Να γραψω μερικα πραγματακια ακομα, οπως ειπα το γατακι μου το πηρα απο εκτροφειο εχοντας ομως αγνοια (την οποια και ανγωριζω) δυστηχως εγινα λαθη τα οποια ή δεν ειδα ή αγνοησα απο τον ενθουσιασμο μου να αποκτησω ενα γατακι.
Η αληθεια ειναι πως με το εκτροφειο ειχα αψογη συννενοηση στην επιλογη και στην μεταφορα της μικρης καθως και συχνη ενημερωση μεχρι να ερθει μαζι μου
ΑΛΛΑ δεν εβλεπα τα προφανη, διαβαζοντας ενα αρθρο της Δωρας (σχετικα με το πως θα επιλεξετε υον καταλληλο εκτροφεα) επεσα σε πολλες παρατυπιες θα δανειστω μερικα κομματια προς ενημερωση.
Οι περισσότεροι εκτροφείς θα έχουν ετοιμάσει ένα γραπτό συμβόλαιο υιοθεσίας για να υπογράψετε όταν πάρετε το γατάκι στο σπίτι σας, κάτι που πλέον είναι υποχρεωτικό κι από το νόμο.
Καταρχην η μικρη μου ηρθε με το βιλβιαριο της
χωρις ομως εξωτερικη αποπαρασιτωση,
χωρις συμβολαιο υιοθεσιας και
χωρις τσιπακι που
νομιζω ειναι υποχρεωτικο απο τον νομο πλεον και
χωρις pedigree.
Οι υπεύθυνοι εκτροφείς δε δίνουν τα γατάκια τους πριν κλείσουν τις δώδεκα εβδομάδες, ενώ κάποιοι τα κρατούν ακόμη περισσότερο. Σίγουρα τα γατάκια είναι πολύ γλυκά στις οκτώ εβδομάδες, αλλά είναι πολύ σημαντικό για την ψυχική και σωματική τους υγεία, την ανάπτυξη και την κοινωνικοποίησή τους να μείνουν μαζί με τη μητέρα και τα αδέρφια τους. Αν ένας εκτροφέας προτίθεται να σας δώσει το γατάκι στις έξι ή στις οκτώ εβδομάδες κάνετε στον εαυτό σας μια χάρη και μην πάρετε το γατάκι σας από αυτόν. Προφανώς δε βάζει την υγεία των γατών του σε προτεραιότητα, και τα βλέπει ως πηγή εξόδων που θα αντί να φορτωθεί για μερικές ακόμη εβδομάδες, θα ξεφορτωθεί σε εσάς.
Η μικρη μου ηρθε σε ηλικια 8 εβδομαδων. Προφανως δεδομενης και της ασθενειας οι εξετασεις στους γονεις δεν ηταν επαρκης ωστε τα μικρα καθως και τα υπολοιπα ζωα να ειναι υγιη.
Ο κτηνιατρος του εκτροφειου μου υπεγραψε χαρτι οτι το γατακι ειναι υγιες, ο εκτροφεας μου ειπε πως καλυτερα να το δει και δικος μου κτηνιατρος πραγμα που επισης αναγνωριζω, το γατακι μου εξεταστηκε και βρεθηκε υγιες
ΑΛΛΑ ο δικος μου κτηνιατρος δεν εχει το γεννεολογικο δεντρο και το ιατρικο ιστορικο των γονιων, πως ενας κτηνιατρος υπογραφει τετοιο χαρτι, χωρις να εξεταστουν οι γονεις για FIP, ευτυχως το χαρτι το εχω ακομα.
Απο πολυ νωρις αρχισαν τα προβληματα για μενα, με αλλεργιες, δερματοφυτα (μυκητες) που επισης αποδοθηκαν στην μεταδοτικοτητα απο αλλες γατες συμφωνα με το πανεπιστημιο κτηνιατρικης, στην συνεχεια μας διαγνωστηκε και λοιμωδης περιτονιτιδα για την ιδια αιτια ή κληρονομικο ή μεγαλη εκθεση στο ιο.
Αυτα προς το παρον.
ΥΓ. Να πως επισης συγχαρητηρια στην Δωρα για το εξαιρετικο αρθρο κατα την γνωμη μου, αν το διαβαζα νωριτερα θα γλιτωνα απο ολο αυτο, οχι το γατακι βεβαια.