Desdemona
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stellak
Διάσημο μέλος
Οι τροφές που προορίζονται για στειρωμένες γάτες έχουν μελετημένες αναλογίες λιπαρών, μαγνησίου και ασβεστίου, προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης ουρολίθων. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι εξαλείφουν κάθε πιθανότητα, αλλά κάποια στιγμή ίσως και να πρέπει να δεχόμαστε, καλή τη πίστει, ότι όντως κάποια πράγματα πρέπει να είναι εξειδικευμένα.
Ακριβώς αυτό πιστεύω κι εγώ... άλλωστε υπάρχουν επιστήμονες που περνάν μεγάλο μέρος της ζωής τους μέσα στα εργαστήρια για τέτοιους λόγους (και δεν θεωρώ ότι είναι φήμη αυτό)
Αλλά να τελικά που υπάρχουν κι άλλου είδους προσεγγίσεις. Προσωπικά, βέβαια, δεν θα ρίσκαρα ποτέ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ninouli
Νεοφερμένο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος

Απλά, λόγω δουλειάς, λόγω γνωριμιών με τόσους Κτηνιάτρους, διαβάζοντας τόσες περιπτώσεις αρσενικών γατιών με πέτρες, (τα οποία έτρωγαν μόνο ειδική τροφή), και με την δήλωση του John, ότι ο οργανισμός κάνει πέτρες ή μη.. το κακόμοιρο το μυαλό, δουλεύει....
"Δεν στενευει η ουρηθρα με τα τη στειρωση αφου δεν την πειραζουμε καθολου , αλλο κοβουμε και δεν εχει καμια σχεση με την ουρηθρα ή τους ουρητηρες. Απλως η κατασκευη τνς ευνοει την εναποθεση αλατων με αποτελεσμα την εμφραξη της και επισης αν ειναι παχυς ο γατος απο την εναποθεση του λιπους στην περιοχη απο οπου διερχεται η ουρηθρα"
Δεν θα σταματήσω να δίνω, απλά ξέρω ότι η ειδική τροφή δεν είναι εγγύηση ότι δεν θα πάθει ποτέ κάτι...δεν επαναπαύομαι. Τον κρατάω στα κιλά του, κινείται, και γενικά ελπίζω να είναι απο τους γερούς οργανισμούς.
Και παρακολουθώ όλα τα αρσενικά, στειρωμένα, αστείρωτα, για ουρολοιμώξεις, πέτρες κα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ninouli
Νεοφερμένο μέλος
Εμείς απλώς κάνουμε ό,τι μπορούμε και ο Θεός βοηθός!

