Έγκυος γατούλα στο σπίτι...

EvaMarg

Νεοφερμένο μέλος

Η EvaMarg είναι αόρατη. Είναι μας γράφει από Γαλάτιστα (Χαλκιδική). Έχει γράψει 66 μηνύματα.
Καλημέρα σας,

Έχω μια γατούλα εξωτερική, δυστυχώς δεν της έκανα έγκαιρα στείρωση, με αποτέλεσμα να έχει μείνει έγκυος! Σημερα μπαίνει στην 5η εβδομάδα κύησης. Σκέφτομαι να της κάνω χώρο σε ένα δωμάτιο του σπιτιού και την άλλη εβδομάδα να την βάλω μέσα να συνηθίσει και να γεννήσει μέσα. Ωστόσο, έχω και μια γατούλα μέσα στο σπίτι, στειρωμένη, 17 μηνών. Είναι καλή σκέψη λέτε? Ή να την αφήσω έξω και να βρεί μόνη την φωλίτσα της?

ευχαριστώ:worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Εγκυος γατούλα στο σπίτι...

εγω θα την εβαζα μεσα... δυστυχως εξω εγκυμονουν πολλοι κινδυνοι. Θα ειναι καλυτερα ετσι και για τα μικρα γιατι αν γεννησει εξω το πιο πιθανο ειναι να γινουν ακοινωνητα και αγρια και θα δυσκολευτεις πολυ να βρεις ατομα να τα χαρισεις. Αν τα εχεις μεσα θα γινουν φιλικα και θα βρουν πιο ευκολα σπιτακι. Καλα γεννητουρια και μη μας ξεχασεις... θελουμε φωτος με τα μικρα!)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:) Εννοείται θα έχετε φωτογράφιες με τα γλυκούλια!! Το άλλο θέμα είναι με την γατούλα μου μέσα στο σπίτι που είναι, λέτε να υπάρξει πρόβλημα??

:) Εννοείται θα έχετε φωτογράφιες με τα γλυκούλια!! Το άλλο θέμα είναι με την γατούλα μου μέσα στο σπίτι που είναι, λέτε να υπάρξει πρόβλημα??
Καλησπερα.:)
Μπορει να υπαρχξει προβλημα μπορει και οχι.Το ιδανικο ειναι να ερθουν σε σταδιακη επαφη.Αν μπορεις να βαλεις καταρχην την εγκυο σε ξεχωριστο δωματιο,μαζι με το φαγακι της νερακι της κλπ.Αυτα στην αρχη θα μυριζονται απο την πορτα.Μετα ανοιγμα λιγο της πορτας να υπαρχει δηλαδη και οπτικη επαφη..μετα ελεγχομενη επαφη απο σενα..δηλαδη βαζεις την εγκυο στο υπολοιπο σπιτι για λιγο..με την επιβλεψη σου παντα..κλπ.Ετσι ειναι πολυ πιο ευκολο να συνηθισει η μια την αλλη..Οταν θα λειπεις απο το σπιτι στην αρχη ,καλο θα ειναι να μην βρισκονται στον ιδιο χωρο.Αυτα σε γενικες γραμμες.

Καλησπερα.:)
Μπορει να υπαρχξει προβλημα μπορει και οχι.Το ιδανικο ειναι να ερθουν σε σταδιακη επαφη.Αν μπορεις να βαλεις καταρχην την εγκυο σε ξεχωριστο δωματιο,μαζι με το φαγακι της νερακι της κλπ.Αυτα στην αρχη θα μυριζονται απο την πορτα.Μετα ανοιγμα λιγο της πορτας να υπαρχει δηλαδη και οπτικη επαφη..μετα ελεγχομενη επαφη απο σενα..δηλαδη βαζεις την εγκυο στο υπολοιπο σπιτι για λιγο..με την επιβλεψη σου παντα..κλπ.Ετσι ειναι πολυ πιο ευκολο να συνηθισει η μια την αλλη..Οταν θα λειπεις απο το σπιτι στην αρχη ,καλο θα ειναι να μην βρισκονται στον ιδιο χωρο.Αυτα σε γενικες γραμμες.

Αρχικά σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
Τις βάζω σταδιακά να μυρίζονται απο την εξώπορτα..είναι πολύ περίεργες και οι 2...αυτό γίνεται καιρό τώρα αλλά ποτέ δεν τις έχω φέρει σε άμεση επαφή.
Θα το κάνω έτσι όπως λες, μου φάινεται σωστός τρόπος.
Ευχαριστώ πολύ και πάλι:)

Εύα κάτι που θα πρέπει επίσης να προσέξεις είναι προτού φέρεις τη νέα γατούλα σε επαφή με την Μέλη σου, να της κάνεις αιματολογικές εξετάσεις για aids και λευχαιμία διότι είναι μεταδοτικές στις γατούλες. Αν δεν έχεις κάνει στη Μελη καλό θα ήταν να κάνει κι αυτή για να είσαι ήσυχη.
Καλά γεννητούρια σας και αναμένουμε φωτό:)

Εύα κάτι που θα πρέπει επίσης να προσέξεις είναι προτού φέρεις τη νέα γατούλα σε επαφή με την Μέλη σου, να της κάνεις αιματολογικές εξετάσεις για aids και λευχαιμία διότι είναι μεταδοτικές στις γατούλες. Αν δεν έχεις κάνει στη Μελη καλό θα ήταν να κάνει κι αυτή για να είσαι ήσυχη.
Καλά γεννητούρια σας και αναμένουμε φωτό:)

Καλημέρα,

Αρχικά, πρώτη φορά ακούω για aids στις γάτες!!!! απίστευτο!! Δεν έχω κάνει ποτέ στην Μέλη μου αιματολογικές εξετάσεις...σε λίγες μέρες έχουμε να κάνουμε εμβόλιο και θα κάνω και αιματολογικές γιατί ανγχώθηκα...
Τέλος, και πολύ σημαντικό, είναι οτι η γατούλα που ήθελα να φέρω μέσα για να γεννήσει...έχει εξαφανιστεί από την Πέμπτη...την τάισα το πρωι της Πέμπτης και έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί!!!! (ήταν και η μέρα που έβρεχε ασταμάτητα!!!)
Έχω στεναχωρηθεί αφάνταστα...:( Και θέλω να ρωτήσω, στην περίπτωση που έφυγε για να γεννήσει (τελικά μήπως δεν έιχα υπολογίσει καλά τις μέρες), είναι δυνατόν να μην έχει εμφανιστεί για τόσες μέρες??? Βάζω κανονικά φαγητάκι έξω μήπως και έρχεται για να φάει.... Τι να πω..σταθηκα άτυχη..και ο μεγαλύτερος φόβος μου, πραγματοποιήθηκε...:(

Μπορεί να λείπει για μερικές μέρες, μέχρι να σιγουρευτεί ότι μπορεί να αφήσει τα μικρά μόνα τους για να έρθει να φάει....
Μπορεί να έχει βρεί και φαγητό αλλού??
Μπορεί επίσης να μην ένοιωθε το σπίτι σου ασφαλές για να γεννήσει, ειδικά εφόσον μυρίστηκε άλλη γατα...:hmm:

Υπομονή.:/:

Μπορεί να λείπει για μερικές μέρες, μέχρι να σιγουρευτεί ότι μπορεί να αφήσει τα μικρά μόνα τους για να έρθει να φάει....
Μπορεί να έχει βρεί και φαγητό αλλού??
Μπορεί επίσης να μην ένοιωθε το σπίτι σου ασφαλές για να γεννήσει, ειδικά εφόσον μυρίστηκε άλλη γατα...:hmm:

Υπομονή.:/:

Η αλήθεια είναι οτι έχουμε πολλές γάτες στην γειτονια, όπου πολλές κάνουν την βόλτα τους και στο σπίτι μου...Θα περιμένω..

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση:)

Μια γάτα όταν είναι να γεννήσει τότε είναι που θέλει ησυχία και ασφάλεια και προτιμάει να μην έχει κοντά άλλες γάτες ειδικά αρσενικές που μπορεί να βλάψουν τα μικρά της... :/:
Βέβαια μπορεί να τύχει να θέλει και την παρέα άλλων θηλυκών και να έχουν τα μικρά μαζί... αλλά είναι λίγο πιο σπάνιο.

Νομίζω όμως ότι απλά κάπου είναι και θα γυρίσει, στο μεταξύ κοίτα μήπως έχει τρυπώσει πουθενά σε καμία αποθήκη ή σε γειτονικό μέρος και έχει κλειστεί, γιατί τυχαίνει εύκολα τώρα ειδικά που ψάχνει μέρος να κάνει φωλιά...:hmm:

Μια γάτα όταν είναι να γεννήσει τότε είναι που θέλει ησυχία και ασφάλεια και προτιμάει να μην έχει κοντά άλλες γάτες ειδικά αρσενικές που μπορεί να βλάψουν τα μικρά της... :/:
Βέβαια μπορεί να τύχει να θέλει και την παρέα άλλων θηλυκών και να έχουν τα μικρά μαζί... αλλά είναι λίγο πιο σπάνιο.

Νομίζω όμως ότι απλά κάπου είναι και θα γυρίσει, στο μεταξύ κοίτα μήπως έχει τρυπώσει πουθενά σε καμία αποθήκη ή σε γειτονικό μέρος και έχει κλειστεί, γιατί τυχαίνει εύκολα τώρα ειδικά που ψάχνει μέρος να κάνει φωλιά...:hmm:

Σωστά. Το πιθανότερο είναι αφού ήδη σε εμπιστεύεται να γυρίσει μαζί με τα γατάκια της, όταν μπορέσουν να μετακινηθούν.

καλησπέρα σας!
Εχω μια ερώτηση να σας κάνω.. Αρχικά όμως θα σας πω τι συνέβη,,,η γατούλα γύρισε μετά απο 10 μέρες...χωρίς να έχει γεννήσει, έκτοτε, έρχεται κανονικά και την ταιζω. Σήμερα λοιπόν, οταν γύρισα σπίτι αργά το απογευμα την βρήκα απ'εξω, αμέσως της έβαλα φαγητό (σημειώνω οτι ακόμα δεν έχει γεννήσει και έχει γίνει μπαλίτσα!), δεν έφαγε πολύ και συνέχεια μου νιαούριζε, μου νιαούριζε, μου νιαουριζε...με επιμονή και ανήσυχα...κατέβαινε τα σκαλια μου νιαούριζε και οτΑν την κοίταζα και την φώναζα ανέβαινε αμέσως πάνω, αυτο έγινε 4 φορές, ώσπου αποφάσισα να κατέβω και εγώ κάτω....κατεύθειαν αρχίζει να περπατάει μπροστά, εγώ απο πίσω, να γυριζει να με κοιτά να μου νιαουρίζει και να συνεχίζει να περπατά, μην σας τα
πολυλογώ αυτό συνεχιστηκε για αρκετα μέτρα ώσπου έφτασε πολύ κοντα στην λεωφόρο, την φώναξα, σταμάτησε, την σβέρκωσα και την πήρα αγκαλια και την πήγα σπίτι. κάθησα μαζί της και συνεχεια μου νιαούριζε και γλυφόταν απο κάτω, φαγητό δεν έφαγε...επειδή ανησύχησα αρκετά αμέσως της έφτιαξα μια κουτά ζεστή με κουβερτιτσα, έφτιαξα το δωματιάκι μεσα στο σπίτι, την έβαλα μέσα και κλείδωσα και την πόρτα για να είμαι ήσυχη μην γίνει καμία επαφή με την δικιά μου...απο εκείνη την στιγμή δεν ακούγεται καθόλου και κούρνιασε και μέσα στην κούτα...
Η ερώτηση είναι λοιπον η εξής: όλο αυτό έγινε γιατί θέλει να γεννήσει?? και τι να κάνω που έχω και άλλη γατούλα μέσα στο σπίτι?? αυτή που έφερα μέσα δεν είναι εμβολιασμένη, φυσικά δεν θα την φέρω σε επαφή με την Μελι.
Τι να κάνω απο εδώ και στο εξής παιδια?///????

ευχαριστώ εκ των προτέρων....:worry:

Καλημερα.:)
Πως ειναι σημερα η γατουλα; Θα σε συμβουλευα παντως,εφοσον ειναι συνεργασιμη και μπορεις να την πιασεις...να την πας σε ενα γιατρο να τη δει..:)

Kαλημέραααα!!!

Γεννήσαμε!!!!! Μπήκα στο δωματιάκι...και ειδα πολλάαα γατάκια στην κούτα!!!! είναι τέλειααα!!!! της έβαλα λίγο γαλα με λίγη ζαχαρίτσα όπως με συμβούλεψαν... Τι αλλο έχετε να μου προτείνετε?

Τις επόμενες μέρες θα επανέλθω με φωτογραφίες απο τα γλυκούλια!
!:tongue::tongue::tongue::tongue:

Καλημερα,να σου ζησουν!
Οχι γαλα,οι γατες εχουν δυσανεξια στη λακτοζη.Παρε της καλης ποιοτητας κροκετες για γατακια,γιατι ειναι μεγαλη αναγκη να τρωει καλα τωρα που θηλαζουν.Φροντισε τα γατακια και η μαμα να ειναι ζεστα,και μην ξεχασεις να της βαλεις αμμο.

Καλημερα!!!!!!! Για την ωρα εκεινο που πρεπει να κανεις ειναι να της βαζεις καλο φαγητο και νερο,για να εχει γαλα να θηλαζει τα μωρα της.
Οταν ξεπεταχτουν λιγο τα γατακια,την πας στο γιατρο για εξετασεις...τα γατακια αν δεν θελεις να τα κρατησεις,βαζεις αγγελια για υιοθεσια,αφου συμπληρωσουν 2 μηνες τουλαχιστον κοντα στη μανα τους.Τη γατα λογικα μπορεις να τη στειρωσεις αφου σταματησει να θηλαζει.:):)

ΤΥΧΕΡΟΥΛΑ!!!!Εμενα ηεγκυος γατουλα μου εχει εξαφανιστει εδω και δυο μερες και σε λιγες ημερες λογικα θα γεννουσε:(.Θα ξαναγυρισει???(επειδη διαβασα στο μυνημα σου evaMarg πως ηρθε μετα απο 10 μερες)

Σας ευχαριστώ πολύυυ!!!!
Μου είπαν να βάλω γάλα με λίγη ζαχαρίτσα γιατί λένε οτι τους πέφτει το ζάχαρο μετά την γέννα...δεν θα της το αφήσω πολύ...
Θα της βάλω σε λίγο φαγητάκι...
Πότε να πάω να αλλάξω το κουβερτάκι? Και πρέπει να αλλάξω και την κούτα γιατί είναι μικρή, για να είναι άνετη μέσα, λέω αύριο να κάνω την κίνηση που θα είναι και ανοικτα τα σουπερμαρκετ για να προμηθευτώ την κούτα...λέτε να είναι νωρίς αύριο να κάνω την αλλαγή?

ΤΥΧΕΡΟΥΛΑ!!!!Εμενα ηεγκυος γατουλα μου εχει εξαφανιστει εδω και δυο μερες και σε λιγες ημερες λογικα θα γεννουσε:(.Θα ξαναγυρισει???(επειδη διαβασα στο μυνημα σου evaMarg πως ηρθε μετα απο 10 μερες)

Η δικιά μου πρέπει να έλειπε 10 μέρες προς αναζήτηση φωλίτσας...Μετα γύρισε και ερχόταν καθε μέρα για 2 εβδομάδες.
Όμως μετά την χθεσινή της κίνηση, δηλαδή να με οδηγήσει προφανως στην φωλίτσα που είχε βρει, μάλον δεν ήταν και πολύ σίγουρη για αυτό ήθελε να γνωρίζω το μέρος....
Πιστεύω οτι θα γυρίσει...μπορεί και με τα μωρά της..κάνε λίγο υπομονή και να μην στεναχωριέσαι,,,γιατι θα γυρίσει!!:)

Παρα πολυ ωραια!!! Χαρηκα παρα πολυ!!!! Να σας ζησουν!!!:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back