Από πού αγοράζετε την τροφή της γάτας σας;

ποια γατομαχια καλε??ανταλλαγη αποψεων και συζητηση κανουμε....δεν σημαινει οτι επειδη η τροφη ειναι η πιο ακριβη δεν μπορει να σου κανει προβληματα ανοχης...το ανεφερα οτι γατουλα μπορει να μην την ανεχεται την οποιαδηποτε τροφη αλλα μην ξεχνας και το εξης...η τροφη σε γατα και σκυλο πρεπει αν εισαγεται ΣΤΑΔΙΑΚΑ(με κεφαλαια για εμφαση!),διοτι μπορει να κανει διαρροιες και να μην την ανεχεται καλα...παντως καλοσυνη σου που ανεφερεις και τις δικες σου εμπειριες...
Νικος Crestfallen

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από ψωρόγατο:
Γατομαχίες βλέπω και δεν μου αρέσει!:(

Οχι ρε συ και γατομαχιες! :blink:
Συζητηση κανουμε και πιστευω οτι οι αποψεις του crestfallen ειναι γεματες επιχειρηματα και χρησιμες για τον καθενα μας.... Νομιζω απο τον γονιμο διαλογο και την ανταλλαγη αποψεων εχουμε να κερδισουμε ολοι μας! :):):)

ΥΓ. Crestfallen, πιστευεις η λυση του ψητου κρεατος, ψαριου ή κοτοπουλου δεν ειναι αρκετα καλη για την διατροφη της γατας? Οταν λεω για φαγητο δεν αναφερω μουσακαδες ή πατατες τηγανιτες, αλλα τροφες πλουσιες σε πρωτεινες......

ΥΓ2. Τα μικρα γατακια -εχω τωρα ενα 70 ημερων- εκτος απο τις βιταμινες που περνει στις κροκετες της, χρειαζεται και επιπροσθετες? (την ταιζω royal kanin kitten προς το παρον...)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παιδια εγω τους δινω τα παντα απο την ακριβη μεχρι κ την φτηνιαρικη σε μεγαλες αφραγκιες τεσπα αυτα το μονο που ζητανε ειναι η αγαπη μας κ τα χαδια μας κ ενα πιατο φαι κ νερο αυτα

ΤΡΟΦΗ

Καλό βράδυ. Μου φαίνεται λίγο χωρίς αντικείμενο αυτή η κουβέντα. Ο καθένας ταίζει τη γάτα του με ότι εκείνος νομίζει καλύτερο, βολικότερο ή συμφερότερο και σαφέστατα απο τη στιγμή που επέλεξε να ζει μαζί με μια γάτα, δεν τίθεται θέμα το εαν θέλει ή δεν θέλει να ζήσει η γάτα του πολλά χρόνια. Θεωρώ ότι αν αντιμετωπίσουμε τη γάτα όπως και ένα παιδί αυτή θα μας πει τι μπορεί και τι πρέπει να φάει. Ο Madu κάνει διάρροια σε οποιαδήποτε κονσέρβα, δέχτηκε όμως εύκολα το κοτοπουλάκι με ρύζι για μια εβδομαδα και τη ξηρά τροφή τώρα. Αυτο σημαίνει ότι θα τον χάσω νωρίς; Επειδή δεν τρέφεται με κονσέρβες, όποιας μάρκας και αν είναι και όσο και αν κοστίζουν. Με λίγα λόγια η απάντηση στο ερώτημα θα ήταν καλό να μην είναι το τι θεωρούμε καλό να τρώει μια γάτα, αλλά τι αρέσει πιο πολύ στη γάτα του καθενός, έτσι για να παίρνουμε και καμία ιδέα εμείς οι άσχετες. Και μην μου θυμώσετε αλλά νοιώθω ότι αντιμετωπίζετε τις γάτες σαν εύθραυστες. Δεν είναι και αυτή είναι η ομορφιά τους, ότι και να λένε και ότι και να κάνουμε ποτέ δεν θα γίνουν πραγματικά κατοικίδια και επειδή μου έχει συμβεί πολλές φορές και με ζώα και ανθρώπους μπορεί να τις χάσουμε και πιστέψτε με δεν θα φταίει η τροφή όποια και αν είναι, αλλά το ότι δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας που να μας εξασφαλίζει τη σωστή τροφή λαμβανομένου υπ'όψη σε τι περιβάλλον ζούμε. Αρα καλό φαϊ είναι το φαϊ που έχουμε να τους δώσουμε γαι όποιους λόγους και εαν το διαλέγει ο καθένας. Καληνύχτα σε όλους.

Aγαπητη Νερινα
δεν ειπα εγω οτι αν δεν τρωει κονσερβα θα πεθανει νωρις..πολλες γατες δεν τρωνε κονσερβες και ζουν 13-15 χρονια ..το θεμα δεν ειναι αυτο...το θεμα ειναι τι πρεπει να τρωει η γατα ,τι χρειαζεται,τι τελικα μπορει να ανεχθει και τι της αρεσει,τι μπορουμε να της δωσουμε εμεις με βαση τις δυνατοτητες μας και τελικα αν αυτο που της δινουμε εχει αποτελεσμα στο σωμα της ή οχι..Διαφωνω με την αποψη οτι καλο ειναι οτι αρεσει στη γατα και οχι οτι πρεπει να τρωει φυσιολογικα η γατα..αν η γατα τρωει βουτυρο επειδη της αρεσει καθως και αλλαντικα τοτε μετα απο λιγο καιρο θα εχουμε μια γατουλα παχυσαρκη ,δυσκινητη με πιθανο διαβητη απο παχυσαρκια...αλλο τι αρεσει στη γατα να τρωει σαν τρελη και αλλο τι πρεπει να τρωει για την διατηρηση των βιολογικων της δομων...εγω λατρυεω τα γλυκα και τα αλλαντικα..αλλα αν ετρωγα καθε μερα απο αυτα τοτε θα γινωμουν υπερβαρος και με οτι προβληματα αυτο συνεπαγεται...δεν μιλησα εγω παρτε κονσερβες αλλιως θα πεθανει η γατα νωρις...το κοτοπουλο με το ειναι πολλη καλα ανεκτο(αν δεν εχει αλλεργια σε πρωτεινες κοτοπουλου η γατα) και χρησιμοποιηται ως διαιτιτικο μετρο κατα την θεραπεια απο διαρροιες μιας και ειναι πολυ ευπεπτο...η ξηρα τροφη μπορει να μην εχει τα πλεονεκτηματα της κονσερβας και να μην ειναι τοσο ευληπτη απο καποιες γατες αλλα ειναι ενας καλος τροπος διατροφης της γατας...εδν μιλησα εγω εναντιον της ξηρας τροφης..στο κατω κατω..το μεγαλυτερο μεριδιο αγορας γατοτροφης στην Ευρωπη ειναι ξηρα τροφη και οχι κονσερβα κυριως λογω κοστους....μπορει να μην πλησιαζει το φυσιολογικο φαγητο τους που ειναι το ωμο κρεας αλλα ειναι μαι καλη εναλλακτικη επιλογη....πρεπει να διαφοροποιησουμε το καλο φαι για την γατα με το φαι που μπορουμε να δωσουμε ..αλλο το ιδανικο φαι για καθε γατα και αλλο το καλυτερο που μπορω εγω να δωσω στην γατα μου....και εγω στις αδεσποτες της γειτονιας στη Λευκαδα δινω ξηρα τροφη ,γνωριζοντας οτι μιας και ειναι εξοχη ολο και κατι θα κυνηγουν και αν εχω λιγο κρεατακι βραστο το δινω και το τρωνε και με ευχαριστουν με τον τροπο τους...μακαρι να ειχα τα χρηματα να τρωεν τις καλυτερες κονσερβες και ωμο κρεας σε πολτο...αλλα οταν τα οικονομικα μας δεν βοηθουν πρεπει να βρουμε το καλυτερο για την γατα με βαση τις δυνατοτητες μας...και σιγουρα ...οτι θεωρουμε εμεις καλυτερο για εμας δεν ειναι οτι καλυτερο για τις γατες...οπως επισης αν ηγατα λατρευει να τρωει κατι που μακροπροθεσμα μπορει να δημιουργησει προβληματα δεν μπορει να ειναι το καλυτερο για την γατα...οι γατες δεν ειναι τοσοσ ευθραστες ..αλλα εχουν πολυ εκλεκτικη προτιμηση στο φαγητο(αυτες και οι κοτες της συστηματικης πτηνοτροφιας ειναι πολυ απαιτητικες και εκλεκτικες) και ιδιαιτερες αναγκες...η ξηρα τροφη που δινεις μαζι με λιγο μαγειρευτο(βραστο καλυτερα) ειναι μια αποδεκτη λυση αρκει το μαγειρευτο να μην εχει πολλα λιπη,μπαχαρικα,κρεμμυδια,σαλτσες(μακρια απο κρεμμυδια σε σκυλο και γατα!!) και τηγανητα ή ψημενα λαδια....αν μεινει ετσι η γατουλα τοτε δεν πιστευω να εχεις κανενα προβλημα...απλως διαφωνω με την ιδεα οτι οτι της δινουμε και το τρωει ειναι το καλυτερο απο την στιγμη που της το δινουμε...καλα τα χαδια και η αγαπη για τις μικρες μας λατρειες αλλα υπαρχουν και καποιες απαιτησεις της οργανικες που πρεπει να εκπληρωνονται....ειπαμε οπως μπορει ο καθενας αλλα με μετρο και με επιγνωση τι δινουμε...ειναι σαν να ρωταω το παιδακι τι σου αρεσει? και μου πει παγωτο..τοτε...να τρωει κυριως παγωτα!!αφου του αρεσει...αλλα ξερουμε ολοι οτι δεν ειναι καλο να τρωει κυριως παγωτα αντι για φρουτα,λαχανικα,ψωμι και κρεας...δεν μεγαλωνει κανεις τα παιδια του ετσι...ολοι μας ξερουμε τι τραβουσανε οι μαμαδες μας να μας ταισουν κατι που ναι μεν δεν μας αρεσε αλλα ηταν θρεπτικο και υγιεινο(βλ .ψαρι..ο εφιαλτης μεζι με το σπανακι!!)..αν ηταν ετσι..τοτε θα ειχα γινει 50 κιλα απο την πρωτη δημοτικου τρωγοντας παστες και παγωτο χωνακι!!η γατα δυστυχως μπορει να σου πει τι τρωει (βλεποντας την) αλλα δεν ξερει αν αυτο που τρωει ειναι καλο για αυτην..εμεις ξερουμε και για αυτο της το δινουμε...οτι τρωει δεν ειναι παντα καλο(βλεπε το προηγουμενο παραδειγμα με τα βουτυρα και τα αλλαντικα)..
Να εισαι παντα καλα εσυ,η οικογενεια σου και το ομορφο γατι σου
Νικος Crestfallen

Νίκο καλησπέρα
Για αυτό έβαλα τη παράμετρο "σαν ενα μικρό παιδί". Κανένας γονιός που σέβεται τον εαυτό του δεν θα τάιζε το παδί του λίπη και βρώμικες τροφές. Όταν λέω τι αρέσει στη γάτα, εννοώ τι της αρέσει απο γεύσεις φαγητών που είναι καλό για αυτήν να τρώει. 'Αλλωστε το ζητούμενο παραμένει να την ταίσουμε όχι να την αποτελειώσουμε. Συμφωνώ απόλυτα λοιπόν μαζί σου και επίσης σε ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση στο πρόβλημα με τον Madu.

τι εχουν τα Whiskas? γαιτι δεν είναι καλα? εgω αγοράζω whiskas απο pet shop.

Εγώ αγοράζω από super market σχεδον όλες τις μάρκες -αποφεύγω μόνο τις πολύ φθηνές κάτω από 35 λεπτά- και όλες τις γεύσεις από κάθε μάρκα γιατί βαριούνται εύκολα ακόμη και την ακριβότερη γατοτροφή. Το ίδιο κάνω και με την ξηρά τροφή.
Αλήθεια γιατί δεν είναι καλές οι whiskas, οι gourmet και οι απλές frieskies;

Στην φωτογραφία παρακάτω έχω σκανάρει τις ετικέτες από μερικές κονσέρβες που βρήκα στο ντουλάπι.

Τις filos την αγοράζω μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης γιατί είναι πολύ πηχτή και δεν μου αρέσει σε όψη και μυρωδιά, ενώ και οι γάτες δεν τρελαίνονται, επίσης είναι ακριβή (1 ευρώ αν θυμάμαι καλά) αλλά για αυτό μάλλον φταίει το ότι την αγοράζω από το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς (κλέφτης:mad: ). Πάντως οι περιεκτικότητες στην ετικέτα δεν είναι οι χειρότερες.

Τις kitekat την παίρνω που και που για να αλλάζουν γεύσεις, είπαμε βαριούνται τα ίδια και τα ίδια, έιναι πολύ αραιή αλλά το ζουμί αρέσει πολύ σε μερικές από τις γάτες μου.

Τις friskies τις αγοράζω συχνότερα και περίπου στην ίδια αναλογία με τις whiskas, gourmet αλλά και τις saus του carefour.

Οι saus (του carefour) είναι οι φθηνότερες, πωλούνται σε τετράδες με 4 διαφορετικές γεύσεις και έχουν 1,80 αν θυμάμαι καλά, δηλαδή 45λεπτά η μία. Αρέσουν στα γατιά μου όλες οι γεύσεις εκτός από τα ψάρια και νόμιζα ότι είναι αρκετά καλές για την τιμή τους. Τώρα όμως βλέπω ότι μάλλον έχουν μικρή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη σωστά;

Whiskas και gourmet ειχαν τελειώσει και δεν έχω σκανάρει αλλά είμαι περίεργος να δω τις περιεκτικότητες τους.

Οι canin και οι άλλες ακριβές κονσέρβες που αγοράζετε από τα pet shop τι περιεκτικότητες έχουν; είναι μεγάλες οι διαφορές;

Συνημμένα

• gatotrofes4.jpg
    gatotrofes4.jpg
    310,2 KB · Εμφανίσεις: 66
Χιιιιιιιιιιιιιιι………………!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Καλά ρε παιδία δεν είπα τίποτα! Μπορείτε μόνο να πάρετε τα νυχάκια σας από εδώ;;;
Ο/ Η καθένας/μια από εμάς κάνουμε ότι μπορούμε γι’ αυτά τα υπέροχα ζώα, δεν μπορεί να μετρηθεί με λεφτά αλλά με μετρητή της αγάπης, πράγμα που καλώς ή κακός δεν υπάρχει. Ήμουν περίπου 5 χρονών που πήραμε στο σπίτι μας το πρώτο μας γάτο, δεν θυμάμαι να του είχαμε ιδιαίτερο φαγητό, ότι τρώγαμε και εμείς έτρωγε και αυτός. Αλλάξαμε σπίτι και πήγαμε κάπου που είχε πολλά χωράφια και μια γάτα ήρθε μαζί με το καινούργιο σπίτι. Πολλά γατάκια πλέον στην αυλή, πολλά από αυτά πέθαναν μικρά και μετά πιο μεγάλα από αυτοκίνητα ή από το κουτσό γείτονα που έβαζε αρκετά συχνά φόλα: για τα ποντίκια έλεγε! Και το παπί μου ακόμα το πάτησε αυτοκίνητο γιατί κοιμόταν στην μέση του δρόμου και το πέρασε για πέτρα. Τι τρώγανε; Ότι και εμείς ,δηλαδή τα αποφάγια μας. Θυμάμαι μια φορά τους έδινα να φάνε φακές με φέτα τριμμένη και ψωμί μέσα σε αυτή κι όλα αυτά δεν τα έτρωγα εγώ για να τα δώσω στα γατάκια μου. Τα έτρωγαν όμως. Αλλά όπως προ είπα δεν είχαν μεγάλη ζωή γιατί για αυτό προέβλεπαν οι καλοί μας γείτονες! Μετά αλλάξαμε και πάλι σπίτι και μένα με τώρα απέναντι και αυτό το σπίτι δεν είχε πλέων αυλή μόνο μπαλκόνι. Έτσι μονό μια γάτα στο σπίτι και εκείνη χαριστικά γιατί αλλιώς έπεφτα για να πεθάνω και είπαμε φαγητό ειδικό για γάτες ούτε για αστείο, άπιαστο όνειρο! Μετά ήρθε στο σπίτι μας η σκυλίτσα μας, η Toy, είχαμε βέβαια και μια γάτα η οποία είχε και γατάκια, οπότε τώρα υπήρχε φαγητό είτε μαγειρευτό είτε κονσέρβα για όλα τους. Μετά από αρκετό καιρό έπιασα δουλεία και το όνειρο έγινε πραγματικότητα! Φαγητό ειδικό για γάτες και για σκύλους και τις καλύτερες φίρμες από το super market!!! Ξέχασα να σας πω ότι τα γατιά έρχονταν και φεύγανε όποτε θέλανε από το παραθυράκι του μπάνιου. Μετά από καιρό και με τους καλούς γείτονες πάντα εκεί και όπως λέει η μητέρα μου: ο κακός χρόνος φεύγει ο κακός ο γείτονας….., βρήκα το Νινί μου σε ένα σκουπιδοτενεκέ και ήταν μόλις 4 εβδομάδων. Λοιπόν πλέων είχα ένα γάτο και μια σκύλα. Η Toy πάντα μέσα και το Νινί ερχόταν και έφευγε όποτε ήθελε με την προϋπόθεση ότι τα βράδια θα κοιμόταν μέσα, τον έψαχνα τα βράδια στις γειτονίες τον έβρισκα και κοιμόμασταν μαζί, το πρωί έτρωγε κάτι και έπινε το γάλα μου και του άνοιγα την πόρτα για να βγει έξω. Πάνω από όλα ήταν να είναι γεμάτη η κοιλία του! Και ο καιρός περνούσε και ο κακός ο γείτονας δεν έλεγε να φύγει, τα μόνα που έφυγαν ήταν η Toy μου και το Νινί μου και εκείνα με τρόπο που κανένας δε θα ήθελε να ζήσει. Μετά ήρθε στη ζωή μας η Μαρίκα και είπα ότι κανένας γείτονας δεν θα έβαζε το χεράκι του στη ζωή της, θα έχει ότι καλύτερο στη ζωή της έκτος από την ελευθερία της. Δεν ξέρω αν είναι δίκαιη η ανταλλαγή ίσως αυτή να προτιμούσε της ελευθερία της αντί για τη καλύτερη τροφή ή τη καλύτερη άμμο της και μετά από αυτό στείρωση. Ίσως 4 χρόνια απόλυτης ελευθερίας είναι πολύ καλύτερα από 15 χρόνια χλιδής. Δεν το ξέρω! Μακρηγορώ, το ξέρω! Όπως και να ‘χει για την ώρα έχω 2 θηλυκές γάτες και ένα αρσενικό, η Μαρίκα είναι μέσα στο σπίτι με όλες τις απαραίτητες χλιδές (proplan και everclean) μετά η Γάτα (στειρωμένη) και ο Φοίβος μέσα και έξω από το σπίτι με χύμα τροφή από το pet shop και καμιά κονσέρβα από το Lidl.
Πάνω από όλα είναι να έχουν γεμάτο το στομάχι τους!!!

Η καθε γατα εχει τις προτιμησεις της, αρκει να μην πειναει!!! Ο Μισκα μας (ο κακομαθημενος) τρωει μονο κονσερβες (τονο η ελαφι!!!! :P ) η λιγο ξηρα τροφη χυμα, οι αλλες γατες τρωνε την ξηρα τροφη και οτι περισεψει απο το τραπεζι.

Εμείς χρησιμοποιούμε μετά την στείρωση την Proplan after care, περίπου 80 gr την ημέρα. Βέβαια, η ποσότητα εξαρτάται από τον τρόπο ζωής της. Αρχικά δεν έτρωγε ξηρά τροφή, αλλά έμαθε. Δεν έφαγε μια ολόκληρη ημέρα, αλλά δεν είναι σωστό να τρώει όλο κονσέρβες. Ειδικά τα pate είναι σκέτο λίπος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προσωπικά πιστεύω ότι οι κονσέρβες και γενικά οι τροφές των ζώων, ανεξαρτήτως μάρκας, περιέχουν ότι χειρότερο!! Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε καμία εταιρία, γνωστή ή όχι!
Το επιχείρημά μου...εδώ στους ανθρώπους πουλάνε τα χειρότερα κρέατα,στις τροφές ζώων θα κολλήσουν; Και μόνο το γεγονός ότι περιέχουν πχ κρέας 4% είναι ύποπτο! Επιπλέον στους γάτους μου δεν αρέσουν καθόλου! Είναι τυχαίο;

Τα οικονομικά μας δεν σηκώνουν πχ τις hills, και αγοράζουμε μόνο πατέ Felix της Purina γιατί και η τιμή είναι προσιτή (0,70) , αλλά είναι και οι μόνες που τρώνε με κάποια ευχαρίστηση!
Συχνά η μητέρα μου τους αγοράζει κατεψυγμένο βακαλάο, τον οποίο βράζει για κανα τέταρτο. Τρελαίνονται!!! Αφού μέχρι να ψηθεί μας παίρνουν τα αυτιά με τις φωνές τους! Πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερη τροφή από τις κονσέρβες με τα αμφιβόλου ποιότητας συστατικά. Το βλέπω και από την αντίδραση των γάτων.
Σχετικά με την ξηρά τροφή, αγοράζουμε χύμα για στειρωμένους, η οποία έχει τρελή κατανάλωση στο συγκεκριμένο pet shop και κοστίζει 8 ευρώ το κιλό. Έχουμε δοκιμάσει και άλλες αλλά δεν τις τρώνε.
Ειδικά ο Ισίδωρος είναι πολύ περίεργος με τις τροφές γάτων! Θέλει μόνο ψάρι!:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προσωπικά πιστεύω ότι οι κονσέρβες και γενικά οι τροφές των ζώων, ανεξαρτήτως μάρκας, περιέχουν ότι χειρότερο!! Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε καμία εταιρία, γνωστή ή όχι!
Το επιχείρημά μου...εδώ στους ανθρώπους πουλάνε τα χειρότερα κρέατα,στις τροφές ζώων θα κολλήσουν;
Και η παραμικρή έρευνα σε ανθρωποτροφές αποκαλύπτει βρωμιά και δυσοσμία φαντάσου τι θα αποκάλυπτε μια έρευνα σε γατοσκυλοτροφές.
Μήπως τις περισσότερες φορές οι ασθένειες οφείλονται σ αυτές τις τροφές;

οντως,ετσι ειναι δυστυχως...:( τις περισσοτερες κονσερβες δεν τις παιρνω ποτε,ειναι δυνατον σε σαρκοφαγο ζωο να βαζεις 5%κρεας??μονο της sheba παιρνω που εχουν min 50% κρεας.

Λέγοντας σκάρτη τροφή δεν εννοώ μικρή ποσότητα κρέατος και το μεγαλύτερο μέρος κάτι άλλο…αναρωτιέμαι τι είδους κρέας είναι και με τι είναι αναμιγμένο.

Λέγοντας σκάρτη τροφή δεν εννοώ μικρή ποσότητα κρέατος και το μεγαλύτερο μέρος κάτι άλλο…αναρωτιέμαι τι είδους κρέας είναι και με τι είναι αναμιγμένο.
Σε καποια προηγουμενη εκπομπη με θεμα τη διατροφη, ειχε ο Κουλογλου πάλι, ενα σημειο με τις ζωοτροφες.
Εβαζαν λοιπον εκει αλεσμενα κοκκαλα και πουπουλα, καθως και σαπια κρεατα, συνηθως κατάλοιπα σφαγειων.
Φανταζομαι και η ξηρα τροφη μια απο τα ιδια ειναι.

Ακριβώς, ακόμα και (λέμε τώρα) 100% να είναι η περιεκτικότητα της κονσέρβας σε κρέας, και πάλι αυτό δεν μου λέει τίποτα! Είμαι σίγουρη ότι περιέχει ότι πιο σάπιο και σκάρτο! Και κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει γιατί είναι σε κονσέρβα! Τουλάχιστον με το φρέσκο/κατεψυγμένο κρέας και ψάρι μπορείς να τσεκάρεις και κάποια πραγματάκια για να διαπιστώσεις την ποιότητά του!

και τι να του δινουμε για να ειμαστε σιγουροι:( ?συνεχεια μαγειρεμενο:hmm: ?

Είναι θέμα αντίληψης. Κατά τη δική μου, οι κονσερβαρισμένες και οι σακουλιασμένες τροφές είναι για ώρα ανάγκης.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back