'Αγριο γατάκι... τι να κάνω;

Αυτό θα κάνω μάλλον.Θα αδείασω τα πάντα απο το δωμάτιο και θα μείνουν τέσσερις γωνίες και το κρεβατι. Είπα να μην το κάνω για να νιώθει οτι έχει ενα ασφαλές σημείο να κρύβεται και να μπορεί να ξεθαρεύει γιατί φοβάμαι οτι αν δεν έχει πουθενά να κρυφτεί θα γίνει επιθετική αλλά αν είναι αυτό να βγεί σε βάρος της σχέσης μας μακροπρόθεσμα νομίζω οτι θα πρέπει να γίνει.Δεν δείχνει να αντιδρά σε πράγματα που δεν αναγνωρίζει ούτε είναι περίεργη,μάλλον για αυτό και δεν ενδιαφέρθηκε για τα πράγματα στην φωλίτσα της. Όλες τις οι κινήσεις είχαν σκοπό να βρεθεί η πιο ασφαλής κρυψώνα το οποίο και κατάφερε.
Αν όμως το μεταφέρουμε σε μάχη των ειδών το πράγμα εμείς έχουμε αντίχειρες!!Και θα την βρούμε (πιστεύω).

Ουπς με προλαβες.
Δε θα γινει επιθετικη, αν ειχε τετοιο χαρακτηρα θα το ειχες καταλαβει. Απλα ειναι φοβισμενη και αν δεν πιεστει λιγακι μπορει να μην σας εμπιστευτει και ποτε. Σου ξαναλεω αν ηταν επιθετικη με το που θα σας εβλεπε θα σας εκανε χχχχ και θα γρυλιζε, ισως να σας εκανε και επιθεση. Απλα σβερκωστε τη ειμαι σιγουρη οτι μετα το πρωτο σοκ θα γινει χαλβαδακι! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν μας έχει κάνει ποτέ πχχχχ.Ακόμα και την φορά που την ζορίσαμε με το ψυγείο παραπονο μας έβγαζε και κλάμα.Απλωνε ποδαράκι να γρατζουνίσει αλλά δεν ήταν και για να βγάλει μάτι.Και τώρα που την ακούω να νιαουρίζει σαν παράπονο ακούγεται. Και κάνει έναν υπόκωφο ήχο οχι ακριβώς σαν χουρχούρισμα.Πιο πολύ με ακροαστικά μοιάζει. Μπροστά μας δεν βγάζει ήχους μόνο κοιτάει και πότε αργά πότε πιο γρήγορα εξαφανίζεται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτο το νιαουρισμα λογικα σημαινει "θελω αγαπη φροντιδα χαδια καιπροσοχη αλλα φοβαμαι...."
Οποτε χουφτωστε την και ειμαι σιγουρη οτι θα δειτε γρηγορα αποτελεσματα.:)

Χρησιμοποίησες το κόλπο με την αποξειραμένη μέντα? Είναι θαυματουργή! Ρίξε λίγη σε σημεία που θέλεις να πηγαίνει, στη φωλίτσα της ας πούμε, Φτιάξε διαδρόμους ρίχνοντας μέντα και μετά τρίψε αρκετή στα χέρια σου. Θα δεις ότι όπου έχεις ρίξει μέντα θα τρίβεται και θα κάνει βαρελάκια. Μπορεί να της τρέξουν και τα σάλια από την ευχαρίστηση! Μπορεί ακόμη να σε πλησιάσει για να μυρίσει τα χέρια σου. Ευκαιρία για τα πρώτα χάδια!!! Είναι καλό κόλπο και αρέσει στις γάτες. Αυτό έχουν μέσα και τα παιχνιδάκια που τις τρελαίνουν, το περίφημο cat nip αν δεν κάνω λάθος. ;) ;) ;)

Καλέ σου λέω με το "ζόρι", δηλαδή με αγάπη, χάδια και φιλιά, εξημερώσαμε ένα μαύρο πανθηράκι, τον Μαυρίκιο, τον πιο αγαπησιάρη γάτο της ζωής μου. Ήταν μαύρος και άγριος σαν διαβόλι, ενός μηνός και έκανε Χθθθθθθθ, που ούτε μεγάλη γάτα δεν θα έβγαζε. Και όμως, από αυτόν το γάτο, τί είναι νύχι και τί είναι δόντι δεν το ξέραμε, τόσο απίστευτα καλός. Αν του είχαμε αφήσει την πρωτοβουλία να μας πλησιάσει, ακόμη θα περιμέναμε!:D

Προσπαθώ ,όχι οτι κάνω και καμία θεαματική πρόοδο, αλλά τουλάχιστον κίνησα το ενδιαφέρον της.Την ώρα που έλειψα βγήκε και βούτηξε το ποντικάκι που της κουνούσα όλες αυτές τις μέρες όταν την έβλεπα και όταν γύρισα το βρήκα χίλια κομμάτια κάτω απο τον καναπέ. Είναι το πρώτο αντικείμενο για το οποίο δείχνει κάποια περιέργεια. Να πιστέψω οτι το είχε σταμπάρει η άτιμούλα ή να το θεωρήσω τυχαίο. Εχθές πάντως την κατάφερα να φάει μπροστά μου αν και απο μακριά.Δέκα λεπτά αντιστάθηκε στο γκλιν γκλιν γκλιν απο τις κροκέτες.Το ένα μάτι σε μένα το ένα στο μπώλ αλλά τις έφαγε όλες.Και με το μεταβολισμό μας καλά τα πάμε.
Δεν μπορώ να την βουτήξω όμως, είναι πολύ γρήγορη για μένα και η όλη διαδικασία μου προκαλεί άγχος σε συνδιασμό με τα σούρτα φέρτα το βράδυ, έχω να κοιμηθώ καλά πολλές μέρες.

Πολυ ωραια,πολυ καλο σημαδι που εφαγε οσο ησουν εκει!Μην ανησυχεις τοσο,κοιμησου κανονικα και μη σε αγχωνουν τα ξεμυτισματα της.

Μπράβο, πάτε πολύ καλά.:) Απ' ό,τι είδα η μικρή είναι μαζί σας περίπου δύο εβδομάδες. Για να σε καθησυχάσω, σου λέω ότι δεν είναι μεγάλο το διάστημα. Εμένα μου πήρε περίπου τόσο για να εξημερώσω δυο πολύ φοβισμένα αγριμάκια 1,5 μήνα. Οπότε είναι λογικό η μικρή σου να χρειαστεί λίγο παραπάνω.
Όπως είπε η moukelis, ηρέμησε και κοιμήσου!:P

Είναι καλή η καημενούλα και ελπίζω όλα να πάνε καλά μεταξύ μας.Πάντως είναι μεγάλη βοήθεια να μπορείς να βρεις ανθρώπους να σου πουνε δυο πράγματα που δεν ξέρεις. Είμαι που είμαι απο μόνη μου αγχώδης αν δεν ήξερα οτι βαδίζω σωστά ή τι να περιμένω ,θα είχα σκάσει.Ειλικρινά σας ευχαριστώ όλους.

Τα γατάκια έχουν κεραίες κρυμμένες και πιάνουν στον αέρα το άγχος μας και τον εκνευρισμό μας:DΓι αυτό, κάνε τα βήματά σου , σταθερά και χωρίς άγχος.Αφού ήταν αρκετά ήρεμη να μπει στη γατοφόρο αρχικά, όλα αυτά που κάνει είναι από το φόβο της, όχι γιατί είναι άγρια, οπότε πρέπει να το καταλάβει επιτέλους ότι δεν κινδυνεύει, το τρεμούλι:lol::lol::lol::lol::lol:

Έχουμε κανένα νέο από το μικρό αγριμάκι??

Την Παρασκευή ημέρεψε λίγο.Κατάφερα να την στριμώξω στο παράθυρι και να την χαιδέψω!!!! Καθόταν και έκλεινε και τα ματάκια της και μάλιστα κατάφερα να γλείψει γιαούρτι απο το χερι μου.Το φαγάκι της όμως δεν το πείραζε,καθόταν να την χαιδέψω και η αναπνοή της ήταν ήρεμη. Μετά απο καμία ωρίτσα που γινόταν αυτό την άφησα για να φάει και αυτό ήταν το λάθος μου.Όλο το σ/κ το περάσαμε κρυμμένοι, με εμφανίσεις αστραπή και μόνο για φαι και άμμο. Βρήκα όμως που κρύβεται και την καταλάβαινα εχθές που ερχόταν κοντά μου απο μεριές που δεν θα μπορούσα να τη δω και καθόταν. Σωματική επαφή δεν ξαναείχαμε. Μόλις την πλησιάζω εξαφανίζεται.

Σημείωση, ξέρω οτι ισχύει το κάθε κουκουβάγια το κουκουβαγάκι της αλλά τώρα που κατάφερα να την παρατηρήσω απο τόσο κοντά είναι το πιο όμορφο γατάκι που είδα ποτέ. Ελπίζω κάποια μέρα να σας τη δείξω.

Κοίτα, το θετικό είναι ότι σε άφησε για μια ώρα να την έχεις αγκαλιά και να τη χαϊδεύεις!!! Συνέχισε έτσι και θα δείς γρήγορα αποτελέσματα! Εμένα το δικό μου 8 εβδομάδων σκατό κρυβόταν και μου έκανε και χχχχχ όποτε προσπαθούσα να το πιάσω! Εγώ πάντως δεν το άφηνα σε χλωρό κλαρί. Όπου και να κρυβόταν το ξετρύπωνα και το ζούλαγα. Μετά από 1 βδομάδα ξεθάρεψε (και τώρα μας έχει καβαλήσει για τα καλά! :redface:).
Περιμένουμε και φωτό εεε!!!!

ΝΑι μην την αφηνεις αφου ειναι τοσο ηρεμη,ισως περιμενει απο σενα να κανειες την πρωτη κινηση.Αφηνε τη μονο αν βλεπεις οτι τρομαζει και δε θελει.

Προσπαθώ αλλά δεν είναι και εύκολο.Νομίζω οτι και ήρεμη να είναι η διαδικασία θα την τρομάξει.Και η κρυψωνα που διάλεξε είναι η τελευταία στο σπίτι αλλά δεν είναι βολική για να την ξετρυπώσεις.Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να είναι τόσο δεκτική τη μια και την άλλη να κρύβεται σαν να την κυνηγάνε.Έχει τώρα τόσες μέρες που βγαίνει μόνο όταν λείπουμε και για να φάει.Μπροστά μας τρώει αλλά απο μακριά.Δεν μπορώ να καταλάβω αν κάνουμε πρόοδο ή αν χάνουμε έδαφος.

Μπορει οπως σας ειπα να περιμενει να κανετε εσεις το πρωτο βημα.Αν ηταν οντως τοσο φοβισμενη δε θα ηταν δεκτικη στα χαδια σας.Προτεινω καθε μερα να την πιανετε και να την χαϊδολογατε για καποια λεπτα που θα αυξανονται μερα με τη μερα.

Μόλις είχαμε ακόμη ένα θερμό επεισόδιο και την πρώτη γρατζουνιά!Την στρίμωξα και την χαίδεψα για λίγο.Η πλάκα είναι οτι κοιτούσε το χέρι μου σαν να έβλεπε για πρώτη φορά χέρι και της έκανε εντύπωση που είναι δύο. Έκατσε βέβαια με το ζόρι αλλά σε λίγο άλλαξε στάση και δεν αντιδρούσε.Με άφησε να την πλησιάσω τόσο πολύ που ακούμπησα το μάγουλο στην πλάτη της και της μιλούσα και γουργούρησε.Και κάποια στιγμή σηκώθηκε και έκανε πίσω πίσω,μου έδωσε μια και έφυγε για την κρυψώνα της.Μάλλον τελείωσε η ώρα μου,τι να πω.

Μόλις είχαμε ακόμη ένα θερμό επεισόδιο και την πρώτη γρατζουνιά!Την στρίμωξα και την χαίδεψα για λίγο.Η πλάκα είναι οτι κοιτούσε το χέρι μου σαν να έβλεπε για πρώτη φορά χέρι και της έκανε εντύπωση που είναι δύο. Έκατσε βέβαια με το ζόρι αλλά σε λίγο άλλαξε στάση και δεν αντιδρούσε.Με άφησε να την πλησιάσω τόσο πολύ που ακούμπησα το μάγουλο στην πλάτη της και της μιλούσα και γουργούρησε.Και κάποια στιγμή σηκώθηκε και έκανε πίσω πίσω,μου έδωσε μια και έφυγε για την κρυψώνα της.Μάλλον τελείωσε η ώρα μου,τι να πω.

:/::/: Απ'οσα γραφεις αυτο το διαστημα ,καταλαβα οτι εχεις να κανεις με μια ιδιορρυθμη φατσουλα ,και μαλλον θα σε φερει αυτη στα νερα της .Μια καλη ιδεα για να σε πλησιαζει ,ενα μικρο λαστιχενιο παιχνιδακι που θα το σερνεις αργα και θα το απομακρυνεις λιγο-λιγο απ'το οπτικο της πεδιο ,για να ξεθαρεψει.Για να την χαιδευεις πλησιαζε το χερι σου με την παλαμη προς τα πανω ,σαν να εχεις φαγητο να της δωσεις και οσο μπορεις πιο κοντα στο κεφαλακι της για να μη νοιωθει οτι απηλειται και φυσικα με υπομονη θα τα βρειτε που θα παει.:rolleyes::rolleyes:

Με τα παιχνιδάκια ειμαστε λίγο επιφυλακτικοί γιατί της δώσαμε ένα μικρό αρκουδάκι και μόλις το είδε αγρίεψε αρκετά άσε που εκτός απο ένα μικρό ποντικάκι σε καλάμι που της κουνούσα δεν πείραξε τίποτα άλλο σε παιχνίδι αλλά ούτε σε αντικείμενο.Δεν γρατζούνισε τίποτα, δεν ανέβηκε σε τραπέζια και καναπέδες δεν έσπασε κάτι ηθελημένα.Μόνο να κρυφτεί την νοιάζει.Να φανταστείς κρύβετε στο κενό ανάμεσα στο κάτω και το πάνω στρώμα του καναπέ κρεβάτι και τώρα που για να τη βγάλω έχω βγάλει όλο το κάτω κρεβάτι κάθεται πίσω στο κενό εκτεθειμμένη απο παντού και τάχα κρύβεται.Και δεν την δελεάζεις με ΤΙΠΟΤΑ.Μόνο με το ζόρι ή αν την τύχω έξω.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back