angiesmth
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σου,
έχω κάνει κ εγώ πρόσφατα ακριβώς την ίδια αλλαγή σε τροφές για οικονομικούς λόγους κυρίως , και μετά από εκτεταμένη έρευνα θεωρώ ότι η applaws είναι σίγουρα αντίστοιχου επιπέδου τροφή με acana/orijen άρα σίγουρα δεν είναι θέμα ποιότητας.
Πιθανά να έχει να κάνει με την αλλαγή ,οπότε με τον καιρό θα τη συνηθίσει, ή και με τη γεύση, οι δικές μου ας πούμε προτιμούν την πάπια απ'το κοτόπουλο αλλά γενικά καλό είναι ανα σακί να αλλάζεις το είδος της πρωτεϊνης.
Το να τρώει αργά ίσως είναι και καλύτερο γενικώς οπότε μην σε ανησυχεί, παρα μόνο αν σταματήσει να τρώει γενικώς οπότε τότε θα πρέπει να βρεις άλλη τροφή γιατί η "απεργία πείνας" είναι επικίνδυνη για διάφορους λόγους!
Καλό θα είναι όταν αλλάζεις τροφή (που καλό είναι να μην γίνεται συχνά έτσι κ αλλιώς) να παίρνεις μικρότερη ποσότητα για δοκιμή για να ξέρεις κάθεται κάλα στη γατούλα σου , πριν κάνεις "επένδυση"
Τέλος οι κονσέρβες είναι καλές σαν συμπλήρωμα ή για λιχουδιά αλλά οι συγκεκριμένες νομίζω δεν είναι πλήρεις διατροφικά οπότε θα πρέπει να τρώει και ξηρά τροφή υποχρεωτικά!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλησπέρα και σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου. Σήμερα το πρωινό γεύμα το έφαγε σχεδόν όλο, καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας όμως, το βραδινό πάλι.. απλά έτρεξε με λαχτάρα και με το που το μύρισε το παράτησε. Δεν έχει φάει τπτ ακόμη. Το σάκο των 7.5 κιλών δεν τον έχω ανοίξει ακόμα και είναι κι άλλη γεύση, τώρα της δίνω κοτόπουλο/αρνί και αυτός είναι πάπια/κοτόπουλο όπως λες. Ίσως της δώσω από αυτό αύριο μήπως της αρέσει. Κατά τ' άλλα δε νομίζω να 'χει κάτι άλλο και να μην τρώει. Με το που θα της βάλω το φαΐ τρέχει αμέσως, απογοητεύεται βέβαια.. και γενικά δε βλέπω κάτι ασυνήθιστο. Εκτός του ότι δεν τρώει και μάλιστα ενώ έτρωγε όπως έτρωγε και επίσης δε νιαουρίζει όπως όταν πείναγε άλλες φορές που είχε φάει κιόλας αλλά παρ' όλα αυτά πείναγε και νιαουρίζε πολύ επίμονα. Τώρα όχι τόσο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
angiesmth
Νεοφερμένο μέλος
Αν αποκλείσεις όλους τους κλινικούς παράγοντες , που κ εγώ δεν νομίζω να έχει κάτι αφού προέκυψε θέμα με την καινούργια τροφή, τότε έχεις απλά μια επιλεκτική γάτα

Αν θές να επιμείνεις στην applaws δοκίμασε να τη μουλιάσεις με λίγο χλιαρό νεράκι , η acana έχει περισσότερη υγρασία νομίζω ίσως και αυτή η διαφορά να την ενοχλεί!
Σε περίπτωση που αποφασίσεις να αλλάξεις τροφή τελικά θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις την Naturea lands cat &kitten, είναι ίδιας κατηγορίας με την applaws και περίπου ίδιου budget.
Ελπίζω να σου φανεί χρήσιμο κάτι από τα παραπάνω!
Σ' ευχαριστώ πολύ. Ναι όλα ήταν πολύ χρήσιμα
Τη Naturea θα την ξαναδοκιμάσω ίσως στο μέλλον, είχαμε λίγο κακό προηγούμενο γιατί δυο φορές που της έδωσα την πείραξε στην κοιλιά, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν της είχα κάνει σωστά τη μετάβαση τότε. Όπως και να 'χει την έχω στα υπ' όψιν αν δεν προχωρήσει με την Applaws. Σήμερα, για πρώτη φορά, την πρωινή της μερίδα την έφαγε κανονικά
Για να δούμε..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Να ρωτησω ποιος ειναι ο λογος που της άλλαξες την Origen/acana? Ρωτάω γιατι δεν γνωρίζω ποσο κοστίζουν μιας και δεν τις εχουμε παρει ποτε. Ειναι λογω του οτι ειναι πιο ακριβή ή ειχε καποιο θεμα η γατα? αν την βλεπεις τοσο δυσαρεστημένη θα πρότεινα αν υπαρχει η οικονομική δυνατότητα να παρεις και απο την παλια τροφη και να της βαζεις μιση μιση για να μην παει χαμένη αυτη που αγορασες. Εγω ετσι ετυχε να κανω στο παρελθόν.
Μμμ καλή ιδέα, μπορεί να το κάνω έτσι. Όχι με την Acana και την Orijen δεν είχα κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα μου φαίνονται και οι 2 πολύ καλές τροφές. Το μόνο πρόβλημα που είχαμε είναι ότι δε χόρταινε με τίποτα. Της έβαζα μόνιμα πλέον και λίγο παραπάνω και πάλι δε χόρταινε κι έτσι μου έβγαινε όντως αρκετά πιο ακριβή. Να σού δώσω να καταλάβεις από την Orijen, η οποία βγαίνει 9.29 ευρώ/kg, αν θυμάμαι καλά ενώ έπρεπε να τρώει 60 gr τη μέρα νομίζω, εγώ της έδινα πλέον 70 gr και πάλι την εξαφάνιζε και γκρινιάζε για να της βάλω κι άλλο. Επίσης, άρχισε και να παχαίνει. Παρόμοια και με την Acana. Όλα αυτά ξεκίνησε να τα κάνει μετά τη στείρωση, δεν ξέρω αν έχει να κάνει μόνο με τις συγκεκριμένες τροφές. Από την Applaws πάλι (6.53 ευρώ/kg) πρέπει να τρώει 50-55 gr τα οποία από χτες τα τρώει, όχι πολύ ευχάριστα βέβαια.. και δε φαίνεται να πεινάει άλλο. Θα την έχω στο νου μου, κι αν είναι μπορεί να κάνω αυτό που είπες.
Σ' ευχαριστώ πολύ

Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Να σου πω την αληθεια δεν εχω δοκιμασει ποτε την Origen. Μια φορα ειχα παρει ενα μικρο σακουλάκι acana αλλα δεν της άρεσαν. Η αληθεια ειναι οτι εγω εχω να κανω με μια "προβληματική" γατα η οποια ειναι άκρως ιδιοτροπη οποτε οτι και να εχουμε δοκιμασει παίρνουμε παντα το μικρο σακουλι πρωτα ακομα και αν δεν συμφέρει. Η γατα η δικη μου ειναι μεγαλη σε ηλικια και ισως γι αυτο οσο μεγαλωνει γινεται ακομα πιο ιδιοτροπη. Εμεις παίρναμε τη Royal Canin για στειρωμενες και μια μερα αποφάσισε να σταματήσει να τρωει. Ετσι πήραμε αλλα είδη RC οπως τη digestive και το ageing 12+. Το ageing δεν της ειχε πολυαρεσει και ετσι της έβαζα μισά μισα αλλα σε λιγότερη ποσότητα αυτα που δεν ηθελε. Σημερα τρωει ακομα και τα 2. Κυρίως τα digestive ομως που παίρνουμε μεγαλο σακουλι. Παντως με αυτα χορταινει. Λεει πχ για τα κιλα της που ειναι πολλα...65γραμμαρια αλλα φαινεται να χορταινει γιατι δεν τα τρωει συνηθως ολα. Θα συνηθισει και σενα..απλα εγω αν την εβλεπα να μην τα απολαμβάνει θα τα εσμιγα τουλαχιστον μεχρι να τελειώσει σιγα σιγα αυτη που αγόρασα γιατι ειναι κριμα.
Τι να τα κάνουμε τα γλυκουλίνια μας 
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο,τι θελουν μας κανουν! Ξερουν πως τα αγαπαμε και σου λενε αφου με αγαπαει θα μου βαλει την τροφη που μου αρεσει πιο πολυ!!
mpirarxos
Νεοφερμένο μέλος
Του βάζω περίπου 3 χουφτες τη μέρα (υπολογίστε ότι είμαι άντρας φυσιολογικού μεγέθους, δεν έχω ζυγαριά :p). Είναι πολύ ή λίγο? Δε θέλω να κακομάθει και 2-3 φορές αν έχω βγει από το δωμάτιο μόλις ανοίγω την πόρτα τρέχει στο φαϊ του σκύλου. Το κακό είναι ότι ακόμα το φοβάται το σκυλί μην έχω κάνα δράμα όπως τρέχει αυτός. Επίσης ο κτηνίατρος μου είπε να μη του δίνω κονσέρβες. Σε 3 βδομάδες που θα πάω πάλι για το 2ο εμβόλιο θα τον ρωτήσω και για φαϊ, το ξέχασα την πρώτη, απλά μου είπεο φίλος που μου τον εδωσε για 2-3 χούφτες.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Εγώ θα σου έλεγα να μην του περιορίσεις το φαγητό του ακόμη, είναι μικρούλης και είναι πάνω στην ανάπτυξη. Συνήθως στα μικρούλια αφήνουμε πάντα στην διάθεσή τους τροφούλα και ο περιορισμός ξεκινάει από όταν θα στειρωθεί για να μην πάρει κιλά.Πόση τροφή για γάτο 2 μηνών? Έχω πάρει αυτήν εδώ https://www.nutramedica.gr/προϊόν/mr-fruit-kitten/
Του βάζω περίπου 3 χουφτες τη μέρα (υπολογίστε ότι είμαι άντρας φυσιολογικού μεγέθους, δεν έχω ζυγαριά :p). Είναι πολύ ή λίγο? Δε θέλω να κακομάθει και 2-3 φορές αν έχω βγει από το δωμάτιο μόλις ανοίγω την πόρτα τρέχει στο φαϊ του σκύλου. Το κακό είναι ότι ακόμα το φοβάται το σκυλί μην έχω κάνα δράμα όπως τρέχει αυτός. Επίσης ο κτηνίατρος μου είπε να μη του δίνω κονσέρβες. Σε 3 βδομάδες που θα πάω πάλι για το 2ο εμβόλιο θα τον ρωτήσω και για φαϊ, το ξέχασα την πρώτη, απλά μου είπεο φίλος που μου τον εδωσε για 2-3 χούφτες.

mpirarxos
Νεοφερμένο μέλος

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Με λίγα λόγια πιστεύω πως ίσως κάποιες φορές οι γάτες ζητούν φαγητό γιατί το έχουν συνδυάσει με την προσοχή από τον άνθρωπό τους, αλλά εμείς τους δίνουμε αρκετή προσοχή, αγάπη, στοργή αλλά και χρόνο για παιχνίδια. Οπότε στην περίπτωση του γατουλινιού σου δεν νομίζω να συμβαίνει αυτό.
Τέλος θα στο πω ξανά και αν θέλεις άκουσέ με, έχω μεγαλώσει αρκετά γατιά από μωράκια και έχω κάποια πείρα. Στην ηλικία του δεν είναι καλό να του περιορίζεις το φαγητό του γιατί είναι πάνω στην ανάπτυξη.

mpirarxos
Νεοφερμένο μέλος
οκ σε ευχαριστώ. Από παιχνίδι πάντως πάνω από μια ώρα τη μέρα το έχει (όχι συνεχόμενα, σπαστά). Και την υπόλοιπη μέρα συνήθως είναι μαζί μου αν είμαι σπίτι. Απλά είναι ο πρώτος μου και όσο και να διαβάσεις, πρώτα πρέπει να ζήσεις το γατί και μετά να πάρεις γνώμες και εμπειρίες από τρίτους.Μπα δεν νομίζω. Οι γάτες είναι πιο σοφές από εμάς και δεν πιστεύω πως έχουν τέτοιου είδους ψυχολογικά. Εκείνες λειτουργούν με βάση τις ανάγκες τους τις πραγματικές, εκτός και αν είναι οι δικές μας και θέλουν χαδάκια ή παιχνίδια. Ε εκεί κάνουν τα δικά τους και μας κάνουν ότι θέλουν.
Με λίγα λόγια πιστεύω πως ίσως κάποιες φορές οι γάτες ζητούν φαγητό γιατί το έχουν συνδυάσει με την προσοχή από τον άνθρωπό τους, αλλά εμείς τους δίνουμε αρκετή προσοχή, αγάπη, στοργή αλλά και χρόνο για παιχνίδια. Οπότε στην περίπτωση του γατουλινιού σου δεν νομίζω να συμβαίνει αυτό.
Τέλος θα στο πω ξανά και αν θέλεις άκουσέ με, έχω μεγαλώσει αρκετά γατιά από μωράκια και έχω κάποια πείρα. Στην ηλικία του δεν είναι καλό να του περιορίζεις το φαγητό του γιατί είναι πάνω στην ανάπτυξη.
![]()
tammy
Νεοφερμένο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Κάπως έτσι νοιώθουμε όλοι μας για τα γατόνια μας φίλε μου.Οταν υιοθετησαμε το γατουλινι μας εκανα μικρα διατροφικα εγκληματα. Δε βοηθησε και ο γιατρος.Με τον καιρο εγινα καλυτερος.Απο τα σκουπιδια των μαρκετ περασα σε καλυτερες μαρκες. Εχω καταληξει σε μεικτο σχημα διατροφης. Το πρωι ξηρα τροφη και συγκεκριμενα meowing heads και δυο γευματα με βραστο αναλατο κοτοπουλο,ψαρι,μοσχαρι η' συνδιασμο αυτων παντα με λιγο ρυζι. Με τη ξηρα τροφη νιωθω ασφαλης για τα ιχνοστοιχεια που χρειαζεται η Ταμαρα μας. Την εχω τρια χρονια και η ιστοσελιδα σας με βοηθησε πολυ. Η αγαπη που πηρα αξιζει τον χρονο που αφιερωνω να μαθαινω πραγματα.

΄Οσο για τα μικρά διατροφικά εγκλήματα, όλοι μας τα κάναμε τον πρώτο καιρό που ακόμα δεν ξέραμε αρκετά πράγματα.

Σημασία έχει πως φροντίζεις την Ταμάρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και εκείνη στο ανταποδίδει με τον δικό της μοναδικό, όπως μόνο τα γατιά μας ξέρουν. Να την χαίρεσαι για πάααααρα πολλά χρόνια, να περνάτε όμορφες στιγμές μαζί δημιουργώντας αναμνήσεις πολύτιμες και εμείς απλά χαιρόμαστε που μπήκες στην παρέα μας.

Υ.Γ. Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά σ' αυτό το θεματάκι μας με συνταγή για μαγειρευτό φαγητό για γατούλες. Επειδή το κρέας όταν μαγειρεύεται, καταστέφεται μια πολύ σημαντική ουσία που χρειάζονται οι γάτες, η ταυρίνη, ίσως πρέπει να της δίνεις λίγο συμπλήρωμα απ' αυτήν. Υπάρχει σε μορφή πάστας, εγώ την έπαιρνα από την κτηνίατρό μου παλιότερα που έφτιαχνα μαγειρευτό για την πρώτη μου γατούλα.
tammy
Νεοφερμένο μέλος
Ivi158
Νεοφερμένο μέλος
[Για καποιο λογο δεν ανεβαινει ολοκληρο το μηνυμα...;]
Γεια σας και παλι!
Γυρισαμε λοιπον πισω μετα απο κοντα ενα χρονο????????????Και αυτη τη φορα με νεο γατουλι! Ενα μικρο μαυρακι, αρσενικο, αστειρωτο ακομα (ειναι περιπου 5-6 μηνων) και...εχω αποριες για την τροφη του! Υγρη; Ξηρα; Εχω ακουσει οτι οι αρσενικες γατες πρεπει να τρωνε περισσοτερη υγρη τροφη, και μετα εχω ακουσει οτι πρεπει να του δινω μονο ξηρα τροφη...ειμαι σιγουρη οτι θα πρεπει να τρωει υγρη τροφη, μιας και η γατες ειναι σαρκοφαγα ζωα, αλλα ποση, καθε ποτε, ποια μαρκα; Το ιδιο και για την ξηρα τροφη·απο τοτε που τον πηρα μεχρι τωρα του δινω την Cat Chow (η Tonus) της Purina. Θα πρεπει να αλλαξω και την ξηρα τροφη του;
Οπως καταλαβατε ο μικρος εχει γινει ο Μικρος Πριγκιπας της οικογενειας, ως το (μοναδικο πια) ζωο συντροφιας μας

-Σοφια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ρούλης και Μπία
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όσο δεν είναι στειρωμένο μπορεί να τρώει ό,τι θέλει.Φυσικά καλής ποιότητας τροφή.Δίνε του από το φαγητό σου αν του αρέσει.Όταν στειρωθεί και μετά τότε θα μας ενημερώσεις και θα τα ξαναπούμε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
x98x
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας
Έχω 2 γατάκια περίπου 8 μηνών στειρωμένα. Από πλευράς κτηνίατρου μου σύστησε ξηρή τροφή Royal Canin για στειρωμένα τα οποία τα ταΐζω μέχρι και σήμερα. Όμως η γνώμη του κτηνίατρου ήταν 50-60 γραμμάρια ημερησίως και μου είπε «το πόσες φορές είναι δική μου επιλογή, απλά 50-60γραμαρια ημερησίως» .
Εσείς πόσες φορές τη μέρα ταΐζεται τα γατάκια σας; 1? 2? 3?
Ευχαριστώ
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 50 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Claire Rentfield
- mpirarxos
- Nikos90
- garfeild '15
- nasstazia
- Σμαραγδα21
- AnnieGr
- Ρούλης και Μπία
- tammy
- 3lbereth
- roccohooshie
- pepper
- ΕΛΑ
- Thanos-Jasmin
- panagiotis econ
- kikisagirl
- fmarulezkd
- goldmoon
- ΛΟΥΙΖΑ1
- Georgia4
- Agiyi
- aba
- fockos
- x98x
- Ivi158
- Aggeliki_Hra
- Zoe TsbDc
- angiesmth
- dkat
- Elli M.
- Μισιρλού
- PolGR1509
- Χρήστος z750
- Κώστας Δ
- marouso
- Alexxkk
- giannisvitara
- xontrogato
- kat-cats
- rouli726
- Selina Kyle
- Καλι
- Tsakoulinaki
- kathy85
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool