Έχουμε λοιμώδη περιτονίτιδα

Προσπάθησε να πάρεις μια απόφαση τέτοια που να μη μπορεί αύριο, να σου δημιουργήσει ενοχές. Μέσα από την καρδιά μου, εύχομαι τα καλύτερα:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλε μου Σωτηρη.Γλυκε μου Σωτηρη.Μπορω να νιωσω απολυτα τι περνας,οπως και ολοι εδω.Σκεφτομαι οτι εγω,΄που δεν το εχω ζησει το μικρουλακι αυτο,ομως πραγματικα το αγαπησα,εχω σπαραξει στο κλαμα.Φανταζομαι τι περνας εσυ.:(
Καλε μου σωτηρη.Εσυ θα κανεις πραγματικα αυτο που θες.
Εγω απλα θα σου πω τι θα εκανα εγω στη θεση σου.
Και δεν μπορω να πιστεψω σε θαυματα.Η αρρωστια αυτη ειναι πολυ συγκεκριμεη η πορεια της.
Θα συμφωνησω απολυτα με την Αλεξανδρα μας.
Η αρρωστια αυτη ειναι ανιατη.ΕΦΟΣΟΝ ο γιατρος σου,σου λεει οτι δεν υπαρχε περιπτωση ιασης,το να ζησει 5 μερες παραπανω,για μενα..δενε χει κανενα καλο νοημα.Ισα ισα,..θα βασανιζεται ολο και περισσοτερο.
Εχω δει περιπτωση χρηστη,που ηθελε να κανει ευθανασια και δεν το αποφασιζε,και οταν ειδε πως εφυγε το γατακι του,ποσο ασχημα εφυγε,το μετανιωσε οικτρα.:(
Εδω εγω,βαζω κατω την λογικη.Ιαση δεν υπαρχει..οσο περναει ο καιρος θα βασανιζεται ,θα λιωνει περισσσοτερο..κανω ευθανασια.
Βεβαια..αυτο αν βλεπεις οτι χειροτερευει.
Απλα,μην περιμενεις να φτασει στο εσχατο σημειο για να το κανεις...το ζητουμενο ειναι να μην υποφερει.Ειναι απιστευτα δυσκολο,αλλα πρωτα απο ολα προεχει να μην βασανιζεται μια αθωα ψυχουλα,για ενα προδικασμενο ,παρα πολυ συντομο μελλον.
Σου λεω καθαρα την προσωπικη μου αποψη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οχι Εφη μου δεν θα αφησουμε να φτασει στο εσχατο σημειο δεν το αξιζει, δεν θελω και δεν πρεπει να λιωνει η μικρη μας. Εχει μαυρισει η καρδια μας. Δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι τοσο ραγδαια η κατασταση, ηδη σημερα την χαιδευουμε και πιανουμε εντονα τα κοκκαλακια της παντου, αλλα ρε γαμωτο την κοιταμε και δεν μπορουμε να το κανουμε αλλα πρεπει...

Το τραγικο ειναι οτι τωρα εχει αρχισει να φουντωνει το τριχωμα της, αυτο που περιμεναμε καιρο :(:(:(

Με την πρωτη ευκαιρια θα γραψω παραπανω πραγματα για την βρωμοαρρωστια, ωστε να βοηθησουν καποιον αλλον στο μελλον να μην περασει αυτο που περναμε, ευχομαι να μην το περασει κανεις.

Σωτήρη μας, από όλους εμάς εδώ, να έχετε καλή δύναμη και η μικρή σου να νιώθει την αγάπη σας κάθε λεπτό... Γλυκό μου πλασματάκι...

Σωτήρη..
Έχοντας στην αγκαλιά μου την πρώτη ψυχούλα που κοίμησα, όταν έπρεπε να γίνει γιατί δεν υπήρχε άλλη διέξοδος, ταλαντευόμουν με τον ίδιο τρόπο. Μέχρι που την κοίταξα και τα μάτια, και είναι σαν να μου έλεγαν "μην ανησυχείς, ξέρω, θέλω να μην πονάω, σ`ευχαριστώ για όλα". Και ξέρω ότι έφυγε με χαμόγελο, ξέρω ότι κατάλαβε τα πάντα, και πάντα είναι χαμογελαστή όταν τη φέρνω στο μυαλό μου. Δεν πιστεύω σε τίποτα υπερφυσικό, όμως την αγάπη τη νιώθει η μικρούλα σου, αυτό είναι σίγουρο, κοίτα τη στα ματάκια, αυτή είναι πιο δυνατή από μας. Η αγάπη δεν χάνεται ποτέ!

Σωτήρη
ο κτηνίατρος μου που τον έχω χρόνια και τον εμπιστεύομαι, σε συζήτηση για τις λοιμώδεις αρρώστιες των γιατιών μου είπε ότι σε λευχαιμία και aids έχει δει γάτες να βελτιώνονται, ενώ ασθενούν, και να ζουν καλά για κάποιο μικρό ή μεγάλο διάστημα. Δυστυχώς, από λοιμώδη πεςριτονίτιδα δε γλυτώνει καμία γατούλα. Είναι η χειρότερη με πολύ κακά προγνωστικά.
Αν ο κτηνίατρος σου είναι 100% σίγουρος ότι είναι αυτό, θα πρέπει να πάρεις πολύ δύσκολη απόφαση.
Κοίτα μήπως μπορεί να γίνει στο σπίτι σου σε συνεννόηση με τον κτηνίατρο, να μη στρεσαριστεί το ζωάκι στις τελευταίες του στιγμές
Λυπαμαι πολύ:(

:(ειλικρινα κουραγιο το μονο που εχχω να πω..ειναι τραγικο να περνας τετοιες καταστασειςς θλιψης χαμου κ στεναχωριας ενω το μονο που ηθελες ηταν χαρα κ μια γατισια συντροφια ακομα ομως ζει το μικρακι σου να του δινεις ολη σου την αγαπη κ εκεινο θα ναι ευτυχισμενο ξερει οτι το περνατε μαζι κ αυτο το βοηθα πιο πολυ απ ολα μην λυγισεις κανε αυτο που θεωρεις πιο καλο για την μικρη ευχομαι τετοιες μαυρες στιγμες να μην βρισκουν κανενα ειναι αδικο

λύπαμαι πάρα πολύ :(

χθές μόλις διάβασα τα άσχημα νέα,έκατσα διάβασα το θέμα σου όταν την είχες πάρει και μας την παρουσίαζες.πώς γίνεται ρε εσύ εκεί που είσαι μία χαρά να μαθαίνεις πώς έχει κάτι τέτοιο η γατούσα σου!

μα δεν υπάρχει κάποια πιθανότητα να γιατρεύεται ..έχεις δοκιμάσει να πάς σε άλλον κτηνίατρο για δεύτερη γνώμη ?

λύπαμαι πάρα πολύ :(

χθές μόλις διάβασα τα άσχημα νέα,έκατσα διάβασα το θέμα σου όταν την είχες πάρει και μας την παρουσίαζες.πώς γίνεται ρε εσύ εκεί που είσαι μία χαρά να μαθαίνεις πώς έχει κάτι τέτοιο η γατούσα σου!

μα δεν υπάρχει κάποια πιθανότητα να γιατρεύεται ..έχεις δοκιμάσει να πάς σε άλλον κτηνίατρο για δεύτερη γνώμη ?
Δυστηχως οχι τα πραγματα ειναι δυσκολα, εμεις αυτο που κανουμε τωρα ειναι απλα η υστατη προσπαθεια, το καλο ειναι οτι η μικρη δειχνει να μην ποναει, σηκωνεται πηγαινει τσιμπολογαει και πινει ελαχιστο νερο, την περισσοτερη ωρα κοιμαται ή ειναι σε ληθαργο, οπως ειπα δεν εχει νοημα πρωτα για το ιδιο να μην ευχαριστιεται την ζωη του...

Εμεις απλα της δινουμε οση περισσοτερη αγαπη και φροντιδα μπορουμε ωστε να κανουμε αυτες τις ωρες πιο τρυφερες, αν καταλαβουμε οτι ποναει ή επιδεινωνεται εστω και λιγο θα προχωρησουμε οσο και αν μας ποναει:(

Να γραψω μερικα πραγματακια ακομα, οπως ειπα το γατακι μου το πηρα απο εκτροφειο εχοντας ομως αγνοια (την οποια και ανγωριζω) δυστηχως εγινα λαθη τα οποια ή δεν ειδα ή αγνοησα απο τον ενθουσιασμο μου να αποκτησω ενα γατακι.

Η αληθεια ειναι πως με το εκτροφειο ειχα αψογη συννενοηση στην επιλογη και στην μεταφορα της μικρης καθως και συχνη ενημερωση μεχρι να ερθει μαζι μου ΑΛΛΑ δεν εβλεπα τα προφανη, διαβαζοντας ενα αρθρο της Δωρας (σχετικα με το πως θα επιλεξετε υον καταλληλο εκτροφεα) επεσα σε πολλες παρατυπιες θα δανειστω μερικα κομματια προς ενημερωση.
Οι περισσότεροι εκτροφείς θα έχουν ετοιμάσει ένα γραπτό συμβόλαιο υιοθεσίας για να υπογράψετε όταν πάρετε το γατάκι στο σπίτι σας, κάτι που πλέον είναι υποχρεωτικό κι από το νόμο.
Καταρχην η μικρη μου ηρθε με το βιλβιαριο της χωρις ομως εξωτερικη αποπαρασιτωση, χωρις συμβολαιο υιοθεσιας και χωρις τσιπακι που νομιζω ειναι υποχρεωτικο απο τον νομο πλεον και χωρις pedigree.
Οι υπεύθυνοι εκτροφείς δε δίνουν τα γατάκια τους πριν κλείσουν τις δώδεκα εβδομάδες, ενώ κάποιοι τα κρατούν ακόμη περισσότερο. Σίγουρα τα γατάκια είναι πολύ γλυκά στις οκτώ εβδομάδες, αλλά είναι πολύ σημαντικό για την ψυχική και σωματική τους υγεία, την ανάπτυξη και την κοινωνικοποίησή τους να μείνουν μαζί με τη μητέρα και τα αδέρφια τους. Αν ένας εκτροφέας προτίθεται να σας δώσει το γατάκι στις έξι ή στις οκτώ εβδομάδες κάνετε στον εαυτό σας μια χάρη και μην πάρετε το γατάκι σας από αυτόν. Προφανώς δε βάζει την υγεία των γατών του σε προτεραιότητα, και τα βλέπει ως πηγή εξόδων που θα αντί να φορτωθεί για μερικές ακόμη εβδομάδες, θα ξεφορτωθεί σε εσάς.
Η μικρη μου ηρθε σε ηλικια 8 εβδομαδων. Προφανως δεδομενης και της ασθενειας οι εξετασεις στους γονεις δεν ηταν επαρκης ωστε τα μικρα καθως και τα υπολοιπα ζωα να ειναι υγιη.
Ο κτηνιατρος του εκτροφειου μου υπεγραψε χαρτι οτι το γατακι ειναι υγιες, ο εκτροφεας μου ειπε πως καλυτερα να το δει και δικος μου κτηνιατρος πραγμα που επισης αναγνωριζω, το γατακι μου εξεταστηκε και βρεθηκε υγιες ΑΛΛΑ ο δικος μου κτηνιατρος δεν εχει το γεννεολογικο δεντρο και το ιατρικο ιστορικο των γονιων, πως ενας κτηνιατρος υπογραφει τετοιο χαρτι, χωρις να εξεταστουν οι γονεις για FIP, ευτυχως το χαρτι το εχω ακομα.

Απο πολυ νωρις αρχισαν τα προβληματα για μενα, με αλλεργιες, δερματοφυτα (μυκητες) που επισης αποδοθηκαν στην μεταδοτικοτητα απο αλλες γατες συμφωνα με το πανεπιστημιο κτηνιατρικης, στην συνεχεια μας διαγνωστηκε και λοιμωδης περιτονιτιδα για την ιδια αιτια ή κληρονομικο ή μεγαλη εκθεση στο ιο.

Αυτα προς το παρον.

ΥΓ. Να πως επισης συγχαρητηρια στην Δωρα για το εξαιρετικο αρθρο κατα την γνωμη μου, αν το διαβαζα νωριτερα θα γλιτωνα απο ολο αυτο, οχι το γατακι βεβαια.

Τελευταία επεξεργασία:
Ειλικρινά λυπάμαι πολύ για αυτό που έχει συμβεί!
Νιώθω απίστευτη οργή για τους ανθρώπους του εκτροφείου, που βλέπουν τις γάτες ως 100ευρά!!
Κοιτούσα το θέμα και είχα μείνει στο ότι θα πήγαινες για τις εξετάσεις!
Δεν φαντάζεσαι πόσο στεναχωρήθηκα με τα αποτελέσματα!!!
Τουλάχιστον το γατάκι σας νιώθει ασφάλεια , και είναι με ανθρώπους που το προσέχουν και το αγαπάνε!! Είναι πολύ σημαντικό αυτό!!
Ελπίζω να πάνε όλα καλά!! Καλή σου δύναμη σου εύχομαι!!!

Σωτήρη μου, δεν φταις εσύ, δεν φταίει το γατάκι που γεννήθηκε καταδικασμένο. Αλλά έστω κι έτσι ήρθε στη ζωή σου κι εσύ την αγάπησες όπως της άξιζε. Ποιος ξέρει αν έπεφτε σε άλλα χέρια πως θα βίωνε τις τελευταίες της ώρες; Αυτό να κρατήσεις. Ότι για όσο καιρό της έμελλε να ζήσει, εζησε μες την αγάπη. Τα ερωτηματικά είναι πολλά αλλά κράτα την αγάπη. Κράτα το γεγονός ότι δεν θα την άλλαζες, έστω κι έτσι. Είμαι βέβαιη γι' αυτό.

Κράτα το γεγονός ότι δεν θα την άλλαζες, έστω κι έτσι. Είμαι βέβαιη γι' αυτό.
Το σκεφτηκα και η αληθεια ειναι οτι ΟΧΙ δεν θα την αλλαζα, παρα το τρεξιμο ολο αυτο το διαστημα, αυτο που εχει μεινει ειναι οτι αυτοι οι 2 μηνες ειναι απο τα πιο γλυκα κομματια της ζωης μου !!!

Να είσαι καλά, βρε Σωτήρη.. Πρέπει να είσαι σπάνιος άνθρωπος...

το καλό είναι η αγάπη που της έδωσες, είναι πολύ τυχερό γατάκι μέσα στην ατυχία της....
Λυπάμαι πάρα πολύ για τη μικρή σου :( Να μας ενημερώνεις.....είμαστε πλάι σου

Xθες ηταν απο τις πιο ηρεμες μερες, εκατσα ολη μερα σπιτι και το βραδυ κοιμηθηκαμε μαζι, την εβαλα πανω στο στηθος μου και μολις ακουσε την καρδια μου κοιμηθηκε αμεσως, ηταν τοσο ηρεμη που δεν μπορειται να φανταστειτε...
Ηδη τις 2 τελευταιες μερες ειναι πολυ χειροτερα με το ζορι σηκωνεται, σημερα το πρωι η ανασα της εγινε πιο μικρη και πιο κοφτη, τριγυρνουσα μεσα στο σπιτι ντυμενος και με την γατοφορο επι δυο ωρες, δεν μπορουσα να την βαλω εκει μεσα, τελικα αφησα τον εγωισμο μου στην ακρη και εκανα το καλυτερο γι'αυτην, πηγαμε στον κτηνιατρο και την κοιμησαμε, σημερα εφυγε το κοριτσακι μας :(:(:(

Αυτους τους 2 μηνες ηταν κατι μαγικο, πηραμε και δωσαμε παρα πολυ αγαπη, στοργη και τρυφεροτητα και αυτο μας μενει πλεον, ειμαι σιγουρος οτι οπου και αν πηγε το μονο που θα κανει ειναι να τρεχει και να παιζει οπως στην αρχη....

Καλο ταξιδι καρδουλα μου :(:(:(

merrynaira23_zps82eb1a70.jpg

Καλό της ταξίδι. Να τη σκέφτεσαι έτσι, χαρούμενη να τρέχει και να παίζει πάλι. Μαζί με τα άλλα μας ζωάκια, που φύγανε.
Με έκανες να σκεφτώ τη σκυλίτσα μου, που την έχασα πριν ενάμιση χρόνο..

Αχ, ρε Σωτήρη...

:'( Σωτήρη μου κουράγιο.... Κουράγιο καλέ μας... Δεν υπάρχουν λόγια... :( :( :(

Αχ ψυχη μου...αχ καρδουλα μου γλυκια,αχ πανκιο μου,ετσι σε ελεγα πανκιο...:(:(:(...αναπαυτηκε το καρδουλακι μου,ησυχασε η ψυχουλα μου αυτη.Δεν μπορω να σταματησω το κλαμα.
Σωτηρη μου ..κουραγιο καρδουλα μου.Μεσα απο την ψυχη μου,κουραγιο...
Εζησε λιγο ,ενιωσε ομως ολη την φροντιδα και την αγαπη σας...
Καλο ταξιδι ψυχουλακι μου..

Να την κλάψεις όσο δε πάει. Να θρηνήσεις για κείνη όσο αντέχει και δεν αντέχει η καρδιά και η λογική σου. Και μετά να φέρεις ένα πλασματάκι για να του χαρίσετε τα άπειρα περισσεύματα αγάπης που έχετε στο σπίτι σας. Μέσα απο τα ματάκια του θα βλέπεις πάντα το κορίτσι απ΄τη Περσία.:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back