είχαν επίμονες διάρροιες και έκτοτε παίρνω μόνο RC, τη Sterilized που είναι για στειρωμένα (πότε πότε τους δίνω και λίγο βραστό κοτόπουλο ή ψάρι ψητό). Με το πεπτικό τους δεν έχουν κανένα πρόβλημα, δεν τις έχουν βαρεθεί καθόλου τις κροκέτες, το τρίχωμά τους είναι επίσης μια χαρά.Είναι βέβαια μικρά ακόμα σε ηλικία για τυχόν προβλήματα του ουροποιητικού κ.λπ., αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα λόγο να τους αλλάξω τη διατροφή τους.
Απο Royal εχουμε δοκιμασει τις weaning,growth,young male χωρις κανενα απολυτως προβλημα.
みことftw
Πολύ δραστήριο μέλος
Οσον αφορα την Hill's την δοκιμασαμε γιατι μας ειπανε οτι ειναι η καλυτερη αλλα:
-Μυριζε τραγικα ασχημα, βρωμουσε ολο το δωματιο μολις την εβαζα στο μπολ.
-Ο Μικοτο μου την ετρωγε επειδη επρεπε να φαει, και οχι με ορεξη.
-Το χειροτερο απο ολα, απο την στιγμη που αρχισε την Hill's και μεχρι που τη εκοψε, με ειχε φλομωσει στο... πως να το πεις τωρα αυτο κομψα... κλασιμο βασικα.
Πολλααααα αερια, με πολυυυ δυσαρεστη μυρωδια.-Και τελος, εντυπωση μου κανει οτι οι κροκετες για γατακια ειναι τεραστιες σε μεγεθος.
Αν ακουσετε κατι χειροπιαστο για royal canine, οπως υπαρχουν ενα σωρο χειροπιαστες αποδειξεις για τις τροφες των σουπερ μαρκετ για παραδειγμα, ενημερωστε!

Chrysanthi1
Νεοφερμένο μέλος
Όσο το ψάχνεις για μία εταιρεία σίγουρα θα βρεις πράματα αρνητικά.. Τι να πω..
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Aν αλλαζα την orijen με κατι αλλο, θα ηταν μια τροφη απο νεα ζηλανδια (ziwi peak) που ειναι 100% αποξηραμενο κρεας. Αλλα κοστιζει γυρω στα 15 ευρω τα 400 γραμμαρια, οποτε αν τρωει συνεχεια απο εκεινη, θα χρεωκοπησω

nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Mε τον σταυρο στο χερι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν παει.Όσο το ψάχνεις για μία εταιρεία σίγουρα θα βρεις πράματα αρνητικά.. Τι να πω..
Ειδικα οταν μιλαμε για αποξηραμενα/επεξεργασμενα τροφιμα ΠΟΤΕ δεν ειμαι 100% σιγουροι. Μην εχουμε και τρελες απαιτησεις για τα ζωα γιατι μεχρι και σε ανθρωπινα τροφιμα εχουν κανει ''πατατες''.
Chrysanthi1
Νεοφερμένο μέλος
Απ' ότι φαίνεται από τη φωτογραφία είναι τρεισαπαλένιος όχι σκέτο απαλένιος!!To τριχωμα του ειναι πολυ απαλο (τον φωναζω απαλουλη, ισως να οφειλεται και στο οτι η μαμα του ειναι himalayan) και δεν εχω κανενα προβλημα με αερια ή κοπρανα που μυριζουν εντονα. Επισης τα κοπρανα του ειναι παντα σκληρα και λιγα και πηγαινει τουαλετα για κακακια μονο μια φορα τη μερα. Με τις αλλες πηγαινε 2 και μυριζαν πολυ εντονα. Οσο για τους μυες του, ειναι αρκετα μυωδης, το λιπος που ειχε στην κοιλιτσα του απο μωρο αρχισε να υποχωρει και εχει γινει γαταρος των 7.6 κιλων (σε καμια περιπτωση δεν ειναι χοντρος!!!)
Aν αλλαζα την orijen με κατι αλλο, θα ηταν μια τροφη απο νεα ζηλανδια (ziwi peak) που ειναι 100% αποξηραμενο κρεας. Αλλα κοστιζει γυρω στα 15 ευρω τα 400 γραμμαρια, οποτε αν τρωει συνεχεια απο εκεινη, θα χρεωκοπησω![]()

Όπως κ να χει αύριο (κ επειδη δε θα ησυχάσω
) λέω να παω να αγοράσω ένα πακέτο Orijen να δούμε πώς πάει, μέχρι να στειρωθεί.Mε τον σταυρο στο χερι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν παει.
Ειδικα οταν μιλαμε για αποξηραμενα/επεξεργασμενα τροφιμα ΠΟΤΕ δεν ειμαι 100% σιγουροι. Μην εχουμε και τρελες απαιτησεις για τα ζωα γιατι μεχρι και σε ανθρωπινα τροφιμα εχουν κανει ''πατατες''.![]()
Αυτό ξαναπές το! Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει για αποσύρσεις προϊόντων που περιείχαν τα απίστευτα: από καρκινογόνες ουσίες μέχρι θραύσματα γυαλιού. Στις γατοτροφές θα κολλήσουν μπροστά στο κέρδος..
Απλα, ψάχνω το καλύτερο, με όσα εχω ως δεδομένα, καθότι απειρη στη γατοανατροφή..
Είναι αλλιώς να ξέρεις ρε παιδί μου ότι με τα στοιχεία που έχεις, δίνεις ότι καλύτερο μπορείς κ αλλο να ξέρεις ότι αυτό που του δίνεις είναι απλά καλύτερο από τα friskies..

Διαβάζω ας πούμε ότι αυτό περιέχει, γλουτένη, σόγια, καλαμπόκι κ δεν ξέρω εγώ τι άλλο που είναι κακό. Εγώ, ιδέα δεν έχω γιατί είναι κακό, οπότε απλά το δέχομαι.
Αυτά,
η προβληματισμένη μανα

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

Περιμένω με αγωνία να έρθουν να τις δοκιμάσω.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Τι έγινε Χρυσάνθη..τις δοκίμασες τις orijen; Επειδή τις έχω παραγγείλει κι εγώ ρωτάω να μάθω...Έχει και για μικρά γατιά από ότι είδα και η τιμή στο 7κιλο έρχεται λίγο πιο φθηνή από την Royal που έτρωγαν μέχρι τώρα.Περιμένω με αγωνία να έρθουν να τις δοκιμάσω.
![]()
και εγω αννα θα ηθελα να την δοκιμασω..(

..οι γατες μου εννοω...

)..αλλα ειδα που εγραφε η δωρα οτι δεν εχει εξειδικευμενες..δηλαδη για στειρωμενες που με ενδιαφερει...και τα δικα σου στειρωμενα δεν ειναι???? εγω δεν το διακινδυνευω ...:cry::cry::cry:Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
ORIJEN foods have a pH of about 5.5, which is naturally mildly acidic and well suited to the maintenance of healthy bladder function in both cats and dogs.
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

Και η τιμή είναι το 7κιλο 45 ευρώ ενώ στη Royal δίνω 70 ερώ το 10 κιλο.Λίγο πιο φθηνά μου έρχεται..
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
GUARANTEED ANALYSIS
Crude Protein (min.)42.0%
Crude Fat (min.)20.0%
Crude Fiber (max.)2.5%
Moisture (max.)10.0%
Calcium (min.)1.5%
Calcium (max.)1.7%
Phosphorus (min.)1.2%
Phosphorus (max.)1.4%
*Omega-6 (min.)3.5% *
Omega-3 (min.)1.2%
DHA 0.7%
EPA 0.4%
*Carbohydrate (max.)18.0%
Taurine (min.)0.5%
Magnesium (max.)0.09%
Kibble pH5.0
BOTANICAL INCLUSIONS
Chicory root700 mg/kg
Licorice root500 mg/kg
Angelica root350 mg/kg
Fenugreek350 mg/kg
Marigold flowers350 mg/kg
Sweet Fennel350 mg/kg
Peppermint leaf300 mg/kg
Chamomile flowers300 mg/kg
Dandelion root150 mg/kg
Summer savory150 mg/kg
VITAMINS
Vitamin A15 kIU/kg
Vitamin D32 kIU/kg
Vitamin E400 IU/kg
Vitamin B120.5 mg/kg
Thiamine50 mg/kg
Riboflavin50 mg/kg
Niacin250 mg/kg Pan.
Acid (B5)40 mg/kg
Pyridoxine (B6)26 mg/kg
Biotin1 mg/kg
Folic Acid3 mg/kg
Choline2700 mg/kg
Ascorbic Acid55 mg/kg
Beta carotene0.40 mg/kg
AMINO ACIDS
Taurine0.3 mg/kg
T. Lysine2.7%
T. Threonine1.65%
T. Methionine0.87%
T. Isoleucine1.60%
T. Leucine2.9%
T. Valine1.9%
T. Arginine2.9%
T. Phen.1.6%
T. Histidine0.85%
T. Cystine0.5%
MINERALS
Sodium0.4%
Chloride0.6%
Potassium0.65%
Magnesium0.10%
Sulphur0.4%
Manganese14 mg/kg
Cobalt0.47 mg/kg
Iodine3.5 mg/kg
Selenium0.5 mg/kg
Iron200 mg/kg
Zinc150 mg/kg
Copper13 mg/kg
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

Chrysanthi1
Νεοφερμένο μέλος
Εδώ κ 2 εβδομάδες τη χρησιμοποιούμε. Τι να σου πω ρε γαμώτο.. Ο γατούλης δεν είναι ενθουσιασμένος, ίσως φταίει βέβαια ότι είναι ψάρι κ αυτός είναι κοτοπουλάκιας. Μπορεί απο την άλλη το ότι δεν αδειάζει το μπολάκι του να οφείλεται στο ότι ειναι πολύ περιεκτική τροφή σε πρωτεΐνη. Ωστόσο του δίνω τη συνιστώμενη ποσότητα για την ηλικία του κ τα κιλά του.Τι έγινε Χρυσάνθη..τις δοκίμασες τις orijen; Επειδή τις έχω παραγγείλει κι εγώ ρωτάω να μάθω...Έχει και για μικρά γατιά από ότι είδα και η τιμή στο 7κιλο έρχεται λίγο πιο φθηνή από την Royal που έτρωγαν μέχρι τώρα.Περιμένω με αγωνία να έρθουν να τις δοκιμάσω.
![]()
Αυτό που με προβληματίζει έιναι τα κακάκια του τα οποία είναι μαλακούτσικα κ ευωδιαστά κάποιες μέρες...
Απο άποψη τριχώματος είναι τέλειος. Σωστό λούτρινο!
Μόλις τελειώσει θα δοκιμάσω κ τη γεύση κοτόπουλο να δω πως θα τα παει κ με αυτή.
Υποτίθεται ότι ειναι τοπ τροφή, για αυτό θέλω να δώσω περισσότερο χρονο να δω μήπως θέλει κάποιο διάστημα να συνηθίσει.

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

Θα δούμε..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool