Eris
Νεοφερμένο μέλος
Πάλι καλά αυτό το γατί δεν έχει πρόβλημα στο θέμα φαγητού!Όλα τα τρώει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Elena_p
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
...Vampi...
Νεοφερμένο μέλος
Αναρωτιεμαι απο ποτε και τι τροφη πρεπει να δωσω στα νεογεννητα.Ειναι 27 ημερων και εχουν κατι λεπτα πολυ μικρα δοντακια.Τα προηγουμενα μωρα που ειχα ξεκινησανε να τρωνε απο μονα τους οταν βρηκαν την τροφη των μεγαλυτερων.Μηπως να κανω το ιδιο?
moukelis
Επιφανές μέλος

...Vampi...
Νεοφερμένο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος

...Vampi...
Νεοφερμένο μέλος
CAT-tina
Νεοφερμένο μέλος
γεια σας! η γατα μου εχει τα εξης προβληματα... την εφερα σπιτι μολις χθες απο μια οικογενεια που λογω καποιων προβληματων δεν μπορουσε να την μεγαλωσει..ειναι 2,5 μηνων κ εχει αναγκη το γαλα ακομα......
Ομως δεν πινει καθολου!!!της αγορασα ειδικο γαλα κ ολη την ωρα το μυριζει κ φευγει.. ελεγξα τις δοσολογιες προσεκτικα της σκονης που επρεπε να βαλω αλλα κ παλι τιποτα........

κ το χειροτερο απο ολα ειναι οτι δεν τρωει ουτε τις κροκετες της (royal canin) αλλα μονο κονσερβες.. απο ενα ποστ διαβασα οτι θα ηταν καλο να της βουτηξω σε ζομο απο κοτοπουλο.. το κανα κ αυτο μολις τωρα αλλα δεν εδειξε κ τρελη διαθεση.. αντιθετα καθοταν επιμονα μπροστα απο το μπολακι που βαζω τις κονσερβες...
τι να κανω??

Jeannine
Δραστήριο μέλος
Το θέμα είναι να τα βρείτε με την τροφή της.
Δοκίμασε να ανακατέψεις λίγη κονσέρβα με την ξηρά τροφή. Μπορείς να δοκιμάσεις πέρα από τις royal canin, και τις science plan. Είναι εξίσου καλής ποιότητας.
Πάντως να ξέρεις ότι τώρα με τη ζέστη οι γατούλες δεν τρώνε και πολύ!

CAT-tina
Νεοφερμένο μέλος

ουυυφ ειχα τρομαξει με το γαλα ειναι η αληθεια jeannine ....δεν θελω να μ παθει κ τπτ με τοση κονσερβα πια!!! ευχομαι μονο οταν ξυπνησει να δοκιμασει αλλη μια φορα τις μουλιασμενες κροκετες...!!!
Jeannine
Δραστήριο μέλος
Άλλωστε, μιας και λες ότι την πήρες μόλις χθες, θα προσπαθεί να συνηθίσει εσένα, τον καινούριο χώρο. Είναι νωρίς ακόμη να αγχώνεσαι. χιχι

condoros
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα σε όλους. Ζητάω βοήθεια γιατί έχω φτάσει σε τέλμα. Πριν 10 ημέρες έφερα μια μικρή φατσούλα σπίτι, γατάκι 40 ημερών που γεννηθηκε σε διαμέρισμα από κεραμιδόγατα. 40 ημερών δηλαδή κόπηκε το γάλα από τη μάνα. Εδω σπίτι άρχισα να το ταϊζω κονσέρβες για γατάκια και συγκεκριμένα τις εξής:
1> BabyCat Instinctive της Royal Canin (το έτρωγε μέτρια)
2> Schesir Cat το Kitten με Τόνο και αλόη (το έτρωγε με μεγάλη ευχαρίστηση)
3> κονσέρβα a/d της Hills , Prescription Diet / Canine Feline (το τρώει με τα χίλια ζόρια)
4> κάποιες Gourmet Gold με τόνο και κοτόπουλο πάλι τις άλλαζε τα φώτα
5> Γιαούρτι Τοτάλ
6> ORMILAK Kitten υποκατάστατο μητρικού γάλατος , αλλά δεν της άρεσε καθόλου, έγλυφε λίγο και μετά το παράταγε. Για το συγκεκριμένο έχω κάνει διάφορες προσπάθιες για να το φάει αλλά τίποτα. Δοκίμασα με μπιμπερό, δοκίμασα να πιο αραιωμένο , δικίμασα πιο πηχτό, και πάντα με ζεστό νερό (40 oC) αλλά δεν κατάφερα τίποτα.
Επίσης έχω προσπαθήσει να το ταϊσω τις κροκέτες της Royal Canin τις Weaning που είναι ειδικές για γατάκια κάτω των 4 μηνών με διαφορους τρόπους πάλι αλλά δεν τις τρώει (δικίμασα να τις μαλακώσω με νερό αλλά τίποτα και δοκίμασα να τις αναμείξω με την κονσέρβα Hills αλλά τότε την κονσέρβα δε την τρώει καθόλου).
Επειδή το γιαουρτάκι του έκανε ευκοίλια, μυρίζανε τα κακάκια του και μετά έτριβε τον ποπούλη στο χαλί, και επειδή απ' ότι είδα οι κονσέρβες 2+4 είναι για γατάκια άνω των 3 μηνών αποφάσισα να τις βγάλω από τη διατροφή του, ακόμη και την κονσέρβα 1 . δηλαδή τα 1-2-4-5 δε του τα ξαναδίνω. Έτσι, χθες το τάισα μόνο την a/d Hills την οποία και τρώει με τα χίλια ζόρια και λίγο. Νιαούριζε όλη τη μέρα, μυρίζε τα πάντα σπίτι σα να εψάχνε τροφή και δε με αφήνε να φάω. Το γάλα δε το θέλει καθόλου, ειδικά τώρα που έμαθε με κονσέρβες.
Τι να κάνω βρε παιδιά? το λυπάμαι το ψυχάκι... και έχει και τόση ενέργεια που όλη μέρα παίζει... Με την προηγούμενη κακή διατρόφη έτρωγε πολύ πάντως. Τι να το ταϊσω?
Πως πρέπει να γίνει ο απογαλακτισμός?
Και κάτι τελευταίο που ήθελα να ρωτήσω είναι γιατι ενώ γουργουρήζει, όταν έρχεται και του κάνω χάδια το παίρνει ο ύπνος κατευθίαν... μασάζ δε κάνει ποτέ.. Όταν ξυπνάει είναι πάλι γεμάτο ενέργεια και παίζει μέχρι τη στιγμή που θα κάτσει κάπου για ύπνο και θα κοιμηθεί μέσα στο λεπτό.
Όποιος γνωρίζει σχετικά, τον παρακαλώ να με συμβουλέψει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
condoros
Νεοφερμένο μέλος
Μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει εδώ πέρα και με κάνετε να πιστεύω ότι έχουν δημιουργηθεί εμπάθειες και αντιπάθειες μαζί μου για προηγούμενο θέμα που είχε προκύψει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιβανα
Επιφανές μέλος

ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Είναι δυνατόν από εσάς όλους που διαβάσατε το παραπάνω μήνυμα να μην έχει απαντήσει ούτε ένας?
Μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει εδώ πέρα και με κάνετε να πιστεύω ότι έχουν δημιουργηθεί εμπάθειες και αντιπάθειες μαζί μου για προηγούμενο θέμα που είχε προκύψει.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν εμπάθειες και αντιπάθειες.
Απλά εδώ στο mycat οι περισσότεροι(μαζί τους και εγώ)είμαστε ερασιτέχνες,δηλαδή δεν είμαστε ειδικοί.Υπάρχουν κάποιοι κτηνίατροι στο site,αλλά δεν έχουν δει ακόμα το θέμα.Λυπάμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω σχετικά με την διατροφή!

julia
Διακεκριμένο μέλος
Αν τρώνε ΟΚ μόνα τους, αλλιώς δίνω κονσέρβα νερωμένη της hills a/d, στην σύριγγα.
Συμβουλή μου μην αγχώνεσαι τόσο.. όσο τρώει μόνο του.
Τέλος κάθε γατάκι είναι διαφορετικό, δεν λέει κάτι.

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Να το βαζεις σε μερος ,με πολλα κουκουδακια και θερμοφορα ρυθμισμενη στο 2 , να το χαιδευεις πολύ και μετα απο καθε γευμα να του κανεις απαλο μασαζ κυκλικο ςτη κοιλιτσα. Και προπαντως ψυχραιμια.
Δεν απαντησα νωριτερα γιατι κανω τα ιδια στη κουτσουπιτσα.
condoros
Νεοφερμένο μέλος
δεν της αρέσουνε. Τρώει λίγο και μετά τις παρατάει.
Από ξηρά τροφή τελικά άρχισε να τρώει αυτή της Hills το kitten (και το κοτόπουλο και το τόνο) αλλά εγώ θέλω να τη μάθω να τρώει αυτές της Royal Canin γιατί τη θεωρώ καλύτερη . Έχω παρατηρήσει ότι όταν τα γατιά θα φάνε ξηρά τροφή της Royal Canin και μετά κοιμηθούνε, όταν ξυπνήσουν το τρίχωμά τους είναι πολύ λείο, και απίστευτα μαλακό. Συμφωνείτε?
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Υπομονη σε καμμια δυο βδομαδες θα το κατευθυνεις στη πολυποθητη ρουαγιαλ οχι τωρα. Αποψη μου ε?
julia
Διακεκριμένο μέλος
Έχω μεγαλώσει γατιά και γατιά με ad και ξέρω ότι είναι το καλύτερο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool