SOS!!! H sushi κάνει εμετό αίμα....τι κάνω;

• Thread starter Thread starter DxL
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Να σου πώ την αλήθεια, επειδή έχω ταλαιπωρηθεί με τους δικούς μου ανθρώπους σε γιατρούς και νοσοκομεία, όταν διάβασα στα αρχικά μηνύματά σου, ότι τη δεύτερη φορά που την πήγες χάλια στο κέντρο και σου είπαν ότι δεν ξέρουν τι έχει και να κάνεις εσύ την ένεση με δική σου ευθύνη, χτυπήσαν καμπανάκια. Είχα αγωνία για το λόγο αυτό και ,ευτυχώς, βλέπω ότι όλα πήγαν τελικά καλά με τη σωστή ιατρική φροντίδα. Πολλές ευχές για γρήγορη ανάρρωση στη Sushi σου.

Να σαι καλά Ελενίτσα. Έχεις δίκιο, κι εγώ στεναχωρήθηκα για αυτό που πέρασε το Σουσάκι με την (λάθος/μη) διάγνωση. :mad: Αλλά δεν είχα άλλη επιλογή εκείνη τη στιγμή... Έπρεπε να πάω στο πιο κοντικό ανοικτό κέντρο...:hmm: Αυτό μπορούσαν, αυτό μου προσέφεραν. :( Και την ξύπνησα και την κοπέλα στις 3 το πρωί... :/:

Άντε, γρήγορα να γίνει εντελώς καλά, η κούκλα σου. Είστε σε πολύ καλό δρόμο απ' ό,τι κατάλαβα, εφόσον ερχεται και για ύπνο μαζί σας:up::up::up::up:
Και μακριά από άλλες τέτοιες λαχτάρες!:)

Μακάρι. Και πάλι ευχαριστώ όλους όσοι μας βοηθάνε από εδώ μέσα... Τα τηλέφωνα ανάγκης και οι συμβουλές είναι πολύτιμες σε τέτοιες δύσκολες στιγμές. Πρώτη φορά μου έτυχε, αλλά μπορεί να τύχει σε όλους μας... ;)

Με ενοχλεί η νοοτροπία πολλών κτηνιάτρων -έλα μωρέ ζώο είναι- όπως κι άλλων γιατρών, όταν πρόκειται γιά ηλικιωμένους -έλα μωρέ θα πεθάνει-. Μέ εξοργίζει η έλλειψη επαγγελματισμού, γενικότερα στην Ελλάδα (δικηγόροι, λογιστές κλπ) και η δική μας ανοχή που τους συντηρεί. Με λίγα λόγια σ΄αυτή τη χώρα, γιά να επιβιώσεις, πρέπει να είσαι ο "φωτεινός παντογνώστης".

'Οταν αρρώστησε η Μπομπίτσα, ζήτησα από τον κτηνίατρό της να κάνει όλες τις εξετάσεις. Εκείνος θεώρησε (επειδή γνώριζε τη γάτα) πως έπρεπε να κάνει τις απαραίτητες, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε λάθος συμπεράσματα και άσχετη θεραπεία. Σαρανταπέντε μέρες ταλαιπωρίας γιά την ψυχούλα μου κι εγώ στην αναμονή να αποδώσει η θεραπεία για το τοξόπλασμα. Έπρεπε να πάω στον Αίλουρο γιά να μάθω πως έχανα τη γατούλα μου από λευχαιμία στο τελικό στάδιο. Καταλήγω στο συμπέρασμα πως κάθε επιλογή μας πρέπει να γίνεται με πολύ αυστηρά κριτήρια!

Πήγαμε τουαλέτα;;;;;

Για το πρώτο σκέλος, έχεις απόλυτο δίκιο, όπως έγραψα και πιο πάνω στην Ελένη... Πολύ κρίμα για το γατάκι σου που ταλαιπωρήθηκε ενώ είχε τόσο σοβαρή ασθένεια... :mad: :/:

Οσο για το άλλο, είναι πολύ δυσκοίλια, και δυστυχώς και αυτό προέρχεται από την ατροπίνη η οποία επηρεάζει και το έντερο... Μόλις πήρα σιροπάκι που μου πρότεινε ο γιατρός, και μόλις αντιμετωπιστεί και αυτό, θα είναι όλα τέλεια!!!! :up:

Μπράβο στο Σουσάκι που πάει καλύτερα, μπράβο σου κι εσένα, DxL, που τη φροντίζεις! :)
Περιμένουμε τα νέα της κουκλίτσας, ε;

Κι εγώ χαίρομαι πολύ που πάει καλύτερα... Σύντομα θα σας ευχαριστήσει και η ίδια όλους σε κάποιο βίντεάκι ελπίζω... :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγώ χαίρομαι πολύ που πάει καλύτερα... Σύντομα θα σας ευχαριστήσει και η ίδια όλους σε κάποιο βίντεάκι ελπίζω... :P
Αυτό είναι δέσμευση ε;:):P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο.Κ :redface:

Πάλι αρχίσαμε εμετούς σήμερα. Το πρωί είδα οτι είχε κάνει εμετό την τροφή της, και μετά έκανε εμετό 2-3 φορές γαστρικά υγρά (σαν σάλιο) και αφρό...

Μετά της έδωσα την αντιβίωση, την οποία την έκανε και αυτήν εμετό μετά από λίγο... :/:

Παρατήρησα στο χώμα οτι είχε διάρροια, οπότε μάλλον της έπεσε πολύ το σιροπάκι.

Όσο για τους εμετούς, δεν ξέρω από τι προέρχονται, αλλά επειδή είχα ανοίξει την μπαλκονόπορτα το βράδυ, ίσως να πήγε στα λουλούδια και να ήπιε νερό από καμία γλάστρα, οπότε την έκλεισα πάλι για δοκιμή.

Από διάθεση -όπως πάντα μετά από εμετούς που κάνει εδώ και χρόνια- κάθεται για λίγο αμίλητη και μετά πάλι πεινάει...
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάνει αυτούς τους εμετούς...:hmm::hmm::hmm:

Και δυσχτυχώς με όλα αυτά, δεν έχω ξεκινήσει ακόμα την θεραπεία στα δόντια και δεν της έχω βάλει την αμπούλα....

Αχχχχχχχχ.......

Νομίζω ότι πρέπει να πάρεις τηλέφωνο το γιατρό σας για να σου πει τι θα κάνεις, τουλάχιστον με το θέμα της αντιβίωσης. Περαστικά στη γατούλα, φαίνεται ότι το στομαχάκι της είναι ακόμα ερεθισμένο :/:
Και κάτι άλλο: Καλό είναι να μην της δίνεις την αντιβίωση με άδειο στομάχι....

Πάλι;Δεν παίρνεις το γιατρό ξανά;Μπορει να φταίει η αντιβίωση...:(

Τον πήρα. Μου είπε να της βάλω παγωμένο νεράκι με παγάκια, να κόψω το σιροπάκι για την δυσκοιλιότητα γιατί μάλλον της έπεσε πολύ εχθές, και να μην την ταϊσω μέχρι το απόγευμα.

Επίσης πρέπει λέει γενικά να την έχω στην... πείνα αυτές τις μέρες...

Έχει κανείς άλλος χρόνιο πρόβλημα με εμετούς?

Πάλι;Δεν παίρνεις το γιατρό ξανά;Μπορει να φταίει η αντιβίωση...:(

Οχι, μου είπε να θεωρήσω οτι την πήρε κανονικά το πρωί, και να της την δώσω πάλι το βράδυ, γιατί με αυτήν έγινε καλά...

Οχι, μου είπε να θεωρήσω οτι την πήρε κανονικά το πρωί, και να της την δώσω πάλι το βράδυ, γιατί με αυτήν έγινε καλά...
Τι να πω,φανταζομαι ότι ξέρει καλύτερα...Περαστικά της και πάλι.:happy:

Εγώ είχα ένα πρόβλημα εμετών με τον Πρέστο πριν λίγες μέρες, αλλά όχι χρόνιο. Ο γιατρός μου πρότεινε ακριβώς αυτό που είπε και σε σένα. Παγάκια στο νερό και όχι πολύ φαγητό για κάποιες μέρες. Τι ηλικία έχει η Σούσι;

H Sushi μου είναι 11 χρονών.

Τώρα είναι καλά πάντως. Το πρόβλημα αυτό με τους εμετούς το είχε έτσι χρόνια τώρα κατα περιόδους... Μπορεί να έκανε και 2-3 φορές κάθε μέρα ανα διαστήματα, και μετά από λίγη ώρα χωρίς κέφι, πείναγε πάλι και έτρωγε συνέχεια...

Γι'αυτό ρωτάω αν το έχει περάσει και κανένας άλλος με το γατάκι του, γιατί εμείς δεν βρήκαμε από τι το παθαίνει, αν και το ψάξαμε αρκετές φορές. Μέχρι και που νοσηλεύτηκε κάποιες φορές για 2-3 μέρες για παρακολούθηση...

(Υ.Γ: ήταν και ρόζ σκούρο το χρώμα από την αντιβίωση, και τρόμαξα στην αρχή)!

Κρίμα μωρέ, το Σουσάκι...:(
Αν είναι πάντως χρόνιο το πρόβλημά της, όπως λες, σίγουρα δεν θα φύγει έτσι "μαγικά" μέσα σε λίγες μέρες. Χρειάζεται υπομονή και ίσως λεπτομερέστερες εξετάσεις (; ) για να εντοπιστεί η βαθύτερη αιτία.
Εύχομαι να πάει σύντομα καλύτερα!!

Μήπως θα έπρεπε τελικά να κάνεις κάποια εξέταση στο στομάχι, είτε υπέρηχο είτε γαστροσκόπιση, όπως σου πρότειναν στο Κέντρο;
Καλύτερα να κάνεις την εξέταση και να είσαι σίγουρος ότι δεν είναι κάτι χρόνιο και σοβαρό, παρά να υπάρχει αυτή η μικρή αμφιβολία.
Εγώ πάντως αυτό θα έκανα.
Εύχομαι σύντομα περαστικά.:)

εγω πιστευω οτι το γατι πηγε καλυτερα γιατι την ωρα της κρισης πηρε ατροπινη και κονακιον οποτε οτι κι αν ηταν λειοτυργησε, το κακο πορει να γινει σε μια στιγμη και οι πρωτες βοηθειες ειναι απραιτητες, χωρις εξτασεις λιγο δυσκολο να γινει διαγνωση ακομη και απο τον καλυτερο επιστημονα του κοσμου...
περαστικα στο γατακι και καλα αποτελεσματα στις εξετασεις !

Καλημέρα, περίμενα να διαβάσω πιό καλά νεα.....:(

Περαστικά σας τί να πω...... και εγώ αν ήταν κάτι χρόνιο θα το κοίταγα ποιο σοβαρά και λεπτομερώς....

Μπορεί σε νεαρή ηλικία να μην την επηρέαζαν οι εμετοί και η διαταραχή του στομάχου.... Η ταλαιπωρία όμως και η καταπόνηση, χωρίς αντίμετρα... συσσωρεύεται.. και με την ηλικία τα συμπτώματα είναι σοβαρότητα,όπως και η ζημιά που ενδεχομένως να κάνει στο στομάχι της, καθώς και (ίσως) τα νεφρά? της.. (γιατί στο τέλος στα νεφρά χτυπάει....):hmm::(

Και η ανακάλυψη του παρασίτου στο αίμα από το πουλί που έφαγε.... έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον δηλητηρίαση είναι....:confused: το συμπτώματα πάντως της μη αντίδρασης της κόρης.. είναι σίγουρο ¨καμπανάκι"...(τα ξέρω από πρώτο χέρι με τον δικό μου...και εμένα ΔΕΝ έβγαινε ούτε στο μπαλκόνι) :(

Πραγματικά λυπάμαι για την 1 εβδομάδα ταλαιπωρίας της γατούλας σου... αλλά τα "μπαλώματα" και οι επιφανειακές βελτιώσεις... ίσως να μην είναι αρκετές!

ΕΣΥ θα πρέπει να αποφασίσεις και ΣΥΝΤΟΜΑ....:hmm:

Καλημέρα και πάλι και εύχομαι ότι καλύτερο!!!:)

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Έχετε δίκιο σε όσα λέτε...

Περιμένουμε να αντιμετωπιστεί αυτό που βρέθηκε στο αίμα, και είναι και το πιο σημαντικό, γιατί μπορεί να προκαλέσει αναιμία, και μετά μόλις σταθεροποιηθεί, πηγαίνει τουαλέτα κανονικά, και επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση, θα προχωρήσουμε σε αποπαρασίτωση, σε θεραπεία στα δοντάκια, και σε περεταίρω εξετάσεις αν χρειαστεί...

Καλά είναι τώρα το Σουσάκι, από εχθές το πρωί δεν ξαναέκανε εμετό, και τρώει αρκετά καλά... Συνεχίζουμε την αντιβιωσούλα κανονικά...

Και τα 2 βιντεάκια που σας είχα υποσχεθεί (αν και στο ένα μας έκοψε ο σεισμός):) :

1. Η Σούσι τρώει το κοτοπουλάκι της

2. Η Σούσι ευχαριστεί τα μέλη του mycat για την βοήθεια και το ενδιαφέρον τους - ενώ την ώρα του video γίνεται ο σεισμός...;)

δεν ξαναέκανε εμετό, και τρώει αρκετά καλά...
Μπράβο!! Αυτά είναι και τα δύο πολύ καλά σημάδια!!:up:
Τα κέφια της πώς είναι;

Μπράβο, το Σουσάκι! Τρώει το κοτόπουλό της με μπόλικη όρεξη απ' ό,τι βλέπω.
Άντε, μόλις μπείτε σε μια σειρά να προχωρήσετε και σ' όλα τα υπόλοιπα.
Καλά, το βίντεο με τον σεισμό είναι όλα τα λεφτά!!!!!! Η δε ατάκα για τον αέρα, έγραψε!!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

AXXXX!
Το Sushaki, τι τραβάει το καημένο και εσύ μαζί της!:(
Υπομονή......
Μήπως έφαγε κανένα λουλούδι και την πείραξε, γιατί εμένα που δεν έχουν πρόβλημα γενικά με εμετούς, όταν τρώνε τα λουλούδια κάνουν εμετό!!

Καλά είναι τα κέφια της.
Εντάξει, δεν παίζει ακόμα, άλλωστε είναι σε θεραπεία με αντιβίωση...

Όπως φαίνεται και στα βιντεάκια...
Πάντως τρώει καλά, γουργουρίζει, έρχεται και με γλείφει και κοιμάται στο κρεββάτι... Δεν μιλάει πολύ, αν και συνήθως είναι πολυλογού και γκρινιάρα μερικές φορές... Επίσης μερικές φορές προτιμάει να μένει μόνη της, όπως τώρα που έχει μπεί στην καρέκλα κάτω από το τραπέζι της κουζίνας... ;) Την τσάκωσα όμως την κρυψώνα της .... χε! χε!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back