catchris
Νεοφερμένο μέλος
Ο ένας είναι ο κατάμαυρος (σαν πάνθηρας) Leo που είναι κάτι λιγότερο από έτος...Ένας υπέροχος, ναζιάρης, χουρχουράκος με ένα φοβερό μακρύ και ψήλό κορμί...Η άλλη είναι η μόλις 5 μηνών πιτσιρίκα μας Sheba με μια φατσούλα σαν τα αρχαία αιγυπτιακά αγάλματα όταν οι γάτες ήταν ακόμα αντικείμενα (με την καλή έννοια η λέξη αντικείμενα) λατρείας και σεβασμού!!! Αυτό που θα θέλαμε να ρωτήσουμε και να μοιραστείτε μαζί μας είναι οι εμπειρίες σας από την διατροφή των δικών σας γατών...Τι είναι προτιμότερο να τρώνε (ξηρά ή κονσέρβα), τι να αποφεύγουμε, πόσες φορές την ημέρα κλπ...Φυσικά όλα αυτά θα τα ρωτήσουμε και στον γιατρό που θα πάμε την Παρασκευή αλλά θα θέλαμε και τις δικές σας γνώσεις, πληροφορίες και εμπειρίες!!! Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Να χαιρεστε τα κουκλακια σας!
Ξεκινηστε με κροκετες για μικρα γατακια,καλης ποιοτητας,και με κονσερβουλα για μεζεδακι,και αναλογα με την ορεξη τους και τις συμβουλες του κτηνιατρου θα πορευτειτε.Θελουμε να τα δουμε κιολας!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

να χαιρεστε τα γατονια σας!!!(περιμενουμε φωτο!!!)
catchris
Νεοφερμένο μέλος
TONK
Νεοφερμένο μέλος
Δεν πειράζει να τρώει καμια λιχουδιά πότε πότε, όχι όμως συχνά και συνηθίσει και δεν θέλει την ξηρά τροφή. Καλό είναι να διαβάσεις αυτό https://www.mypetz.gr/threads/Τι-να-μην-αφήσετε-ποτέ-τη-γάτα-σας-να-φάει.219378/ που λέει τί δεν πρέπει να τρώει μια γάτα. Θέλουμε φωτογραφίες

catchris
Νεοφερμένο μέλος
σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος

Μια ξηρα τροφη καλης ποιοτητας,ειναι οτι καλυτερο για τα γατακια.Τωρα αν το αγορακι σας το πηρατε στειρωμενο,θα πρεπει να ξεκινησει τροφη για στειρωμενα,royal kai hill's που προαναφερθηκαν,ειναι απο τις πολυ καλες τροφες και υπαρχουν και σε pet shops.
Για το θεμα της μικρης που τρωει και του μαυρουλη το φαι,μπορειτε να εχετε σιγκεκριμενο σημειο που τρωνε και συγκεκριμενα πιατακια για το καθενα,ετσι ωστε να μαθουν τη θεση που τρωνε.Αν τελειωνει πολυ γρηγορα η μικρη το φαι και το αγορι εχεαφησει το δικο του,απλα απομακρυνε το πιατο,ετσι ωστε να τρωει το καθε ενα την ποσοτητα που του αντιστοιχει(αν και το κοριτσακι ειναι ακομα μωρακι,δεν κανει κακο να τρωει και παραπανω,πολλοι που εχουν μικρακια,τους αφηνουν ξηρα τροφη ολη τη μερα και τρωνε οσο θελουν.Μεχρι να στειρωθει δεν εχει φοβο για παχυσαρκεια)
Μια επισης καλη λυση ειναι να παρεις πετρες απο τη θαλασσα,να τις πλυνεις και να της βαζεις μεσα στο μπωλ,τσι ωστε οταν βαζεις τα μπιλακια της τροφης,τα γατουνια να"δυσκολευονται"να τα φανε κατευθειαν και ετσι να μην καταβροχθιζουν μονομιας το φαι.
Για το θεμα καθε ποτε να τρωνε,εχει να κανει και με το ωραριο σου.Καθε ποτε εισαι σπιτι.Εγω προσωπικα τα ταιζω καθε 8 ωρες.7 το πρωι,4 το μεσημερι και 12 το βραδυ

Καλη αρχη ευχομαι και περιμενουμε φωτο!!!
moukelis
Επιφανές μέλος
catchris
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Γι'αυτο κι εγω σας εγραψα "τυπου σαλαμακι".Και το παριζακι,και το βραστο κοτοπουλο σε αυτη τη μορφη περιεχουν αρκετο αλατι για τα δεδομενα της γατας.Το ξέρω και για αυτό αν δεις προσεκτικά δεν μιλάω για σαλαμάκια κπλ...Μιλάω για παριζάκι γαλοπούλας ή βραστού κοτόπουλου που υπάρχουν σε όλα τα σουπερμαρκετ από μάρκες όπως μιμίκος και creta farm με ποσοστά λίπους από 0% εώς 3%...Εννοείται ότι δεν πρόκειται να δώσω ούτε ζαμπόν, ούτε μπεϊκον, ούτε σαλάμι ούτε τίποτα τέτοια πράγματα...Και όποτε τρώμε κοτόπουλο ψιλοκομμένο και καθαρισμένο από πέτσα στηθάκι νομίζω είναι ότι πρέπει!!!
Το βραστο κοτοπουλακι ειναι μια χαρα!Εγω οποτε παιρνω κοτοπουλο,κοβω τα κομματια που ειναι για εμας,και βραζω το σκελετο και τις φτερουγες.Αφου βρασει το ξεψαχνιζω,και στο ζωμο του βραζω λιγο ρυζι,ενω τις φτερουγες τους τις δινω ολοκληρες,για να τροχιζουν και τα δοντακια τους.Το υπολοιπο το χωριζω και το βαζω στην καταψυξη.Ετσι καθε εβδομαδα εχουν το μεζεδακι τους.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catchris
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Το ιδιο μπορεις να κανεις και με ψαρακι,απλα ειναι λιγο μπελας το καθαρισμα.Ή μπορεις να παρεις γαυρο,να βγαλεις το κεφαλι και τα εντοσθια,να τον βρασεις και να τον χωρισεις παλι σε μεριδες.
catchris
Νεοφερμένο μέλος
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
σκέφτηκα ότι μπορώ να συμπεριλάβω την απορία μου σ' αυτό το θέμα, για να μην ανοίγω καινούργιο..
κάθε πότε να δίνουμε κονσερβούλα στις κούκλες μας;
τώρα τους δίνω κάθε μέρα γιατί έπρεπε να τα συμφιλιώσω, αλλά τώρα νομίζω ότι θα το αλλάξω... κάθε πότε είναι καλό να τους δίνω κονσέρβα;
ευχαριστώ!

skai-animals
Δραστήριο μέλος
Πρώτα από όλα καλημέρα σε όλο το site!!! Είμαστε η Κατερίνα και ο Χρήστος...Πριν από λίγες μέρες υιοθετήσαμε 2 (...)Τι είναι προτιμότερο να τρώνε (ξηρά ή κονσέρβα), τι να αποφεύγουμε, πόσες φορές την ημέρα κλπ...Φυσικά όλα αυτά θα τα ρωτήσουμε και στον γιατρό που θα πάμε την Παρασκευή αλλά θα θέλαμε και τις δικές σας γνώσεις, πληροφορίες και εμπειρίες!!! Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων...
καλοσηρθατε στην γατοοικογενεια!!! περιμενουμε να δουμε και φωτο!!! εγω τα δικα μου τα ταιζω μαγειρευτο. εχω κακη πειρα απο γατοτροφεσ... τα 3 γατακια τα μεγαλωσε με μαγειρευτο φαγητο, για το οποιο τωρα και τραλενονται. τα γατακια αυτα ακομη κι αν τυχειο και τουσ βαλω κονσερβα - μια φορα τον μηνα που δεν θα προλαβω να μαγειρεψω, δεν την αγγιζουν καν. η αλλη γατουλα μου, επειτα απο χρονια καταναλωσησ ξηρησ τροφησ και κονσερβασ απεκτησε προβλημα στα νεφρα. επεισησ εχω βρει σε καινουριεσ κονσερβεσ πολυ μαγαλησ εταιριασ σκουλικια, και γενικοτερα ο κτηνιατροσ μασ, μασ ειπε πωσ όλη αυτη η ποικιλια ειναι γαι να κοροιδευον τον κοσμο και να τα αγοραζει. παρόλα αυτα απο την δικη μου εμπειρια, μια γατουλα που ειχα παλια "εφυγε" απο κοντα μασ σε ηλικια 21 ετων. αλλα η γατα αυτη δενν εφαγε ποτε στην ζωη τησ ετοιμη τροφη, παρα μονο μαγειρευτο.
τωρα αν τα γατακια ειναι μωρα μωρα μπορεισ να τουσ δεινεισ γαλα με μπουκιτσεσ ψωμιου. το γαλα δεν προκαλει κανενα απολυτοσ προβλημα στο γατι.
ελπιζω να σε βοηθησα!!!
αλλα γενικα, η διατροφη θεωρω πωσ εχει να κανει και με την υγεια τησ γατασ. για τον λογο αυτον πιθανο να δοτμε γατεσ σε χωρια παχιεσ παχιεσ, με ομορφο τριωμα κλπ κλπ κλπ. ειναι καθαρα θεμα διατροφησ!!!
skai-animals
Δραστήριο μέλος
γεια σας!
σκέφτηκα ότι μπορώ να συμπεριλάβω την απορία μου σ' αυτό το θέμα, για να μην ανοίγω καινούργιο..
κάθε πότε να δίνουμε κονσερβούλα στις κούκλες μας;
τώρα τους δίνω κάθε μέρα γιατί έπρεπε να τα συμφιλιώσω, αλλά τώρα νομίζω ότι θα το αλλάξω... κάθε πότε είναι καλό να τους δίνω κονσέρβα;
ευχαριστώ!![]()
καλυτερα να μην δεινεισ ποτε κονσερβα!!! οι γατεσ τρωνε ανετα - και χορταινουν το σημαντικο - ψωμι, φακεσ, μακαρονια, ρυζι, λαχανικα, κοτοπουλό, κρεασ, ψαρι... γενικα τα περισσοτερα πουβ τρωμε εμεισ τα τρωνε και οι γατεσ. εγω προτεινω - εχωντασ μιλησει με κτηνιατρο - να την ταιζεισ ότι μαγειρευυεισ και για εσενα!!!
ruko
Διάσημο μέλος
καλυτερα να μην δεινεισ ποτε κονσερβα!!! οι γατεσ τρωνε ανετα - και χορταινουν το σημαντικο - ψωμι, φακεσ, μακαρονια, ρυζι, λαχανικα, κοτοπουλό, κρεασ, ψαρι... γενικα τα περισσοτερα πουβ τρωμε εμεισ τα τρωνε και οι γατεσ. εγω προτεινω - εχωντασ μιλησει με κτηνιατρο - να την ταιζεισ ότι μαγειρευυεισ και για εσενα!!!
Συγγνώμη, αλλά αυτό το θεωρώ πάρα πολύ κακή ιδέα.
Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι κτηνίατροι συμβουλεύουν να μην δίνουμε στις γάτες δικά μας φαγητά. Μπορεί κανείς να μαγειρεύει ειδικά για τη γάτα του, αλλά κατά τη γνώμη μου καλό είναι να της δίνει και κάποιο συμπλήρωμα, κυρίως για την ταυρίνη και για άλλα απαραίτητα συστατικά. Δεν ξέρω γιατί ο κτηνίατρος αυτός είπε ότι τα μαγειρευτά είναι εντάξει, αλλά ενδεχομένως να μην είχε υπόψη του τις φακές και τα φασολάκια.
skai-animals
Δραστήριο μέλος
Συγγνώμη, αλλά αυτό το θεωρώ πάρα πολύ κακή ιδέα.Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι κτηνίατροι συμβουλεύουν να μην δίνουμε στις γάτες δικά μας φαγητά. Μπορεί κανείς να μαγειρεύει ειδικά για τη γάτα του, αλλά κατά τη γνώμη μου καλό είναι να της δίνει και κάποιο συμπλήρωμα, κυρίως για την ταυρίνη και για άλλα απαραίτητα συστατικά.
Δεν ξέρω γιατί ο κτηνίατρος αυτός είπε ότι τα μαγειρευτά είναι εντάξει, αλλά ενδεχομένως να μην είχε υπόψη του τις φακές και τα φασολάκια.
δεν μου ειπε φαγητα συγκεκριμενα, αλλα μου ειπε πωσ ποιοτικα ειναι πολυ καλητερη τροφη.μου εξηγησε πωσ οθι κονσερβεσ αποτελουνται απο καθαρο κρεασ και γενικοτερα καθαρα (αληθινα δηλαδι τροφιμα) μονο σε ποσοστα 3-4% εχουν πολυ αλατι και μεταλαγμενα τροφιμα. η γατα μιασ γνωστησ μου παλι επαθε νευρικη ανεπαρκεια...
εμενα οι 3 απο τισ 4 γατεσ μου τρωνε χωρισ προνλημα τα παντα δηλαδη - τυρι με λιγο αλατι, κοτοπουλο, ψαρι, μοσχαρι, χοιρινο, ψωμι, φασολακα, μια φορα στο τοσο φακεσ ή φασολια, ρυζι, γυαουρτι, μακατονια, καροτα, και πολλα αλλα. μονο δεν τουσ δεινω ποτε χορταρικα, πατατεσ, πολλα οσπρια - γιατι δεν κανει, και καποιεσ αλλεσ τροφεσ που μου επισιανε ο κτηνιατροσ...
αλλα σε γενικεσ γραμμεσ τον εμπιστευομαι διοτι τα τρια γατια ειναι καλοθρεμενα, και μεχρι σημερα δεν εχουν σρωστησει ποτε τουσ. αντιθετα η αλλη γατα, τωρα τελευταια αρισε να τρωει μαγειρευτα και σιγασιγα παιρνει τα πανω τησ!!! ειχε μεινει κυριολεκτικα πετσι και κοκαλο γιατι οχι μονο ειχε προβλημα στα νεφρα, αλλα δεν ετρωγε και τιποτα τον τελευταιο ενα μηνα. ο κτηνιατροσ πιστευε οτι πιθανοτατα να μην αντεξει γιατι τησ εκανα ενεσεισ συνεχεια... παρολα αυτα τισ τελευταιεσ 10 περιπου μερεσ αρχισε το φαι με μεγαλη ορεξη και πηρε παλι καποια κιλα!!!
οι κονσερβεσ και η ξηρα τροφη ειναι ότι ειναι για εμασ τα σουβλακια και οι πιτσεσ! επισησ εχουν πτωμαινη σε υψηλα επιπεδα και επικυνδινεσ καρκινογονεσ ουσιεσ στα συστατικα τουσ. μια γατα που τρωει μαγειρευτο μειονονται κατα 50 περιπου οι πιθανοτητεσ να παθει καρκινο η νεφρικη ανεπαρκια...
επισησ καποια στιγμη ειχαμε κανει ενα πειραμα με εναν χυμικο για μια εκπομπη. πηραμε κονσερβα και την κλεισαμε σε αεροστεγοσ κλεισμενο δοχειο και καναμε το ιδιο και για μαγειρευτο κοτοπουλο.(η κονσερβα ηταν κι αυτη κοτοπουλο. σε εναν μηνα η κονσερβα ηταν γεματι σκουλικια ενω το κοτοπουλο ηταν απλα μουχλιασμενο!
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
νομιζω δεν ευσταθουν αυτα που λες συγνωμη, αλλα ξερω κι εγω πολλες γατες που εζησαν πανω απο 18 χρονια τρωγοντας ξηρη τροφη ή κονσερβα. και εννοειται δεν μιλαμε για τροφες του σουπερμαρκετ αλλα μια ειδικη τροφη για το καθε σταδιο ηλικιας και αναγκης. και ποιος εβγαλε αυτο το στατιστικο οτι οσες τρωνες μαγειρευτο μειωνονται οι πιθανοτητες? τι μαγειρευτο εννοεις? αλλο να μαγειρευεις σωστα για την γατα σου και αλλο να της δινεις αυτα που τρωμε εμεις...δεν μου ειπε φαγητα συγκεκριμενα, αλλα μου ειπε πωσ ποιοτικα ειναι πολυ καλητερη τροφη.μου εξηγησε πωσ οθι κονσερβεσ αποτελουνται απο καθαρο κρεασ και γενικοτερα καθαρα (αληθινα δηλαδι τροφιμα) μονο σε ποσοστα 3-4% εχουν πολυ αλατι και μεταλαγμενα τροφιμα. η γατα μιασ γνωστησ μου παλι επαθε νευρικη ανεπαρκεια...
εμενα οι 3 απο τισ 4 γατεσ μου τρωνε χωρισ προνλημα τα παντα δηλαδη - τυρι με λιγο αλατι, κοτοπουλο, ψαρι, μοσχαρι, χοιρινο, ψωμι, φασολακα, μια φορα στο τοσο φακεσ ή φασολια, ρυζι, γυαουρτι, μακατονια, καροτα, και πολλα αλλα. μονο δεν τουσ δεινω ποτε χορταρικα, πατατεσ, πολλα οσπρια - γιατι δεν κανει, και καποιεσ αλλεσ τροφεσ που μου επισιανε ο κτηνιατροσ...
αλλα σε γενικεσ γραμμεσ τον εμπιστευομαι διοτι τα τρια γατια ειναι καλοθρεμενα, και μεχρι σημερα δεν εχουν σρωστησει ποτε τουσ. αντιθετα η αλλη γατα, τωρα τελευταια αρισε να τρωει μαγειρευτα και σιγασιγα παιρνει τα πανω τησ!!! ειχε μεινει κυριολεκτικα πετσι και κοκαλο γιατι οχι μονο ειχε προβλημα στα νεφρα, αλλα δεν ετρωγε και τιποτα τον τελευταιο ενα μηνα. ο κτηνιατροσ πιστευε οτι πιθανοτατα να μην αντεξει γιατι τησ εκανα ενεσεισ συνεχεια... παρολα αυτα τισ τελευταιεσ 10 περιπου μερεσ αρχισε το φαι με μεγαλη ορεξη και πηρε παλι καποια κιλα!!!
οι κονσερβεσ και η ξηρα τροφη ειναι ότι ειναι για εμασ τα σουβλακια και οι πιτσεσ! επισησ εχουν πτωμαινη σε υψηλα επιπεδα και επικυνδινεσ καρκινογονεσ ουσιεσ στα συστατικα τουσ. μια γατα που τρωει μαγειρευτο μειονονται κατα 50 περιπου οι πιθανοτητεσ να παθει καρκινο η νεφρικη ανεπαρκια...
επισησ καποια στιγμη ειχαμε κανει ενα πειραμα με εναν χυμικο για μια εκπομπη. πηραμε κονσερβα και την κλεισαμε σε αεροστεγοσ κλεισμενο δοχειο και καναμε το ιδιο και για μαγειρευτο κοτοπουλο.(η κονσερβα ηταν κι αυτη κοτοπουλο. σε εναν μηνα η κονσερβα ηταν γεματι σκουλικια ενω το κοτοπουλο ηταν απλα μουχλιασμενο!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
καλοσηρθατε στην γατοοικογενεια!!! περιμενουμε να δουμε και φωτο!!! εγω τα δικα μου τα ταιζω μαγειρευτο. εχω κακη πειρα απο γατοτροφεσ... τα 3 γατακια τα μεγαλωσε με μαγειρευτο φαγητο, για το οποιο τωρα και τραλενονται. τα γατακια αυτα ακομη κι αν τυχειο και τουσ βαλω κονσερβα - μια φορα τον μηνα που δεν θα προλαβω να μαγειρεψω, δεν την αγγιζουν καν. η αλλη γατουλα μου, επειτα απο χρονια καταναλωσησ ξηρησ τροφησ και κονσερβασ απεκτησε προβλημα στα νεφρα. επεισησ εχω βρει σε καινουριεσ κονσερβεσ πολυ μαγαλησ εταιριασ σκουλικια, και γενικοτερα ο κτηνιατροσ μασ, μασ ειπε πωσ όλη αυτη η ποικιλια ειναι γαι να κοροιδευον τον κοσμο και να τα αγοραζει. παρόλα αυτα απο την δικη μου εμπειρια, μια γατουλα που ειχα παλια "εφυγε" απο κοντα μασ σε ηλικια 21 ετων. αλλα η γατα αυτη δενν εφαγε ποτε στην ζωη τησ ετοιμη τροφη, παρα μονο μαγειρευτο.
τωρα αν τα γατακια ειναι μωρα μωρα μπορεισ να τουσ δεινεισ γαλα με μπουκιτσεσ ψωμιου. το γαλα δεν προκαλει κανενα απολυτοσ προβλημα στο γατι.
ελπιζω να σε βοηθησα!!!
αλλα γενικα, η διατροφη θεωρω πωσ εχει να κανει και με την υγεια τησ γατασ. για τον λογο αυτον πιθανο να δοτμε γατεσ σε χωρια παχιεσ παχιεσ, με ομορφο τριωμα κλπ κλπ κλπ. ειναι καθαρα θεμα διατροφησ!!!
λιγη πειρα να εχει καποιος απο γατες ξερει οτι δεν δινουμε γαλα στις γατες γιατι τους κανει διαρροια...εκτος απο γαλα ειδικο για γατες....δεν ειδα πουθενα να γραφεις κατι τετοιο.........
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 50 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Claire Rentfield
- mpirarxos
- Nikos90
- garfeild '15
- nasstazia
- Σμαραγδα21
- AnnieGr
- Ρούλης και Μπία
- tammy
- 3lbereth
- roccohooshie
- pepper
- ΕΛΑ
- Thanos-Jasmin
- panagiotis econ
- kikisagirl
- fmarulezkd
- goldmoon
- ΛΟΥΙΖΑ1
- Georgia4
- Agiyi
- aba
- fockos
- x98x
- Ivi158
- Aggeliki_Hra
- Zoe TsbDc
- angiesmth
- dkat
- Elli M.
- Μισιρλού
- PolGR1509
- Χρήστος z750
- Κώστας Δ
- marouso
- Alexxkk
- giannisvitara
- xontrogato
- kat-cats
- rouli726
- Selina Kyle
- Καλι
- Tsakoulinaki
- kathy85
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool