Απορίες διατροφής

Καλησπέρα παιδιά! Να σας ρωτήσω, το καλοκαίρι η όρεξή τους μειώνεται;; Εμένα της μικρής η όρεξη έχει μειωθεί στο μισό απ' ότι έτρωγε! Βασικά, της βάζω όση ποσότητα της έβαζα όλο το χρόνο, χωρισμένη σε 3 μερίδες τη μέρα, και τρώει κάθε φορά λίγο στην αρχή και μετά ανά διαστήματα γυρνάει στο μπωλ της και μασουλάει από λίγες κροκετούλες.Τις τρώει όλες αλλά σε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Πχ μέχρι πριν 1-1μιση μήνα δεν προλάβαινα να της βάλω τις κροκέτες στο μπωλ, τις εξαφάνιζε! Τώρα κάνει αρκετή ώρα να τις εξαφανίσει! Λέτε να φταίει η εποχή; Είναι στειρωμένη η γάτα παρεμπιπτόντως.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι, μειώνεται και μην ανησυχείς είναι από τη ζέστη. Η δική μου κάθε καλοκαίρι αδυνατίζει και γίνεται...συλφίς!:P

3497689vky087woy6.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα παιδιά! Να σας ρωτήσω, το καλοκαίρι η όρεξή τους μειώνεται;; Εμένα της μικρής η όρεξη έχει μειωθεί στο μισό απ' ότι έτρωγε! Βασικά, της βάζω όση ποσότητα της έβαζα όλο το χρόνο, χωρισμένη σε 3 μερίδες τη μέρα, και τρώει κάθε φορά λίγο στην αρχή και μετά ανά διαστήματα γυρνάει στο μπωλ της και μασουλάει από λίγες κροκετούλες.Τις τρώει όλες αλλά σε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Πχ μέχρι πριν 1-1μιση μήνα δεν προλάβαινα να της βάλω τις κροκέτες στο μπωλ, τις εξαφάνιζε! Τώρα κάνει αρκετή ώρα να τις εξαφανίσει! Λέτε να φταίει η εποχή; Είναι στειρωμένη η γάτα παρεμπιπτόντως.
Ναι πάντα το καλοκαίρι τους μειώνεται η όρεξη. Αν δεν έχει άλλα συμπτώματα μην ανησυχείς, μάλλον η ζέστη της φταίει της καημενούλας και φυσικά μια και δεν έχει κρύο έχει και λιγώτερες καύσεις οπότε και μειωνένες θερμιδικές ανάγκες.:)

Ναι μου έχει γίνει πιο τεμπέλα και ολιγόφαγη :P Πάλι καλά, γιατί είχα αρχίσει να ανησυχώ! :D

Έτσι είναι: Μαμ,κακά και νάνι ("κοκό" δεν έχει, λόγω στείρωσης:P)

2125136iupkea34fe.gif

Χαχαχα όχι, αυτό να μας λείπει!! :P

Καλύτερα είναι οι κονσέρβες ή η ξηρά τροφή;

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά !!! Εδώ και 2 1/1 μήνες στείρωσα το γάτο μου και με προβληματίζει ακομη η διατροφή του. Το τελευταίο μήνα εφαρμόζω τη μεθοδο να δίνω τη μιση ποσότητα light χωρίς σιτηρά και την άλλη μισή κανονική πάλι χωρίς σιτηρά . Θεωρείται καλη αυτή την ιδέα ?Δικής μου έμπνευσης . Του δίνω arden grange light & canagan 75% salmon . Επειδη αρχικως μου φαινόταν φαγανός και ήθελα να μην μου παχύνει για αυτό εβαλα το light αλλά και γιατί θεωρησα οτι μια μεσογειακή γατα που ζει και μεσα στο σπίτι δεν θα ηθελε τοση πρωτείνη και ήταν και ένας τρόπος να την κατεβάσω . Αλλες οι ανάγκες μίας καναδέζας ή σκωτσεζας γάτας που ρίχνει και τις βόλτες της στην 《δροσερή 》ύπαιθρο τους . Γενικά τί ξέρετε πάνω στο θέμα αυτό ? Είναι καλό μία γάτα να τρώει μίξη 2 τροφών ? Τώρα σκέφτομαι να κρατήσω σταθερή την arden light και να αλλάξω την canagan ,φαίνεται να μην το ξετρελαινει και να περάσω σταδιακά στην n&d ή στην orijen.

Καλα μη νομιζεις οτι οι γατες στην Σκωτια ή στον Καναδα κυκλοφορουν στα χιονια και στο κρυο. Μεσα στα σπιτια τους τις εχουν οι ανθρωποι, στους 25 βαθμους.

Η μίξη τροφων , light & κανονική πώς σου φαίνεται ως ιδέα ?

Τι να σου πω, δε γνωριζω. Εγω δεν δινω ξηρα τροφη, αλλα ωμη, μαγειρευτο και κονσερβες και πολλες φορες τρωνε 3 διαφορετικα γευματα την ημερα χωρις προβλημα. Στη φυση τους δεν τρωνε μονο ποντικια ολη την ημερα, αλλα οτι πιασουν. Εντομα, ποντικια, πτηνα, ερπετα, σκουπιδια, κοκ. οποτε φανταζομαι οτι δεν ειναι προβλημα να ανακατευεις τις τροφες. Δεν θα τις ανακατευα ομως στο ιδιο γευμα γιατι μπορει η καθε τροφη να διαφερει και να επηρεαζει διαφορετικα την οξυτητα των ουρων. Καλυτερα να εναλλασεις τα γευματα. Γιατι ομως δινεις light χωρις να εχει προβλημα; Δινε κανονικη τροφη και αν δεις οτι παχαινει τοτε παιρνεις μετρα.

Τι να σου πω, δε γνωριζω. Εγω δεν δινω ξηρα τροφη, αλλα ωμη, μαγειρευτο και κονσερβες και πολλες φορες τρωνε 3 διαφορετικα γευματα την ημερα χωρις προβλημα. Στη φυση τους δεν τρωνε μονο ποντικια ολη την ημερα, αλλα οτι πιασουν. Εντομα, ποντικια, πτηνα, ερπετα, σκουπιδια, κοκ. οποτε φανταζομαι οτι δεν ειναι προβλημα να ανακατευεις τις τροφες. Δεν θα τις ανακατευα ομως στο ιδιο γευμα γιατι μπορει η καθε τροφη να διαφερει και να επηρεαζει διαφορετικα την οξυτητα των ουρων. Καλυτερα να εναλλασεις τα γευματα. Γιατι ομως δινεις light χωρις να εχει προβλημα; Δινε κανονικη τροφη και αν δεις οτι παχαινει τοτε παιρνεις μετρα.

Kαλημέρα ! Ξέρεις το μέγα θέμα μου είναι ότι έχω αλλάξει 2 κτηνιατρους και πάω για τον τρίτο . Αισθάνομαι ότι αυτοί που εγώ γνώρισα το θέμα της διατροφής δεν το θεωρούν ιδιαίτερα σημαντικό . Οπότε και γω πράττω σύμφωνα με τη δική μου λογική . Τώρα μίλησα με μια κτηνίατρο της περιοχής μου και μου είπε ότι βρίσκει καλή την επιλογη της μίξης και ότι όντως οι γατες στην Ελλάδα δεν χρειάζονται τόση πρωτείνη . Οτι η μίξη των τροφών δεν πειράζει αλλά πρέπει να παρακολουθώ και τον γάτο .Γενικά έχω μία ανησυχία γιατι και ο γάτος έχει μεγαλύτερη . Αν και στειρωμένος θέλει να βγει και να συμμετάσχει στο γεναριάτικο πάρτυ . Τώρα δεν τρώει και πολύ και δεν ξέρω αν απλά βαρεθηκε τις τροφές που του δινω ή έρωτας είναι η αιτία.

Γενικα απο οτι εχω καταλαβει δεν ειναι πολυ στο αντικειμενο των κτηνιατρων η διατροφη, απο την αποψη οτικι εμεις δεν θα πηγαιναμε να ρωτησουμε ενα παθολογο για τη διατροφη μας,
Μονο τα γενικα ξερουν κι απο κει κ περα εξαρταται ποσο ενημερωνονται.

Προσωπικα θα συμφωνησω με τη nelliel στη μιξη, οκ αλλα οχι στο ιδιο γευμα, μιας κ ειναι κ αρσενικος.

Το να θελει να βγαινει εξω δεν ειναι απαραιτητα για το "παρτυ". κι εμενα ο μικρος λυσσαει να τον βγαζω στο μπαλκονι γτ ειναικουτσομπολης κ θελει να βλεπει τι γντ στ γειτονια :D

Καλησπέρα rouli726 & Kαλή Χρονιά! Οντως η διατροφή είναι κάτι που πρέπει να το βρω και με το γάτο μου . Σήμερα επισκέφτηκα ξανά και το pet shop που μου ειχες προτείνει . Οντως οι κυρίες που το έχουν εκτός από εμπόρισσες φαίνονται να είναι πολύ σχετικές με το θέμα .-γάτα .Υποστηρίζουν ότι όταν οι τροφές είναι προσεγμένες μπορούν να σερβίρονται και ως μπουφέ . Παρόλα αυτά σκέφτομαι οταν εξαντληθεί η arden light ,οσονούπω , να μην του την ξαναδώσω .Θα του δίνω μία τροφή . Θα δοκιμάσω την pronature grain free , όχι με υψηλή πρωτείνη και ελπίζω να του αρέσει .
Τώρα έχει ελαττώσει την ποσότητα φαγητού , όταν βγαινει στο μπαλκόνι έχει το νιαούρισμα -κάλεσμα , σκάβει στο σημείο που είναι το λούκι λες ότι θέλει να δραπετεύσει και γενικά έχει ένα ξεσήκωμα .Είναι και που και εγώ δεν έχω συμφιλιωθεί απόλυτα με την απόφαση που πήρα να τον μαντρώσω και να μην τον αφήνω να κάνει τη πρωινή του τσάρκα στο δρόμο .

Συμφωνω μαζι σου Εφη οτι λιγοι ειναι οι γιατροι που ξερουν να μας πουν για τη διατροφη των γατιων και σιγουρα οτι σε ολα τα γατουλακια αρεσει η βολτα στη βεραντα,εγω βεβαια με νυχια και με δοντια κραταω τα μικρα μεσα για να μην εχω κανενα ατυχημα,τα λυπαμαι βεβαια αλλα δεν ρισκαρω.

Καλησπέρα! Εχει δοκιμάσει κάποιος από εσάς την pronature holistic? Aγόρασα για δοκιμή τη γεύση παπια πορτοκάλι που την έχει grain free.

Εγω χρονια εδινα στις γατες μου την pronature και ημουν ευχαριστημενη.Βεβαια εγω επειδη οι γατουλες μου ηταν ανω των 7 ετων τους εδινα για senior αυτην με το λευκοσαρκο ψαρι.Ειναι καλη, κανουν στα γατια πολυ μαλακο τριχωμα και τα κακα δεν μυριζουν.:)

Τελευταία επεξεργασία:
Δίναμε pronature όλες τις γεύσεις εκτός από τη light! Τη χρησιμοποιούσαμε για πάνω από ενάμιση χρόνο και ήμασταν απόλυτα ευχαριστημένοι, θα τη δίναμε ακόμα ευχαρίστως γιατί την προτιμάμε από Acana όμως δεν τη βρίσκουμε στη βρωμοαγγλία.

Η συγκεκριμένη είναι πάρα πολύ καλή!! άρεσε πολύ στα γατιά και το τρίχωμά τους υπέροχο και τα κακάκια τους επίσης. Δυστυχώς τη σταματήσαμε γιατί βγαίνει μόνο σε μικρή συσκευασία και με δύο γάτες δεν μας παίρνει....:/:

Οπότε καλή επιλογή ! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Back