Φένια '72
Πολύ δραστήριο μέλος
Ακριβώς αυτό πιστεύω κι εγώ... άλλωστε υπάρχουν επιστήμονες που περνάν μεγάλο μέρος της ζωής τους μέσα στα εργαστήρια για τέτοιους λόγους (και δεν θεωρώ ότι είναι φήμη αυτό)Αλλά να τελικά που υπάρχουν κι άλλου είδους προσεγγίσεις. Προσωπικά, βέβαια, δεν θα ρίσκαρα ποτέ
![]()
Σε όλα τα πράγματα Στέλλα υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις κι οπως υπάρχουν επιστημονες που περνούν τη ζωή τους μέσα στα εργαστήρια ειτε επειδή απλά αγαπούν αυτο που κάνουν, είτε επειδή απλά πληρώνονται για αυτο, έτσι υπάρχουν και άνθρωποι που περνούν τη ζωή τους φροντίζοντας ζωάκια από καθαρή αγάπη και μόνο και χωρις κανένα όφελος.
Ο καθένας μπορεί να μιλήσει για αυτο που πιστεύει, για αυτο που η εμπειρία του του έχει διδάξει.
Διαφωνώ με κάθε είδους γενίκευση, αλλά...ξέρουμε πολύ καλά τα περι "συμφωνιών" μεταξύ γιατρών και εταιρειών (και φυσικά οχι μονο κτηνιάτρων...αλλά κυρίως των άλλων). Δυστυχως υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Γιατι μας προκαλεί τόσο μεγαλη εντύπωση;;
Σε κάθε περίπτωση ωστόσο θα πρέπει να ενημερωνώμαστε, να ψάξουμε να βρουμε γιατρο της απολύτου εμπιστοσύνης μας και να συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες του.
Αυτο που δεν καταλαβαινω γλυκια μου - συγνωμη αλλα ξέχασα το nick - ειναι, γιατι ολες αυτες τις απορίες και τις αγωνιες δεν τις μοιράστηκες με το γιατρο σου; Τι περισσότερο θα μπορουσε να σου πει ο οποιοσδήποτε από εμάς που ούτε γιατρος ειναι, ούτε το ζωάκι σου εχει καν δει;
Προς Θεου μη παρεξηγηθώ. Για αυτο ειμαστε εδώ για να μιλάμε για τα γατάκια μας και να ανταλλάσουμε απόψεις, να μοιραζόμαστε λυπες, χαρές κλπ
Ομως ολη αυτη την αγωνια την περασες αφ' ενος απο τυψεις (οκ σαφως και δεν ηθελες να βλαψεις το γατουλη σου) αφ' ετερου γιατι υπαρχει θέμα εμπιστοσύνης με το γιατρό σου. Τουλάχιστον εγώ αυτό καταλαβαινω και συγχώραμε αν κάνω λάθος...
Μιλα με το γιατρο σου και παρακολούθα το γατουλη σου.
Μπορει να ξαναδημιουργηθει προβλημα, μπορει και οχι.
Μπορει να "εφταιγες", μπορεί και όχι.
Μπορεί να έφταιγες λίγο, μπορεί πολύ.
Σε καποια πράγματα μονο οι ειδικοι μπορουν να μας απαντήσουν με σαφήνεια και υπευθυνοτητα. Προσεκτική επιλογή ειναι η γνώμη μου για να ξέρεις αν μπορεις να εμπιστεύεσαι ή οχι.
Ευχομαι γρήγορα περαστικά

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

ninouli
Νεοφερμένο μέλος
Εδώ απευθύνθηκα μόνο και μόνο για να δω αν κάποιος είχε παρόμοια εμπειρία και μήπως είχε αντιμετωπιστεί διαφορετικά. Π.χ ο γιατρός του φόρουμ δεν έδειξε να είναι αντίθετος προς αυτό το χειρισμό (του γιατρού μου εννοώ). Αυτό όσο να 'ναι είναι καθησυχαστικό.
Θα μου πεις τώρα, πήγαινε σε κάποιον άλλον να πάρεις δεύτερη γνώμη. Το σκέφτηκα και αυτό. Αλλά σκέφτηκα ότι στην κατάσταση που είναι το ζώο θα το ταλαιπωρούσα περισσότερο με το να το τρέχω από εδώ και από εκεί.
Άρα...κάνω υπομονή, ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και μοιράζομαι τα συναισθήματά μου με εσάς, που ξέρω πολύ καλά ότι με καταλαβαίνετε απόλυτα!

Φένια '72
Πολύ δραστήριο μέλος
Φένια μου, με τον γιατρό μου συζητάω κάποια πράγματα, αλλά δεν είναι σωστό να πας και να πεις σε κάποιον "με συγχωρείς, είσαι καλός γιατρός? ήταν σωστό αυτό που έκανες στο ζωάκι μου? μήπως έχεις συμφέροντα?". Αυτά δεν λέγονται! Και αν του έχω εμπιστοσύνη ή όχι...Δύσκολο να απαντήσω καταφατικά σε τέτοια ερώτηση. Γιατί πρώτον, όπως προείπα, δεν είχα ποτέ ανάλογη εμπειρία, ώστε να δω αν είναι καλός όντως. Και δεύτερον, είναι δύσκολο (τουλάχιστον για 'μένα) να έχω άποψη πάνω σε κάτι που είμαι τελείως άσχετη, όπως είναι η κτηνιατρική.
Εδώ απευθύνθηκα μόνο και μόνο για να δω αν κάποιος είχε παρόμοια εμπειρία και μήπως είχε αντιμετωπιστεί διαφορετικά. Π.χ ο γιατρός του φόρουμ δεν έδειξε να είναι αντίθετος προς αυτό το χειρισμό (του γιατρού μου εννοώ). Αυτό όσο να 'ναι είναι καθησυχαστικό.
Θα μου πεις τώρα, πήγαινε σε κάποιον άλλον να πάρεις δεύτερη γνώμη. Το σκέφτηκα και αυτό. Αλλά σκέφτηκα ότι στην κατάσταση που είναι το ζώο θα το ταλαιπωρούσα περισσότερο με το να το τρέχω από εδώ και από εκεί.
Άρα...κάνω υπομονή, ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και μοιράζομαι τα συναισθήματά μου με εσάς, που ξέρω πολύ καλά ότι με καταλαβαίνετε απόλυτα!![]()
Χαχαχα...βρε κοριτσάκι....υπάρχει τρόπος για το κάθε τι...
Λες αν τον ρωταγες αν ειναι καλός γιατρος να σου έλεγε όχι;
Ουτε ναι θα σου έλεγε. Θα σου πέταγε το γατι στη μουρη και θα σου έλεγε "ειμαι πολύ απασχολημενος δεσποινις μου..." κοινώς αντε στο ..καλο (αν υποθεσουμε πως δεν του αρεσει να βριζει εστω και εσωτερικώς)
Anyway, μια και θα συναντήσω τη γιατρό μας σήμερα, θα ρωτήσω...ειναι νορμαλ να πιέζουνε το γατάκι για να αποβάλει ούρα ή όχι?
Να την κρεμάσουμε γιατρε που δεν εδινε τροφή για στειρωμένα ή να την αφήσουμε να ζήσει ?
Φιλια μάτια μου και μην ανησυχεις.
Αν θέλεις εμπιστοσύνης γιατρό, πες μου. Τους εφαγα στη μάπα λίαν προσφάτους τους μισούς της Αττικής τουλάχιστον....
Μπαγκιρα_
Εκκολαπτόμενο μέλος

ninouli
Νεοφερμένο μέλος

Σ'ευχαριστώ Φένια μου!! Ελπίζω όμως να μη με κρεμάσετε...θα στενοχωρηθεί ο Σιμπάκος μου!

Να 'σαι καλά και σ'ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον!

ninouli
Νεοφερμένο μέλος
Συμπακο σου ευχομαι περαστικουλια να γινεις γρηγορα καλα,να ηρεμισει και η μανουλα σου!!!Σιδερενιος!!!![]()
Σ'ευχαριστούμε πολύ πολύ Μπαγκιρα!!!!! :kiss:
JohnDVM
Διάσημο μέλος
, οι ειδικες τροφες δεν ειναι ουτε πανακεια αλλα ουτε και εντελως αχρηστες! Σε ενα γατι με προδιαθεση θα το βοηθησουν να μειωθει η παραγωγη των αλατων και σε ενα που δεν εχει προδιαθεση θα του προσφερει μια ισσοροπημενη διατροφη υψηλης διατροφικης αξιας. Στα γατια με προδιαθεση οι τροφες με υψηλη περιεκτικοτητα σε αλατα και τεφρα σιγουρα θα του δημιουργησει προβλημα. Αυτο που επιδιωκουμε ειναι μα μειωσουμε την πιθανοτητα εμφανισης των ουρολιθων και οταν αυτοι εμφανιστουν να ειναι τα συμπτωματα οσο το δυνατον πιο ηπια
. Οντως ειναι θεμα μαρκετινγκ αλλα αν δεν υπηρχε το προβλημα δεν θα δημιουργουνταν αυτη η τροφη
και οντως ειναι η πιο συχνη παθηση των αρσενικων γατιων που ζουν μεσα στο σπιτιΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Ντρίν!!!!!
Καλησπέρα γιατρέ μου, είμαι η τρελή με τη/τις γάτες...
Να σας κάνω μια γρήγορη ερώτηξης.. Μπορείτε να μου πείτε με σιγουριά, ότι αν τρώει το παιδί μου ΜΟΝΟ για στειρωμένα, ότι δεν θα πάθει ΠΟΤΕ πέτρα, και δεν θα φράξει???

- Μπλα μπλα.....
- Μάλιστα γιατρέ μου, απο τί εξαρτάται ???
- κλπ κλπ.
Απλά και χαλαρά.
Γενικά έχω (πολλά)
αλλά ένα κύριο κακό....Δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο. Θα πάρω τουλάχιστον 3-4 απόψεις απο διαφορετικούς. Και θα ΠΡΗΞΩ στις ερωτήσεις, μέχρι να μου απαντηθεί η ερώτηση. Και όσο δεν παίρνω απάντηση, τόσο ρωτάω....

Πήρα την προηγούμενη εβδομάδα, μια άλλη τροφή για στειρωμένα, λιγότερης γνωστής απο διαφημιστικής άποψης, εταιρείας/ δηλ στην μισή τιμή απο τις "γνωστές". Έχω το ΟΚ απο 4 Κτηνιάτρους ότι μου την συστήνουν. Θα γράψω μόλις προλάβω κριτική.
Κλείνει η παρένθεση.
ninouli
Νεοφερμένο μέλος

Χαλάλι του βέβαια!!
Αναρωτιέμαι πόσο θα μου κρατήσει...
Και τα τελευταία μας νέα: σήμερα, στα 2 μας χρόνια (και μια μέρα
-αν και η ημερομηνία γέννησης είναι τυχαία από εμένα) κάναμε το πρώτο μας μπάνιο στη μπανιέρα!!
Και όχι δεν μας άρεσε! 
Όταν πήγα να τον πάρω από τον γιατρό, το κακομοιρούλι ήταν μέσα στα τσίσα
και θεώρησα καλό να τον πλύνω λιγάκι με χλιαρό νεράκι. Όταν τον σκέπασα στην πετσέτα, στην αγκαλιά μου και γουργούριζε...ήταν η πιο όμορφη στιγμή μέσα σ'αυτό τον πανικό των τελευταίων ημερών! 
Γενικά δείχνει πολύ καλύτερα. Ο γιατρός είπε ότι είναι πολύ καλά, είναι λογικό που έβγαλε αίμα, γιατί μάλλον είχε φλεγμονή και πλέον τα ούρα του έχουν πολύ μικρή κόκκινη χροιά. Εύχομαι να εξαφανιστεί τελείως μέσα στις επόμενες ώρες. Πίνουμε πολύ νερό ευτυχώς, αλλά δεν τρώμε καθόλου...
....αλλά οκ, έχουμε "στοκ" από λίπος! 
Θα σας κρατάμε ενήμερους για την πρόοδό μας.

Γατοφιλάκια!! :kiss:
julia
Διακεκριμένο μέλος

Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Aγαπητέ γιατρέ,Ας μην δαιμονοποιουμε τα παντα, οι ειδικες τροφες δεν ειναι ουτε πανακεια αλλα ουτε και εντελως αχρηστες! Σε ενα γατι με προδιαθεση θα το βοηθησουν να μειωθει η παραγωγη των αλατων και σε ενα που δεν εχει προδιαθεση θα του προσφερει μια ισσοροπημενη διατροφη υψηλης διατροφικης αξιας. Στα γατια με προδιαθεση οι τροφες με υψηλη περιεκτικοτητα σε αλατα και τεφρα σιγουρα θα του δημιουργησει προβλημα. Αυτο που επιδιωκουμε ειναι μα μειωσουμε την πιθανοτητα εμφανισης των ουρολιθων και οταν αυτοι εμφανιστουν να ειναι τα συμπτωματα οσο το δυνατον πιο ηπια
. Οντως ειναι θεμα μαρκετινγκ αλλα αν δεν υπηρχε το προβλημα δεν θα δημιουργουνταν αυτη η τροφη
και οντως ειναι η πιο συχνη παθηση των αρσενικων γατιων που ζουν μεσα στο σπιτι
Δίνω στα μακρύτριχα γατάκια μου την Long hair της Royal Canin. H ηλικία των αρσενικών μου είναι 4 χρονών ο ένας και 8 μηνών ο άλλος. Είναι καλό που τους δίνω αυτή την τροφή ή πρέπει για προληπτικούς λόγους να περάσω σε κάποια άλλη τροφή ειδική για στειρωμένα αρσενικά?
Φένια '72
Πολύ δραστήριο μέλος
Ας μην δαιμονοποιουμε τα παντα, οι ειδικες τροφες δεν ειναι ουτε πανακεια αλλα ουτε και εντελως αχρηστες! Σε ενα γατι με προδιαθεση θα το βοηθησουν να μειωθει η παραγωγη των αλατων και σε ενα που δεν εχει προδιαθεση θα του προσφερει μια ισσοροπημενη διατροφη υψηλης διατροφικης αξιας. Στα γατια με προδιαθεση οι τροφες με υψηλη περιεκτικοτητα σε αλατα και τεφρα σιγουρα θα του δημιουργησει προβλημα. Αυτο που επιδιωκουμε ειναι μα μειωσουμε την πιθανοτητα εμφανισης των ουρολιθων και οταν αυτοι εμφανιστουν να ειναι τα συμπτωματα οσο το δυνατον πιο ηπια
και οντως ειναι η πιο συχνη παθηση των αρσενικων γατιων που ζουν μεσα στο σπιτι
Καλημέρα μας!
Λοιπον ninaki - sorry αλλα το ninouli δε μου αρεσει και προτιμώ το ninaki.
Ετομαζόμουν να σου γράψω την άποψη της γιατρού μας η οποία όμως ειναι ολόιδια με του Dr. John!
O Dr. John, μόλις σε έκανε να δεις πως υπάρχουν γιατροί σαφώς άξιοι εμπιστοσύνης και σου έδωσε ενα λαμπρο παράδειγμα για το ότι υπάρχουν και "ειλικρινής" γιατροι στο χώρο!
Γιατρέ μου τα σέβη μου

Δε θα σε κρεμάσουμε - τουλάχιστον όχι ακόμη - κι ο γιατρος σου μια χαρά ενήργησε. Ειναι πιθανό ο νεαρος σου να έχει άμμο αλλα όπως καταλαβαινεις κανενας σοβαρός κτηνίατρος δε θα ασκησει κτηνιατρική (κοινώς την επιστήμη του) απλά θεωρητικά κι απλά πιθανολογώντας...
Ακου το γιατρό σου, ψάξε, διάβασε, μαθε και πάρε την απόφασή σου (για τη μάρκα εννοώ). Ολα εχουν ένα κόστος ... και δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό...
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Η συγκεκριμενη τροφη ειναι σχεδιασμενη και για να διατηρει το ph του ουρου στα φυσιολογικα επιπεδα της γατας βοηθωντας στην προληψη του σχηματισμου ουρολιθων οποτε δεν χρειαζεται να αλλαξεις την τροφη εκτος και αν παρουσιαστει καποιο προβλημαAγαπητέ γιατρέ,
Δίνω στα μακρύτριχα γατάκια μου την Long hair της Royal Canin. H ηλικία των αρσενικών μου είναι 4 χρονών ο ένας και 8 μηνών ο άλλος. Είναι καλό που τους δίνω αυτή την τροφή ή πρέπει για προληπτικούς λόγους να περάσω σε κάποια άλλη τροφή ειδική για στειρωμένα αρσενικά?

Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ πολύ, γιατρέ, για τη συμβουλή!Η συγκεκριμενη τροφη ειναι σχεδιασμενη και για να διατηρει το ph του ουρου στα φυσιολογικα επιπεδα της γατας βοηθωντας στην προληψη του σχηματισμου ουρολιθων οποτε δεν χρειαζεται να αλλαξεις την τροφη εκτος και αν παρουσιαστει καποιο προβλημα![]()
Είναι τόσο καλό να έχουμε έναν ειδικό στο σάιτ.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool