whity
Εκκολαπτόμενο μέλος
κι εγω αυτη εχω. (στη μωβ συσκευασια) σιγουρα ειναι καλυτερη απ την everclean και την απλη αλλα ψιλομυριζει ακομα κι αυτη! δεν ξερω αν φταινε τα τσιτσακια του γκαρφακου!Λοιπον κοριτσια ....μετα απο δοκιμες σε αμμους που κυκλοφορουν την αγορα κατα τη γνωμη μου παντα βρηκα την καλυτερη ....Κυκλοφορει σε 2 ειδη την απλη κ την αλλη που τα κανει μπαλακια.Πηρα μια μερα που ειχα ξεμεινει κ ηταν κλειστο το πετ σοπ απο το σουπερμαρκετ την απλη κ τα αποτελεσματα ΓΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!!!ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΤΙΣ ΟΣΜΕΣ 10000% Τελικα στο πετ σοπ βρηκα την ιδια αλλα που τα κανει μπαλακια κ εχω ξετρελαθει.Βγαινουν τα κακα πανευκολα και οταν συμπληρωνω την λεκανη με καινουρια αμμο το χρωμα της καινουριας αμμου ειναι το ιδιο με το χρωμα της παλιας καμμια σχεση με την λασπη που δημιουργειται στο κατω μερος της λεκανης απο αλλες αμμους.Και το κυριοτερο κραταει ΑΠΟΛΥΤΑ τις οσμες.ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΣΕΣ ΕΧΕΤΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΜΥΤΕΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!!!!!!Και το ονομα αυτης CATSAN!!!!!9ευρω την αγοραζω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κι εγώ πάντα τέτοιες έπαιρνα, και ακόμη και το τελευταίο μου γατάκι, νινάκι ακόμη, ίσα που σκαρφάλωνε να μπει, την έμαθε με ευκολία.
Για μένα προσωπικά, το έχω πει και άλλες φορές, μία είναι η κορυφαία άμμος, και μπορεί να φαίνεται ακριβή αλλά στο τέλος δεν είναι (την κάνεις δηλαδή την απόσβεση) γιατί κρατάει πολύ και δρα με τελείως διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τις υπόλοιπες, ακόμη και με τύπου catsan.
Είναι η χαλαζιακή άμμος. Έχει υδρόφιλους κρυστάλλους οι οποίοι απορροφούν σταδιακά τα ούρα, και οι ακαθαρσίες στεγνώνουν πολύ γρήγορα ακόμη και αν το γατάκι δεν τις σκεπάσει. Τα καλά της είναι τα εξής:
α) δεν κολλάει στα ποδαράκια και τη γούνα και δε μεταφέρεται
β) είναι άοσμη και επειδή τα ούρα δε μένουν μέσα της με υγρή μορφή, είναι η καλύτερη από θέμα υγιεινής (διότι όπως όλοι ξέρετε τα μικρόβια αναπτύσσονται σε περιβάλλον υγρασίας)
γ) μπορεί να φαίνεται ακριβή, αλλά μακροπρόθεσμα δεν είναι και τα όσα προσφέρει πιστεύω αντισταθμίζουν αυτό το μοναδικο "ελάττωμα"
Χρησιμοποιώ τη μάρκα TRIXIE - Fresh 'n Easy Pearls.
Έχει και άλλες στο εμπόριο. Προτιμήστε οι κρύσταλλοι να μην έχουν σχήμα σφαίρας, αλλά να είναι ακανόνιστοι με γωνίες γιατί οι σφαιρικοί μεταφέρονται εκτός αμμολεκάνης λόγω σχήματος.
Δοκιμάστε την και δε θα την αλλάξετε ποτέ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Fotini
Διάσημο μέλος
Εγω δοκιμασα την κρυσταλλικη και την αλλαξα παραυτα.Καταρχην μαλλον τα ουρα δεν δεσμεονται τοσο καλα οσο λεει,γιατι μετα την πρωτη εβδομαδα οσο κι αν συμπληρωσα αρνιοταν να πανε τα γατια μου.Επισης,δε μου αρεσει να μενουν τα ουρα μεσα για τυχον ουρολοιμωξεις.
Σωστό αυτό

sousou+tebelis
Νεοφερμένο μέλος
εμεις εχουμε κλειστη λεκανη με πορτακι και κανει καλη δουλεια σε συνδιασμο με την αμμο οσων αφορα τις μυρωδιες...παντως τα πετραδακια εξακολουθουν να εξαπλωνονται σε ολο το σπιτιεχω μερικες (πολλες δηλαδη) αποριες! Αποφασισα να ξεμαθω τον δικο μου απο την τουαλετα και να τον επιστρεψω στην αμμο του για να μπορω να ελεγχω ποσες φορες την μερα παει και την ποσοτητα/χρωμα των ουρων του. Μηπως ειμαι υπερβολικη; Του εβαλα πισω το κουτι του αλλα ειναι μικρο και δεν χωραει καλα και εκφραζει την δυσαρεσκεια του γρατσουνοντας τον νιπτηρα που ειναι ακριβως διπλα. Θελω να του παρω καινουριο κουτι και σκεφτομαι για ενα κλειστο με πορτουλα για να μην σκορπαει την αμμο. Εχει κανεις τετοιο; Βολευεται η γατα, λερωνεται, της αρεσει να μπαινει ή θα εχω προβληματα; Το πορτακι θα τον ενοχλει ή καλυτερα να παρω χωρις πορτακι; Απλο κουτι δεν θελω με τιποτα γιατι την σκορπαει (σκαβει σαν τρελος) και δεν θα χωραει στο μπανιο και θα πρεπει να το βαλω καπου αλλου και δεν θελω να την σκορπαει παντου. Αυτο που με τρομαζει ειναι οταν θα κανει κακακια...παιζει να γινεται χαλια καθως θα τα σκεπαζει; Εχει μακρυ τριχωμα και με ανησυχει λιγο.
Απο αμμο, χρησιμοποιω την feline fresh clumping pine cat litter η οποια ειναι απο pine, ελαφρια, δεν μυριζει πολυ, σχηματιζει μπαλακια και την πεταω στην τουαλετα. Πολυ βολικη και δεν γεμιζουν οι χωματερες αμμο. 2.5 κιλα διαρκουν εναν μηνα!!
sousou+tebelis
Νεοφερμένο μέλος
η συσκευασια γαλαζιο με μπεζ δεν ειναι???κι εγω αυτη εχω. (στη μωβ συσκευασια) σιγουρα ειναι καλυτερη απ την everclean και την απλη αλλα ψιλομυριζει ακομα κι αυτη! δεν ξερω αν φταινε τα τσιτσακια του γκαρφακου!![]()

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Θα του παρω κουτι με πορτακι αυτες τις μερες και ελπιζω να μην εχουμε προβληματα (ειναι αναποδο γατι). Τα στρογγυλα ειναι πολυ ωραια και ειδικα αυτα που εχουν σκαλοπατακια μεσα για να ξεκολαει η αμμος απο τις πατουσες. Ελπιζω μονο να τον χωρεσει και να μην πασαλειφεται οταν θα προσπαθει να τα σκεπασει!
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
ουτε εμενα μου αρεσει η χαλαζιακη αμμος. Απορροφαει καλα, αλλα οταν φτασει σε σημειο που δεν μπορει να απορροφησει αλλο το κουτι μετατρεπεται σε λιμνη. Προτιμω τις φυσικες απο ελατο ή καλαμποκι που ειναι πολυ απορροφητικες και δεν μυριζουν. Με βολευει γιατι τις ριχνω μεσα στην τουαλετα οποτε το καθαρισμα γινεται πιο ευκολο και πιο συχνο.
Θα του παρω κουτι με πορτακι αυτες τις μερες και ελπιζω να μην εχουμε προβληματα (ειναι αναποδο γατι). Τα στρογγυλα ειναι πολυ ωραια και ειδικα αυτα που εχουν σκαλοπατακια μεσα για να ξεκολαει η αμμος απο τις πατουσες. Ελπιζω μονο να τον χωρεσει και να μην πασαλειφεται οταν θα προσπαθει να τα σκεπασει!
Στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι υπάρχουν φυσικές από έλατο ή καλαμπόκι

zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Υπάρχει ψιλή σαν την έβερκλιν και χοντρόκοκκη για τα μακρύτριχα, αλλά δεν κάνει τόσο καλούς σβώλους.
Κρατάει όσο η έβερκλιν και είναι πιο οικονομική και πολύ καλύτερη σαν ποιότητα και οσμές. Επίσης καθαρίζεται πολύ πιο εύκολα!!!

Υπάρχει σε λίγα καταστήματα, αλλά προσέξτε από ποιόν θα την πάρετε, γιατί υπάρχουν και μη επαγγελματίες.
Όπως ο ιδιοκτήτης του Amazon pet shop, Θηβών και Β. Ηπείρου 1, όπου σε στήνει και κοροϊδεύει 5-6 φορές για να στη φέρει, κάνει delivery μόνο από 6 άμμους και πάνω
και κάνει και λάθος στον τύπο της άμμου...και μετά δεν το αναγνωρίζει!!!Όσοι μένετε κοντά αποφύγετέ τον. Υπάρχουν και άλλοι εκεί κοντά που την έχουν.
Έχει δυσανασχετίσει και η ίδια η εισαγωγική εταιρεία της άμμου, μετο πρώτο πετ-σοπ.
moukelis
Επιφανές μέλος
athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
Φανταστείτε όλα αυτά για δύο γατιά.

ruko
Διάσημο μέλος
Εχει κανεις υποψιν του μια αμμο που λεγεται W(ho) C(ares);Ειναι σε χαρτινη σακουλα,σαν αυτες που βαζουν τα καρβουνα.Την εφερε ενα πετ σοπ εδω στην Καλυμνο και την εχει 8 ευρω περιπου.Λεω να τη δοκιμασω.
Άσχετο, Δώρα, εσύ δεν είχες βρει μια γατοτροφή woof ή κάπως έτσι; Ενδιαφέροντα πράγματα βρίσκετε στα νησιά...

moukelis
Επιφανές μέλος
Οχι,ειχα βρει μια αμμο my cat.Ναι ειδες,ειναι για να διασκεδαζουμε εδω στην παραμεθοριο.Άσχετο, Δώρα, εσύ δεν είχες βρει μια γατοτροφή woof ή κάπως έτσι; Ενδιαφέροντα πράγματα βρίσκετε στα νησιά...![]()

ruko
Διάσημο μέλος

Αυτό δεν το θυμόμουν. Θέλουμε οπωσδήποτε κριτική!

(μπορούμε να κάνουμε ειδική κατηγορία με cult products)
moukelis
Επιφανές μέλος

Η συγκεκριμενη αμμος ηταν φρικτη,δεν αντεξαμε καν να τελειωσουμε το σακουλι (αν και βαλαμε τα δυνατα μας κι εγω και ο Σειριος
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
(μπορούμε να κάνουμε ειδική κατηγορία με cult products)

Σε καλό σου λέωωωωωωωωωω 

ΕΚαταρχην μαλλον τα ουρα δεν δεσμεονται τοσο καλα οσο λεει,γιατι μετα την πρωτη εβδομαδα οσο κι αν συμπληρωσα αρνιοταν να πανε τα γατια μου.Επισης,δε μου αρεσει να μενουν τα ουρα μεσα για τυχον ουρολοιμωξεις.
1ον: Δεν ξέρω γιατί θεώρησες ότι χρειάζεται συμπλήρωση! Ειδικά την πρώτη εβδομάδα! Αν είχες βάλει 8-10 λίτρα είναι υπεραρκετά! Η άμμος αυτή δε δουλεύει όπως η catsan και δε χρειάζεται συμπλήρωση, απλώς όταν κιτρινίσουν όλοι οι κόκκοι, τότε απλά την πετάς και βάζεις καινούργια!
2ον: Οι ουρολοιμώξεις δεν μπορούν να δημιουργηθούν από ούρα που είναι στεγνά! Ουσιαστικά το υγρό απορροφάται στους κόκκους αλλά σύντομα στεγνώνει και το μόνο που αφήνει πίσω του είναι το χρώμα! Επομένως, γιατί να πάθει ουρολοίμωξη από αυτούς τους κόκκους, και όχι από τους υγρούς σβώλους της catsan! Γιατί δεν είναι δυνατόν να τρέχεις με ένα φτυαράκι στο χέρι να μαζεύεις αμέσως μόλις βγει η γάτα από την τουαλέτα, κάθε φορά μέσα στη μέρα! Όποιον κτηνίατρο και να ρωτήσεις, θα σου πει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει...ούτε μία στο τρισεκατομμύριο!

"οταν φτασει σε σημειο που δεν μπορει να απορροφησει αλλο το κουτι μετατρεπεται σε λιμνη"
Όσον αφορά για τη λίμνη, με ένα σακκούλι εννοείται πως δε θα φτάσει για ένα μήνα! Η άμμος αυτή κοστίζει 8-9 ευρώ τα 5 λίτρα, αλλά πρέπει να αγοράσεις 10 σχεδόν λίτρα για να σε καλύψουν για μήνα και κάτι.
Αν παρόλα αυτά κάθησαν τα ούρα στον πάτο, είναι γιατί εσύ όταν την καθάριζες αφαιρούσες μόνο τα κόπρανα. Οι οδηγίες λένε ότι πρέπει να φτυαρίζεις με 2-3 κινήσεις, από τον πάτο της τουαλέτας, έτσι ώστε να "ανακατεύεις" τους κόκκους της άμμου. Λογικό είναι η άμμος που βρίσκεται κάτω-κάτω να γεμίζει πιο γρήγορα από τα ούρα τα οποία λόγω βαρύτητας πηγαίνουν εκεί, και αν δεν μετακινείς τους κόκκους αυτούς προς τα πάνω , κάποια στιγμή θα τιγκάρουν!
Η άμμος αυτή έχει οφέλη, που όμως δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος αν δεν τη χειριστεί σωστά.
moukelis
Επιφανές μέλος
Τελος παντων ο καθενας καταθετει την εμπειρια του εδω,και κανενα απο τα γατια μου δεν την προτιμησε μετα την πρωτη εβδομαδα,ειδικα ο Σειριος που αν δεν ειναι καθαρη η αμμος του παει εκτος,οποτε φανταζομαι δε μενει και τοσο καθαρη τελικα.
whity
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλε δικιο εχεις μπλε με γαλαζιο ειναι!η συσκευασια γαλαζιο με μπεζ δεν ειναι???![]()
Μπερδευτηκα με μια αλλη που ειχα παλια και επειδη ηταν χαλια κι οταν την εβλεπα μου ρχοτανε κολπος μεχρι να τελειωσει μου χει καρφωθει στον εγκεφαλο σαν εφιαλτης κι ολα τα βλεπω μωβ !

whity
Εκκολαπτόμενο μέλος
Βρε κοριτσια εγω την αλλαζω ολη 1 φορα τη βδομαδα και πλενω και δοχειο! Πως το κρατατε περισσοτερο?Η αμμολεκανη ειναι πολυ μεγαλη και κλειστη,και σε καποια φαση οταν μειωνοταν η αμμος χρειαζοταν συμπληρωμα.Σε καποια σημεια οσο και αν την "εστρωνα" εμενε κενο.Επισης,δεν ξερω κατα ποσο συγκρατει καλα τα ουρα,γιατι στον πατο εμενε υγρο,και αυτο με ανησυχουσε.Δε χρησιμοποιω την catsan,προτιμω την everclean γιατι δε μυριζει καθολου και κανει πιο συμπαγεις σβωλους.Την κρυσταλλικη τη βολευομουν γιατι πετουσα τις ακαθαρσιες στην τουαλετα,αλλα νομιζω οτι δεν ειναι τυχαιο που δεν πηγαιναν να τη χρησιμοποιησουν μετα την πρωτη εβδομαδα,οσο καλα κι αν την ειχα καθαρισει.Και οχι,δεν τρεχω με ενα φτυαρακι ολη μερα αλλα καθαριζω δυο φορες τη μερα την αμμο και τα ουρα απομακρυνονται ενω η υπολοιπη μενει καθαρη,δε μενουν μεσα,εστω και φυλακισμενα στους κρυσταλλους,τρεις εβδομαδες μεχρι να κιτρινισει τελειως η αμμος.
Τελος παντων ο καθενας καταθετει την εμπειρια του εδω,και κανενα απο τα γατια μου δεν την προτιμησε μετα την πρωτη εβδομαδα,ειδικα ο Σειριος που αν δεν ειναι καθαρη η αμμος του παει εκτος,οποτε φανταζομαι δε μενει και τοσο καθαρη τελικα.
Εγω μια φορα που τ αφησα εγινε χαλια!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool