Βιβλιο-προτάσεις!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Αντιγράφω από το site του συγραφέα όπως ο ίδιος παρουσιάζει το βιβλίο του

Το Γατικό Λεξικάκι είναι, συν τοις άλλοις, βιβλίο γατοβιογραφικό (αφού περιέχει… τα μύρια όσα πορτρέτα επιφανών, ράτσας και κεραμιδογάτων, αιλουροειδών), μα και ένα αρκούντως… ντεντεκτιβικό λεξικό, αφού και πραγματικά ρεπορτάζ και έρευνες σε βάθος χρειάστηκε να κάνω προκειμένου να συγγράψω κάμποσα από τα λήμματά του (όπως τα: συστατικά γατοκονσερβών, πρωτεϊνη ρυζιού, δειγματοληψία παραγομένων γατοτροφών, traffiching γατών, γατομεσίτες, γούνα της γάτας, κ.ά.). Μα το βιβλίο τούτο είναι, πάνω απ’ όλα, ένα γατοφιλικό λεξικό, γι’ αυτό, άλλωστε, και περιέχει δεκάδες λήμματα, άτινα υπερασπίζονται τα στοιχειώδη (και όποια άλλα) δικαιώματα των γατών (στον οίστρο και στην εγκυμοσύνη, επί παραδείγματι) και… ευελπιστούν (μέσω του συγγραφέως, βεβαίως κι εμού προσωπικώς) να ξεκαθαρίσουν το… τοπίο στην αιθαλώδη ομίχλη, που έχουν επιβάλλει, με τον… τρόπο τους, οι πολυεθνικές των γατοσκυλοπροϊόντων, η σχετική διαφήμιση, ο κάθε…επιστημονήζων κτηνίατρος – ντίλερ, τα περισσότερα γατοsite, οι -φερόμενες ως- φιλοζωικές οργανώσεις (τύπου «Φίλοι της γάτας» ) και οι όποιες γατούδες ( … ακτιβίστριες ή ουχί) σ’ Ανατολή και Δύση (έτσι που η στείρωση, λόγου χάρη, να μοιάζει ως το… καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στην γάτα μας).

Κάποια πράγματα μου εκάναν 'εντύπωση" και για αυτό ρώτησα αν το έχει πάρει κανείς και τι γνώμη σχημάτισε....:hmm::hmm:

πολυ καλα εκανες και το μετεφερες κουμπαρουλα........για να βλεπουνε ορισμενοι που τον υποστηριζουν ως...ειδημον και φιλοζωο........να μου λειπει τετοια φιλοζωια.......οταν μαλιστα επηρεαζει και κοσμο...:down::down::down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

άντε να δεχτούμε ότι ο άνθρωπος έχει μια διαφορετική αντίληψη κ ότι δεν υποστηρίζει τη στείρωση κ να καθίσεις να το συζητήσεις μαζί του σαν δύο φιλόζωοι με διαφορετικές αντιλήψεις, όμως αυτό το ΓΑΤΟΥΔΕΣ εμένα μου λέει ότι το άτομο όχι απλά δεν έχει σχέσεις με γάτες αλλά ούτε καν τις συμπαθεί γιατί τον όρο αυτό γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι τον χρησιμοποιούν. Κατά συνέπεια ότι κ να λέει αυτό το λεξικό το σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι από δικές του εμπειρίες απλά βρήκε ένα τρόπο να βγάλει εύκολο χρήμα μια κ είδες ότι η φιλοζωία πουλάει αυτή είναι η γνώμη μου γι αυτόν τον κύριο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

άντε να δεχτούμε ότι ο άνθρωπος έχει μια διαφορετική αντίληψη κ ότι δεν υποστηρίζει τη στείρωση κ να καθίσεις να το συζητήσεις μαζί του σαν δύο φιλόζωοι με διαφορετικές αντιλήψεις, όμως αυτό το ΓΑΤΟΥΔΕΣ εμένα μου λέει ότι το άτομο όχι απλά δεν έχει σχέσεις με γάτες αλλά ούτε καν τις συμπαθεί γιατί τον όρο αυτό γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι τον χρησιμοποιούν. Κατά συνέπεια ότι κ να λέει αυτό το λεξικό το σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι από δικές του εμπειρίες απλά βρήκε ένα τρόπο να βγάλει εύκολο χρήμα μια κ είδες ότι η φιλοζωία πουλάει αυτή είναι η γνώμη μου γι αυτόν τον κύριο

θα συμφωνησω απολυτως!!!!!!!:D

Από Ζυράννα Ζατέλη πώς πάτε; Εχτές παρουσίασε το νέο της βιβλίο στον Ιανό. Εκδόσεις Καστανιώτη και λέγεται, αν δεν κάνω λάθος, Το πάθος χιλιάδες φορές. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ η γραφή της.

:) Σας το συνιστω "Ερωτας στα χρονια της χολερας" ΓκαμπριελΓκ.Μαρκες
Επισης το "Αθηνα,ευτυχως που δεν γεννηθηκα ομορφη"του Κων.Καρακαση
"Η κοκκινη Αζαλεα "δεν θυμαμαι τινος ειναι και το"Τι αξια εχει η αληθεια ερημιτη μου".
"Το σπιτι των πνευματων" της Ιζαμπελ Αλιεντε.

Επισης το "Αθηνα,ευτυχως που δεν γεννηθηκα ομορφη"του Κων.Καρακαση
"Η κοκκινη Αζαλεα "δεν θυμαμαι τινος ειναι και το"Τι αξια εχει η αληθεια ερημιτη μου".
"Το σπιτι των πνευματων" της Ιζαμπελ Αλιεντε.

Το "Ερωτας στα χρόνια της χολέρας" θα το χαρακτήριζα μάλλον...μέτριο:hmm:...σαφώς υποδιέστερο του "Εκατό χρόνια μοναξιάς" του Γκ.Μαρκές.:hmm:
"Το σπίτι των πνευμάτων" της Ι.Αλιέντε δεν το έχω διαβάσει...έχω ακούσει διφορούμενες γνώμες.:hmm::hmm:

Ε
Αν κ δεν διαβάζω τέτοιο στιλ ο Μαρκές είναι τέλειος μ' αρέσει που μπερδεύει το πραγματικό με το φανταστικό το μόνο που δεν κατόρθωσα να διαβάσω ποτε είναι το Φθινόπωρο του Πατριάρχη.
Αυτό το διάστημα πάντως διαβάζω (όταν μπορώ) την Ελευσίνια αδελφότητα φαίνεται κάπως ενδιαφέρον αν κ είμαι ακόμα στην αρχή

Αν κ δεν διαβάζω τέτοιο στιλ ο Μαρκές είναι τέλειος μ' αρέσει που μπερδεύει το πραγματικό με το φανταστικό το μόνο που δεν κατόρθωσα να διαβάσω ποτε είναι το Φθινόπωρο του Πατριάρχη.
Αυτό το διάστημα πάντως διαβάζω (όταν μπορώ) την Ελευσίνια αδελφότητα φαίνεται κάπως ενδιαφέρον αν κ είμαι ακόμα στην αρχή

Διάβασε οπωσδήποτε Έλενα το "Εκατό χρόνια μοναξιάς" είναι μακρά το καλύτερο του.:)

Το "Ερωτας στα χρόνια της χολέρας" θα το χαρακτήριζα μάλλον...μέτριο:hmm:...σαφώς υποδιέστερο του "Εκατό χρόνια μοναξιάς" του Γκ.Μαρκές.:hmm:
"Το σπίτι των πνευμάτων" της Ι.Αλιέντε δεν το έχω διαβάσει...έχω ακούσει διφορούμενες γνώμες.:hmm::hmm:
Συμφωνώ μαζί σου Νίκη. Το "Εκατό χρόνια μοναξιάς" είναι από τα βιβλία που σου μένουν.
Το σπίτι των πνευμάτων, είναι το βιβλίο που έκανε γνωστή στη χώρα μας την Αλλιέντε. Αλήθεια είναι ότι σήμερα δεν θέλω να την διαβάζω γιατί με έχει κουράσει. 'Ολο τα ίδια και τα ιδια....
'Οπως και η Ρόζαμουν Πίλτσερ....ενω στην αρχή μου άρεσε, τώρα μου θυμίζει σαπουνόπερα...
Αυτό το καλοκαίρι διάβασα και το "νησί" που μας είχαν τρελλάνει. Best seller βλέπετε..δεν ήταν κακό. Μετά διάβασα και το γυρισμό. Αυτό αναφέρεται στον εμφύλιο της Ισπανίας. Λιγότερο καλό...

Συμφωνώ μαζί σου Νίκη. Το "Εκατό χρόνια μοναξιάς" είναι από τα βιβλία που σου μένουν.
Το σπίτι των πνευμάτων, είναι το βιβλίο που έκανε γνωστή στη χώρα μας την Αλλιέντε. Αλήθεια είναι ότι σήμερα δεν θέλω να την διαβάζω γιατί με έχει κουράσει. 'Ολο τα ίδια και τα ιδια....
'Οπως και η Ρόζαμουν Πίλτσερ....ενω στην αρχή μου άρεσε, τώρα μου θυμίζει σαπουνόπερα...
Αυτό το καλοκαίρι διάβασα και το "νησί" που μας είχαν τρελλάνει. Best seller βλέπετε..δεν ήταν κακό. Μετά διάβασα και το γυρισμό. Αυτό αναφέρεται στον εμφύλιο της Ισπανίας. Λιγότερο καλό...
:) Δυσκολο βιβλιο το εκατο χρ.μοναξιας και η συνεχης επαναληψη των ιδιων ονοματων,αλλα διαφορετικων γεννεων πολυ μπερδεμα,επρεπε να κραταω σημειωσεις για να θυμαμαι για ποιον Αγουραδιεντε(αν θυμαμαι καλα) μιλαει.Πολυ κουραστικο,για μενα.
Η Αλιεντε πραγματι επαναλαμβανεται,αλλα εχει ωραια γραφη.
"Το μοναχικο λιονταρι "της Ρ.Πιλτσερ καλο.
Αυτη την εποχη διαβαζω της Χρυσας Δημουλιδου "Το φιλι Του Δρακου",επισης της ιδιας πολυ καλο "τα δακρυα του θεου".

:) Δυσκολο βιβλιο το εκατο χρ.μοναξιας και η συνεχης επαναληψη των ιδιων ονοματων,αλλα διαφορετικων γεννεων πολυ μπερδεμα,επρεπε να κραταω σημειωσεις για να θυμαμαι για ποιον Αγουραδιεντε(αν θυμαμαι καλα) μιλαει.Πολυ κουραστικο,για μενα.
Η Αλιεντε πραγματι επαναλαμβανεται,αλλα εχει ωραια γραφη.
"Το μοναχικο λιονταρι "της Ρ.Πιλτσερ καλο.
Αυτη την εποχη διαβαζω της Χρυσας Δημουλιδου "Το φιλι Του Δρακου",επισης της ιδιας πολυ καλο "τα δακρυα του θεου".

ειναι απο τα πιο αγαπημενα μου βιβλια~!:happy::happy: επισης τα δακρυα του θεου ειναι παρα παρα πολυ καλο..πολυ κλαμμα στο τελος..:redface::redface::rolleyes:

Από Ζυράννα Ζατέλη πώς πάτε; Εχτές παρουσίασε το νέο της βιβλίο στον Ιανό. Εκδόσεις Καστανιώτη και λέγεται, αν δεν κάνω λάθος, Το πάθος χιλιάδες φορές. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ η γραφή της.

"Kαι με το φως του Λυκου επανερχονται"...φοβερο βιβλιο της ιδιας!!

Δυσκολο βιβλιο το εκατο χρ.μοναξιας και η συνεχης επαναληψη των ιδιων ονοματων,αλλα διαφορετικων γεννεων πολυ μπερδεμα,επρεπε να κραταω σημειωσεις για να θυμαμαι για ποιον Αγουραδιεντε(αν θυμαμαι καλα) μιλαει.Πολυ κουραστικο,για μενα
brigite το αντιτυπο που εχω εχει μπροστα το γενεολογικο δεντρο! Γιατι οντως ενα χασιμο με τα ονοματα το παθαινεις! Αλλα η τελευταια φραση του βιβλιου με εκανε να ανατριχιασω!
"Ερωτας στα χρονια της χολερας" δεν τρελαθηκα κιολας αλλα δεν μπορω να πω οτι δεν ειναι καλο βιβλιο! Παντως ψυχοπλακωθηκα αρκετα
"Αθηνα,ευτυχως που δεν γεννηθηκα ομορφη" τοσο δυνατη ηρωιδα!

"Και το σπιτι των πνευματων" μου αρεσε γιατι εχει καθαρα σχηματισμενους χαρακτηρες και καποια μεταφυσικα στοιχεια.

"Το νησι" επισης φοβερο αφου καταφερνει να σε μεταφερει ακριβως στην εποχη που περιγραφει αλλα το επομενο που εγραψε στα...γρηγορα για να προλαβει τη φημη του πρωτου δε μου αρεσε.

Απο βιβλια του Ουμπερτο Εκο εχω διαβασει "το ονομα του Ροδου", "το νησι της προηγουμενης μερας"."το εκκρεμες του Φουκω" και το "Μπαουντολινο". Δεν μπορω να πω οτι γραφει ευκολα αφου σε πολλα σημεια τον χανω! Πρεπει να διαβασω κανα δυο φορες τη σελιδα για να καταλαβω τι θελει να πει...οποτε νιωθω εντελως ηλιθια!

Παντως εχω μεγααααααλη αδυναμια στον Στεφεν Κινγκ. Πολλοι θεωρουν μη ποιοτικα τα βιβλια του που ανηκουν στην λογοτεχνια τρομου αλλα εμενα μου αρεσουν τρελα με κορυφαιο τη "Λαμψη". Η αδερφη μου δε μπορεσε καν να το τελειωσει γιατι την τρομαζε κι εγω αγριευτηκα πολυ οσο το διαβαζα.
Γενικα μου αρεσουν βιβλια με μεταφυσικα στοιχεια, τρομου, φαντασιας.
Βιβλια του Πρατσετ που τα δινει με χιουμοριστικη γραφη οπως η σειρα με ιστοριες απο τον κοσμο του Δισκου πχ "το φως της φαντασιας", "το χρωμα της μαγειας" κ.α.
Η τριλογια του "ο αρχοντα των δαχτυλιδιων"πολυ πρωτου γινει ταινια
Οπως επισης και "το Αρωμα" που η ταινια με απογοητευσε παααρα πολυ αφου σχεδον αλλαζει εξ ολοκληρου τον Χαρακτηρα του πρωταγωνιστη.
Λαβκραφτ επισης μεγαλη μορφη στο χωρο της λογοτεχνιας τρομου
και νεοτεροι οπως η Στεφανι Μεγερ με το Λυκοφως.

:):)"Το ονομα του Ροδου",ειναι το μοναδικο που εχω διαβασει του Ο.Εκο.Μου εδωσε την εντυπωση πως διαβαζω για να δωσω διαγωνισμα για τα ταγματα των μοναχων.
Το γεννεαλογικο δεντρο το εχει και το δικο μου.Το διαβασα στην αρχη και το ξαναδιαβασα οταν τελειωσα το βιβλιο για να συνδεσω τα γεγονοτα με το σωστο προσωπο.
"Το νησι",δεν ξερω γιατι δεν το πηρα,ενω βρεθηκα πολλες φορες στο παρα τριχα,επελεγα καποιο αλλο.
"Η Αθηνα"ηταν πραγματικα το κατι αλλο.Διαβασα και τα 2 επομενα του Καρακαση "Αυτη ειναι η αγαπη"(δεν το θυμαμαι σιγουρα αν το λενε ετσι) και το "βιολονιστα" αλλα την "Αθηνα"δεν την φτανουν.

:):)"Το ονομα του Ροδου",ειναι το μοναδικο που εχω διαβασει του Ο.Εκο.Μου εδωσε την εντυπωση πως διαβαζω για να δωσω διαγωνισμα για τα ταγματα των μοναχων.
Το γεννεαλογικο δεντρο το εχει και το δικο μου.Το διαβασα στην αρχη και το ξαναδιαβασα οταν τελειωσα το βιβλιο για να συνδεσω τα γεγονοτα με το σωστο προσωπο.
"Το νησι",δεν ξερω γιατι δεν το πηρα,ενω βρεθηκα πολλες φορες στο παρα τριχα,επελεγα καποιο αλλο.
"Η Αθηνα"ηταν πραγματικα το κατι αλλο.Διαβασα και τα 2 επομενα του Καρακαση "Αυτη ειναι η αγαπη"(δεν το θυμαμαι σιγουρα αν το λενε ετσι) και το "βιολονιστα" αλλα την "Αθηνα"δεν την φτανουν.

:lol::lol::lol: το κακο με εμενα ειναι οτι ημουν σιγουρη πως θα αποτυχω παταγωδως στο διαγωνισμα!
Καμια φορα οπως λες για το νησι, το παθαινω κι εγω αυτο. Ενω λεω κατσε να το παρω ολο επιλεγω καποιο αλλο. Κυριως οταν ειναι πολυδιαφημισμενο. Και με τις ταινιες το ιδιο παθαινω...δεν εχω δει τους πειρατες της καραιβικης κι ας ειχα το dvd μεσα στα ποδια μου καθε μερα...ειμαι λοξη!!!

Δεν ξέρω για ποιο λόγο αλλά το όνομα του ρόδου δεν μου έκανε ποτέ κλικ για να το διαβάσω.Τώρα διαβάζω τον Θεό των Μικρών Πραγμάτων, αρκετά ενδιαφέρον (περίπου από την μέση και κάτω)..Πριν από αυτό διάβασα το Όταν έκλαψε ο Νίτσε,με επιφύλαξη το ξεκίνησα γιατί είχε γίνει πολύ πάταγος για αυτό το βιβλίο, αλλά μου άρεσε πολύ..

Δεν ξέρω για ποιο λόγο αλλά το όνομα του ρόδου δεν μου έκανε ποτέ κλικ για να το διαβάσω.Τώρα διαβάζω τον Θεό των Μικρών Πραγμάτων, αρκετά ενδιαφέρον (περίπου από την μέση και κάτω)..Πριν από αυτό διάβασα το Όταν έκλαψε ο Νίτσε,με επιφύλαξη το ξεκίνησα γιατί είχε γίνει πολύ πάταγος για αυτό το βιβλίο, αλλά μου άρεσε πολύ..
"Ο Θεος των μικρων πραγματων" ειναι απο τα πιο αγαπημενα μου βιβλια...:rolleyes:

"Ο Θεος των μικρων πραγματων" ειναι απο τα πιο αγαπημενα μου βιβλια...:rolleyes:
:redface: Δεν το εχω διαβασει και απορω γιατι,ενω μου αρεσε πολυ της ιδιας το"Η αξια της ζωης".Βρηκα ποιο θα ειναι το επομενο βιβλιο που θα διαβασω.:up::up:

Εμενα "Η αξια της ζωης" δε με ενθουσιασε,ενταξει,διαβαζοταν,αλλα ο "θεος των μικρων πραγματων" με ξετρελανε...

Εμενα "Η αξια της ζωης" δε με ενθουσιασε,ενταξει,διαβαζοταν,αλλα ο "θεος των μικρων πραγματων" με ξετρελανε...
:)" Ν'αγαπας και να σάγαπανε.Να μην ξεχνας ποτε ποσο ασημαντος εισαι.Να μη συνηθισεις ποτε την ανειπωτη βια και τη χυδαια ανισοτητα της ζωης γυρω σου.
................................................................................................
Πανω απόλα ,να παρακολουθεις τι συμβαινει γυρω σου και να προσπαθεις να καταλαβεις.Να μη γυριζεις ποτε αλλου το βλεμμα σου.Και ποτε μα ποτε ,να μην ξεχνας." Απο το βιβλιο "Η αξια της Ζωης" της Αρουντατι Ροι.
Ωραια νοηματα,μακαρι να τα εφαρμοζαμε κιολας.

:)" Ν'αγαπας και να σάγαπανε.Να μην ξεχνας ποτε ποσο ασημαντος εισαι.Να μη συνηθισεις ποτε την ανειπωτη βια και τη χυδαια ανισοτητα της ζωης γυρω σου.
................................................................................................
Πανω απόλα ,να παρακολουθεις τι συμβαινει γυρω σου και να προσπαθεις να καταλαβεις.Να μη γυριζεις ποτε αλλου το βλεμμα σου.Και ποτε μα ποτε ,να μην ξεχνας." Απο το βιβλιο "Η αξια της Ζωης" της Αρουντατι Ροι.
Ωραια νοηματα,μακαρι να τα εφαρμοζαμε κιολας.

καλε τι ωραια λογια ειναι αυτα??:confused::confused: θα παω να το παρω..:happy::happy:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back