Sex

να σου πω..θα 'ναι φορες που θα το θελω αλλα τις περισσοτερες θα μου λειπει το αγορακι μου και θα στεναχωριεμαι, οποτε μονο αυτο δεν θα 'χω στο μυαλο μου..τον αγαπαω πολυ!!οταν βγαινει ομως βεβαια θα του δειχνω ποσο μου ελειψε...;) και παλι ομως θα σου πω οτι προτιμω το εργαλειο και ας καθυστερησει κιολας!!

Ποσο να στεναχωρηθεις πια κουκλα μου? Και εγω τον λατρευω ολο μισος ανθρωπος νιωθω, αλλα δεν κοβω το φαι πχ. Γιατι να καθομαι να βραζω στο ζουμι μου ολη μερα που τον σκεφτομαι? Και εγω προτιμω να ειμαι μαζι του, απο το να βαραω μονη μου βολια, αλλα αφου δεν γινεται, τι να κανουμε. Παντως ειναι πολλες οι κοπελες που δεν τους αρεσει το single player, εχω μια φιλη που εχει να δει χαρα πανω απο ενα χρονο, και δν κανει τιποτα μονη της (οπως λεει η ιδια, αυτη ειναι η χουανα ΞΑΝΑπαρθενα:lol::lol:) γουστα ειναι αυτα. Αλλα μην μας βγαζεις και λυσσαρες! Δεν ειναι οτι παμε με οποιον να'ναι!:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τί είναι αυτά που λέτε ?:sick: ποιό δεξί και αριστερό ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;399907:
Ποσο να στεναχωρηθεις πια κουκλα μου? Και εγω τον λατρευω ολο μισος ανθρωπος νιωθω, αλλα δεν κοβω το φαι πχ. Γιατι να καθομαι να βραζω στο ζουμι μου ολη μερα που τον σκεφτομαι? Και εγω προτιμω να ειμαι μαζι του, απο το να βαραω μονη μου βολια, αλλα αφου δεν γινεται, τι να κανουμε. Παντως ειναι πολλες οι κοπελες που δεν τους αρεσει το single player, εχω μια φιλη που εχει να δει χαρα πανω απο ενα χρονο, και δν κανει τιποτα μονη της (οπως λεει η ιδια, αυτη ειναι η χουανα ΞΑΝΑπαρθενα:lol::lol:) γουστα ειναι αυτα. Αλλα μην μας βγαζεις και λυσσαρες! Δεν ειναι οτι παμε με οποιον να'ναι!:/:

:/:ενταξει χαζοδιαφωνω λιγακι... και δεν σας ειπα καλε και τιποτα .....!! μια λυσσα την βλεπω εγω παντως!δεν ξερω μπορει να ειμαι εγω η παραλογη!αποσυρομαι γιατι με στεναχωρει η συζητηση..εμενα με νοιαζει η ουσιαστικη σχεση με τον δικο μου και το σεξ ειναι το μονο πραγμα που δεν εχω στο μυαλο μου..μπορει την ωρα που το κανω με το αγορι μου να σκεφτομαι μονο αυτο και να κανω τα παντα αλλα υπο φυσιολογικες θερμοκρασιες;) ειμαι πολυ cool!!! οταν φυγετε απο το θεμα της αυτοικανοποιησης κ.τ.λ. μπορει να ξανασυμμετασχω..καλη συνεχεια κοριτσια!!;):D

τί είναι αυτά που λέτε ?:sick: ποιό δεξί και αριστερό
?

:lol::lol: Πολιτικο στερεωμα! Εσυ τι νομιζες?:blink::blink:

για χερακι λεμε, το δεξι ή το αριστερο.:P

:/:ενταξει χαζοδιαφωνω λιγακι... και δεν σας ειπα καλε και τιποτα .....!! μια λυσσα την βλεπω εγω παντως!δεν ξερω μπορει να ειμαι εγω η παραλογη!αποσυρομαι γιατι με στεναχωρει η συζητηση..εμενα με νοιαζει η ουσιαστικη σχεση με τον δικο μου και το σεξ ειναι το μονο πραγμα που δεν εχω στο μυαλο μου..μπορει την ωρα που το κανω με το αγορι μου να σκεφτομαι μονο αυτο και να κανω τα παντα αλλα υπο φυσιολογικες θερμοκρασιες;) ειμαι πολυ cool!!! οταν φυγετε απο το θεμα της αυτοικανοποιησης κ.τ.λ. μπορει να ξανασυμμετασχω..καλη συνεχεια κοριτσια!!;):D

Τωρα με στεναχωρεις εσυ.:/: Τι παει να πει ουσιαστικη σχεση, και πως μπορεις εσυ να την κρινεις αν οχι μονο υποκειμενικα? Εγω πε8αινω για το αγορι μου, γι'αυτο και ανεχομαι την αποσταση αλλωστε. Ονειρευομαι την ωρα που θα ερθει μονιμα, και θα πιασουμε ενα σπιτακι, να στεγασουμε την αγαπη μας, και ποτε θα κανουμε ελληνολλανδακια. Και αυτος το ιδιο. Θα εδινα την ζωη μου χωρις δευτερη σκεψη για χαρη του, γιατι δεν εχω καμια αμφιβολια οτι αυτος ειναι η αδερφη ψυχη μου. Το ποσο τον ποθω ειναι συναρτηση της αγαπης μου για αυτον. Δεν μπορω να κανω ανουσιο σεξ, και δεν βλεπω το πως η αναγκη μου να ξεδινω επηρεαζει την ουσιαστικοτητα της σχεσης μου με τον αγορι μου. Δεν υπαρχουν φυσιολογικες θερμοκρασιες, στο σεξ υπαρχει μονο το τι θες εσυ και το αγορι σου, και εφοσον αυτα συμπιπτουν ολα επιτρεπονται. Θεωρω οτι αν δεν σταματησεις να σκεφτεσαι σε κουτια, δεν προκειται να ευχαριστηθεις ποτε το σεξ πραγματικα, ουτε εσυ ουτε καμια. Δεν με ξαφνιαζει που το μονο το 14% των γυναικων εχει βιωσει τον οργασμο, οταν θεωρουμε οτι ο ποθος αφαιρει απο την ουσιαστικοτητα της σχεσης. Ναι, ειμαι λυσσαρα και δεν ντρεπομαι να το πω. Λυσσαω για τα φιλια του, το χαδι του, τις προσωπικες μας στιγμες, οπως λυσσαω για τις αγκαλιτσες μας και τις αγαπουλες μας. Το οτι για να βγαζω το σεξ απο το μυαλο μου οταν ειναι μακρια τον σκεφτομαι κανω μονη μου την δουλεια μου, εσυ το βλεπεις ως κατι μη ουσιαστικο, ειναι δικη σου υποθεση.

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;399928:
Τωρα με στεναχωρεις εσυ.:/: Τι παει να πει ουσιαστικη σχεση, και πως μπορεις εσυ να την κρινεις αν οχι μονο υποκειμενικα? Εγω πε8αινω για το αγορι μου, γι'αυτο και ανεχομαι την αποσταση αλλωστε. Ονειρευομαι την ωρα που θα ερθει μονιμα, και θα πιασουμε ενα σπιτακι, να στεγασουμε την αγαπη μας, και ποτε θα κανουμε ελληνολλανδακια. Και αυτος το ιδιο. Θα εδινα την ζωη μου χωρις δευτερη σκεψη για χαρη του, γιατι δεν εχω καμια αμφιβολια οτι αυτος ειναι η αδερφη ψυχη μου. Το ποσο τον ποθω ειναι συναρτηση της αγαπης μου για αυτον. Δεν μπορω να κανω ανουσιο σεξ, και δεν βλεπω το πως η αναγκη μου να ξεδινω επηρεαζει την ουσιαστικοτητα της σχεσης μου με τον αγορι μου. Δεν υπαρχουν φυσιολογικες θερμοκρασιες, στο σεξ υπαρχει μονο το τι θες εσυ και το αγορι σου, και εφοσον αυτα συμπιπτουν ολα επιτρεπονται. Θεωρω οτι αν δεν σταματησεις να σκεφτεσαι σε κουτια, δεν προκειται να ευχαριστηθεις ποτε το σεξ πραγματικα, ουτε εσυ ουτε καμια. Δεν με ξαφνιαζει που το μονο το 14% των γυναικων εχει βιωσει τον οργασμο, οταν θεωρουμε οτι ο ποθος αφαιρει απο την ουσιαστικοτητα της σχεσης. Ναι, ειμαι λυσσαρα και δεν ντρεπομαι να το πω. Λυσσαω για τα φιλια του, το χαδι του, τις προσωπικες μας στιγμες, οπως λυσσαω για τις αγκαλιτσες μας και τις αγαπουλες μας. Το οτι για να βγαζω το σεξ απο το μυαλο μου οταν ειναι μακρια τον σκεφτομαι κανω μονη μου την δουλεια μου, εσυ το βλεπεις ως κατι μη ουσιαστικο, ειναι δικη σου υποθεση.

δεν καταλαβες τιποτα απο αυτα που ειπα..ρε συ...οταν βρω χρονο θα σου στειλω να σου εξηγησω!!:)

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;399928:

πρωτον, πως γινεται να μην ειναι ανουσιο το σεξ οταν το κανεις ενω λειπει η ''αδελφη ψυχη'' σου??εστω και με τα χερακια σου... οσον αφορα στην θερμοκρασια ακριβως το αντιθετο σου ειπα.σε φυσιολογικες θερμοκρασιες(οταν δηλαδη δεν κανω ερωτα με το αγορι μου) δεν σκεφτομαι το σεξ.και εγω λυσσαω για τα φιλια του, τα χαδια του, κ.τ.λ και φυσικα απο αγαπη και αυτος ειναι ο λογος που θα τον περιμενω οσο και αν χρειαζεται!!απλα δεν βρισκω νοημα στο να ικανοποιουμαι οταν εκεινος λειπει.ειναι ανουσιο οπως λες το σεξ και απλα δεν το γουσταρω..και θα σου πω για αλλη μια φορα οτι δεν ειμαι πουριτανη, ουτε εχω κουτια και μια χαρα οργασμο βιωνω!!(να 'ναι καλα το αγορι μου και ο κατω φιλος του που χρειαζεται μονο να με κοιταξει για να υψωθει στα ουρανια!;)).εν κατακλειδι, απολαμβανω το σεξ μαζι του και μονο μαζι του!!Ελπιζω τωρα να εγινα κατανοητη!!;)

πρωτον, πως γινεται να μην ειναι ανουσιο το σεξ οταν το κανεις ενω λειπει η ''αδελφη ψυχη'' σου??εστω και με τα χερακια σου...

Δεν υφισταται σεξ οταν δεν υπαρχουν τουλαχιστον δυο ατομα :down:. Ειναι αυτοϊκανοποιηση. Και εφοσον τον σκεφτομαι, δεν ειναι ειναι τιποτα ανουσιο. Μη κρινεις αυτο που δεν καταλαβαινεις. Οτι εσυ δεν μπορεις να το κανεις, δεν σημαινει οτι εμεις που το κανουμε απαταμε τα αγορια μας με τον εαυτο μας, μην τρελαθουμε. Ανουσιο ειναι το σεξ που κανεις με καποιον για τον οποιο δεν εχεις συναισθηματα. Ακους εκει σεξ η μακακια :blink: Με τον ιδιο τροπο δεν με πειραζει οτι κ αν κανει το αγορι μου μονο του, γιατι ειναι μια ανακουφιση στην σχεση εξ'αποστασεως. Καλυτερα αυτο, παρα να βγει να ψαχνει ουσιωδες σεξ με καμια ασχετη :down: Οχι πως τον εχω ικανο, βεβαια. Δηλαδη, εσυ θα κοψεις απο τον Τολη σου την μακακια, γιατι ειναι ανουσιο σεξ χωρις εσενα?:blink:

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;399941:
Δεν υφισταται σεξ οταν δεν υπαρχουν τουλαχιστον δυο ατομα :down:. Ειναι αυτοϊκανοποιηση. Και εφοσον τον σκεφτομαι, δεν ειναι ειναι τιποτα ανουσιο. Μη κρινεις αυτο που δεν καταλαβαινεις. Οτι εσυ δεν μπορεις να το κανεις, δεν σημαινει οτι εμεις που το κανουμε απαταμε τα αγορια μας με τον εαυτο μας, μην τρελαθουμε. Ανουσιο ειναι το σεξ που κανεις με καποιον για τον οποιο δεν εχεις συναισθηματα. Ακους εκει σεξ η μακακια :blink: Με τον ιδιο τροπο δεν με πειραζει οτι κ αν κανει το αγορι μου μονο του, γιατι ειναι μια ανακουφιση στην σχεση εξ'αποστασεως. Καλυτερα αυτο, παρα να βγει να ψαχνει ουσιωδες σεξ με καμια ασχετη :down: Οχι πως τον εχω ικανο, βεβαια. Δηλαδη, εσυ θα κοψεις απο τον Τολη σου την μακακια, γιατι ειναι ανουσιο σεξ χωρις εσενα?:blink:

εννοειται πως δεν θα του κοψω την μαμακια και μια χαρα φυσιολογικο το βρισκω.εγω απλα προτιμω να καω και να τον περιμενω..και δεν κατηγορησα καμια σας οτι απαταει τον δικο της...τεσπα τα παιρνεις οπως θες και διακρινω μια επιθετικοτητα γι'αυτο καλυτερα να συζητησεις με καποια αλλη κοπελα που θα τα βρειτε.εγω απλα εξεφρασα την προσωπικη μου αποψη για το θεμα.εγω εχω μαθει να σεβομαι αντιθετες απο τις δικες μου αποψεις.τεσπα καλο σου απογευμα

εννοειται πως δεν θα του κοψω την μαμακια και μια χαρα φυσιολογικο το βρισκω.εγω απλα προτιμω να καω και να τον περιμενω..και δεν κατηγορησα καμια σας οτι απαταει τον δικο της...τεσπα τα παιρνεις οπως θες και διακρινω μια επιθετικοτητα γι'αυτο καλυτερα να συζητησεις με καποια αλλη κοπελα που θα τα βρειτε.εγω απλα εξεφρασα την προσωπικη μου αποψη για το θεμα.εγω εχω μαθει να σεβομαι αντιθετες απο τις δικες μου αποψεις.τεσπα καλο σου απογευμα

Αυτο χρηζει πμ.

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;399880:
Αααχ, σε ζηλευω:/: Αλλα θα ερθει η ωρα που 8α πεις το πουλι πουλακι και εσυ:lol:Κατσε να φυγει φανταρος ο δικος σου, και θα κλαιγομαστε εδω εγω με τον Ολλανδο μου, η κουνελα με τον φανταρο, και θα ανταλλαζουμε συμβουλες του στυλ: καλυτερα με το δεξι ή με το αριστερο? :lol::lol:

Xαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχχχαχαχαχχαχα!!!!!
Τρελαρες!!!
Παντα τετοια!!!:lol::lol::lol::lol:

Α και μαστιγια και χειροπεδες γουσταρω,καλα με λενε μαζοχα εδω μεσα!:lol::lol::lol::lol:
ναι βρε φιλεναδα ξεπερασες και τη βικη σε αυτο το θεμα ...κοριτσακι πραμα:lol::lol::lol::lol:

μαστιγια και τετοια ειναι πολυ κομπλε!!!:up:
βρετανια αμα θες βγαζεις και διπλωμα αφεντρας...

Καλά έχασα επεισόδια:blink::blink:τι'ναι τουτα που λέγατε βρε;;:lol::lol::lol:Αχ βρε Κουνελάκι τι τραβάς και εσύ με άντρα φαντάρο..και είσαι και στην Κρήτη με τόσα ωραία παλικάρια,χαρά στο κουράγιο σου!!:happy:Όσο για το ''το εργαλείο του σατανά'' 'οπως το'πατε δεν το είχα σκεφτεί λέτε να κάνει δουλειά;Δεν νομίζω να συγκρίνεται πάντος με το γνήσιο..:redface::redface:

Καλά έχασα επεισόδια:blink::blink:τι'ναι τουτα που λέγατε βρε;;:lol:Αχ βρε Κουνελάκι τι τραβάς και εσύ με άντρα φαντάρο..και είσαι και στην Κρήτη με τόσα ωραία παλικάρια,χαρά στο κουράγιο σου!!:happy:Όσο για το ''το εργαλείο του σατανά'' 'οπως το'πατε δεν το είχα σκεφτεί λέτε να κάνει δουλειά;Δεν νομίζω να συγκρίνεται πάντος με το γνήσιο..
Ειδες τι τραβαω το κακομοιρο?Εχτες βγηκε το καλο μου,γιατι ορκιστηκε και το βραδυ του δωσαμε και καταλαβε!:redface: Τι να κανω κι εγω ασε τον εχω βαλει φοντο στον υπολογιστη με τα στρατιωτικα και ολο βρισκω δικιολογιες να παω στην επιφανεια εργασιας:lol: Ειναι σκετη κα@@λα με τα χακι το φανταρακι μου...:inlove::inlove::inlove::inlove: Θεε μου ενας αντρας Κρητικαρος κανονικος!:inlove::inlove::inlove::inlove:

Οσο για το...εργαλειο...λενε οτι ειναι καλυτερο απο το γνησιο γι'αυτο και το βλεπουν τοσο ανταγωνιστικα οι αντρες!:lol: Αλλα οπως και να'χει νομιζω οτι περισσοτερο θα βασανιζεσαι παρα θα ανακουφιζεσαι με αυτα....:redface:Γιατι γινεται και λιγο εθιστικο μετα...και αμα λειπει κι ο καλος σου...χεσε μεσα Πολυχρονη!

Ειδες τι τραβαω το κακομοιρο?Εχτες βγηκε το καλο μου,γιατι ορκιστηκε και το βραδυ του δωσαμε και καταλαβε!:redface: Τι να κανω κι εγω ασε τον εχω βαλει φοντο στον υπολογιστη με τα στρατιωτικα και ολο βρισκω δικιολογιες να παω στην επιφανεια εργασιας:lol: Ειναι σκετη κα@@λα με τα χακι το φανταρακι μου...:inlove::inlove::inlove::inlove: Θεε μου ενας αντρας Κρητικαρος κανονικος!:inlove::inlove::inlove::inlove:

Οσο για το...εργαλειο...λενε οτι ειναι καλυτερο απο το γνησιο γι'αυτο και το βλεπουν τοσο ανταγωνιστικα οι αντρες!:lol: Αλλα οπως και να'χει νομιζω οτι περισσοτερο θα βασανιζεσαι παρα θα ανακουφιζεσαι με αυτα....:redface:Γιατι γινεται και λιγο εθιστικο μετα...και αμα λειπει κι ο καλος σου...χεσε μεσα Πολυχρονη!
Αχ και εμένα θα φύγει σε λίγους μήνες τελειώνει η αναβολή του και θα έχουμε θέμα,περιμένω να με διαφωτίσεις.Κάθε πότε βγαίνει αν μπορείτε να επικοινωνείτε και όλα τα σχετικά γιατί έχω αγχωθεί..:(

Εγω το μονο που θα πω ειναι οτι η αυτοικανοποιηση δεν ειναι ντοπη ουτε πρεπει να εχει κανεις κομπλεξ για το αν το κανει...Πολλες φορες η ιδεα οτι η αυτοικανοποιηση ειναι 'κατι κακο' την περνανε οι γονεις που δεν ξερουν πως να αντιδρασουν στη θεα του παιδιου τους να αυνανιζεται.Στην ηλικια τον 4-5 αρχιζεις και συνηδητοποιεις το φυλο σου και τοτε αρχιζεις και αντλεις αυτοικανοποιηση απο τα γεννητικα οργανα.Πολλα νηπιακια αγγιζουν τα γεννητικα τους οργανα ακομη και μπροστα σε κοσμο.Αυτο που πρεπει οι γονεις και οι εκπαιδευτικοι να κανουν δεν ειναι ουτε να χτυπησουν το χερι τους λεγοντας πως αυτο που κανουν ειναι κακο ουτε να φωναξουν και να δημιουργησουν κομπλεξ για την σεξουλικη ταυτοτητα του παιδιου.Μπορουν απλα να απασχολησουν τα χερια του με καποιο παιχνιδι εκεινη τη στιγμη.Συνηθως αυτη η τοσο εντονη συμπεριφορα αρχιζει και εξαφανιζεται μετα τα 6 χρονια.Ειναι απολυτα φυσιολογικο!

Σύμφωνα με τον Φρόυντ τα στάδια της σεξουλικής εξέλιξης του παιδιού είναι:

1) Στη βρεφική ηλικία το παιδί διανύει το ναρκιστικό στάδιο. Στο στάδιο αυτό ικανοποιείται ερωτικά με το ίδιο του το σώμα. Σ'αυτό το στάδιο διακρίνουμε δύο υποστάδια α) στοματικό β) πρωκτικό.

2) Στη νηπιακή και τη μικρή προσχολική ηλικία (3 ως 5 χρ.) κυριαρχεί το φαλλικό στάδιο. Στη φάση αυτή το άτομο αρχίζει να ανακαλύπτει τα γεννητικά του όργανα και να διακατέχεται από σεξουαλική έλξη για το γονέα του αντίθετου φύλου. Έτσι δημιουργείται το λεγόμενο οιδιπόδειο σύμπλεγμα στα αγόρια και το σύμπλεγμα της Ηλέκτρας στα κορίτσια.

3) Στο τέλος της προσχολικής ηλικίας γίνεται ταύτιση με το γονέα του ίδιου φύλου και αρχίζει η περίοδος της λανθάνουσας σεξουαλικότητας κατά την οποία κυριαρχούν τα ομόφυλα ενδιαφέροντα. Η περίοδος αυτή θα διακοπεί με την εμφάνιση της εφηβείας και την εγκαθίδρυση των ετερόφυλων σχέσεων. Σύμφωνα με τον Φρόυντ όλες οι εκδηλώσεις της παιδικής σεξουαλικότητας που εμφανίζονται στα διάφορα στάδια αποτελούν αληθινή μορφή ερωτισμού που προέρχεται από την ικανοποίηση της βιολογικής ορμής.:happy:

Αχ και εμένα θα φύγει σε λίγους μήνες τελειώνει η αναβολή του και θα έχουμε θέμα,περιμένω να με διαφωτίσεις.Κάθε πότε βγαίνει αν μπορείτε να επικοινωνείτε και όλα τα σχετικά γιατί έχω αγχωθεί..:(
Κι εμενα τωρα μπηκε μη νομιζεις!Στην αρχη ειναι λιγο δυσκολα...μετα οκ. Να παρει κινητο χωρις καμερα γιατι θα του το κρατησουν και θα μιλατε μονο απο καρτοτηλεφωνο μετα!:/: Τα κινητα χωρις καμερα επιτρεπονται:happy:

Οσο για την αυτοικανοποιηση,οι αντες μιας και ειναι οπτικοι τυποι απολαμβανουν τη θεα μιας κοπελας να αυνανιζεται(εξου και το κολλημα τους με τις τσοντες) και καραγουσταρουν.Κι εμενα μ'αρεσει να βλεπω τον καλο μου να μαμακιζεται:happy: και πολλες φορες εχω ευχηθει να μπορουσα να ημουν καπου κοντα να κρυφοκοιτουσα οταν το κανει!:redface: (φτανει να σκεφτεται εμενα:lol::lol::lol:)
Λογω αποστασης κανουμε τηλ σεξ ή αυνανιζομαστε και στελνουμε μηνυματα και μπορω να πω το χαιρεται πολυ και δεν ντρεπομαστε καθολου και για τιποτα αλλωστε συζηταμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ!Αυτο θα πει απελευθερωση..τωρα αν καποιος εχει αντιθετη αποψη...κολοκυθοπιτα!

Σύμφωνα με τον Φρόυντ τα στάδια της σεξουλικής εξέλιξης του παιδιού είναι:
Ο Freud μίλησε για στάδια ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης και όχι για σεξουαλική εξέλιξη του παιδιού. Αν δεχτούμε συλλήβδην την ψυχαναλυτική του θεωρία ως έγκυρη (γιατί ο Freud βασίστηκε μόνο στην έρευνα και την εμπειρία και όχι στο πείραμα, όπως κάποιοι μεταγενέστεροι ψυχαναλυτές), ακόμα και τότε θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως συνδέει την έννοια "σεξουαλικότητα" με τη λίμπιντο, δηλαδή οτιδήποτε μπορεί να ικανοποιήσει το παιδί στις ηλικίες που αναφέρονται. Όταν μιλάει για το πρωκτικό στάδιο, για παράδειγμα, σε καμία περίπτωση δεν εννοεί ότι το παιδί διεγείρεται σεξουαλικά (με τη στενή έννοια του όρου) από την περιοχή του πρωκτού. Εννοεί ότι ικανοποιείται η λίμπιντό του, άρα αντλεί ευχαρίστηση, από την ικανότητά του να ελέγχει τους σφιγκτήρες του.
Άτομα που προσκολλώνται στο πρωκτικό στάδιο, υποστηρίζει ο Freud, ως ενήλικες έχουν την τάση να γίνονται συλλέκτες διαφόρων πραγμάτων. Πόση σχέση μπορεί να έχει αυτό με τη σεξουαλικότητα, όπως την εννοούμε εμείς σήμερα; Ελάχιστη.
Φυσικά και η σεξουαλική ταυτότητα του ανθρώπου αρχίζει να αναπτύσσεται από την παιδική του ηλικία. Είναι θέμα γονιδίων και επιρροής από το περιβάλλον. Φυσικά και ο αυνανισμός στην παιδική ηλικία -και αργότερα, κατά την άποψή μου- είναι φυσιολογικός (κάτι που δεν δεχόταν ο Freud, απλώς το περιέγραφε ως δεδομένο γεγονός). Αλλά αυτού του είδους οι ψυχαναλυτικές θεωρίες καλό θα είναι να αντιμετωπίζονται με μια επιφύλαξη και να μη συγχέονται οι έννοιές τους.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back