lamni
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Οι πολύ φτηνές τροφές έχουν υψηλότερο ποσοστό υδατανθράκων από πρωτεϊνών.
Επίσης το μεγαλύτερο μέρος των πρωτεϊνών προέρχεται από πηγές χαμηλότερης διατροφικής αξίας, όπως χόνδρους ή ιχθυάλευρα.
Κάπου στο σάιτ υπήρχε ένα λινκ με ένα σχεδιάγραμμα που έδειχνε ακριβώς τις ημερήσιες διατροφικές ανάγκες του σκύλου και της γάτας. Νομίζω ήταν σε κάποια κριτική τροφής. Θα δω αν μπορώ να στο βρω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
1)τη σύστασή της (πόσο τοις εκατό πρωτεΐνες, πόσο τοις εκατό λίπος, ποιά μεταλλικά στοιχεία, ποιά απαραίτητα πρόσθετα όπως πχ η ταυρίνη)
2)τις πρώτες ύλες της (γιατί άλλο να έχει πχ 30% πρωτεΐνες από αποξηραμένο κοτόπουλο, και άλλο 30% πρωτεΐνες από επεξεργασμένα κρεατάλευρα)
Τα παραπάνω θα πρέπει να συμφωνούν με τις ιδιαίτερες ανάγκες της γάτας σου: φύλο, ηλικία, βάρος, στειρωμένη ή όχι, ειδικές ευαισθησίες (πχ στα δόντια ή στα νεφρά). Για αυτά, θα σε καθοδηγήσει καλύτερα ο κτηνίατρος.
BERLA
Νεοφερμένο μέλος
εγώ αγοράζώ ακριβές τροφές και κροκέτες όπως Ηills, Purina κ.τ.λ. αλλά αγοράζω και τις μεγάλες σακούλες Friskies όπως και φακελάκια Kitekat και Gourmet cold (Friskies) που δεν είναι και φθηνή, όχι για οικονομικούς λόγους αλλά επειδή βαριούντε συνέχεια το ίδιο και δεν τρώνε. Οπότε τους βάζω στο πιάτο μισό-μισό και τότε τρώνε με ευχαρίστηση!
Δοκιμάστε στις γατούλες σας να δώσετε τις καινούργιες κροκέτες Friskies Outdoor, είναι για γάτες που ζούνε μέσα στο σπίτι και περιέχει χορταράκι για την καλή πέψη του στομάχου.Εμένα τρελαίνονται!
Επίσης σίγουρα το ακριβότερο είναι και καλύτερο αλλά όχι πάντα.Έχω ακούσει κατα καιρούς για την Royal Canyon ότι καταργήθηκε για διάφορους λόγους αλλά παντού την πουλάνε.
Η Frikies και η Whiskas είναι χρόνια στην αγορά, ελπίζω ότι κάτι λέει αυτό...

mimikaki
Διάσημο μέλος
Έχω ακούσει κατα καιρούς για την Royal Canyon ότι καταργήθηκε για διάφορους λόγους αλλά παντού την πουλάνε.
Δεν έχει καταργηθεί, αλλά έχει κάποιο πρόβλημα με τον αντιπρόσωπο, επειδή το έχω ψάξει το θέμα γιατί 'επαιρνα για τον Φρού μου Royal ..
lamni
Νεοφερμένο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Ρίξε μια ματιά και στις Κριτικές Γατοτροφών, θα βρεις χρήσιμα πράγματα στα άρθρα και στα σχόλιά τους.Μόλις πάρω θα σας πω τι μάρκα έιναι να μου πέιτε γνώμες.

aspasiapef
Διάσημο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος
marestros
Δραστήριο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Εγω μεχρι τωρα επαιρνα hills αλλα τωρα θελω να βρω βιολογικες γατοτροφες . Ακουσω πωα τα Leonardo ειναι οργανικα αλλα δεν το εχω ψαξει.
Όχι, δεν είναι βιολογικά, αλλά τα κρέατά τους προέρχονται από μικρές φάρμες και δεν χρησιμοποιούν παράγωγα χαμηλής διατροφικής αξίας (όπως φτερά). Ωστόσο υπάρχουν βιολογικές ζωοτροφές, αλλά θα πρέπει να τις παραγγείλεις (έχω την εντύπωση ότι αυτή που βγάζει το 34% έχει και βιολογική σειρά).
@aretha: τα κρεατάλευρα απαγορεύονται στην ΕΕ. Ωστόσο επιτρέπονται τα πτηνάλευρα και τα ιχθυάλευρα, αλλά δέχονται κι αυτά σφοδρή κριτική.
Επίσης δεν είναι το ίδιο με τα ζωικά παράγωγα (αν και θα ήθελα πολύ να μου εξηγήσει κάποιος τη διαφορά με τα κρεατάλευρα, γιατί η μόνη που βρίσκω είναι στον τρόπο παρασκευής τους- anyone?)

@lamni: Εδώ θα βρεις ένα λινκ με τις ημερήσιες διατροφικές ανάγκες της γάτας (στο τέλος της σελίδας)
Γενικά, κοίτα το πρώτο συστατικό που αναφέρεται να είναι το κρέας, μετά ζωικά παράγωγα και τέλος δημητριακά. Προσοχή στις πονηρές διατυπώσεις τύπου "γεύμα κοτόπουλου" που είναι το πτηνάλευρο. Γενικά, όσο ακριβότερη είναι η τροφή, τόσο καλύτερης ποιότητας θα είναι τα παράγωγα.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Ειπα στον κτηνιατρο μας να την φερνει, να ξερετε σε δυο βδομαδες ειναι πιθανον να εχει , ειναι στη θεσσαλονικη κοντα στη μαρτιου. Καρακαση 6. Οι τροφες βγαινουν σε 400γρ, 2,5 κιλα και 7 κιλα . Εγω τις θεωρω καλυτερες απο ολες τις αλλες εχουν συστατικα και βοτανα που θα ετρωγε η γατα εξω απο μονη της και δεν εχω βρει σε καμμια αλλη.
https://www.championpetfoods.com/orijen/orijen/
Deboned chicken, chicken meal, turkey meal, russet potato, lake whitefish, chicken fat, sweet potato, whole eggs,de-boned turkey, salmon meal, salmon and anchovy oils, salmon, natural chicken flavour, sunflower oil, sun-cured alfalfa, dried brown kelp, carrots, spinach, peas, tomatoes, apples, psyllium, dulse, glucosamine Hcl, cranberries, black currants, rosemary extract, chondroitin sulfate, sea salt.
TONIC HERBS AND BOTANICALS
Chicory root, licorice root, tumeric root, funugreek, marigold flowers, sweet fennel, zea mays, peppermint leaf, chamomile flowers, dandelion, summer savory, rosehips.
ORGANIC MINERALS
Iron proteinate, zinc proteinate, manganese proteinate, copper proteinate.
PROBIOTIC MICROORGANISMS
Dried Lactobacillus acidophilus fermentation product, dried Enterococcus faecium fermentation product.
PREMIUM VITAMINS
Mixed tocopherols (source of vitamin E), choline chloride, vitamin A, vitamin D3, thiamine mononitrate, vitamin B12, folic acid, biotin.
Protein45.0% Fat20.0% Carbohydrate15.0% Moisture10.0% Fiber2.0% Calcium (min.) 1.6%Calcium (max.)1.8%Phosphorus (min.) 1.3%Phosphorus (max.) 1.5%Omega-63.8% Omega-30.9% Glucosamine (min.) 500 mg/kg Chondroitine (min.) 150 mg/kg Microorganisms80M cfu/kg pH5.0Ash (min.) 7.0%Ash (max.) 7.5%
Chicory root 350 mg/kg Licorice root 350 mg/kgFenugreek250 mg/kg Marigold flowers 200 mg/kg Sweet fennel 200 mg/kg Peppermint leaf 200 mg/kg Chamomile flowers 200 mg/kg Dandelion150 mg/kg Summer savory 100 mg/kg Rosehips50 mg/kg
Vitamin A 30 kIU/kg Vitamin D3 1.8 kIU/kg Vitamin E 400 IU/kg Vitamin K 2.0 IU/kg Vitamin B12 400 IU/kg Thiamine55 mg/kg Riboflavin48 mg/kg Niacin235 mg/kg Pan. acid43 mg/kg Pyridoxine32 mg/kg Biotin0.5 mg/kg Folic acid 3.4 mg/kg Choline3700 mg/kg Ascorbic acid 60 mg/kg Beta carotene 0.55 mg/kg
Taurine0.25 mg/kgT. Lysine 2.0%T. Threonine 1.8%T. Methionine 1.3%T. Isoleucine 2.2%T. Leucine 2.4%T. Valine 2.5%T. Arginine 3.2%T. Phen. 1.7%T. Histidine 1.2%T. Cystine 0.7%
Sodium0.35%Chloride0.5%Potassium0.6%Magnesium0.08%Sulphur0.4%Iron290 mg/kg Zinc260 mg/kg Copper25 mg/kgManganese24 mg/kg Cobalt0.6 mg/kg Iodine4 mg/kg Selenium0.4 mg/kg
μολις τη φερει θα σας κανω και κριτικη για τις γατουλες. Θα προτεινα να πειτε να την φερουν κα στην αθηνα.
ruko
Διάσημο μέλος
Λοιπόν, αυτό το 34% στην Ελλάδα υπάρχει κυρίως σε κονσέρβες και σκαφάκια. Το έπαιρνες κι εσύ παλιά. Είναι αυτή που λέει μπροστά π.χ. κοτόπουλο τόσο τοις εκατό, μοσχάρι τόσο τοις εκατό. Θυμάσαι, όταν μου έστειλες την Πετουλίτα, που μου έστειλες και λίγη τροφή; Μου είχες στείλει και απ' αυτήν!

Επάνω στην κονσέρβα έχει μια σφαργίδα που λέει Veterinaire τάδε. Ψάξ' το με αυτό και θα τη βρεις.
Αυτά που γράφεις από κάτω είναι της Orijen; Το δεύτερο συστατικό είναι πτηνάλευρα και έχει και ιχθυάλευρα απ' ό,τι βλέπω. Hill's και Leonardo έχουν μόνο μικρή ποσότητα από ιχθυάλευρα.
Επίσης βλέπω πολλά λαχανικά και φρούτα. Μου φαίνεται ότι οι τύποι αφαίρεσαν τα σιτηρά και έβαλαν αυτά στη θέση τους για υδατάνθρακες.

aspasiapef
Διάσημο μέλος

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Ναι που και που την περνω ακομη αλλα δεν ηταν βιολογικη. Αυτα τα πτηνάλευρα και έχει και ιχθυάλευρα που τα βλεπεις? δεν τα διαβασα εγω καπου.. τι ερμηνευεις ως αλευρι? εγω βλεπω μονο κρεας... ποια λεξη λες?Αν λες για το σάιτ της bogro έχει και στα αγγλικά (ψάξε στην κεντρική σελίδα - κάπου έχει σημαιάκια).
Λοιπόν, αυτό το 34% στην Ελλάδα υπάρχει κυρίως σε κονσέρβες και σκαφάκια. Το έπαιρνες κι εσύ παλιά. Είναι αυτή που λέει μπροστά π.χ. κοτόπουλο τόσο τοις εκατό, μοσχάρι τόσο τοις εκατό. Θυμάσαι, όταν μου έστειλες την Πετουλίτα, που μου έστειλες και λίγη τροφή; Μου είχες στείλει και απ' αυτήν!
Επάνω στην κονσέρβα έχει μια σφαργίδα που λέει Veterinaire τάδε. Ψάξ' το με αυτό και θα τη βρεις.
Αυτά που γράφεις από κάτω είναι της Orijen; Το δεύτερο συστατικό είναι πτηνάλευρα και έχει και ιχθυάλευρα απ' ό,τι βλέπω. Hill's και Leonardo έχουν μόνο μικρή ποσότητα από ιχθυάλευρα.
Επίσης βλέπω πολλά λαχανικά και φρούτα. Μου φαίνεται ότι οι τύποι αφαίρεσαν τα σιτηρά και έβαλαν αυτά στη θέση τους για υδατάνθρακες.![]()
Δεν νομιζω οτι συγκρινονται τα κρεατα της χιλσ και της Λεοναρδο με τα πραγματικα βιολογικα. Δεν ειναι μονο η ποσοτητα ειναι και η ποιοτητα ειναι τελειως διαφορετικοι οι υδατανθρακες που περνει κανεις απο φρουτα νβοτανα και λαχανικα βιολογικης καλλιεργειας απο τα συνηθισμενα σιταρια.
ruko
Διάσημο μέλος
Όχι η ίδια, μια άλλη της σειράς. Την είχα βρει ψάχνοντας στοιχεία για την εταιρία. Λες να θυμάμαι άλλα αντ' άλλων;Ναι που και που την περνω ακομη αλλα δεν ηταν βιολογικη.

Αυτα τα πτηνάλευρα και έχει και ιχθυάλευρα που τα βλεπεις? δεν τα διαβασα εγω καπου.. τι ερμηνευεις ως αλευρι? εγω βλεπω μονο κρεας... ποια λεξη λες?
Κρεατάλευρα (γενικά) είναι ότι συνοδεύεται από τη λέξη meal: chicken meal, turkey meal κ.λπ. Πάντως, απ' ό,τι είδα, τα άλευρα δεν είναι κατ' ανάγκη κάτι κακό, αρκεί να μην είναι το πρώτο συστατικό. Το τι μπαίνει μέσα τώρα εξαρτάται από την κάθε εταιρία.
Τελικά αυτή η Orijen φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα, γιατί έχει περισσότερη πρωτείνη. Ομολογώ πως απογοητεύτικα κομμάτι στην αρχή, γιατί είχα ακούσει κι από άλλους ότι δεν έχει σιτάρι και μετά είδα μέσα πατάτα!
Αλλά πράγματι έχει λιγότερους υδατάνθρακες απ' τα άλλα. Και η τιμή της;
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Διαβασα και ειναι ολα βιολιγικης προελευσης και τα συγκεκριμενα θεωρουνται ολα φαγητα μακροβιοτικα ακρως προληπτικα καρκινου και συνιστωνατι παρα πολυ στους ανθρωπους.
Εξισου αυτα: Chicory root, licorice root, tumeric root, funugreek, marigold flowers, sweet fennel, zea mays, peppermint leaf, chamomile flowers, dandelion, summer savory, rosehips.
Τα περισσοτερα εκτος απο μακροβιοτικα, φυτρωνουν σε κηπους στην εξοχη και θα τα ετρωγε μια γατα σε χωριο.
Για μενα αυτα τα συστατικα δειχνουν μεγαλη φροντιδα για την υγεια της γατας.
Δεν ξερω τιμη ακομα λογικα θα ειναι παρομοια με την Ακανα
Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
Ntontini
Πολύ δραστήριο μέλος
Για να πω την αληθεια ,την τροφη της γατας μου την περνω απο super market λογο του οποιου στο χωριο που μενω δυστηχος δεν υπαρχει pet shop
Ο πατερας μου της περνει και friskies και κατι αλλες που δεν τις θυμαμε.Του εχω πει να μην αλλαζει μαρκα και μου λεει συνεχεια θα τη βαρεθει την ιδια γευση.Αληθεια ειναι καλο αυτο που κανει? Γιατι αν δεν ειναι θα του τριξω τα δοντια[μεταφορικα].
.Θελω να σας πω ακομα πως εαν επισκευθειτε το www.whiskas.gr θα σας βγαλει ενα πινακα που θα λεει με μεγαλα γραμματα WHISKAS.Απο κατω θα δειτε η πρωτη λεξη θα ειναι home.Πατηστε εκει και θα σας παει σε μια καινουρια σελιδα.Εκει θα εχει ακομα το πινακα και διπλα θα σας βγαλει ενα μεγαλυτερο που θα λεει κατι για τροφες whiskas.Εαν ενδιαφερεστε καντε click στο ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και υστερα θα βαλετε τα στοιχεια σας.Αυτο μπορειτε να το κανετε μονο αν θελετε να παραλαβετε μεσα σε 30 ημερες 3 φακελακια whiskas mmm...!Υ.Γ Δεν ξερω αν βαλετε πανω απο 2 γατες αν θα σας φερουν παρισσοτερα φακελακια
[αυτο σαν πληροφορια]Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool